Blogolj!

Blogstar kávéház

Védekezés

A migránsellenes szövetség repedése.

Egyre erősebben recseg-ropog az olasz kormánykoalíció. Nehéz lesz egybetartani a Liga legutóbbi kétes ügyletei, gyanús orosz kapcsolatai miatt – legalábbis erről ír a Népszava Online.

„A mindig agresszív retorikájú Salvini hirtelenjében védekezésre kényszerült, amire még nemigen volt példa a populista kormány tavaly júniusi megalakulása óta. A La Stampa értékelése szerint a legnagyobb csapást mérték a belügyminiszterre. A nagy kérdés, hogy az ügy befolyásolja-e a Liga népszerűségét. A megkérdezettek 60 százaléka úgy vélte, rendkívül súlyos esetről van szó. Salvini legutóbbi fellépését az M5S ellen ez az ügy magyarázhatja: ellentámadásba lendült, hogy elterelje a figyelmet róla.”

Reped a migránsellenes szövetség - Salvini megfenyítené politikai partnerét

Egyre erősebben recseg-ropog az olasz kormánykoalíció. Nehéz lesz egybetartani a Liga legutóbbi kétes ügyletei miatt. Matteo Salvini egyre nagyobb nyomást helyez a koalíciós partner Öt Csillag Mozgalomra (M5S). Miután a Liga folyamatosan 37 százalék körül áll a közvélemény-kutatásokban, s mintegy hússzal előzi meg Luigi Di Maio pártját, a belügyminiszter ezt a nagy fölényt a koalíciós partner megzabolázására akarja felhasználni.

Támadás

Az ellenzék kétfrontos aknamunkája.

Nagyjából fél évtizede annak, hogy az ellenzéki pártok szerepét átvette az úgynevezett független, balliberális sajtó és most ismét azt tapasztaljuk, hogy második hullámban kapcsolódnak be a telebeszélt fejű uniós bürokraták – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Az ellenzéki pártok, a saját gyengeségükkel szembenézve, már jó régen felismerték azt, hogy az 'aknamunkában' – a sajtó lejárató ténykedése mellett – igen hatékony eszköz lehet még a külföldről érkező nyomásgyakorlás. Mint második hullám, amely helyettesíti az ellenzéki pártok valós ténykedését. A folyosói suttogásokat, a hazug kritikák tollbamondását azonban mára felváltotta a nyílt, bevallott áskálódás. A felálló európai parlamentben látjuk is ennek jeleit – ezt nem kell túlmagyarázni. A kétfrontos támadás ugyan lehetőséget ad arra, hogy a kiüresedett ellenzék továbbra is hallasson magáról, azonban nagyon kevés ahhoz, hogy bárki is elhiggye, tudnának mit kezdeni az országgal. Hisz azt sem tudják, hogy magukkal és másikukkal mit tegyenek. Ideológiai értelemben impotensek, metapolitikájuk nincs, értékrendszerük kiüresedett – csak az otromba sértegetés és a destruktív kritika maradt meg nekik.”

Kétfrontos támadás

Ha a metapolitikát vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy az ellenzék nem kínál alternatívát, mondanivalójában továbbra sincs politikai tartalom, csak a destruktív szembenállás. Azaz minden rossz, amit a magyar kormány tesz, mert azzal árt a demokráciának, a jogállamiságnak, végső soron pedig az országnak - úgy az általánosság szintjén.

Ellentét

Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije.

Az egymásnak is ellentmondó különböző szakvélemények, és a vitát övező indulatok miatt egyelőre még nem tekinthető véglegesen lezártnak a Petőfi-dosszié – így az Origo.hu.

„Li Csengtao, a kínai igazságügy minisztérium által megbízott kutatóközpont igazgatója 2015. március 13-án, a Megamorv Petőfi Bizottság által szervezett sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a rokonok vérmintái, valamint a barguzini 7. számú csontvázból nyert minta összehasonlító DNS-vizsgálata 99,2- 99,9 százalékos egyezést mutat. A kínai szakértők szerint a vizsgálat alapján kétséget kívüli bizonyossággal megállapítható, hogy a Barguzinban feltárt csontváz Petőfi Sándoré. Nehezen feloldható ellentét feszül tehát az akadémiai bizottság vizsgálati konklúziója, miszerint a feltárt csontváz egy nőé, valamint a legfrissebbnek tekinthető 2015-ös DNS-vizsgálat eredményei között. Egyetlen dolog tűnik csak bizonyosnak, hogy a Petőfi-rejtély még nem jutott végső nyugvópontjára.”

Máig lezáratlan ügy Petőfi Sándor csontvázkrimije

Harminc éve, 1989. július 18-án szenzációs hírről számolt be a hazai sajtó. Morvai Ferenc nagyvállalkozó, az általa finanszírozott Petőfi-kutatóexpedíció vezetőjének közlése szerint ugyanis az oroszországi Bajkál-tó közelében fekvő Barguzin település temetőjében megtalálták Petőfi Sándor, az 1848-as forradalom és szabadságharc lánglelkű költőjének földi maradványait.

Előny

Az önjáró taxiflotta fenntarthatósága.

Elektromos önjáró taxiflotta használatával a hagyományos gépkocsikéhoz képest akár 87 százalékkal csökkenthető lenne az üvegházhatású gázok kibocsátása a városokban – a Hirado.hu híre szerint így vélik a Michigani Egyetem szakemberei által vezetett tanulmány készítői.

„Önjáró gépkocsiflottával olyan előnyre teszünk szert az üvegházhatású gázok kibocsátását illetően, amely egy hagyományos taxiflottával nem létezik. Az önjáró flotta olyan képességei, mint a gépkocsik egyenletesebb gyorsulása, a gépkocsik közötti kommunikáció és az infrastruktúra fokozzák ezt az előnyt – idézte Gregory Keoleiant, a tanulmány egyik szerzőjét a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportál. Ráadásul egy önjáró taxiflotta további fenntartható javulásokat is hozhat olyan közvetlen hatásain keresztül, mint a flotta nagysága, a parkolási és az akkumulátortöltő infrastruktúra.”

Elektromos önjáró taxik csökkenthetik az üvegházhatású gázok kibocsátását a városokban

Elektromos önjáró taxiflotta használatával a hagyományos gépkocsikéhoz képest akár 87 százalékkal csökkenthető lenne az üvegházhatású gázok kibocsátása a városokban - vélik a Michigani Egyetem szakemberei által vezetett tanulmány készítői.

Eljárás

Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása.

Lazán letagadhat 10 évet a korából a tűszúrásokkal megfiatalodó Köllő Babett – állítja a Blikk Online.

„A Feleségek luxuskivitelben sztárja elégedetlen volt a nyakán lévő bőrrel, úgy érezte, megereszkedett, veszített a rugalmasságából, ezért úgynevezett bioszálas kezelésnek vetette alá magát. – Nem volt szép, viszont nem akartam felvarratni. Semmiképpen nem akartam műtétet, ezért választottam ezt az eljárás – mesélte Babett. A színésznő állítja, csak az érzéstelenítés volt picit kellemetlen, egyébként semmilyen fájdalmat nem érzett a másfél órás kezelés alatt.”

Lazán letagadhat 10 évet a korából a tűszúrásokkal megfiatalodó Köllő Babett - fotók

A Feleségek luxuskivitelben sztárja elégedetlen volt a nyakán lévő bőrrel, úgy érezte, megereszkedett, veszített a rugalmasságából, ezért úgynevezett bioszálas kezelésnek vetette alá magát. - Nem volt szép, viszont nem akartam felvarratni. Semmiképpen nem akartam műtétet, ezért választottam ezt az eljárás - mesélte Babett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/76122/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.25. 03:55
Orbán rejtélyes diadalmenete, Bangóné tanévkezdési patkánykodása, a Fidesz rohamszerű aláírásgyűjtése, a világ tüdejének pusztulása és a fitnesznagyi csúcsformája vasárnapi online lapszemlénkben.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt

2019.08.24. 13:45
Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra és vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kajak-kenu-vb: Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmes, megvan az első kvóta

2019.08.24. 12:35
Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. …

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

2019.08.24. 12:05
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában …

Blogstar kávéház

2019.08.24. 05:20
A kormányzat zavaros rezsikedvezménye, Gyurcsány reklámarca, Karácsony suta kormánybuktatási akciója, az esőerdők gyújtogatása és a modern Lassie csodás hazatérése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.23. 02:55
A liberális demokrácia tévútja, Orbán Viktor rejtélyes részvétnyilvánításai, Gyurcsányék gubanca, Ursula von der Leyen fejtörése és Eperjes Károly harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Többen meghaltak, és rengetegen megsérültek villámcsapás miatt a Tátrában

2019.08.22. 17:30
A csütörtökön hirtelen kitört vihar miatt még mindig folyamatban vannak a mentőakciók a Lengyel-Tátrában.

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Blogstar kávéház

2019.08.22. 05:10
A homoszexualitás elutasítása, Gyurcsány és Márki-Zay titkos paktuma, a Momentum lopása, a Mátrix újraélesztése és Demcsák Zsuzsa pózolása csütörtöki online lapszemlénkben.

Tizenhét fokos hőmérséklet-különbség van az országon belül

2019.08.21. 18:05
Az ország nyugati és keleti része között 17 Celsius-fokos hőmérséklet-különbség alakult ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?