Többen meghaltak egy németországi lövöldözésben
Többen meghaltak és megsérültek, amikor egy férfi tüzet nyitott pénteken a németországi Rot am See-ben.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kézbesítés

A kormányzat zavaros rezsikedvezménye.

Szeptember végéig a kormány 9 ezer forintos rezsiutalványt küld nyugdíjasoknak és más rászorulóknak, de Gulyás Gergely szerint ennek semmi köze az októberi helyhatósági választásokhoz. A megjelent szabály zavaros – állítja a Népszava Online.

„A megjelent szabály szerint a posta a kézbesítést egyszer kísérli meg, a papírt ezután már csak külön kérvényre adják ki. Az igencsak zavaros rendeletből az a következtetés vonható le, hogy az utalvány csak postai csekkbefizetés során vagy a szolgáltató ügyfélszolgálatán érvényesíthető. Utóbbi helyszínen – a szabály legvalószínűbb értelmezése szerint – a kedvezmény nem csak a nevünkre szóló, hanem más mérőjére is elszámolható. Arról nem szólnak, hogy ez vonatkozik-e a postai befizetésre, a manapság igencsak elterjedt elektronikus számlafizetés lehetőségét pedig meg sem említik. Az utalvány készpénzre semmilyen módon nem váltható: az esetleges túlfizetést a későbbi fogyasztásban írják jóvá.”

Zavaros a választási rezsiutalvány

Szeptember végéig a kormány 9 ezer forintos rezsiutalványt küld nyugdíjasoknak és más rászorulóknak, de Gulyás Gergely szerint ennek semmi köze az októberi helyhatósági választásokhoz. A megjelent szabály zavaros. Kilencezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok - jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. Az áram- és gázszámlára március 31-ig elkölthető, személyenként háromszor háromezer forintos utalványt szeptember 30-ig postázzák.

Tehertétel

Gyurcsány reklámarca.

Az őszi választás tétje, hogy a Gyurcsány vezette bukott baloldal ne folytathassa ott, ahol 2010-ben abba kellett hagynia a pusztító hatalomgyakorlását – vázolja a Magyar Hírlap Online-nak a fideszes Németh Szilárd.

„Bangóné Gyurcsány Ferenc embere. A 2004. december 5-i magyar gyűlöletkampányban Bangóné és családja volt Gyurcsány reklámarca. Azt fröcsögték, hogy tehertétel a határon túli magyarság, mert a külhoni magyarok majd elveszik az anyaországiak nyugdíját, munkahelyét és mindent. Lerománozták az erdélyi magyarokat, és 23 millió román vendégmunkással riogattak. Ez a Bangóné most a csepeli MSZP-ben van, de napnál világosabb, hogy kinek dolgozik. Az ő személye is azt mutatja, hogy Gyurcsány keze mindenhová elér.”

Gyurcsány diktál az ellenzéknek

Az egymással a hatalomért marakodó balliberális ellenzéki pártok elvtelen összefogása valójában egy olyan Gyurcsány-terv végrehajtását szolgálja, amely az önkormányzatok költségvetéseit napi pártpolitikai célokra, az Orbán-kormány elleni tüntetések és agresszív megmozdulások finanszírozására használná fel - mondta lapunknak Németh Szilárd.

Gátlástalanság

Karácsony suta kormánybuktatási akciója.

A meggyengült ellenzéki pártelitek megélhetési alkuja, biznisze az önkormányzati választási összefogás – így Tarlós István főpolgármester az Origo.hu cikkében.

„Tarlós István azt mondta, ezek az ellenzéki pártok feladták az elveiket és már nincs saját eszmerendszerük. A főpolgármester az ellenzéki kampányt felforgatásnak, destabilizációs kísérletnek nevezte, ugyanis – mint mondta – 'állítólagos diktatúra elleni küzdelemről beszélnek'. Ezt elsősorban Karácsony Gergely stábja teszi – fűzte hozzá. Tarlós István elmondta azt is, hogy miközben a városról, az önkormányzati teljesítményekről, a reális elképzelésekről, a tervekről, a programokról kellene beszélni, 'suta kormánybuktatási szimulációról' van szó, amelynek egyébként semmit értelme nincs, mert az októberi önkormányzati választások után még elméletileg is, bizonyosan a jelenlegi kormány és miniszterelnök lesz a helyén. Ennek az ötletnek a kiagyalója, mögöttes szervezője nem is Karácsony Gergely és stábja, hanem a régi sértett SZDSZ-esek – jegyezte meg. A főpolgármester azt mondta, hogy Karácsony Gergely kampányában visszaköszönnek a régi SZDSZ-es keménymag módszerei: a semmi gátlás, nettó hatalomvágy, szégyenkezés nélküli hazudozás, túlméretezett vádaskodások, valóságtól elrugaszkodott kelekótya ötletek.”

A választási összefogás az ellenzéki pártelitek megélhetési biznisze

A meggyengült ellenzéki pártelitek megélhetési alkuja, biznisze az önkormányzati választási összefogás - jelentette ki Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester péntek este az Inforádió Aréna című műsorában. A választási együttműködés nem az ellenzéki érzelmű emberek összefogása, az előválasztásokon csupán pár százalék volt a részvétel - mondta Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, hozzátéve, hogy ez az összefogás az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely vezette Zuglóban bukott meg a leglátványosabban az elmúlt öt évben.

Vészhelyzet

Az Amazonas gyújtogatása.

Szándékos emberi gyújtogatás okozhatja a tüzeket az Amazonas-medencében, a helyzet rendkívül aggasztó – boncolgatja a Hirado.hu.

„Szándékos emberi gyújtogatásról lehet szó az amazonasi erdőtüzek esetében – jelentette ki Juhász Árpád geológus az M1 Ma Este című műsorában. Ugyanis az szinte teljes mértékben kizárt, hogy egyszerre több mint 100 helyen, gyakorlatilag egy időben tüzek keletkezzenek. Elmondta, az esőerdő egy potenciális termőterület azoknak a mezőgazdasággal foglalkozó emberek számára, akik szeretnének több termőföldhöz jutni. A kialakult legelőkön e mellett marhatenyésztés is folyik, de növényi eredetű termékeket is elő tudnak rajta állítani.”

Szándékos emberi gyújtogatás okozhatja a tüzeket az Amazonas medencében

Aggasztó hírek érkeznek az Amazonas-medencéből, továbbra is nagy területen ég az esőerdő. Az interneten, főként a közösségi oldalakon villámgyorsan terjednek a hírek, de sok az álhír is ezzel kapcsolatban. Az biztos, hogy ebben az évszakban nem ritkák az erdőtüzek arrafelé, és az is igaz, hogy a nagy füst az űrből is látható.

Olvadás

A modern Lassie csodás hazatérése.

Egy család történetének szenzációját élhette meg, amikor felfedezték, hogy mindenki kedvenc kutyája, akinek már több mint 5 éve veszett nyoma, egyszer csak felbukkant egy állatmenhely közelében – számol be róla a Blikk Online.

„A bájos és meglepő eseményt a Guilford megyei állatmenhely tette közzé a Facebook-oldalán. A menhely így nyilatkozott a kutya váratlan felbukkanásával kapcsolatban: 'Nem is lehetnénk ennél boldogabbak!' Zoey, a fekete fehér bundás kutyus 5 év után tért vissza. A szívmelengető képeken – melyeket a Guilford menhely tett közzé jól látszik –, hogy a család elolvad a boldogságtól a régi 'rokon'-t látva.”

Lassie tényleg hazatér: 5 éve tűnt el a család kutyája, majd visszatért

Egy család történetének szenzációját élhette meg, amikor felfedezték, hogy mindenki kedvenc kutyája - akinek már több mint 5 éve veszett nyoma - egyszer csak felbukkant egy állatmenhely közelében. A bájos és meglepő eseményt a Guilford megyei állatmenhely tette közzé a Facebook-oldalán. A menhely így nyilatkozott a kutya váratlan felbukkanásával kapcsolatban: Nem is lehetnénk ennél boldogabbak!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82759/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?