Blogolj!

Blogstar kávéház

Óriás

A magyar dinnyepiac zuhanórepülése.

Mára jórészt kiszorultak a magyar termelők a hagyományos piacaikról, lemaradtak a technológiai fejlesztésében, elveszítették versenyképességüket a görög, spanyol, olasz vetélytársakkal szemben – elemez a Népszava Online.

„Sajnos mára jórészt kiszorultak a magyar termelők és a magyar dinnye a hagyományos piacaikról, a német nyelvterületről, illetve Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából – mondta a Népszavának Göcző Mátyás, az MDE elnöke. Az okok között említette, hogy a hazai termelők lemaradtak a technológiai fejlesztésében, elveszítették versenyképességüket a görög, spanyol, olasz vetélytársakkal szemben. Jelenleg a német területen a spanyolok, a mi régiónkban pedig az olaszok vették át nagyrészt a magyar cégek helyét. A ma a nemzetközi, de egyre inkább a hazai piacon is egyre népszerűbb 1,5-3 kilós, a fridzsiderekben is kényelmesen elhelyezhető úgynevezett 'hűtőszekrény' dinnye a hazai termelés töredéke. A többség egyelőre a hagyományos 15-20 kilós dinnyét termeszti. A magyar görögdinnye minősége ugyan kiváló, ám a korszerűtlen csomagolás miatt a külföldi, de a hazai piacokra is gyakran sérült, ütődött gyümölcsök érkeztek. Emellett egyre kevéssé keresik a hagyományos nagy méretű, nagy súlyú dinnyét. A magyar dinnyeexport zuhanórepülésében ez is szerepet játszott.”

Nyakunkon maradt a dinnye

Mára jórészt kiszorultak a magyar termelők a hagyományos piacaikról, lemaradtak a technológiai fejlesztésében, elveszítették versenyképességüket a görög, spanyol, olasz vetélytársakkal szemben. Felemelte a magyar görögdinnye árát kilónként 99 forintról 119 forintra a Lidl Magyarország.

Szupermarket

Brüsszel globális gazembersége.

A Magyar Hírlap Online szerint az illegális migráció hátterében a franciák szűnni nem akaró gyarmati kizsákmányolási szándékai húzódnak meg.

„A franciák láthatóan megmondó szerepre vágynak a migrációs válság megoldásában. Párizsnak számos ütőkártyája van, hogy meggyőzze az afrikai vezetőket határaik őrzéséről és az unióból kiutasított állampolgárok visszafogadásáról, mégsem tesz ennek érdekében semmit. Persze ennek sikeréhez a brutális gyarmati paktum helyébe valós szolidaritáson alapuló megállapodások kellenének, amelyhez láthatóan nem fűlik a franciák foga. Mélységesen felháborító, hogy miközben Brüsszel az illegális migrációval kapcsolatban továbbra is összeurópai megoldásról, szolidaritásról harsog, eközben az unió egyik tengely országa minden politikai és jogi következmény nélkül megteheti, hogy hasznot húzzon volt gyarmatai kizsákmányolásából, ezzel nagymértékben gerjesztve az illegális migrációt. A franciák elnöke korábban ízléstelen megjegyzésével azt vágta a magyarok arcába, hogy Európa nem szupermarket. Szerintünk Afrika sem az.”

Brüsszel és a globális gazemberség

Hosszú évek óta szemet huny a volt gyarmattartó országok, köztük Párizs zsákmányszerző gazdasági agres­sziója felett, amellyel folyamatosan kifosztják az afrikai országokat. Franciaország kétségtelenül éllovasnak számít ebben a dicstelen versenyben. Talán erről kellene egyszer jelentést készítenie a brüsszeli LIBE bizottságnak. Valójában az afrikaiak ma is csak vendégek a saját kontinensükön.

Részlet

Trump közösségi háborúja.

Donald Trump amerikai elnök a Facebook és a Twitter szabályozására vonatkozó rendeletet készít elő – így a Hirado.hu.

„A Fehér Ház ambiciózus új javaslatot dolgozott ki a közösségi médiaplatformok szabályozására azzal a céllal, hogy leküzdje a konzervatívok ellen észlelt torzítást – írja a The Verge. A javaslat felszólítja a Szövetségi Kommunikációs Bizottságot (FCC), dolgozzon ki új rendeleteket arra vonatkozóan, hogy a közösségi médiában milyen feltételek mellett függeszthetik fel a felhasználók fiókjait. A rendelet kidolgozása még korai szakaszban van, és valószínűleg jelenlegi formájában nem kerül bevezetésre. Ennek ellenére a részletek arra utalnak, hogy Trump komolyan törekszik egy új szabályozás bevezetésére olyan platformokon, mint a Facebook, a Twitter és a YouTube.”

A közösségi média szabályozására készül Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök a Facebook és a Twitter szabályozására vonatkozó rendeletet készít elő. A Fehér Ház ambiciózus új javaslatot dolgozott ki a közösségi médiaplatformok szabályozására azzal a céllal, hogy leküzdje a konzervatívok ellen észlelt torzítást - írja a The Verge.

Veszély

A pisai ferde torony statikája.

A pisai ferde torony a világ egyik leghíresebb épülete, bár az építőinek eredeti elképzelése egészen mást mutatott – derül ki az Origo.hu cikkéből.

„Mire körülbelül öt évvel később felhúzták a torony nyolc tervezett emelete közül a harmadikat, a 'Campanile' elkezdett süllyedni az agyagos, és laza homokos-kagylós alapkőzetben. A nem várt statikai problémák miatt a szerkezet látványosan megdőlt dél-délkeleti irányba. Az építkezést azonnal leállították, így 1185-ig csak az alapozás valósulhatott meg. A dőlés oka elsősorban a nem körültekintő alapozásra vezethető vissza, a torony tervezői minden bizonnyal elfelejtettek számolni a gyenge altalaj veszélyeivel.”

Megépítése óta, több mint nyolcszáz éve dől a pisai ferde torony

Szinte bármikor, ha ellátogatunk az olaszországi Pisa városába a Piazza del Duomo turistalátványosságát megcsodálni, egészen biztosan látunk majd egy-egy turistát, aki szinte ugyanabban a stílusban pózol egy fényképhez. A székesegyház szemmel láthatóan ferde harangtornya felé nyújtja a kezét, mintha a puszta erejével tartaná azt.

Bók

Mihalik Enikő csibészes szexisége.

A Földközi-tengeren hajókázik Mihalik Enikő (32), ahonnan a rajongókat dögösebbnél dögösebb fotókkal árasztja el a közösségi oldalain keresztül – mutatja be a Blikk Online.

„A magyar szupermodell, mint mindig, most is tökéletes formában van, képein pedig ott van a tőle megszokott csibészes szexiség – még félmeztelenül is posztolt. Követői bókokkal halmozzák el Enikőt, aki Ibizán sütteti a hasát. Azt nem lehet tudni, hogy a gyönyörű modell valamely fotózás miatt utazott-e a szigetre, avagy csak pihenni, de szerelme, Vladimir Restoin (34) is ott van vele. Az orosz származású üzletemberrel idén New Yorkban költöztek össze, de Békéscsabán is jártak már Enikő szüleinél.”

A napra lehet nézni... - Elképesztően szexi fotókkal árasztotta el az internetet Mihalik Enikő

A magyar szupermodell, mint mindig, most is tökéletes formában van, képein pedig ott van a tőle megszokott csibészes szexiség - még félmeztelenül is posztolt. Követői bókokkal halmozzák el Enikőt, aki Ibizán sütteti a hasát. Azt nem lehet tudni, hogy a gyönyörű modell valamely fotózás miatt utazott-e a szigetre, avagy csak pihenni, de szerelme, Vladimir Restoin (34) is ott van vele.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82294/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?