Blogolj!

Blogstar kávéház

Dorogi László

Fölény

Kétharmadosnál is nagyobb többségben Fidesz-KDNP-s polgármesterek vezetnek budapesti kerületeket több ciklus óta, ami ellentétben áll azzal a közkeletű felfogással, hogy a főváros alapvetően baloldali-liberális beállítódású.

"Bár a közvélekedés szerint Budapest egy baloldali, liberális érzelmű város, 23 kerületéből jelenleg 17-nek kormánypárti, konzervatív vezetője van. Érdekes, hogy Buda jellemzően jobboldali kerületei mellett a belvárosi, liberálisabb beállítódású városrészeket is el tudták hódítani a Fidesz–KDNP jelöltjei."

Vízió is kell a polgármesteri sikerhez | Magyar Nemzet

Bár a közvélekedés szerint Budapest egy baloldali, liberális érzelmű város, 23 kerületéből jelenleg 17-nek kormánypárti, konzervatív vezetője van. Érdekes, hogy Buda jellemzően jobboldali kerületei mellett a belvárosi, liberálisabb beállítódású városrészeket is el tudták hódítani a Fidesz-KDNP jelöltjei. Ez történt például 2006-ban Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgásakor, de 2010-ben, az MSZP-SZDSZ-koalíció összeomlását követően is: sok hagyományosan ...

Cashback

A Fővárosi Törvényszék feloldotta a kényszerintézkedést Gyárfás Tamással szemben, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy felbujtóként felelős Fenyő János médiavállalkozó 1998-ban történt meggyilkolásáért.

"Az óvadékot az úszószövetség volt elnöke befizette, az enyhébb kényszerintézkedések rendelkezéseit pedig ezifáig folyamatosan betartotta. Mivel a kényszerintézkedés hatálya 2018. november 11-én lejárt, így a bíróság az ügyészség indítványára most visszafizeti a Gyárfás által letett óvadék összegét."

A bíróság visszaadja a Fenyő-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Gyárfás Tamás kétszázmillióját

Az ügyészség indítványára a bíróság visszaadja a kétszázmillió forintos óvadékot a Fenyő-ügyben felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamásnak - írta a PestiSrácok.hu-nak a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya. A közleményben emlékeztettek, hogy a Fővárosi Törvényszék 2018. július 23-i végzésében 200 millió forint óvadék ellenében enyhébb kényszerintézkedést rendelt el Gyárfással szemben, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy felbujtóként felelős Fenyő [...]

Egyensúly

Megtört-e a balliberális médiatúlsúly Magyarországon címmel tartottak pódiumbeszélgetést a harmincadik Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Tusnádfürdőn, ahol többek között Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője is elmondta a véleményét a balliberális sajtó állandó sírásáról.

"Az ellenzéki médiának a legnagyobb problémája, hogy megszakadt az a baloldali médiatúlsúly, ami a rendszerváltás előtti időszakra volt jellemző. A médiaegyensúlyt tekintve most tartunk körülbelül a fele-fele aránynál – fogalmazott."

A médiáról Tusványoson: Az ellenzék baja, hogy megszűnt a túlsúlyuk

Megtört-e a balliberális médiatúlsúly Magyarországon címmel tartottak pódiumbeszélgetést a harmincadik Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Tusnádfürdőn, ahol Huth Gergely elmondta: az ellenzéki médiának a legnagyobb problémája, hogy megszakadt az a baloldali médiatúlsúly, ami a rendszerváltás előtti időszakra volt jellemző. A médiaegyensúlyt tekintve most tartunk körülbelül a fele-fele aránynál - fogalmazott.

Aranyos

Kapás Boglárka szenzációs második száz méterrel verte el a mezőnyt 200 pillangón a kvangdzsui úszó-világbajnokságon, ezzel Milák Kristóf után a lányoknál is magyar arany született ebben a számban.

Ez a 200 pillangó olyan volt, mint egy mentőöv, amit utánam dobtak a 2017-es vb után. Ijesztő volt a dobogón állni, mert tényleg féltem, hogy elájulok, még mindig nem hiszem el, hogy megtörtént.”

Kapás: „Remegett a lábam a dobogón, reméltem, hogy nem ájulok el"

A női 200 pillangó új világbajnokát, Kapás boglárkát annyira megérintette pályafutása első vb-aranyérme, hogy attól félt, el fog ájulni a dobogón. A közvetlenül a futam után adott interjúban hitetlenkedve fogadta első világbajnoki címét, és még az éremátadás után sem tudott teljesen megnyugodni a 2019-es vizes vb negyedik magyar aranyérmese.

Földi pokol

Tovább tombol a hőség Európában, sok helyen egyenesen veszélyes szabadtéren tartózkodni huzamosabb ideig.

"Több európai országban is új melegrekordok álltak fel. A legmagasabb szintű riasztás egészségügyi készültséget is von maga után, hiszen egyes területeken a lakosság nem szokott hozzá ilyen hőséghez."

Sorra dőlnek meg a hőségrekordok Európában

Párizsban megdőlt csütörtökön 13 óra 42 perckor a több mint hetvenéves abszolút melegrekord 41 fokkal, de a hőmérséklet a délután folyamán még tovább emelkedik - közölte a francia meteorológiai szolgálat. Az eddigi 40,4 fokos melegrekordot 1947. július 28-án mérték a francia fővárosban, ahol a Météo France csütörtökre 42 fokra jelezte előre a legmagasabb hőmérsékletet.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/81726/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Elhunyt a szegények orvosa, Dr. Eőry Ajándok

2020.07.11. 18:20
Július 10-én éjjel elhunyt Dr. Eőry Ajándok biológus, matematikus, orvos, akupunktúrás orvos, a hagyományos kínai orvoslás hazai úttörője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat orvosa.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője

2020.07.10. 11:15
Szerencs korábbi polgármestere közlekedési balesetben vesztette életét, motorozás közben ütközött össze egy autóval.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Hidegfront érkezik a hétvégén, 10 fokkal csökken a hőmérséklet

2020.07.09. 20:05
Frontérzékenyeknek nem sok jóval kecsegtet a hétvége, ugyanis hidegfront érkezik, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg.

Ezeket a cikkeket olvastad már?