Blogolj!

Szerencsésen megúszta a koreai diszkóbalesetet a női vízilabda-csapat

Szombatra virradóra összeomlott egy éjszakai klub galériája a vizes világbajnokságnak otthont adó Kvangdzsuban. A szórakozóhelyen több sportoló tartózkodott, többek között a magyar vízilabdás lányok is.

Fotó: EPA

A balesetben, ami egy a versenyzők szállásához közeli szórakozóhelyen történt, két dél-koreai állampolgár életét veszítette. Mint kiderült, a világbajnoki negyedik helyen végző magyar női vízilabda-válogatott tagjai is éppen ezen a helyen buliztak a baleset idején, de Bíró Attila szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, hogy szerencsére mindenki jól van.

Leimeter Dóra, az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, csak annyit vettek észre, hogy egyszer csak elkezdenek zuhanni.

"Szerencsére voltak, akik fent maradtak és meg tudtak minket fogni. Azt gondolom, nagyon gyorsan tudtunk reagálni és elsők között voltunk, akik kimentek"

- tette hozzá a magyar játékos, aki azt is elmondta, szerencsére egy kupacban voltak a csapat tagjai, ezért amikor kimentek gyorsan meg tudták számolni, hogy mindenkinek sikerült-e kijutnia épségben.

"Nagy szerencsénk volt, hogy a Nusival (Illés Anna) félig egy vaslécen álltunk, így csak az egyik lábunk csúszott le, és a többieket gyorsan fel tudtuk húzni, így nem lett nagyobb baja senkinek. Első reakciónk az volt, hogy azonnal menjünk ki. Olyan hangos volt a zene, hogy sokaknak fel se tűnt, hogy mi történt, és még a tömeg előtt ki tudtunk jutni"

- nyilatkozta Gurisatti Gréta, a világbajnoki negyedik válogatott másik tagja, aki azt is elmondta, fél perccel az eset után már kint voltak, megelőzve ezzel a kiözönlő tömeget.

A hatóságok arról tájékoztattak a baleset után, összesen 370-en tartózkodtak a klubban, amikor a 2,5 méteres magasságban lévő galéria egyenesen a szórakozókra esett, akik közül sokakat törmelékdarabok találtak el. A hatóságok gyanúja szerint azért dőlt össze a szerkezet, mert túl sokan tartózkodtak rajta, szemtanúk szerint több mint száz bulizó táncolt a galérián.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/81802/pics/lead_800x600.jpg
baleset,Dél-Korea,vizes vb
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Migránsokat szállító gumicsónakkal ütközött a török parti őrség hajója

2020.01.05. 18:15
A törökországi Dikili partjainál történt balesetben négyen meghaltak, mindannyian migránsok voltak.

Most jött: több mint háromezren sérültek meg szilveszterkor hazánkban

2020.01.01. 10:30
Túlzott alkoholfogyasztások és verekedések tömkelege, no meg pirotechnikai balesetek színesítették a mentőegységek feladatpalettáját. Csaknem két tucat …

Lezuhant egy túrahelikopter Hawaiin

2019.12.28. 07:05
A szerencsétlenség még csütörtökön történt, da csak pénteken találták meg a helikopter roncsát. A gépen a pilótán kívül hat turista utazott, közülük kettő gyerek volt.

Felszállás után visszazuhant a földre egy repülő Kazahsztánban

2019.12.27. 08:10
Felszállás után visszazuhant egy repülőgép 100 emberrel a fedélzetén pénteken Kazahsztánban. A szerencsétlenségnek legalább 15 halottja van.

Órákat töltött a hó alatt egy férfi, de túlélte

2019.12.26. 15:10
Igazi karácsonyi csodának számít az, ami egy 26 éves osztrák sítúrázóval történt.

Kiszakadt egy erkély Budapesten, ketten lezuhatnak

2019.12.26. 14:05
Két ember az utcára zuhant, amikor egy első emeleti lakás erkélyének korlátja kidőlt.

Szakadékba zuhant egy busz Indonéziában, sokan meghaltak

2019.12.24. 11:20
Huszonöten meghaltak Indonéziában, miután szakadékba zuhant egy busz az ország legnagyobb szigetén, Szumátrán.

Leégett egy faház, egy ember meghalt Budapesten

2019.12.24. 05:00
A XVII. kerületben történt a szörnyű tragédia.

Öt órás akcióval mentettek ki egy túrázót a Ferenc-hegyi-barlangból

2019.12.15. 09:30
Az amatőr barlangász szombat este szenvedett súlyos balesetet a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban. A 35 éves férfit ötórás mentőakció keretében hozták …

Kevesebb baleset, de több haláleset a vasúti átjárókban

2019.12.10. 09:50
Még mindig nem figyelünk oda kellően a vasúti átjárókban, pedig egy vonattal való találkozást a legritkább esetben lehet megúszni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?