895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 11-en elhunytak
Összesen így 58 főre emelkedett az elhunytak száma, viszont 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.
Blogolj!

Lázár János: újra kell építeni Vásárhelyt!

Békére és szövetségre van szükség Vásárhelyen, ahol lehet ugyan forradalmat hirdetni, de akkor el kell gondolkozni a fejlődésen – véli Lázár János. A térség országgyűlési képviselője szerint régebben a város a hasonló méretű települések között minta volt, most pedig inkább Sztálingrádként emlegetik a háborús viszonyai miatt.

Lázár János ismertette, 19 település tartozik a Vásárhely-Makó választókerülethez, ahol 7 fideszes és 12 nem fideszes polgármester van, ennek ellenére 

Hódmezővásárhelyen kívül mindenhol nyugodt és együttműködő viszonyt ápol a települések vezetőivel.

A körzetben Vásárhelyen kívül egyetlen város található: Makó, ami az elmúlt egy évben annyit fejlődött, mint korábban évtizedeken keresztül. 10 éven belül Makó az egyik legerősebb kisméretű város lesz Magyarországon, ami annak köszönhető, hogy 2014-ben Farkas Éva Erzsébet újdonsült polgármesterként nem a gyűlöletet, a háborúskodást és a vitát, hanem az összefogást és az együttműködést választotta. Mindezt úgy, hogy egy 20 éves szocialista korszakot zárt le, és jó viszonyra törekedett a kormánnyal – hangzott el a műsorban.

Lázár János azt is kijelentette: szerda este a vásárhelyi Fidesz taggyűlést tartott, ahol eldöntötték, hogy az októberi választáson nem állítanak polgármesterjelöltet. Ennek oka, hogy a megosztottságot és a küzdelmes időszakot lezárják, és a tavalyi vereség után nem visszavágóban gondolkoznak, hanem remélik, hogy lesz egy olyan ember, aki képes egyesíteni a várost és békét teremt.

– Grezsa István polgármesterjelölt indulása rokonszenves, azonban még nem döntöttük el, hogy támogatjuk-e. Megvárjuk az összes polgármesterjelöltet, a programjaikat, és szeptemberben eldöntjük, kit támogatunk – tette hozzá az országgyűlési képviselő. A képviselőjelöltekről a Fidesz azonban egy civil szervezettel közösen bejelenti álláspontját.

– A polgármester most nem mindenki polgármestere, mert folyamatosan támadja a fideszeseket, akik több mint 10 ezren vannak a városban. A kormánnyal, Orbán Viktorral, az országgyűlési képviselővel szemben is háborút hirdet, holott városvezetőt nem azért választunk, hogy hadjáratot hirdessen, hanem azért, hogy fejlessze, menedzselje a települést – hangsúlyozta a honatya.

Hozzátette, Hódmezővásárhely a korábbi években a 40-50 ezres városok között minta volt, most pedig olyan a megítélése, mint Sztálingrádé. – Ha lemondunk a fejlődésről, akkor lehet forradalmat hirdetni, de akkor el kell gondolkozni azon, hogy lesz-e fejlődés – jelentette ki.

Lázár János emlékeztetett:

4 miniszterelnök volt hatalmon 10 éves polgármestersége alatt, de csak a polgári kormányok tartották fontosnak Vásárhelyt. 

Éppen ezért meg kell védeni azokat, akik a polgári oldalhoz tartoznak, azonban a jelenlegi városvezetés és szimpatizánsai folyamatosan támadják őket.

A politikus szerint október 13-a tétje a város fejlődése, mivel újjá kell építeni azt, minél hamarabb és minél hatékonyabban.

A politikus a Rádió 7 Közös Nevezőjének vendége volt, Az interjú leirata a Promenádon jelent meg.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82751/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-24 14:00:16
Lázárnak korábban sikerült "eljátszania" Hódmezővásárhelyt, hát most szerezze vissza, ha bírja !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

895 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 11-en elhunytak

2020.04.08. 07:00
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel 895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 …

Blogstar kávéház

2020.04.08. 05:05
Orbán Viktor cinikus illiberalizmusa, Soros György pénzügyi lerohanásai, az ellenzék öngólja, a koronavírus kihívásai és Szilágyi Liliána pánikszerű testképzavara szerdai online lapszemlénkben.

Kovács Zoltán elárulta, mi a magyar védekezés alapelve (videó)

2020.04.07. 18:25
A magyar kormány elkötelezett az emberek egészsége és a munkahelyek védelme mellett.

Palkovics: az állam 3 hónapig 70 százalékban átvállalja a munkabéreket

2020.04.07. 15:35
A kormány döntésének értelmében nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat.

Müller Cecília: ha ez a tendencia folytatódik, Budapest gócponttá válhat

2020.04.07. 11:40
Az országos tisztifőorvos ismételten kiemelten szólt a fővárosiakhoz: tartsák be a korlátozó intézkedéseket, különben súlyosan érintheti a …

Továbbra sincs lélegeztetőgépen Boris Johnson

2020.04.07. 11:15
Bár a brit miniszterelnök az intenzíven fekszik koronavírusos megbetegedése miatt, nincsen akkora baj, hogy ne tudna magától lélegezni.

Szijjártó: a nemzeti válaszok működnek, a brüsszeli koordináció nem

2020.04.07. 09:55
A koronavírus-járvány lerántotta a leplet az Európai Unióról.

817 főre nőtt a magyarországi fertőzöttek száma

2020.04.07. 07:20
Újabb kilenc halálos áldozata van a koronavírus-járványnak hazánkban.

Orbán Viktor is üzent Boris Johnsonnak

2020.04.07. 04:50
A koronavírusos brit kormányfő hétfőn került az intenzív osztályra.

Blogstar kávéház

2020.04.07. 04:30
Magyarország vírusellenes fegyvertára, a polgármesterek felelőssége, a magánszínházak létbizonytalansága, a hosszútávfutók szenvedése és Lovas Rozi határtalan boldogsága keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?