Blogolj!

Blogstar kávéház

Tisztelet

A kormányzat gyűlöletkampányai.

A kormánynak az a jó, ha gyűlölünk: meleget, szomszédot, bárkit – a Népszava Online tudósítása szerint ez volt a vasárnapi fővárosi tüntetés fő üzenete.

„A tüntetés szervezője, Csordás Anett, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnöke beszédében az alapvető az emberi jogok tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozta. Dés László, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész arról beszélt, hogy egyedül a hatalomnak jó a gyűlöletkeltés: addig sem a saját életükkel, országukkal foglalkoznak az emberek, amíg Sorost, Brüsszelt, a melegeket, a szomszédjukat gyűlölik. 'Nő vagyok, anya, keresztény és fogyatékkal élő' – kezdte beszédét Nagyné Rucz Éva, a Rehab Critical Mass és a Rett Szindróma Alapítvány önkéntese, aki praktikus szempontok alapján hívta fel a figyelmet a szolidaritás, elfogadás hiányára.”

A kormánynak az a jó, ha gyűlölünk: meleget, szomszédot, bárkit

A tüntetés nem csupán a homofób fideszes képviselőnek üzent. - Teljes apátiába süllyedt ez az ország! Egy ekkora botrány után, miért csak ennyien vagyunk itt? - kesergett egy középkorú asszony a fővárosi Clark Ádám téren vasárnap délután, pedig szó sem volt arról, hogy érdektelenségbe fulladt volna a tüntetés.

Pozícióharc

Gyurcsány puttonyának forrongása.

A Magyar Hírlap Online elemzője, Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány puttonyában küszködik a versengő ellenzék.

„Az elmúlt héten kiéleződött az ellenzéki pártok között zajló roncsderbi, aminek az alapvető oka a bizalomhiány – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója mindezt azzal magyarázta, hogy az ellenzék a választási rendszer sajátosságai okán összefogásra van ítélve, ám pártjai riválisai egymásnak. Mint Kiszelly fogalmazott, az EP-választáson jól szereplő pártok, a DK és a Momentum pozíciót akarnak fogni, míg a nulla támogatottság felé konvergálók, az LMP, a Jobbik és az MSZP megpróbálnak a felszínen maradni. 'Értenek Gyurcsányból, ám annak puttonyában nem képesek hatékonyan működni, csak egymás rovására tudják támogatottságukat növelni. A küzdelem, a pozícióharc valójában már 2022-ről is szól' – tette hozzá.”

Gyurcsány puttonyában a versengő ellenzék

Az elmúlt héten kiéleződött az ellenzéki pártok között zajló roncsderbi, aminek az alapvető oka a bizalomhiány - mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója mindezt azzal magyarázta, hogy az ellenzék a választási rendszer sajátosságai okán összefogásra van ítélve, ám pártjai riválisai egymásnak.

Változás

Az ellenzéki egység összeomlása.

Folytatódik az ellenzéki káosz Vácon is: egy nap alatt összeomlott az egység, és legalább két baloldali tábor szerveződik – számol be róla az Origo.hu.

„Ez azt jelenti, hogy továbbra is működik a Váci Szívvel választási mozgalom is, azaz továbbra is két ellenzéki összefogás szerveződik a városban. Néveri István elmondta, hogy őt nem hívták meg a sajtóeseményre, amelyen elméletileg széleskörű összefogást hirdettek meg. Az ügyvéd hangsúlyozta: továbbra is független polgármester-jelöltként tekint magára és megméreti magát az őszi helyhatósági választáson. Az országos pártok közül a mai napig van olyan, amely őt támogatja – utalt a szocialistákra Néveri. Hozzátette: úgy érzi, a jelenlegi formációk nem véglegesek, a szövetségek változni fognak. A kellő időpontban erőteljesebben is meg fog jelenni a váci közvélemény előtt – hangsúlyozta.”

Folytatódik az ellenzéki káosz Vácon: egy nap alatt összeomlott az egység

Továbbra is tart az ellenzéki káosz Vácon, derült ki a Vaconline.hu cikkéből. Matkovich Ilona pénteken magát az ellenzék jelöltjeként mutatta be a Klubrádiónak adott interjújában, azonban a Vác Online kérdésére több helyi ellenzéki vezető is megerősítette, hogy ők inkább Néveri Istvánt támogatják.

Felmérés

A radikálisok előretörése.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt a legnépszerűbb politikai erő Németország keleti részén, a volt NDK területén, ahol ősszel helyi választást tartanak három tartományban – így a Hirado.hu.

„A volt NDK területén az AfD a legnépszerűbb párt, és erős az egykori keletnémet állampárt utódszervezete és nyugati baloldali csoportosulások egyesülése révén alapított Baloldal (Die Linke) is. Nyugaton viszont a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a legnépszerűbb és kiugróan erősek a Zöldek. A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megbízásából készített felmérés szerint a keleti tartományokban a CDU/CSU-tól jobbra álló AfD támogatottsága 24 százalékos, ami egy százalékpontos erősödés az egy héttel korábbihoz képest.”

Az AfD a legnépszerűbb párt Németország keleti részén

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt a legnépszerűbb politikai erő Németország keleti részén, a volt NDK területén, ahol ősszel helyi választást tartanak három tartományban. Az AfD kampányplakátja Brandenburgban (Fotó: EPA/HAYOUNG JEON) Vasárnap ismertetett közvélemény-kutatási adatok alapján Németország a pártszimpátiákat tekintve megosztott ország, és a választóvonal megegyezik a harminc éve felszámolt belső határral.

Pancsi

A sztáranyuka feltöltődése.

Kicsit aggódtak, milyen lesz pici gyerekkel egy külföldi utazás, de Szabó Zsófi (30) és férje, Kis Zsolt most már nyugodtan hátradőlhet, Mendel ugyanis remekül veszi az akadályokat – írja a Blikk Online.

„– Nagyon jól viselte a repülőutat – számolt be közösségi oldalán a sztáranyuka, aki családjával a gyerekbarát Törökországot választotta úti célul. – Mendel imádja a vizet, rengeteget pancsol, az estéket pedig nagyon várja, mert mindig kap fagyit – árult el részleteket Instagram-oldalán az RTL Klub Reggeli műsorvezetője. Beszámolója szerint a szülők és a gyerek is egyaránt jól érzik magukat, mivel Mendel kiegyensúlyozott és jó fiú a nyaralás alatt, így Zsófinak férjével együtt jut ideje a pihenésre és a feltöltődésre.”

Mesés nyaralás a kis Mendellel: így pihennek a családdal Törökországban Szabó Zsófiék

Belek - Kicsit aggódtak, milyen lesz pici gyerekkel egy külföldi utazás, de Szabó Zsófi (30) és férje, Kis Zsolt most már nyugodtan hátradőlhet, Mendel ugyanis remekül veszi az akadályokat. - Nagyon jól viselte a repülőutat - számolt be közösségi oldalán a sztáranyuka, aki családjával a gyerekbarát Törökországot választotta úti célul.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82340/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.25. 03:55
Orbán rejtélyes diadalmenete, Bangóné tanévkezdési patkánykodása, a Fidesz rohamszerű aláírásgyűjtése, a világ tüdejének pusztulása és a fitnesznagyi csúcsformája vasárnapi online lapszemlénkben.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt

2019.08.24. 13:45
Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra és vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kajak-kenu-vb: Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmes, megvan az első kvóta

2019.08.24. 12:35
Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. …

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

2019.08.24. 12:05
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában …

Blogstar kávéház

2019.08.24. 05:20
A kormányzat zavaros rezsikedvezménye, Gyurcsány reklámarca, Karácsony suta kormánybuktatási akciója, az esőerdők gyújtogatása és a modern Lassie csodás hazatérése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.23. 02:55
A liberális demokrácia tévútja, Orbán Viktor rejtélyes részvétnyilvánításai, Gyurcsányék gubanca, Ursula von der Leyen fejtörése és Eperjes Károly harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Többen meghaltak, és rengetegen megsérültek villámcsapás miatt a Tátrában

2019.08.22. 17:30
A csütörtökön hirtelen kitört vihar miatt még mindig folyamatban vannak a mentőakciók a Lengyel-Tátrában.

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Blogstar kávéház

2019.08.22. 05:10
A homoszexualitás elutasítása, Gyurcsány és Márki-Zay titkos paktuma, a Momentum lopása, a Mátrix újraélesztése és Demcsák Zsuzsa pózolása csütörtöki online lapszemlénkben.

Tizenhét fokos hőmérséklet-különbség van az országon belül

2019.08.21. 18:05
Az ország nyugati és keleti része között 17 Celsius-fokos hőmérséklet-különbség alakult ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?