Blogolj!

Lázár János: újra kell építeni Vásárhelyt!

Békére és szövetségre van szükség Vásárhelyen, ahol lehet ugyan forradalmat hirdetni, de akkor el kell gondolkozni a fejlődésen – véli Lázár János. A térség országgyűlési képviselője szerint régebben a város a hasonló méretű települések között minta volt, most pedig inkább Sztálingrádként emlegetik a háborús viszonyai miatt.

Lázár János ismertette, 19 település tartozik a Vásárhely-Makó választókerülethez, ahol 7 fideszes és 12 nem fideszes polgármester van, ennek ellenére 

Hódmezővásárhelyen kívül mindenhol nyugodt és együttműködő viszonyt ápol a települések vezetőivel.

A körzetben Vásárhelyen kívül egyetlen város található: Makó, ami az elmúlt egy évben annyit fejlődött, mint korábban évtizedeken keresztül. 10 éven belül Makó az egyik legerősebb kisméretű város lesz Magyarországon, ami annak köszönhető, hogy 2014-ben Farkas Éva Erzsébet újdonsült polgármesterként nem a gyűlöletet, a háborúskodást és a vitát, hanem az összefogást és az együttműködést választotta. Mindezt úgy, hogy egy 20 éves szocialista korszakot zárt le, és jó viszonyra törekedett a kormánnyal – hangzott el a műsorban.

Lázár János azt is kijelentette: szerda este a vásárhelyi Fidesz taggyűlést tartott, ahol eldöntötték, hogy az októberi választáson nem állítanak polgármesterjelöltet. Ennek oka, hogy a megosztottságot és a küzdelmes időszakot lezárják, és a tavalyi vereség után nem visszavágóban gondolkoznak, hanem remélik, hogy lesz egy olyan ember, aki képes egyesíteni a várost és békét teremt.

– Grezsa István polgármesterjelölt indulása rokonszenves, azonban még nem döntöttük el, hogy támogatjuk-e. Megvárjuk az összes polgármesterjelöltet, a programjaikat, és szeptemberben eldöntjük, kit támogatunk – tette hozzá az országgyűlési képviselő. A képviselőjelöltekről a Fidesz azonban egy civil szervezettel közösen bejelenti álláspontját.

– A polgármester most nem mindenki polgármestere, mert folyamatosan támadja a fideszeseket, akik több mint 10 ezren vannak a városban. A kormánnyal, Orbán Viktorral, az országgyűlési képviselővel szemben is háborút hirdet, holott városvezetőt nem azért választunk, hogy hadjáratot hirdessen, hanem azért, hogy fejlessze, menedzselje a települést – hangsúlyozta a honatya.

Hozzátette, Hódmezővásárhely a korábbi években a 40-50 ezres városok között minta volt, most pedig olyan a megítélése, mint Sztálingrádé. – Ha lemondunk a fejlődésről, akkor lehet forradalmat hirdetni, de akkor el kell gondolkozni azon, hogy lesz-e fejlődés – jelentette ki.

Lázár János emlékeztetett:

4 miniszterelnök volt hatalmon 10 éves polgármestersége alatt, de csak a polgári kormányok tartották fontosnak Vásárhelyt. 

Éppen ezért meg kell védeni azokat, akik a polgári oldalhoz tartoznak, azonban a jelenlegi városvezetés és szimpatizánsai folyamatosan támadják őket.

A politikus szerint október 13-a tétje a város fejlődése, mivel újjá kell építeni azt, minél hamarabb és minél hatékonyabban.

A politikus a Rádió 7 Közös Nevezőjének vendége volt, Az interjú leirata a Promenádon jelent meg.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82751/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-24 14:00:16
Lázárnak korábban sikerült "eljátszania" Hódmezővásárhelyt, hát most szerezze vissza, ha bírja !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Világháborús bombát hatástalanítanak ma a Móricz Zsigmond körtérnél

2019.09.15. 06:35
Világháborús bombát hatástalanítanak ma Újbudán a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Emiatt kiürítésre és lezárásokra, …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezekkel a számokkal nem lett milliárdos senki

2019.09.14. 20:10
Megint nem volt ötös a lottón, de mondjuk a négyesek jól fizetnek.

Politikai rongálás a Józsefvárosban

2019.09.14. 15:10
Zajlik az élet a Józsefvárosban. Az ellenzéki jelöltekre a csalás árnyéka vetült, most meg valakik, gyaníthatóan az ellenzék szimpatizánsai rongáltak is a kerületben.

Ebből baj lesz! Az olaszok be-, a törökök kiengedik a migránsokat!

2019.09.14. 13:35
Lampedusán kapott partraszállási engedélyt az Ocean Viking civil hajón tartózkodó 82 migráns – jelentette be az olasz kormány szombaton, biztonságos helyként …

Bombát találtak Budán – óriási lezárások lesznek

2019.09.14. 07:15
Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap Újbudán a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Emiatt kiürítésre és lezárásokra kell készülni a Móricz Zsigmond körtérnél. A …

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Meghalt Konrád György

2019.09.13. 19:10
Életének 87. évében elhunyt Konrád György Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista, szociológus.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?