Blogolj!

Blogstar kávéház

Védekezés

A migránsellenes szövetség repedése.

Egyre erősebben recseg-ropog az olasz kormánykoalíció. Nehéz lesz egybetartani a Liga legutóbbi kétes ügyletei, gyanús orosz kapcsolatai miatt – legalábbis erről ír a Népszava Online.

„A mindig agresszív retorikájú Salvini hirtelenjében védekezésre kényszerült, amire még nemigen volt példa a populista kormány tavaly júniusi megalakulása óta. A La Stampa értékelése szerint a legnagyobb csapást mérték a belügyminiszterre. A nagy kérdés, hogy az ügy befolyásolja-e a Liga népszerűségét. A megkérdezettek 60 százaléka úgy vélte, rendkívül súlyos esetről van szó. Salvini legutóbbi fellépését az M5S ellen ez az ügy magyarázhatja: ellentámadásba lendült, hogy elterelje a figyelmet róla.”

Reped a migránsellenes szövetség - Salvini megfenyítené politikai partnerét

Egyre erősebben recseg-ropog az olasz kormánykoalíció. Nehéz lesz egybetartani a Liga legutóbbi kétes ügyletei miatt. Matteo Salvini egyre nagyobb nyomást helyez a koalíciós partner Öt Csillag Mozgalomra (M5S). Miután a Liga folyamatosan 37 százalék körül áll a közvélemény-kutatásokban, s mintegy hússzal előzi meg Luigi Di Maio pártját, a belügyminiszter ezt a nagy fölényt a koalíciós partner megzabolázására akarja felhasználni.

Támadás

Az ellenzék kétfrontos aknamunkája.

Nagyjából fél évtizede annak, hogy az ellenzéki pártok szerepét átvette az úgynevezett független, balliberális sajtó és most ismét azt tapasztaljuk, hogy második hullámban kapcsolódnak be a telebeszélt fejű uniós bürokraták – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Az ellenzéki pártok, a saját gyengeségükkel szembenézve, már jó régen felismerték azt, hogy az 'aknamunkában' – a sajtó lejárató ténykedése mellett – igen hatékony eszköz lehet még a külföldről érkező nyomásgyakorlás. Mint második hullám, amely helyettesíti az ellenzéki pártok valós ténykedését. A folyosói suttogásokat, a hazug kritikák tollbamondását azonban mára felváltotta a nyílt, bevallott áskálódás. A felálló európai parlamentben látjuk is ennek jeleit – ezt nem kell túlmagyarázni. A kétfrontos támadás ugyan lehetőséget ad arra, hogy a kiüresedett ellenzék továbbra is hallasson magáról, azonban nagyon kevés ahhoz, hogy bárki is elhiggye, tudnának mit kezdeni az országgal. Hisz azt sem tudják, hogy magukkal és másikukkal mit tegyenek. Ideológiai értelemben impotensek, metapolitikájuk nincs, értékrendszerük kiüresedett – csak az otromba sértegetés és a destruktív kritika maradt meg nekik.”

Kétfrontos támadás

Ha a metapolitikát vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy az ellenzék nem kínál alternatívát, mondanivalójában továbbra sincs politikai tartalom, csak a destruktív szembenállás. Azaz minden rossz, amit a magyar kormány tesz, mert azzal árt a demokráciának, a jogállamiságnak, végső soron pedig az országnak - úgy az általánosság szintjén.

Ellentét

Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije.

Az egymásnak is ellentmondó különböző szakvélemények, és a vitát övező indulatok miatt egyelőre még nem tekinthető véglegesen lezártnak a Petőfi-dosszié – így az Origo.hu.

„Li Csengtao, a kínai igazságügy minisztérium által megbízott kutatóközpont igazgatója 2015. március 13-án, a Megamorv Petőfi Bizottság által szervezett sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a rokonok vérmintái, valamint a barguzini 7. számú csontvázból nyert minta összehasonlító DNS-vizsgálata 99,2- 99,9 százalékos egyezést mutat. A kínai szakértők szerint a vizsgálat alapján kétséget kívüli bizonyossággal megállapítható, hogy a Barguzinban feltárt csontváz Petőfi Sándoré. Nehezen feloldható ellentét feszül tehát az akadémiai bizottság vizsgálati konklúziója, miszerint a feltárt csontváz egy nőé, valamint a legfrissebbnek tekinthető 2015-ös DNS-vizsgálat eredményei között. Egyetlen dolog tűnik csak bizonyosnak, hogy a Petőfi-rejtély még nem jutott végső nyugvópontjára.”

Máig lezáratlan ügy Petőfi Sándor csontvázkrimije

Harminc éve, 1989. július 18-án szenzációs hírről számolt be a hazai sajtó. Morvai Ferenc nagyvállalkozó, az általa finanszírozott Petőfi-kutatóexpedíció vezetőjének közlése szerint ugyanis az oroszországi Bajkál-tó közelében fekvő Barguzin település temetőjében megtalálták Petőfi Sándor, az 1848-as forradalom és szabadságharc lánglelkű költőjének földi maradványait.

Előny

Az önjáró taxiflotta fenntarthatósága.

Elektromos önjáró taxiflotta használatával a hagyományos gépkocsikéhoz képest akár 87 százalékkal csökkenthető lenne az üvegházhatású gázok kibocsátása a városokban – a Hirado.hu híre szerint így vélik a Michigani Egyetem szakemberei által vezetett tanulmány készítői.

„Önjáró gépkocsiflottával olyan előnyre teszünk szert az üvegházhatású gázok kibocsátását illetően, amely egy hagyományos taxiflottával nem létezik. Az önjáró flotta olyan képességei, mint a gépkocsik egyenletesebb gyorsulása, a gépkocsik közötti kommunikáció és az infrastruktúra fokozzák ezt az előnyt – idézte Gregory Keoleiant, a tanulmány egyik szerzőjét a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportál. Ráadásul egy önjáró taxiflotta további fenntartható javulásokat is hozhat olyan közvetlen hatásain keresztül, mint a flotta nagysága, a parkolási és az akkumulátortöltő infrastruktúra.”

Elektromos önjáró taxik csökkenthetik az üvegházhatású gázok kibocsátását a városokban

Elektromos önjáró taxiflotta használatával a hagyományos gépkocsikéhoz képest akár 87 százalékkal csökkenthető lenne az üvegházhatású gázok kibocsátása a városokban - vélik a Michigani Egyetem szakemberei által vezetett tanulmány készítői.

Eljárás

Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása.

Lazán letagadhat 10 évet a korából a tűszúrásokkal megfiatalodó Köllő Babett – állítja a Blikk Online.

„A Feleségek luxuskivitelben sztárja elégedetlen volt a nyakán lévő bőrrel, úgy érezte, megereszkedett, veszített a rugalmasságából, ezért úgynevezett bioszálas kezelésnek vetette alá magát. – Nem volt szép, viszont nem akartam felvarratni. Semmiképpen nem akartam műtétet, ezért választottam ezt az eljárás – mesélte Babett. A színésznő állítja, csak az érzéstelenítés volt picit kellemetlen, egyébként semmilyen fájdalmat nem érzett a másfél órás kezelés alatt.”

Lazán letagadhat 10 évet a korából a tűszúrásokkal megfiatalodó Köllő Babett - fotók

A Feleségek luxuskivitelben sztárja elégedetlen volt a nyakán lévő bőrrel, úgy érezte, megereszkedett, veszített a rugalmasságából, ezért úgynevezett bioszálas kezelésnek vetette alá magát. - Nem volt szép, viszont nem akartam felvarratni. Semmiképpen nem akartam műtétet, ezért választottam ezt az eljárás - mesélte Babett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/76122/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?