Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kézbesítés

A kormányzat zavaros rezsikedvezménye.

Szeptember végéig a kormány 9 ezer forintos rezsiutalványt küld nyugdíjasoknak és más rászorulóknak, de Gulyás Gergely szerint ennek semmi köze az októberi helyhatósági választásokhoz. A megjelent szabály zavaros – állítja a Népszava Online.

„A megjelent szabály szerint a posta a kézbesítést egyszer kísérli meg, a papírt ezután már csak külön kérvényre adják ki. Az igencsak zavaros rendeletből az a következtetés vonható le, hogy az utalvány csak postai csekkbefizetés során vagy a szolgáltató ügyfélszolgálatán érvényesíthető. Utóbbi helyszínen – a szabály legvalószínűbb értelmezése szerint – a kedvezmény nem csak a nevünkre szóló, hanem más mérőjére is elszámolható. Arról nem szólnak, hogy ez vonatkozik-e a postai befizetésre, a manapság igencsak elterjedt elektronikus számlafizetés lehetőségét pedig meg sem említik. Az utalvány készpénzre semmilyen módon nem váltható: az esetleges túlfizetést a későbbi fogyasztásban írják jóvá.”

Zavaros a választási rezsiutalvány

Szeptember végéig a kormány 9 ezer forintos rezsiutalványt küld nyugdíjasoknak és más rászorulóknak, de Gulyás Gergely szerint ennek semmi köze az októberi helyhatósági választásokhoz. A megjelent szabály zavaros. Kilencezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok - jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. Az áram- és gázszámlára március 31-ig elkölthető, személyenként háromszor háromezer forintos utalványt szeptember 30-ig postázzák.

Tehertétel

Gyurcsány reklámarca.

Az őszi választás tétje, hogy a Gyurcsány vezette bukott baloldal ne folytathassa ott, ahol 2010-ben abba kellett hagynia a pusztító hatalomgyakorlását – vázolja a Magyar Hírlap Online-nak a fideszes Németh Szilárd.

„Bangóné Gyurcsány Ferenc embere. A 2004. december 5-i magyar gyűlöletkampányban Bangóné és családja volt Gyurcsány reklámarca. Azt fröcsögték, hogy tehertétel a határon túli magyarság, mert a külhoni magyarok majd elveszik az anyaországiak nyugdíját, munkahelyét és mindent. Lerománozták az erdélyi magyarokat, és 23 millió román vendégmunkással riogattak. Ez a Bangóné most a csepeli MSZP-ben van, de napnál világosabb, hogy kinek dolgozik. Az ő személye is azt mutatja, hogy Gyurcsány keze mindenhová elér.”

Gyurcsány diktál az ellenzéknek

Az egymással a hatalomért marakodó balliberális ellenzéki pártok elvtelen összefogása valójában egy olyan Gyurcsány-terv végrehajtását szolgálja, amely az önkormányzatok költségvetéseit napi pártpolitikai célokra, az Orbán-kormány elleni tüntetések és agresszív megmozdulások finanszírozására használná fel - mondta lapunknak Németh Szilárd.

Gátlástalanság

Karácsony suta kormánybuktatási akciója.

A meggyengült ellenzéki pártelitek megélhetési alkuja, biznisze az önkormányzati választási összefogás – így Tarlós István főpolgármester az Origo.hu cikkében.

„Tarlós István azt mondta, ezek az ellenzéki pártok feladták az elveiket és már nincs saját eszmerendszerük. A főpolgármester az ellenzéki kampányt felforgatásnak, destabilizációs kísérletnek nevezte, ugyanis – mint mondta – 'állítólagos diktatúra elleni küzdelemről beszélnek'. Ezt elsősorban Karácsony Gergely stábja teszi – fűzte hozzá. Tarlós István elmondta azt is, hogy miközben a városról, az önkormányzati teljesítményekről, a reális elképzelésekről, a tervekről, a programokról kellene beszélni, 'suta kormánybuktatási szimulációról' van szó, amelynek egyébként semmit értelme nincs, mert az októberi önkormányzati választások után még elméletileg is, bizonyosan a jelenlegi kormány és miniszterelnök lesz a helyén. Ennek az ötletnek a kiagyalója, mögöttes szervezője nem is Karácsony Gergely és stábja, hanem a régi sértett SZDSZ-esek – jegyezte meg. A főpolgármester azt mondta, hogy Karácsony Gergely kampányában visszaköszönnek a régi SZDSZ-es keménymag módszerei: a semmi gátlás, nettó hatalomvágy, szégyenkezés nélküli hazudozás, túlméretezett vádaskodások, valóságtól elrugaszkodott kelekótya ötletek.”

A választási összefogás az ellenzéki pártelitek megélhetési biznisze

A meggyengült ellenzéki pártelitek megélhetési alkuja, biznisze az önkormányzati választási összefogás - jelentette ki Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester péntek este az Inforádió Aréna című műsorában. A választási együttműködés nem az ellenzéki érzelmű emberek összefogása, az előválasztásokon csupán pár százalék volt a részvétel - mondta Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, hozzátéve, hogy ez az összefogás az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely vezette Zuglóban bukott meg a leglátványosabban az elmúlt öt évben.

Vészhelyzet

Az Amazonas gyújtogatása.

Szándékos emberi gyújtogatás okozhatja a tüzeket az Amazonas-medencében, a helyzet rendkívül aggasztó – boncolgatja a Hirado.hu.

„Szándékos emberi gyújtogatásról lehet szó az amazonasi erdőtüzek esetében – jelentette ki Juhász Árpád geológus az M1 Ma Este című műsorában. Ugyanis az szinte teljes mértékben kizárt, hogy egyszerre több mint 100 helyen, gyakorlatilag egy időben tüzek keletkezzenek. Elmondta, az esőerdő egy potenciális termőterület azoknak a mezőgazdasággal foglalkozó emberek számára, akik szeretnének több termőföldhöz jutni. A kialakult legelőkön e mellett marhatenyésztés is folyik, de növényi eredetű termékeket is elő tudnak rajta állítani.”

Szándékos emberi gyújtogatás okozhatja a tüzeket az Amazonas medencében

Aggasztó hírek érkeznek az Amazonas-medencéből, továbbra is nagy területen ég az esőerdő. Az interneten, főként a közösségi oldalakon villámgyorsan terjednek a hírek, de sok az álhír is ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy ebben az évszakban nem ritkák az erdőtüzek arrafelé, és az is igaz, hogy a nagy füst az űrből is látható.

Olvadás

A modern Lassie csodás hazatérése.

Egy család történetének szenzációját élhette meg, amikor felfedezték, hogy mindenki kedvenc kutyája, akinek már több mint 5 éve veszett nyoma, egyszer csak felbukkant egy állatmenhely közelében – számol be róla a Blikk Online.

„A bájos és meglepő eseményt a Guilford megyei állatmenhely tette közzé a Facebook-oldalán. A menhely így nyilatkozott a kutya váratlan felbukkanásával kapcsolatban: 'Nem is lehetnénk ennél boldogabbak!' Zoey, a fekete fehér bundás kutyus 5 év után tért vissza. A szívmelengető képeken – melyeket a Guilford menhely tett közzé jól látszik –, hogy a család elolvad a boldogságtól a régi 'rokon'-t látva.”

Lassie tényleg hazatér: 5 éve tűnt el a család kutyája, majd visszatért

Egy család történetének szenzációját élhette meg, amikor felfedezték, hogy mindenki kedvenc kutyája - akinek már több mint 5 éve veszett nyoma - egyszer csak felbukkant egy állatmenhely közelében. A bájos és meglepő eseményt a Guilford megyei állatmenhely tette közzé a Facebook-oldalán. A menhely így nyilatkozott a kutya váratlan felbukkanásával kapcsolatban: Nem is lehetnénk ennél boldogabbak!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82759/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?