Blogolj!

Lázár János: újra kell építeni Vásárhelyt!

Békére és szövetségre van szükség Vásárhelyen, ahol lehet ugyan forradalmat hirdetni, de akkor el kell gondolkozni a fejlődésen – véli Lázár János. A térség országgyűlési képviselője szerint régebben a város a hasonló méretű települések között minta volt, most pedig inkább Sztálingrádként emlegetik a háborús viszonyai miatt.

Lázár János ismertette, 19 település tartozik a Vásárhely-Makó választókerülethez, ahol 7 fideszes és 12 nem fideszes polgármester van, ennek ellenére 

Hódmezővásárhelyen kívül mindenhol nyugodt és együttműködő viszonyt ápol a települések vezetőivel.

A körzetben Vásárhelyen kívül egyetlen város található: Makó, ami az elmúlt egy évben annyit fejlődött, mint korábban évtizedeken keresztül. 10 éven belül Makó az egyik legerősebb kisméretű város lesz Magyarországon, ami annak köszönhető, hogy 2014-ben Farkas Éva Erzsébet újdonsült polgármesterként nem a gyűlöletet, a háborúskodást és a vitát, hanem az összefogást és az együttműködést választotta. Mindezt úgy, hogy egy 20 éves szocialista korszakot zárt le, és jó viszonyra törekedett a kormánnyal – hangzott el a műsorban.

Lázár János azt is kijelentette: szerda este a vásárhelyi Fidesz taggyűlést tartott, ahol eldöntötték, hogy az októberi választáson nem állítanak polgármesterjelöltet. Ennek oka, hogy a megosztottságot és a küzdelmes időszakot lezárják, és a tavalyi vereség után nem visszavágóban gondolkoznak, hanem remélik, hogy lesz egy olyan ember, aki képes egyesíteni a várost és békét teremt.

– Grezsa István polgármesterjelölt indulása rokonszenves, azonban még nem döntöttük el, hogy támogatjuk-e. Megvárjuk az összes polgármesterjelöltet, a programjaikat, és szeptemberben eldöntjük, kit támogatunk – tette hozzá az országgyűlési képviselő. A képviselőjelöltekről a Fidesz azonban egy civil szervezettel közösen bejelenti álláspontját.

– A polgármester most nem mindenki polgármestere, mert folyamatosan támadja a fideszeseket, akik több mint 10 ezren vannak a városban. A kormánnyal, Orbán Viktorral, az országgyűlési képviselővel szemben is háborút hirdet, holott városvezetőt nem azért választunk, hogy hadjáratot hirdessen, hanem azért, hogy fejlessze, menedzselje a települést – hangsúlyozta a honatya.

Hozzátette, Hódmezővásárhely a korábbi években a 40-50 ezres városok között minta volt, most pedig olyan a megítélése, mint Sztálingrádé. – Ha lemondunk a fejlődésről, akkor lehet forradalmat hirdetni, de akkor el kell gondolkozni azon, hogy lesz-e fejlődés – jelentette ki.

Lázár János emlékeztetett:

4 miniszterelnök volt hatalmon 10 éves polgármestersége alatt, de csak a polgári kormányok tartották fontosnak Vásárhelyt. 

Éppen ezért meg kell védeni azokat, akik a polgári oldalhoz tartoznak, azonban a jelenlegi városvezetés és szimpatizánsai folyamatosan támadják őket.

A politikus szerint október 13-a tétje a város fejlődése, mivel újjá kell építeni azt, minél hamarabb és minél hatékonyabban.

A politikus a Rádió 7 Közös Nevezőjének vendége volt, Az interjú leirata a Promenádon jelent meg.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82751/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-24 14:00:16
Lázárnak korábban sikerült "eljátszania" Hódmezővásárhelyt, hát most szerezze vissza, ha bírja !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

2020.01.18. 15:20
A kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) …

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Ne engedjük Karácsonynak, hogy megfúrja a Liget Projektet!

2020.01.17. 10:50
Karácsony Gergely októberi színre lépésével veszélybe került a Liget Budapest Projekt befejezése. A főpolgármester egyik választási ígérete volt megválasztása előtt, hogy …

Bevándorló késelhetett meg egy magyart Németországban

2020.01.17. 09:10
A külügyminisztérium a német ügyészséghez fordult a megkéselt férfi ügyében.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: Ausztria természetes partnerünk

2020.01.16. 19:45
A miniszterelnök szerint sikerült azonosítani az együttműködés és az együtt nem működés területeit.

Ezeket a cikkeket olvastad már?