Blogolj!

Mentális betegséggel küzdött a frankfurti gyilkos, peronzár is jöhet

Egy menedékjoggal Svájcban élő eritreai férfi lökte a vonat elé azt az anyát a gyermekével a frankfurti vasútállomáson, akinek a fia meghalt a balesetben. A férfi indítéka egyelőre ismeretlen.

Fotó: New York Post

Kedden tartotta meg a szövetségi belügyminisztérium sajtótájékoztatóját Berlinben a hétfői, frankfurti vasútállomáson történt gyilkossággal kapcsolatban, ahol a svájci hatóságok ismertették a gyanúsítottat. Ezek alapján egy háromgyermekes, menedékjoggal Svájcban tartózkodó családapa követte el a bűncselekményt, akiről kiderült, pszichiátriai kezelés alatt állt.

Horst Seehofer német belügyminiszter elmondta, az 1979-ben született férfi 2008-ban szerzett menedékjogot Svájcban, házasságban, rendezett körülmények között élt, volt állandó munkája és korábban "a sikeres társadalmi beilleszkedés mintapéldájaként" tartották számon. Az utóbbi időszakban azonban a férfi több bűncselekményt is elkövetett, és a napokban elmenekült Svájcból, miután körözni kezdték, mert késsel megfenyegette, fojtogatta és bezárta egy szomszédját - ezt már Dieter Romann, a szövetségi rendőrség vezetője tette hozzá.

Horst Seehofer kiemelte, az esetet mindenféleképpen tárgyilagosan kellene megközelíteni, a külföldiek körében mutatkozó bűnözést pedig sem ártalmatlan színben feltüntetni, sem "instrumentalizálni", eszközként felhasználni nem szabad, mert ez a társadalom megosztottságához vezet, a megosztottság pedig "az erőszak előszobája" lehet sok esetben. Hozzátette, hogy a politikai közép útját kell járni, egyforma keménységgel és "zéró toleranciával" kell fellépni a szélsőjobboldali terrorizmus ellen és a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekkel szemben.

A német belügyminiszter elmondta, Németországban jelentősen csökkent a bűnözés az elmúlt időszakban, de a lakosság biztonságérzete romlott, amihez az utóbbi hetekben nagy feltűnést keltő súlyos bűncselekmények, köztük a frankfurti főpályaudvaron elkövetett "hidegvérű gyilkosság" is hozzájárult.

Seehofer a biztonsági szervek vezetőivel folytatott megbeszélése után tartott tájékoztatón elmondta, javítani kell a pályaudvarok biztonságát, a többi között nagyobb rendőri jelenlétre és több biztonsági kamerára van szükség. A teendőkről rövidesen megkezdik az egyeztetéseket a Deutsche Bahn (DB) vasúttársasággal, a szövetségi közlekedési minisztérium bevonásával.

A belügyminiszter rámutatott, Németországban mintegy 5600 pályaudvar és vasútállomás működik, ezért a feladat igen összetett, s ahogy fogalmazott költséges is, de a pénz nem lehet akadály, amikor az állampolgárok biztonságáról van szó. Seehofer kiemelte, a jelentős beruházási költségek ellenére azt is mérlegelik majd, hogy a Nagy-Britanniából ismert mintára a peront a vágányoktól elzáró, automatikus tolóajtókkal felszerelt falakat telepítenek a pályaudvarokon.

Az eritreai férfi hétfő délelőtt a frankfurti főpályaudvaron egy anyát a nyolcéves kisfiával együtt egy beérkező InterCity Express elé lökött. A 40 éves nő még ki tudott menekülni a vágányok közül, de gyermeke a szerelvény alá került és szörnyethalt. A támadó megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült elhárítania a támadást. A férfi ezután elmenekült, a pályaudvar közvetlen közelében járókelők üldözőbe vették, leteperték és átadták a rendőröknek. Emberölés és emberölés kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Német hírportálok beszámolói szerint a svájci hatóságok ismertették, hogy a gyanúsított az év eleje óta betegállományban volt pszichés gondok miatt és kezelés alatt állt. Az ortodox keresztény felekezethez tartozó férfinek nem volt komolyabb rendőrségi ügye, egészen múlt hét csütörtökig, amikor rátámadt szomszédjára, majd elmenekült az országból. Az otthonában tartott házkutatáson nem találtak bármiféle radikalizálódásra vagy ideológiai indítékra utaló jeleket.

(Forrás: MTI)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/81889/pics/lead_800x600.jpg
Gyilkosság,Horst Seehofer,Németország,vonat
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-02 17:15:09
Az lehet, de én meg úgy vágnám a legelső vonat elé ezt a sz@rházi migránst, hogy reménye se legyen "gyógyíttatni" magát !!!!
Utána rögtön a muttit kéne a vonat alá lökni, aki behívta Európába (Németországba) ezeket a gyökereket !!!!
Gondoljanak bele annak a szerencsétlen anyának a sorsába, akit szintén a vonat elé lökött ez az állat, de ő megúszta. A gyermeke viszont szörnyethalt, emiatt a rohadt, terrorista népség - meg a pártolóik - miatt !!!!!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Varga Judit odavágott a németeknek: „Magyarország démonizálása tévút”

2020.04.27. 05:00
Felvilágosító dolgozatot közölt a magyar igazságügyi miniszter.

Kisiklott egy expresszvonat Franciaországban, sok a sérült

2020.03.05. 12:25
A francia hatóságok közlése szerint csütörtök reggel kisiklott egy Párizs és Strasbourg között közlekedő nagysebességű vonat (TGV), a balesetben húsz ember megsérült, …

Orbán nyerte a migrációs sakkjátszmát

2020.02.11. 09:15
Merkel megenyhült, a magyar miniszterelnöknek lett igaza.

Fennakadások, áramszünetek kísérik a Ciara útját

2020.02.10. 09:40
A jelenleg Sopronnál tartó, több mint 100 kilométeres széllökésekkel érkező szélvihar több országban is gondot okozott.

Kisiklott egy vonat Milánónál, többen meghaltak

2020.02.06. 09:45
Kisiklott egy expresszvonat Olaszországban, a Milánótól mintegy ötven kilométerre délre fekvő Lodi városánál csütörtökön korán reggel, ketten meghaltak, 27-en megsérültek.

Bevándorló késelhetett meg egy magyart Németországban

2020.01.17. 09:10
A külügyminisztérium a német ügyészséghez fordult a megkéselt férfi ügyében.

Újabb késes támadás Németországban

2020.01.06. 15:55
Egy török férfi még vasárnap támadt rá egy rendőrautóra a nyugat-németországi Gelsenkirchenben.

Önként jelentkeztek a rendőrségen a németországi állatkerti tűz okozói

2020.01.02. 17:20
Egy anya és két lánya okozta a krefeldi állatkertben a tüzet, ami kétezer négyzetméteren tombolt, és több mint harminc állat is pusztult.

Karácsonyi horror: családja szeme láttára öltek meg egy férfit Londonban

2019.12.27. 11:20
Egy 36 éves férfit felesége és kisgyereke előtt lőttek le a nyílt utcán.

Több autópálya-szakaszt és egy Duna-hidat is átadnak jövőre

2019.12.18. 11:25
Többek között átadják az M4-es új szakaszait, a komáromi Duna-hidat és folytatódik a megyei jógú városok bekötése is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?