Blogolj!

Amerika forrong, Texasban és Ohióban is fegyveres merénylet történt

A két lövöldözésben összesen 29 ember veszítette életét. Néhány napja egy kaliforniai fokhagyma-fesztiválon is tüzet nyitottak, ott hárman haltak meg.

Fotó: cnn.com

Brutális merényletek rázták meg az amerikai lakosságot az elmúlt napokban. Helyi idő szerint szombat délután egy órakor a texasi El Pasóban, egy Walmart áruházban nyitott tüzet egy férfi. Greg Abott, az állam kormányzója hivatalos bejelentése szerint 20 ember veszítette életét a lövöldözésben, további 26 embert pedig sebesültként ápolnak a kórházban.

Nem sokkal később a merénylettel gyanúsított 21 éves fehér férfit a rendőrök elfogták, a tettes nem mutatott ellenállást. Greg Allen rendőrfőnök közölte, az előzetes nyomozás alapján feltehető, hogy gyűlöletből elkövetett bűncselekmény történt, ezt támasztja alá, hogy a halottak közül három mexikói állampolgár volt, továbbá a sebesültek között is hat mexikói van.

Az Egyesült Államokban a gyűlöletből elkövetett bűncselekmények kategóriájába tartozik, ha a támadó a származása, bőrszíne, vallása, vagy szexuális irányultsága alapján választja ki áldozatait. Egy az interneten terjedő kiáltvány szerint állítólag a merénylő a christchurch-i támadást méltatja és a bevándorlás veszélyeire hívja fel a figyelmet, de ezt hivatalosan senki nem erősítette meg, hogy valóban az elkövetőtől származik.

Szombat este újabb lövöldözés tört ki, ezúttal az ohiói Dayton belvárosában, ahol a legfrissebb hírek szerint kilencen meghaltak. A lövöldözés az Oregon városrészben történt, a merényletben a támadó is életét veszítette.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a támadót a rendőrök lőtték le, azt viszont egyelőre nem erősítették meg hogy valóban csak egy támadó volt-e és az sem derült még ki biztosan, hogy milyen fegyverrel nyitott tüzet.

A rendőrség gyanúja szerint a támadást két fegyveres követte el, az egyikük viszont egy sötét színű furgonnal elmenekült a helyszínről.

Az elmúlt napokban megszaporodtak a fegyveres merényletek az Egyesült Államokban, néhány napja egy kaliforniai hagymafesztiválon tört ki lövöldözés, ott három ember veszítette életét.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82044/pics/lead_800x600.jpg
Amerika,Egyesült Államok,lövöldözés,Merénylet
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-04 13:22:16
Ha jól emlékszem, akkor nem is olyan régen - még az OBAMA érában - ezek az amcsik oktattak ki bennünket naponta a normális emberi kapcsolatok fontosságáról, a törvények maradéktalan betartásról, az egymás iránti tiszteletről, és egyéb "nyalánkságokról".
Nálunk - hála Istennek - azért ilyenek nem történnek meg minden heti piaci napon, ugye ?!
Akkor hogyan is van ez, nagypofájúak ?! Ki oktathat kit, és miből ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post előfizetését

2019.10.25. 11:50
A Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post című lapok előfizetését - jelentette be Stephanie Grisham, az amerikai …

Varsóba hívnák Trumpot a visegrádi négyek

2019.10.08. 18:15
A négy visegrádi ország (V4) azt mérlegeli, hogy közösen meghívják Varsóba Donald Trump amerikai államfőt - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök a Blesk.cz hírportálon kedden megjelenő …

Hatan támadtak egy nőre a Soroksári úton

2019.09.27. 13:55
Három férfi és három nő megtámadt egy 38 éves nőt a IX. kerületi Soroksári úton, a verekedés közben egy lövés is eldördült.

Többen meghaltak egy hollandiai lövöldözésben

2019.09.09. 21:45
Úgy tudni, egy rendőr végzett családtagjaival, majd magával.

Kivégezte családját egy amerikai tinédzser

2019.09.03. 12:55
Édesapját, nevelőanyját és három testvérét is lelőtte egy 14 éves amerikai fiú Alabamában.

Nőtt a hurrikán halálos áldozatainak száma a Bahamákon, Virginiában is szükségállapot van

2019.09.03. 08:20
Hétfő estig öt halálos áldozatról érkezett jelentés a Dorian hurrikán pusztította Bahama-szigetekről, helyi …

Késes merénylet Lyon mellett – egy ember meghalt

2019.08.31. 19:20
Egy 33 éves afgán férfi szombat délután megölt egy embert és kilenc másikat megsebesített a franciaországi Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban. Könnyen lehet, hogy terrortámadás történt.

Túszt ejtett és rendőrökre lőtt egy férfi Philadelphiában

2019.08.15. 08:00
Helyi idő szerint az esti órákban lövöldözés tört ki szerdán Philadelphiában, az elkövető túszokat ejtett és hat rendőrt meglőtt.

Trump zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát

2019.08.06. 13:50
Donald Trump egy rendelettel hétfőn este zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát.

Hat embert, köztük egy 10 éves gyereket is agyonlőtt egy férfi Zágrábban

2019.08.02. 10:45
A horvát rendőrség közlése szerint csütörtökön késő este hat embert megölt egy férfi Zágrábban. A két férfi, három nő és egy tízéves …

Ezeket a cikkeket olvastad már?