Blogolj!

Újra őrizetben a Viking kapitánya

Hétfő délután őrizetbe vették a Viking Sigyn kapitányát. Ezt az ukrán férfi ügyvédje, Tóth M. Gábor, valamint Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is is megerősítette – értesült az Index.

Mindez hétfőn, a Kúria döntése után történt, ami kimondta, hogy törvénysértő volt a bíróságok döntése, miszerint az ukrán férfi letartóztatását 15 millió forintos óvadék ellenében megszüntetik és a férfit bűnügyi őrizetbe helyezik. Az ügyészség indítványozhatta a kapitány letartóztatását, ami meg is történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 2019. május 29-én bekövetkezett dunai hajóbalesettel összefüggésben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt folytat nyomozást, amelyben a nyomozók a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát gyanúsítottként hallgatták ki.

A szakértők bevonásával folyamatban lévő nyomozásban 2019. július 29-én a nyomozók a kapitányt őrizetbe vették, segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt a kihallgatása jelenleg is tart

-írja a police.hu.

(borító: MTI)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/81847/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,hajóbaleset
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-07-30 12:52:40
EZ MAGA A MAI MAGYAR VALÓSÁG, A MAI MAGYAR (I)GAZSÁGSZOLGÁLTATÁS !!!!!
A kúria tehát kimondta, - és részletesen meg is indokolta - hogy mindkét bírósági szinten hozott korábbi ítélet - mely szerint elengedték ezt a csavargót - TÖRVÉNYTELEN VOLT, és meg is változtatták az ítéletet. Sőt, azóta újra a "csurmában" van ez a nyikhaj ukrán hajókapitány.
Namármostakkor.
Csak egyetlen - szerintem teljesen jogos - kérdés maradt: a törvénytelen ítéleteket meghozó bírók még mindig a helyükön vannak ?!
Sajnos - a magyar bírói tevékenységet, és a nyilvánvaló összefonódásokat ismerve - csupán költői volt a kérdés !!!!
Ugye efftársak ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?