Blogolj!

Blogstar kávéház

Tisztelet

A kormányzat gyűlöletkampányai.

A kormánynak az a jó, ha gyűlölünk: meleget, szomszédot, bárkit – a Népszava Online tudósítása szerint ez volt a vasárnapi fővárosi tüntetés fő üzenete.

„A tüntetés szervezője, Csordás Anett, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnöke beszédében az alapvető az emberi jogok tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozta. Dés László, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész arról beszélt, hogy egyedül a hatalomnak jó a gyűlöletkeltés: addig sem a saját életükkel, országukkal foglalkoznak az emberek, amíg Sorost, Brüsszelt, a melegeket, a szomszédjukat gyűlölik. 'Nő vagyok, anya, keresztény és fogyatékkal élő' – kezdte beszédét Nagyné Rucz Éva, a Rehab Critical Mass és a Rett Szindróma Alapítvány önkéntese, aki praktikus szempontok alapján hívta fel a figyelmet a szolidaritás, elfogadás hiányára.”

A kormánynak az a jó, ha gyűlölünk: meleget, szomszédot, bárkit

A tüntetés nem csupán a homofób fideszes képviselőnek üzent. - Teljes apátiába süllyedt ez az ország! Egy ekkora botrány után, miért csak ennyien vagyunk itt? - kesergett egy középkorú asszony a fővárosi Clark Ádám téren vasárnap délután, pedig szó sem volt arról, hogy érdektelenségbe fulladt volna a tüntetés.

Pozícióharc

Gyurcsány puttonyának forrongása.

A Magyar Hírlap Online elemzője, Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány puttonyában küszködik a versengő ellenzék.

„Az elmúlt héten kiéleződött az ellenzéki pártok között zajló roncsderbi, aminek az alapvető oka a bizalomhiány – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója mindezt azzal magyarázta, hogy az ellenzék a választási rendszer sajátosságai okán összefogásra van ítélve, ám pártjai riválisai egymásnak. Mint Kiszelly fogalmazott, az EP-választáson jól szereplő pártok, a DK és a Momentum pozíciót akarnak fogni, míg a nulla támogatottság felé konvergálók, az LMP, a Jobbik és az MSZP megpróbálnak a felszínen maradni. 'Értenek Gyurcsányból, ám annak puttonyában nem képesek hatékonyan működni, csak egymás rovására tudják támogatottságukat növelni. A küzdelem, a pozícióharc valójában már 2022-ről is szól' – tette hozzá.”

Gyurcsány puttonyában a versengő ellenzék

Az elmúlt héten kiéleződött az ellenzéki pártok között zajló roncsderbi, aminek az alapvető oka a bizalomhiány - mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója mindezt azzal magyarázta, hogy az ellenzék a választási rendszer sajátosságai okán összefogásra van ítélve, ám pártjai riválisai egymásnak.

Változás

Az ellenzéki egység összeomlása.

Folytatódik az ellenzéki káosz Vácon is: egy nap alatt összeomlott az egység, és legalább két baloldali tábor szerveződik – számol be róla az Origo.hu.

„Ez azt jelenti, hogy továbbra is működik a Váci Szívvel választási mozgalom is, azaz továbbra is két ellenzéki összefogás szerveződik a városban. Néveri István elmondta, hogy őt nem hívták meg a sajtóeseményre, amelyen elméletileg széleskörű összefogást hirdettek meg. Az ügyvéd hangsúlyozta: továbbra is független polgármester-jelöltként tekint magára és megméreti magát az őszi helyhatósági választáson. Az országos pártok közül a mai napig van olyan, amely őt támogatja – utalt a szocialistákra Néveri. Hozzátette: úgy érzi, a jelenlegi formációk nem véglegesek, a szövetségek változni fognak. A kellő időpontban erőteljesebben is meg fog jelenni a váci közvélemény előtt – hangsúlyozta.”

Folytatódik az ellenzéki káosz Vácon: egy nap alatt összeomlott az egység

Továbbra is tart az ellenzéki káosz Vácon, derült ki a Vaconline.hu cikkéből. Matkovich Ilona pénteken magát az ellenzék jelöltjeként mutatta be a Klubrádiónak adott interjújában, azonban a Vác Online kérdésére több helyi ellenzéki vezető is megerősítette, hogy ők inkább Néveri Istvánt támogatják.

Felmérés

A radikálisok előretörése.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt a legnépszerűbb politikai erő Németország keleti részén, a volt NDK területén, ahol ősszel helyi választást tartanak három tartományban – így a Hirado.hu.

„A volt NDK területén az AfD a legnépszerűbb párt, és erős az egykori keletnémet állampárt utódszervezete és nyugati baloldali csoportosulások egyesülése révén alapított Baloldal (Die Linke) is. Nyugaton viszont a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a legnépszerűbb és kiugróan erősek a Zöldek. A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megbízásából készített felmérés szerint a keleti tartományokban a CDU/CSU-tól jobbra álló AfD támogatottsága 24 százalékos, ami egy százalékpontos erősödés az egy héttel korábbihoz képest.”

Az AfD a legnépszerűbb párt Németország keleti részén

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt a legnépszerűbb politikai erő Németország keleti részén, a volt NDK területén, ahol ősszel helyi választást tartanak három tartományban. Az AfD kampányplakátja Brandenburgban (Fotó: EPA/HAYOUNG JEON) Vasárnap ismertetett közvélemény-kutatási adatok alapján Németország a pártszimpátiákat tekintve megosztott ország, és a választóvonal megegyezik a harminc éve felszámolt belső határral.

Pancsi

A sztáranyuka feltöltődése.

Kicsit aggódtak, milyen lesz pici gyerekkel egy külföldi utazás, de Szabó Zsófi (30) és férje, Kis Zsolt most már nyugodtan hátradőlhet, Mendel ugyanis remekül veszi az akadályokat – írja a Blikk Online.

„– Nagyon jól viselte a repülőutat – számolt be közösségi oldalán a sztáranyuka, aki családjával a gyerekbarát Törökországot választotta úti célul. – Mendel imádja a vizet, rengeteget pancsol, az estéket pedig nagyon várja, mert mindig kap fagyit – árult el részleteket Instagram-oldalán az RTL Klub Reggeli műsorvezetője. Beszámolója szerint a szülők és a gyerek is egyaránt jól érzik magukat, mivel Mendel kiegyensúlyozott és jó fiú a nyaralás alatt, így Zsófinak férjével együtt jut ideje a pihenésre és a feltöltődésre.”

Mesés nyaralás a kis Mendellel: így pihennek a családdal Törökországban Szabó Zsófiék

Belek - Kicsit aggódtak, milyen lesz pici gyerekkel egy külföldi utazás, de Szabó Zsófi (30) és férje, Kis Zsolt most már nyugodtan hátradőlhet, Mendel ugyanis remekül veszi az akadályokat. - Nagyon jól viselte a repülőutat - számolt be közösségi oldalán a sztáranyuka, aki családjával a gyerekbarát Törökországot választotta úti célul.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82340/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?