Blogolj!

Blogstar kávéház

Támadás

A holokauszt meggyalázása.

Barbár módon megrongálták a holokauszt áldozataira emlékező civil kegyeleti helyet a Szabadság téren, egy héten belül már másodszor – írja a Népszava Online.

„Hétfő délután két csoport, a TÉR-KÖZ Társaság és a Szabadságszínpad tartott demonstrációt a téren. Ekkor vették észre, hogy súlyosan megrongálták a civil emlékhelyet. Eltűntek a szögesdrótokra kitett tájékoztató anyagok, családi emlékek, fényképek és korabeli dokumentumok. Több bőröndnek és széknek is nyoma veszett. Kisebb atrocitások mellett ez a negyedik 'totális támadás' a civil emlékmű ellen – nyilatkozta lapunknak a helyszínen Sebő Gábor, a Szabadságszínpad képviselője. Elmondása szerint az előző ilyen eset augusztus 20-ra virradóra, tehát egy hete történt.”

Kegyeletsértő támadás a Szabadság téren

Barbár módon megrongálták a holokauszt áldozataira emlékező civil kegyeleti helyet - egy héten belül már másodszor. Több mint öt évvel ezelőtt kezdődött, és a mai napig tart a tiltakozás a Szabadság téren az úgynevezett német megszállási emlékmű ellen. A szobor történelemhamisító módon ártatlanként tünteti fel a magyar államot, a vészkorszakért kizárólag a náci Németországot teszi felelőssé.

Jogállamiság

Magyarország megbüntetése.

Elsősorban Magyarországról és Lengyelországról esett szó azon a panelbeszélgetésen, amit az European Forum Alpbach harmadik napján tartottak, túlnyomórészt az érintett országgal szemben erősen kritikus felszólalókkal és közönséggel – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„A magyar kormányt évek óta bíráló Kim Lane Scheppele alkotmányjogász, a Princeton Egyetem professzora bevezetőjében amellett érvelt, hogy jogállamisági válság van az Európai Unióban, majd azzal vádolta Brüsszelt, hogy nem lép fel elég erélyesen Lengyelországgal és Magyarországgal szemben. Scheppele szerint az uniós források megvonásával kellene büntetni az érintett országokat, mert az inkább a kormánynak, nem a lakosságnak ártana. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója amellett foglalt állást, hogy az EU-nak elegendő eszköze van a jogállamiság védelmére, a konkrét ügyekben való döntéshozatal megfelelő. Hangsúlyozta, ezen túlmutató mechanizmusokkal előállni veszélyes játék, mert a jogállamiságnak nincs egységes definíciója, és nem mérhető.”

Újabb külföldi vita a magyar jogállamiságról

Elsősorban Magyarországról és Lengyelországról esett szó azon a panelbeszélgetésen, amit az European Forum Alpbach harmadik napján tartottak a konferenciának otthont adó tiroli faluban, Alpbachban, túlnyomórészt az érintett országgal szemben erősen kritikus felszólalókkal és közönséggel.

Válság

Karácsony hazugságcunamija.

A Karácsony-érában Zuglóban száz új önkormányzati bérlakás megépítését és ötven felújítását tervezték. Ezzel szemben egy sem épült, ráadásul a felújítások is akadoznak – így az Origo.hu.

„A Karácsony vezette önkormányzat a lakhatási válság megoldását is célul tűzte ki a XIV. kerületben, hangsúlyt helyezve a bérlakásprogramra, felújításokra és építésekre. A polgármester előterjesztésére ötven önkormányzati lakás felújítását, valamint száz új lakás építését irányozta elő 2017-re. Csakhogy az egy évvel későbbi adatokból az látszik, hogy az épített lakások száma nulla, ezzel Karácsony megint megígért valamit, amit aztán nem tartott be.”

Karácsony Gergely a zuglói bérlakásokkal kapcsolatban is hazudott

A Karácsony-érában Zuglóban száz új önkormányzati bérlakás megépítését és ötven felújítását tervezték. Ezzel szemben egy sem épült, ráadásul a felújítások is akadoznak - írja a Magyar Hírlap. A balliberális pártok teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelöltje megint megígért valamit, hogy aztán azt ne tartsa be.

Hatás

A fiatalok elmagányosodása.

Bár sokan azt gondolják, hogy a magány leginkább az időseket érinti, egy friss vizsgálat szerint ez az állapot sokkal inkább jellemző a fiatalokra – elemez a Hirado.hu.

„Fontos, hogy különbséget tegyünk az egyedüllét és a magány fogalma között – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus az M1-en. Attól, hogy valaki egyedül van, még nem feltétlenül magányos. A magány egy belső lelki állapot, melynek lényege, hogy valaki igyekezete ellenére nem képes bensőséges lelki kapcsolatot kialakítani másokkal. A serdülők jelentős része még keresi önmagát, ami egyfajta természetes bizonytalanság-érzéssel járhat. Ha valaki úgy érzi, nem értik meg, az magányossághoz vezethet. A serdülők esetében a szülőknek jut a legnagyobb esély a magány feloldásában. Lényeges, hogy finom eszközökkel kell kimozdítani a gyermeket, nem szabad büntetni vagy számon kérni, mert az ellenkező hatást válthat ki.”

Jobban érinti a fiatalokat a magányosság, mint az időseket

Bár sokan azt gondolják, hogy a magány leginkább az időseket érinti, egy friss vizsgálat szerint ez az állapot sokkal inkább jellemző a fiatalokra. A 16 és 24 év közöttiek 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy magányosnak érzi magát, míg a 65 év felettieknek csak mintegy harmada mondta ugyanezt.

Tánc

Diana és Elton John legendás barátsága.

Az egész világ ismerte kettejük őszinte barátságát, majd miután Elton John örökre elköszönt Dianatól, az énekes Harryvel is barátságot épített ki – számol be róla a Blikk Online.

„Diana-nak nem volt könnyű beilleszkedni a királyi légkörbe, és ezt a bonyolult Károly herceggel való házassága is csak nehezítette. Egy napon viszont, amikor András herceg 21. születésnapját ünnepelte Elton John is fellépett, és ez volt az a pillanat, amikor Diana-val megismerkedett a híres énekes. Ugyanis, amikor Elton John megérkezett a fellépésre, még csak Diana hercegnő tartózkodott a helyszínen. A két híresség a szabadidejüket kihasználva gondoltak egyet és elkezdtek egymással táncolni, és ez volt az a pillanat, amikor megszületett köztük a barátság.”

Egy pillanat volt: így barátkozott össze Diana hercegnő és Elton John

Harry herceget és Meghan Markle-t, nemrégiben megvádolták azzal, hogy környezetszennyező életmódot folytatnak, mivel magánrepülővel járkálnak föl-alá. Ezt nem helyeselte Elton John, ezért kiállt a páros mellett, mondván a privát repcsit ő adta nekik kölcsönbe. Harry és Elton John kapcsolata azonban ennél a történetnél is mélyebb, mivel a Grammy-díjas zeneszerző/énekes jó viszonyt ápolt Diana-val.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82862/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?