Blogolj!

Mentális betegséggel küzdött a frankfurti gyilkos, peronzár is jöhet

Egy menedékjoggal Svájcban élő eritreai férfi lökte a vonat elé azt az anyát a gyermekével a frankfurti vasútállomáson, akinek a fia meghalt a balesetben. A férfi indítéka egyelőre ismeretlen.

Fotó: New York Post

Kedden tartotta meg a szövetségi belügyminisztérium sajtótájékoztatóját Berlinben a hétfői, frankfurti vasútállomáson történt gyilkossággal kapcsolatban, ahol a svájci hatóságok ismertették a gyanúsítottat. Ezek alapján egy háromgyermekes, menedékjoggal Svájcban tartózkodó családapa követte el a bűncselekményt, akiről kiderült, pszichiátriai kezelés alatt állt.

Horst Seehofer német belügyminiszter elmondta, az 1979-ben született férfi 2008-ban szerzett menedékjogot Svájcban, házasságban, rendezett körülmények között élt, volt állandó munkája és korábban "a sikeres társadalmi beilleszkedés mintapéldájaként" tartották számon. Az utóbbi időszakban azonban a férfi több bűncselekményt is elkövetett, és a napokban elmenekült Svájcból, miután körözni kezdték, mert késsel megfenyegette, fojtogatta és bezárta egy szomszédját - ezt már Dieter Romann, a szövetségi rendőrség vezetője tette hozzá.

Horst Seehofer kiemelte, az esetet mindenféleképpen tárgyilagosan kellene megközelíteni, a külföldiek körében mutatkozó bűnözést pedig sem ártalmatlan színben feltüntetni, sem "instrumentalizálni", eszközként felhasználni nem szabad, mert ez a társadalom megosztottságához vezet, a megosztottság pedig "az erőszak előszobája" lehet sok esetben. Hozzátette, hogy a politikai közép útját kell járni, egyforma keménységgel és "zéró toleranciával" kell fellépni a szélsőjobboldali terrorizmus ellen és a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekkel szemben.

A német belügyminiszter elmondta, Németországban jelentősen csökkent a bűnözés az elmúlt időszakban, de a lakosság biztonságérzete romlott, amihez az utóbbi hetekben nagy feltűnést keltő súlyos bűncselekmények, köztük a frankfurti főpályaudvaron elkövetett "hidegvérű gyilkosság" is hozzájárult.

Seehofer a biztonsági szervek vezetőivel folytatott megbeszélése után tartott tájékoztatón elmondta, javítani kell a pályaudvarok biztonságát, a többi között nagyobb rendőri jelenlétre és több biztonsági kamerára van szükség. A teendőkről rövidesen megkezdik az egyeztetéseket a Deutsche Bahn (DB) vasúttársasággal, a szövetségi közlekedési minisztérium bevonásával.

A belügyminiszter rámutatott, Németországban mintegy 5600 pályaudvar és vasútállomás működik, ezért a feladat igen összetett, s ahogy fogalmazott költséges is, de a pénz nem lehet akadály, amikor az állampolgárok biztonságáról van szó. Seehofer kiemelte, a jelentős beruházási költségek ellenére azt is mérlegelik majd, hogy a Nagy-Britanniából ismert mintára a peront a vágányoktól elzáró, automatikus tolóajtókkal felszerelt falakat telepítenek a pályaudvarokon.

Az eritreai férfi hétfő délelőtt a frankfurti főpályaudvaron egy anyát a nyolcéves kisfiával együtt egy beérkező InterCity Express elé lökött. A 40 éves nő még ki tudott menekülni a vágányok közül, de gyermeke a szerelvény alá került és szörnyethalt. A támadó megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült elhárítania a támadást. A férfi ezután elmenekült, a pályaudvar közvetlen közelében járókelők üldözőbe vették, leteperték és átadták a rendőröknek. Emberölés és emberölés kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Német hírportálok beszámolói szerint a svájci hatóságok ismertették, hogy a gyanúsított az év eleje óta betegállományban volt pszichés gondok miatt és kezelés alatt állt. Az ortodox keresztény felekezethez tartozó férfinek nem volt komolyabb rendőrségi ügye, egészen múlt hét csütörtökig, amikor rátámadt szomszédjára, majd elmenekült az országból. Az otthonában tartott házkutatáson nem találtak bármiféle radikalizálódásra vagy ideológiai indítékra utaló jeleket.

(Forrás: MTI)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/81889/pics/lead_800x600.jpg
Gyilkosság,Horst Seehofer,Németország,vonat
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-02 17:15:09
Az lehet, de én meg úgy vágnám a legelső vonat elé ezt a sz@rházi migránst, hogy reménye se legyen "gyógyíttatni" magát !!!!
Utána rögtön a muttit kéne a vonat alá lökni, aki behívta Európába (Németországba) ezeket a gyökereket !!!!
Gondoljanak bele annak a szerencsétlen anyának a sorsába, akit szintén a vonat elé lökött ez az állat, de ő megúszta. A gyermeke viszont szörnyethalt, emiatt a rohadt, terrorista népség - meg a pártolóik - miatt !!!!!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A Néppártban tartanák a Fideszt a német barátok

2019.11.11. 21:10
Kérdés, mennyire befolyásolja majd ez a magyar kormánypárt tagságáról döntő Bölcsek Tanácsát.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Kivégezte családját egy amerikai tinédzser

2019.09.03. 12:55
Édesapját, nevelőanyját és három testvérét is lelőtte egy 14 éves amerikai fiú Alabamában.

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

2019.08.24. 12:05
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában …

Angela Merkel csodálattal adózik Magyarországnak

2019.08.18. 05:40
Hétfőn Orbán Viktorral folytat kétoldalú megbeszélést Németország kancellárja, aki hazánkba érkezik.

Megöltek egy férfit Rákospalotán

2019.08.11. 12:05
Megöltek egy férfit Rákospalotán, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz - közölte a rendőrség honlapján vasárnap.

Megtalálták a múlt héten elrabolt 15 éves román lány maradványait

2019.08.03. 14:15
Bizonyossá vált, hogy nincs életben a múlt héten elrabolt, a gyanú szerint nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett 15 éves Alexandra Macesanu.

Hat embert, köztük egy 10 éves gyereket is agyonlőtt egy férfi Zágrábban

2019.08.02. 10:45
A horvát rendőrség közlése szerint csütörtökön késő este hat embert megölt egy férfi Zágrábban. A két férfi, három nő és egy tízéves …

Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében

2019.07.30. 10:10
A Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat Gyárfás Tamás ellen.

Bevándorlók miatt szigorítják a beléptetést egy német strandon

2019.07.29. 11:15
Düsseldorf Rheinbad nevű strandján nem először fordul elő, hogy randalíroznak a bevándorlók. A polgármester már válságtanácskozást is összehívott.

Ezeket a cikkeket olvastad már?