Blogolj!

Blogstar kávéház

Tisztelet

A kormányzat gyűlöletkampányai.

A kormánynak az a jó, ha gyűlölünk: meleget, szomszédot, bárkit – a Népszava Online tudósítása szerint ez volt a vasárnapi fővárosi tüntetés fő üzenete.

„A tüntetés szervezője, Csordás Anett, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnöke beszédében az alapvető az emberi jogok tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozta. Dés László, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész arról beszélt, hogy egyedül a hatalomnak jó a gyűlöletkeltés: addig sem a saját életükkel, országukkal foglalkoznak az emberek, amíg Sorost, Brüsszelt, a melegeket, a szomszédjukat gyűlölik. 'Nő vagyok, anya, keresztény és fogyatékkal élő' – kezdte beszédét Nagyné Rucz Éva, a Rehab Critical Mass és a Rett Szindróma Alapítvány önkéntese, aki praktikus szempontok alapján hívta fel a figyelmet a szolidaritás, elfogadás hiányára.”

A kormánynak az a jó, ha gyűlölünk: meleget, szomszédot, bárkit

A tüntetés nem csupán a homofób fideszes képviselőnek üzent. - Teljes apátiába süllyedt ez az ország! Egy ekkora botrány után, miért csak ennyien vagyunk itt? - kesergett egy középkorú asszony a fővárosi Clark Ádám téren vasárnap délután, pedig szó sem volt arról, hogy érdektelenségbe fulladt volna a tüntetés.

Pozícióharc

Gyurcsány puttonyának forrongása.

A Magyar Hírlap Online elemzője, Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány puttonyában küszködik a versengő ellenzék.

„Az elmúlt héten kiéleződött az ellenzéki pártok között zajló roncsderbi, aminek az alapvető oka a bizalomhiány – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója mindezt azzal magyarázta, hogy az ellenzék a választási rendszer sajátosságai okán összefogásra van ítélve, ám pártjai riválisai egymásnak. Mint Kiszelly fogalmazott, az EP-választáson jól szereplő pártok, a DK és a Momentum pozíciót akarnak fogni, míg a nulla támogatottság felé konvergálók, az LMP, a Jobbik és az MSZP megpróbálnak a felszínen maradni. 'Értenek Gyurcsányból, ám annak puttonyában nem képesek hatékonyan működni, csak egymás rovására tudják támogatottságukat növelni. A küzdelem, a pozícióharc valójában már 2022-ről is szól' – tette hozzá.”

Gyurcsány puttonyában a versengő ellenzék

Az elmúlt héten kiéleződött az ellenzéki pártok között zajló roncsderbi, aminek az alapvető oka a bizalomhiány - mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója mindezt azzal magyarázta, hogy az ellenzék a választási rendszer sajátosságai okán összefogásra van ítélve, ám pártjai riválisai egymásnak.

Változás

Az ellenzéki egység összeomlása.

Folytatódik az ellenzéki káosz Vácon is: egy nap alatt összeomlott az egység, és legalább két baloldali tábor szerveződik – számol be róla az Origo.hu.

„Ez azt jelenti, hogy továbbra is működik a Váci Szívvel választási mozgalom is, azaz továbbra is két ellenzéki összefogás szerveződik a városban. Néveri István elmondta, hogy őt nem hívták meg a sajtóeseményre, amelyen elméletileg széleskörű összefogást hirdettek meg. Az ügyvéd hangsúlyozta: továbbra is független polgármester-jelöltként tekint magára és megméreti magát az őszi helyhatósági választáson. Az országos pártok közül a mai napig van olyan, amely őt támogatja – utalt a szocialistákra Néveri. Hozzátette: úgy érzi, a jelenlegi formációk nem véglegesek, a szövetségek változni fognak. A kellő időpontban erőteljesebben is meg fog jelenni a váci közvélemény előtt – hangsúlyozta.”

Folytatódik az ellenzéki káosz Vácon: egy nap alatt összeomlott az egység

Továbbra is tart az ellenzéki káosz Vácon, derült ki a Vaconline.hu cikkéből. Matkovich Ilona pénteken magát az ellenzék jelöltjeként mutatta be a Klubrádiónak adott interjújában, azonban a Vác Online kérdésére több helyi ellenzéki vezető is megerősítette, hogy ők inkább Néveri Istvánt támogatják.

Felmérés

A radikálisok előretörése.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt a legnépszerűbb politikai erő Németország keleti részén, a volt NDK területén, ahol ősszel helyi választást tartanak három tartományban – így a Hirado.hu.

„A volt NDK területén az AfD a legnépszerűbb párt, és erős az egykori keletnémet állampárt utódszervezete és nyugati baloldali csoportosulások egyesülése révén alapított Baloldal (Die Linke) is. Nyugaton viszont a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a legnépszerűbb és kiugróan erősek a Zöldek. A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megbízásából készített felmérés szerint a keleti tartományokban a CDU/CSU-tól jobbra álló AfD támogatottsága 24 százalékos, ami egy százalékpontos erősödés az egy héttel korábbihoz képest.”

Az AfD a legnépszerűbb párt Németország keleti részén

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt a legnépszerűbb politikai erő Németország keleti részén, a volt NDK területén, ahol ősszel helyi választást tartanak három tartományban. Az AfD kampányplakátja Brandenburgban (Fotó: EPA/HAYOUNG JEON) Vasárnap ismertetett közvélemény-kutatási adatok alapján Németország a pártszimpátiákat tekintve megosztott ország, és a választóvonal megegyezik a harminc éve felszámolt belső határral.

Pancsi

A sztáranyuka feltöltődése.

Kicsit aggódtak, milyen lesz pici gyerekkel egy külföldi utazás, de Szabó Zsófi (30) és férje, Kis Zsolt most már nyugodtan hátradőlhet, Mendel ugyanis remekül veszi az akadályokat – írja a Blikk Online.

„– Nagyon jól viselte a repülőutat – számolt be közösségi oldalán a sztáranyuka, aki családjával a gyerekbarát Törökországot választotta úti célul. – Mendel imádja a vizet, rengeteget pancsol, az estéket pedig nagyon várja, mert mindig kap fagyit – árult el részleteket Instagram-oldalán az RTL Klub Reggeli műsorvezetője. Beszámolója szerint a szülők és a gyerek is egyaránt jól érzik magukat, mivel Mendel kiegyensúlyozott és jó fiú a nyaralás alatt, így Zsófinak férjével együtt jut ideje a pihenésre és a feltöltődésre.”

Mesés nyaralás a kis Mendellel: így pihennek a családdal Törökországban Szabó Zsófiék

Belek - Kicsit aggódtak, milyen lesz pici gyerekkel egy külföldi utazás, de Szabó Zsófi (30) és férje, Kis Zsolt most már nyugodtan hátradőlhet, Mendel ugyanis remekül veszi az akadályokat. - Nagyon jól viselte a repülőutat - számolt be közösségi oldalán a sztáranyuka, aki családjával a gyerekbarát Törökországot választotta úti célul.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82340/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?