Blogolj!

Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében

A Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat Gyárfás Tamás ellen.

A vádirat szerint Gyárfás Tamás az 1990-es években meghatározó szerepet töltött be a médiaiparban vállalkozóként, akárcsak Fenyő János, aki többek között egy videókazetta-terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt.

A két üzletember között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vádirat szerint Gyárfás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti Fenyőt, ezért 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt, Tasnádi Pétert, hogy ölesse meg Fenyőt.

Gy. Tamás keze is benne volt a Fenyő-gyilkosságban

A rendőrség pénteken lezárta a Fenyő-gyilkosság ügynek 22 évig tartó vizsgálatát. A megalapozott gyanú szerint a gyilkosságot Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, és ő adott utasítást Jozef R.-nek, hogy ölje meg a vállalkozót. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek a Fenyő János sérelmére elkövetett emberölés felbujtóira vonatkozó nyomozás iratait - írja a police.hu.

Tasnádi a megbízásért 12 millió forintot kért, de miután felvette a hatmillió forintos előleget, nem teljesítette vállalt feladatát, emiatt Gyárfás Portik Tamást bízta meg Fenyő János megöletésével.

A vád szerint Portik a megbízást elfogadta, majd rávette Jozef Rohacot FEnyő János megölésére. Rohac 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a II. kerületi Margit utcában a piros lámpánál az autójában várakozó Fenyőhöz lépett és egy gépfegyverrel kivégezte.

A Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamás ellen felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Portik Tamással kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebviteli Főügyészségnek.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/81870/pics/lead_800x600.jpeg
Fenyő-gyilkosság,Gyárfás Tamás,Gyilkosság,rendőrség,ügyészség
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-07-30 12:37:14
Na, brávó !!!!
Több évtized után végre lefogják ezt a maffiózót, beviszik, aztán 200 millió ellenében - nyomkövető alkalmazásával - kiengedik, aztán leveszik a nyomkövetőt is róla, majd bejelentik: visszaadják a fejpénzt is, az úszó világbajnokság ideje alatt szabadon kimehet pöffeszkedni Koreába, majd hazavánszorog, és itthon - rá öt napra - bejelentik, hogy vádat emelnek ellene !!!!!! Ha nem élem át, el sem hiszem !!!!!
Ez már tényleg a magyar (i)gazságszolgáltatás intézkedéseinek a viccek kategóriájába tartózó eseménysora, csak az a legnagyobb baj, hogy NINCS BENNE POÉN !!!!!!
Szégyen !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Párizsban az ősz: tűzoltók csaptak össze rendőrökkel

2019.10.16. 06:10
Nem nyugszanak a kedélyek Macronék fővárosában, ezúttal a jobb munkakörülményekért küzdő lánglovagok demonstrációja torkollt erőszakba.

Egy másik szállodahajó személyzetének felelősségét is vizsgálja a rendőrség a Hableány tragédiája kapcsán

2019.10.15. 10:55
Egy másik szállodahajó, a Viking Idun kapitányának és személyzetének …

Újabb rendőrségi razzia lesz jövő héten a közutakon

2019.10.11. 13:50
A jövő héten fokozottan ellenőrzik a rendőrök a tehergépkocsikat és az autóbuszokat - közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak a belvárosban

2019.09.22. 16:50
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a pénteken éjjel tartott akció során a rendőrök a főváros frekventált területeit és három …

Könnygázzal és gyújtogatásokkal köszöntött be Párizsba az ősz

2019.09.21. 16:15
Közel félszázadik alkalommal vonultak az utcára a Macron elnök megszorító gazdaságpolitikája ellen tüntetők. Ezúttal sem úszták meg a rendőri erőszakot.

Többen meghaltak egy hollandiai lövöldözésben

2019.09.09. 21:45
Úgy tudni, egy rendőr végzett családtagjaival, majd magával.

Kivégezte családját egy amerikai tinédzser

2019.09.03. 12:55
Édesapját, nevelőanyját és három testvérét is lelőtte egy 14 éves amerikai fiú Alabamában.

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

2019.08.24. 12:05
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában …

Megöltek egy férfit Rákospalotán

2019.08.11. 12:05
Megöltek egy férfit Rákospalotán, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz - közölte a rendőrség honlapján vasárnap.

Ha Szerbiába utazik, ne Röszkénél akarjon átkelni a határon

2019.08.04. 08:50
Hatalmas torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, mind a kilépő, mind a belépő oldalon négy-négy órát kell várakoznia az autósoknak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?