Blogolj!

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje a Fidesz-KDNP pártszövetség helyi választókerületi jelöltjeit bemutató szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula - aki jelenleg is a város polgármestere - az elmúlt öt év sikerei miatt bízik abban, hogy méltán kérhetik újra a bizalmat a megkezdett munka folytatásához az októberi helyhatósági választásokon.

Kiemelte: nincs olyan területe a városnak, ahol ne történtek volna jelentős beruházások az elmúlt években. Egészségügyi, oktatási intézmények épültek és újultak meg, utakat, kerékpárutakat építettek és sikereket értek el a közösségépítésben is.

A különféle magyarországi élhetőségi rangsorok mindegyikében az első három között szerepel a város, az európai virágosítási versenyben arany minősítést, a Séd-völgyi rehabilitációért különdíjat vehettek át, valamint Veszprém elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet is 2023-ra

- mondta Porga Gyula.

Ünnepel Veszprém

Van is oka rá, hiszen a város elnyerte az Európa Kulturális Főváros 2023 címet, ezért a szombat az ünneplésé lesz. Egész napos program célja, hogy a győzelmet minden veszprémi és a térségben élő ember magáénak érezze. A belváros 11 helyszíne várja majd az utcaünnepre a látogatókat.

A következő ciklus feladatai között a kormánypárti polgármesterjelölt az Európa kulturális fővárosa program sikeres végrehajtását, a Modern városok programban előttünk álló fejlesztések megvalósítását, illetve a Veszprém integrált városfejlesztési programjában megfogalmazott célok elérését nevezte a legfontosabbnak.

Porga Gyula a tizenkét jelölt bemutatásakor kiemelte, hogy az is nagyon fontos, hogy egy képviselő-testület leképezze a város társadalmát, ezért képviselőjelöltjeik egyharmada nő, és szintén harmaduk 35 év alatti.

A jelöltek pedig a következők:

Az egyes választókerületben Czaun János, a kettesben Bóka Bence indul. A hármas kerületben Stigelmaier Józsefné a pártszövetség jelöltje. A negyedik választókerületben egy új jelöltet, Pálinkás Rolandot indítja a Fidesz–KDNP, az ötös számú körzetben Strenner Zoltán, a hatosban Brányi Mária a jelölt.

Porga Gyula (középen) a Fidesz–KDNP-s jelöltek körében

A hetes számú választókerületben Sótonyi Mónika, a nyolcasban a tavaly időközi választáson megválasztott Kovács Áron a képviselőjelölt. A kilences körzetben Csík Richárd, a tízes választókerületben Bázsa Botond indul. A tizenegyes választókerületben Halmay Gábor, a tizenkettesben pedig Hegedűs Barbara lesz a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje.

(Fotók: vehir.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82697/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Fidesz,kultúra,Porga Gyula,választás,Veszprém,vidékfejlesztés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Kocsis Máté: a kormány soha nem mondta meg senkinek, hogy hány gyermeket kell szülnie

2019.09.12. 21:00
A Fidesz frakcióvezetője csütörtök délután Szentesen beszélt a Csongrád megyei település lehetőségeiről, valamint reagált …

Visszaütött Pikó Andrásnak a józsefvárosi Fidesz

2019.09.12. 19:40
A kormánypárt helyi szervezete nyomatékosan felszólította a balliberális jelöltet, hagyjon fel a polgármester rágalmazásával, ehelyett adjon számot a lakosoknak adatkezelési botrányáról.

Kigyulladt egy épület Budapest XIII. kerületében

2019.09.12. 16:40
Angyalföld környékén a füst hatalmas, Budapest számos helyéről látni.

Blogstar kávéház

2019.09.12. 03:35
A magyar fiatalok csapdahelyzete, Botka erkölcstelensége, Erdély viharos visszatérése, a műhúsok drámai térnyerése és Kulcsár Edina karakteres anyasága csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.11. 04:25
Trócsányi László küldetése, a szedett-vedett balliberális elit bukása, a bankrendszer elhasalása, a játékfüggők önkorlátozása és Vasvári Vivien higgadt szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.10. 05:15
Putyin presztízsvesztesége, az afrikai robbanás európai kihívásai, a balliberálisok kiszorítósdija, a szupercella pusztítása és Veréb Tamás teátrális leánykérése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?