hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Lobbi

Botka bénázása.

Az elmúlt 17 év, amióta Botka László szocialista polgármester vezeti Szegedet, de különösen az utóbbi két ciklus, vitával terhelt időszak volt – állítja az Origo.hu cikkében Nemesi Pál független polgármesterjelölt.

„Ez pedig rányomta a bélyegét a gazdaságra is, hiszen az elmúlt két évtizedben nem történt komoly iparfejlesztés és beruházás Szegeden. Márpedig egy fejlett város nem elképzelhető fejlett ipar nélkül – mondta. Elsősorban a városvezetésnek és a vállalkozói szférának a gazdaságfejlesztést illető eltérő elképzelései miatt döntött úgy, hogy elvállalja a polgármester-jelöltséget. Annál is inkább, mert egy várost nemzetközi szinten jól menedzselni csak úgy lehet, ha a városvezetés a kormánnyal megfelelő együttműködést alakít ki és közösen lobbiznak a működő tőke bevonzása érdekében. Ez az utóbbi időben teljes mértékben elmaradt – mondta.”

Nemesi Pál Szegedről:Egy fejlett város nem elképzelhető fejlett ipar nélkül

A politikus, aki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Hír TV szerdai adásában úgy vélekedett, hogy az elmúlt 17 év, amióta Botka László szocialista polgármester vezeti a várost, de különösen az utóbbi két ciklus, vitával terhelt időszak volt. Ez pedig rányomta a bélyegét a gazdaságra is, hiszen az elmúlt két évtizedben nem történt komoly iparfejlesztés és beruházás Szegeden.

Panasz

Balhés bevándorlók.

Továbbra sem csökken a feszültség a nyugat-európai strandokon, ahol bevándorló hátterű fiatal férfiak randalíroznak – közli a Hirado.hu.

„Sértegettek, köpködtek és fenyegettek – erről egy svájci vízimentőnő beszélt a helyi internetes újságnak. Alexandra Bürgi az észak-svájci Wil város strandján dolgozik, azt mondta: 4 migráns hátterű férfi megtámadta az öltözőjében. Szerinte azért, mert korábban nőként rendre utasította őket. Végül sikerült elmenekülnie és értesítenie a rendőröket. A svájci vízimentők egyesületének elnöke úgy reagált: nem ez volt az első eset, számtalan panasz érkezik hozzájuk az ország szinte minden pontjáról. Michel Kunz szerint a női vízimentők teljesen ki vannak szolgáltatva a migránsok zaklatásának. Szerinte ugyanis ezek a férfiak egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy egy nőnek is lehet szava, ezért könnyen agresszívvá válnak.”

Továbbra sem csökken a feszültség a nyugat-európai strandokon

Az elmúlt hetekben több fürdőt le kellett zárni Németországban, mert „fiatal férfiak" randalíroztak. A német sajtó nagy része következetesen „fiatal férfiakról" ír, azt nem teszik hozzá, hogy bevándorlókról van szó. Hasonló problémákkal küzd Svájc, a strandokon dolgozó vízimentők, főleg a hölgyek panaszkodnak arra, hogy zaklatják őket a „fiatal férfiak".

Torzítás

Kommunista jelmezcsere.

A Magyar Hírlap Online szerint hazugság, hogy a kádárizmus a nyolcvanas évekre olyan puha lett volna, mint ahogy azt a „bevett nézet” képviselői magyarázzák.

„A rendszert leíró képletet torzítva tanítják és mesélik el nekünk a 'bevett nézet' képviselői. A rendszer szakaszos leírása szerint ugyanis valóban sok dolog változott meg, de az igazság az, hogy a rendszer újra próbálta teremteni önmagát, mikor ez pedig már nem volt lehetséges (a világpolitikai változások miatt), akkor az egykori kommunista reformerek úgy dobták le a vörös gúnyájukat, majd cserélték azt szivárványszínűvé, mintha mi sem történt volna. Pedig jól tudjuk: a kommunista nem vész el, csak átalakul. A 'bevett nézet' valójában csak arra szolgál, hogy igazolja a ma is aktív, a karrierjüket a nyolcvanas években kezdő, valójában a kommunista ideológián felnőtt baloldali, majd inkább liberális elit morális helyzetét. Egyfajta védőernyő számukra e magyarázat. A múlttal való szembenézés helyett nem más, mint hamis erkölcsi önigazolás. Nos, így – sok-sok egészséges kétellyel – hallgassuk és olvassuk az egykori elvtársak sztorizásait Kádárról és a rendszer végéről.”

A kommunista nem vész el, csak átalakul

Ez így természetes, hisz csupán emberek vagyunk, akik képtelenek az objektív értékelésre, leginkább, ha olyan eseményekről nyilvánítunk véleményt, amelyek időben „túlzottan" is közel állnak az „ittlétünkhöz". Ennek ellenére vannak határok, az egyetemes morál el kell, hogy igazítson minket. Ahogy ennek az alapvető mutatónak kellett volna működnie akkor is, mikor Kádár János halálának évfordulója sokakat sarkalt véleménynyilvánításra.

Robaj

A balatoni hajózás kihívásai.

A tó hajóparkja meglehetősen koros, így a flotta megérett a frissítésre. Milliárdok kellenének a megújuláshoz – így a Népszava Online.

„Óriási dugó alakult ki szombaton a szántódi kompnál, miután a Tihany felé haladó, Baross Gábor nevét viselő hajó hátuljában található rámpa hatalmas robajjal leszakadt és egy része a vízbe csapódott, így a jármű hosszú időre kiesett a forgalomból. Szerencsére senki nem sérült meg, a legénység lezárta a komp hátulját, az utasoknak pedig mentőmellényeket osztott ki, ám a komp sérülése rávilágított a balatoni hajók állapotára. A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) flottája jelenleg 25 hajóból áll, ezek közül négy komp, melyek Tihany és Szántód között közlekednek, emellett 21 személyszállító hajó található a tavon, s a főszezonban mind részt vesz az utasszállításban, derült ki a hajózási cég lapunknak megküldött válaszából.”

Félszáz éves, elavult a balatoni flotta

A tó hajóparkja meglehetősen koros, így a flotta megérett a frissítésre. Milliárdok kellenének a megújuláshoz. Óriási dugó alakult ki szombaton a szántódi kompnál, miután a Tihany felé haladó, Baross Gábor nevét viselő hajó hátuljában található rámpa hatalmas robajjal leszakadt és egy része a vízbe csapódott, így a jármű hosszú időre kiesett a forgalomból.

Rend

Weisz Fanni háziassága.

A Blikk Online arról ír, mi volt Weisz Fanni első teendője a férjével töltött mallorcai nyaralás után.

„Fanni megosztotta a követőivel, mi ilyenkor a legfontosabb teendő szerinte. – Hazaértünk! De addig nem nyugszom amíg nem mosok ki mindent és nincsen rend! Ruhák szétválogatva, az első adag pedig már a mosógépben! – írta a gyönyörű feleség, aki gyakran posztol a háztartással kapcsolatban is a rajongói oldalán.”

Nem tudott megnyugodni: ez volt az első dolga a nyaralásból hazatérő Weisz Fanninak - fotó

Fanni megosztotta a követőivel, mi ilyenkor a legfontosabb teendő szerinte. „Hazaértünk! De addig nem nyugszom amíg nem mosok ki mindent és nincsen rend! Ruhák szétválogatva, az első adag pedig már a mosógépben!" - írta a gyönyörű feleség, aki gyakran posztol a háztartással kapcsolatban is a rajongói oldalán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/75790/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Ezeket a cikkeket olvastad már?