Blogolj!

Blogstar kávéház

Kisember

A Páneurópai Piknik kulcsmomentuma.

A Páneurópai Piknik örömünnepként égett be a köztudatba, ám az, hogy a demonstráció később nem fordult drámába, a politikai helyzet szerencsés alakulásán és egy határőr alezredes emberségén múlott – állítja a Népszava Online.

„A szervezők délután két órára sajtótájékoztatót szerveztek a soproni Lővér szállóba, majd ezt követően mentek volna ki a piknik piuszpusztai helyszínére, ám késve indultak el. Közben százötven NDK – s fiatal várta magyar lobogókkal a meghirdetett határnyitást, ám három perccel a meghirdetett kezdés nekiindultak az akkor még lezárt határnak. Az esemény kulcsmomentuma volt, hogy a jelenlévő határőröket irányító Bella Árpád alezredes saját felelősségére – kockáztatva a későbbi súlyos retorziókat is – úgy döntött, hogy nem próbálja feltartóztatni a határvonalnak nekiindult, majd erőszakkal áttört NDK-s menekülteket. 'Tipikusan a helyzetbe hozott kisember esete volt az enyém' – mondta a már nyugdíjas alezredes lapunknak, aki szerint az akkori helyzetben felettesei ködös, bizonytalan, részben egymásnak ellentmondó parancsokat adtak, majd gyakorlatilag teljesen magára hagyták a határon kialakuló bizonytalan helyzetben.”

Pikiniknek indult, rendszerváltás lett belőle

A Páneurópai Piknik örömünnepként égett be a köztudatba, ám az, hogy a demonstráció később nem fordult drámába, a politikai helyzet szerencsés alakulásán és egy határőr alezredes emberségén múlott. Amennyire lehet, kerülték az aktuálpolitizálást a Páneurópai Piknik 30 évfordulója emlékére Sopronban megrendezett konferencia első napjának résztvevői, amiben segített, hogy kormányzati szereplők csak elvétve jöttek el.

Vigaszdíj

A balliberális ellenzék inkompetenciája.

Tévútnak tartja, hogy a kerületekben élő emberek helyett pártkatonákat indítanak: az LMP-ből nemrég kilépett Moldován László erzsébetvárosi polgármesterjelölt szerint az ellenzéki összefogás a fővárosban a legtöbb helyen zsarolás eredménye – derül ki a Mandiner.hu cikkéből.

„Szerinte nem azt tartották szem előtt, hogy az egyes kerületekben mely pártoknak van, kompetens, helyi szinten beágyazott, a kerület életét ismerő jelöltje, hanem előre leosztották maguk közt, hogy melyik városrészben ki indíthat polgármester- és képviselőjelölteket. 'Ezért történt az, hogy Horváth Csaba, Élő Norbert, vagy például Tüttő Kata, akik inkompetens, helyi szinten nem beágyazott jelöltek, indulhatnak a kerületben' – fogalmazott. Mint mondja, a pletykák szerint a szocialisták és a DK közt korábban létezett egy háttéralku, amely szerint a 2018-as országgyűlési választásokon a DK jelöltje mögé áll be az ellenzék, idén pedig az MSZP-indíthat közös ellenzéki jelöltet a polgármesterségért. Ezt az egyezséget – mint oly sok másikat is – azonban Gyurcsányék felrúgták, és Niedermüllert indítják, akinek semmi köze sincs Erzsébetvároshoz, bár a DK szerint 67 éve itt született, nem kompetens a kerület ügyeiben – tette hozzá. Szerinte Niedermüller úgymond 'vigaszdíjként' kapta meg a lehetőséget, mivel nem jutott be az Európai Parlamentbe.”

Zsarolás eredménye az ellenzéki összefogás az Erzsébetvárosban - Moldován László a Mandinernek | Mandiner

A DK minden korábbi megegyezést felrúgva elérte, hogy Erzsébetvárosban polgármesterjelöltjük, Niedermüller Péter mögé álljanak be az ellenzéki pártok - mondja lapunknak az LMP-ből a közelmúltban kilépett Moldován László, aki immár függetlenként szintén elindul a tisztségért. Moldován tévútnak tartja, hogy a kerületekben élő emberek helyett pártkatonákat indítanak.

Műtét

Juncker epehólyagja.

Sürgősen meg kell műteni Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, ezért a luxemburgi politikus meg is szakította ausztriai nyaralását, és visszatért Luxemburgba – jelenti a Hirado.hu.

„A brüsszeli tájékoztatás szerint a 64 éves Juncker epehólyagját kell sürgős beavatkozással eltávolítani. Juncker 2014 óta vezeti az Európai Bizottságot, megbízatása október végén jár le, amikor várhatóan a német Ursula von der Leyen váltja a bizottság élén. A politikus 1995-től 2013-ig Luxemburg miniszterelnöke volt, és mintegy húsz éven át a pénzügyminiszteri tisztséget is ő látta el.”

Sürgősen meg kell operálni Jean-Claude Junckert

Sürgősen meg kell műteni Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, ezért a luxemburgi politikus meg is szakította ausztriai nyaralását, és visszatért Luxemburgba - közölte szombaton a brüsszeli testület. A brüsszeli tájékoztatás szerint a 64 éves Juncker epehólyagját kell sürgős beavatkozással eltávolítani.

Fenntarthatóság

A műanyagzacskók extrém támadása.

Kevés globálisabb termék van a műanyag bevásárlótáskáknál, közkeletű neveiken, a szinte minden háztartásban megtalálható zacskóknál és szatyroknál. Az évente most is milliárdos darabszámban előállított termékek szó szerint belepték a Földet – mutatja be az Origo.hu.

„Az évente most is milliárdos darabszámban előállított termékek szó szerint belepték a Földet. Már nem csak a kiskereskedelemben vannak jelen, hogy onnan kikerülve, a vásárlók hasznosítsák azokat akár többször is – vagy a szemétben végezzék –, hanem eljutottak extrém mélységekbe és magasságokba is. Műanyagzacskók szép számmal éktelenkednek a Mount Everesten, de találtak azokból az Északi-sarkkörön túli, érintetlennek gondolt vizekben, és a Mariana-árokban is. Egy fenntarthatósággal foglalkozó összeállításra támaszkodva, bemutatjuk a műanyag táskák rövid történetét, első megjelenésüktől kezdve, a jelenben egyre nagyobb hangsúlyt kapó betiltásukig.”

Egy véletlennek köszönhetjük a világ első számú közellenségét

Kevés globálisabb termék van a műanyag bevásárlótáskáknál, közkeletű neveiken, a szinte minden háztartásban megtalálható zacskóknál és szatyroknál. Az évente most is milliárdos darabszámban előállított termékek szó szerint belepték a Földet. Már nem csak a kiskereskedelemben vannak jelen, hogy onnan kikerülve, a vásárlók hasznosítsák azokat akár többször is - vagy a szemétben végezzék -, hanem eljutottak extrém mélységekbe és magasságokba is.

Oltári

Hommonay Zsolt sugárzó házassága.

Facebook-oldalán osztotta meg rajongóival a jó hírt Homonnay Zsolt: feleségül vette kedvesét – így a Blikk Online.

„Hatalmas örömhírt osztott meg rajongóival Homonnay Zsolt: oltár elé vezette szerelmét, Anitát! Az esküvőről Facebookon számolt be, egy romantikus közös képet töltött fel újdonsült feleségével, amelyhez azt írta: Just married, azaz friss házasok. Természetesen kismillió gratulációt kapott a pár, akikről csak úgy sugárzik a boldogság, ráadásul hamarosan megérkezik hozzájuk első közös gyermekük is.”

Óriási örömhír: megnősült Homonnay Zsolt

Hatalmas örömhírt osztott meg rajongóival Homonnay Zsolt: oltár elé vezette szerelmét, Anitát! Az esküvőről Facebookon számolt be, egy romantikus közös képet töltött fel újdonsült feleségével, amelyhez azt írta: Just married, azaz friss házasok. Természetesen kismillió gratulációt kapott a pár, akikről csak úgy sugárzik a boldogság, ráadásul hamarosan megérkezik hozzájuk első közös gyermekük is.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82544/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?