Blogolj!

Induljon időben, ha kocsival utazna Szerbiába, vagy Romániába

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki több Csongrád megyei határátkelőhelyen vasárnap délelőtt, több órát kell várakozni a kilépésre.

Képünk illusztráció. Fotó: Infostart

A Csongrád megyei rendőrség arról tájékoztatott vasárnap délelőtt, hogy a teljes kapacitással üzemelő röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsik és az autóbuszok számára a kilépő oldalon kétórás, a belépőn egyórás a várakozási idő.

Az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen sem jobb a helyzet, mindkét irányban két órát, a röszkei közúti határátkelőn a Szerbia felé tartóknak egy órát kell várakozniuk. Szintén egyórás a sor Románia felé a csanádpalotai autópálya-átkelőn is.

A rendőrség felhívja a magyar lakosság figyelmét, hogy a gyorsabb határátlépés érdekében az utazók Szerbia felé a tompai határátkelőhelyet válasszák, itt jelenleg nincs érdemi várakozási idő, ez szintén igaz a kisebb átkelőkre is. A Románia felé tartóknak érdemes a nagylaki vagy a kiszombori átkelő felé kerülniük, ezzel elkerülhetik a várakozást a kánikulában.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Címkék: határ
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/81561/pics/lead_800x600.jpg
határ
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A röszkei határrendészekre támadt két török férfi

2019.08.10. 13:10
Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két török férfit – apát és fiát –, mert rátámadtak a jogszerűen intézkedő röszkei határrendészekre – tájékoztatta a …

Ha Szerbiába utazik, ne Röszkénél akarjon átkelni a határon

2019.08.04. 08:50
Hatalmas torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, mind a kilépő, mind a belépő oldalon négy-négy órát kell várakoznia az autósoknak.

Megérkezett Magyarországra Matteo Salvini

2019.05.02. 16:25
Az M1 Híradója szerint az olasz belügyminiszter még a repülőről Twitter-üzenetében azt mondta: „Magyarországra érkezem egy új Európát építeni”.

Több hónapra lezárnak egy közúti átkelőt a magyar-szlovén határon

2019.03.04. 11:55
A Mura-híd felújítása miatt március 18-tól július 31-ig lezárják a Letenye-Gorican I. közúti határátkelőhelyet - közölte az Országos …

Már Amerikában is katonasággal őriztetnék a határt

2018.04.03. 21:05
Donald Trump kijelentette, hogy amerikai csapatokat szándékozik küldeni a mexikói határszakaszra egészen addig, amíg egy fal fel nem épülne ott.

Milyen húsvéti határforgalom várható a déli végeken?

2018.03.28. 10:40
Húsvétkor rengeteg magyar indul Szerbiába és Romániába rokonlátogatásra, és érkeznek Nyugat-Európából a Balkánra hazatérő vendégmunkások is. Ezért is érdemes tájékozódni …

Menő sportkocsit fogtak a rendőrök

2018.02.13. 10:55
Durván négy másodperc alatt gyorsul százra, de most egy kis pihenő vár rá. Nem az volt a gond, hogy túllépték a megengedett sebességet.

Szomáliai, iráni és pakisztáni bújt el a szerb kamionban

2018.01.24. 15:25
Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra négy migráns Röszkénél.

Görög kamionban érkeztek az afgán és pakisztáni migránsok

2018.01.22. 12:10
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél.

Cigaretta, dohány és alkohol a röszkei finánczsákmány

2018.01.09. 12:40
Több mint 11 kiló fogyasztási dohányt, 262 doboz adózatlan cigarettát és 8 liter alkoholt foglaltak le a pénzügyőrök néhány óra leforgása alatt három személyautóban, …

Ezeket a cikkeket olvastad már?