Blogolj!

Blogstar kávéház

Támadás

A holokauszt meggyalázása.

Barbár módon megrongálták a holokauszt áldozataira emlékező civil kegyeleti helyet a Szabadság téren, egy héten belül már másodszor – írja a Népszava Online.

„Hétfő délután két csoport, a TÉR-KÖZ Társaság és a Szabadságszínpad tartott demonstrációt a téren. Ekkor vették észre, hogy súlyosan megrongálták a civil emlékhelyet. Eltűntek a szögesdrótokra kitett tájékoztató anyagok, családi emlékek, fényképek és korabeli dokumentumok. Több bőröndnek és széknek is nyoma veszett. Kisebb atrocitások mellett ez a negyedik 'totális támadás' a civil emlékmű ellen – nyilatkozta lapunknak a helyszínen Sebő Gábor, a Szabadságszínpad képviselője. Elmondása szerint az előző ilyen eset augusztus 20-ra virradóra, tehát egy hete történt.”

Kegyeletsértő támadás a Szabadság téren

Barbár módon megrongálták a holokauszt áldozataira emlékező civil kegyeleti helyet - egy héten belül már másodszor. Több mint öt évvel ezelőtt kezdődött, és a mai napig tart a tiltakozás a Szabadság téren az úgynevezett német megszállási emlékmű ellen. A szobor történelemhamisító módon ártatlanként tünteti fel a magyar államot, a vészkorszakért kizárólag a náci Németországot teszi felelőssé.

Jogállamiság

Magyarország megbüntetése.

Elsősorban Magyarországról és Lengyelországról esett szó azon a panelbeszélgetésen, amit az European Forum Alpbach harmadik napján tartottak, túlnyomórészt az érintett országgal szemben erősen kritikus felszólalókkal és közönséggel – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„A magyar kormányt évek óta bíráló Kim Lane Scheppele alkotmányjogász, a Princeton Egyetem professzora bevezetőjében amellett érvelt, hogy jogállamisági válság van az Európai Unióban, majd azzal vádolta Brüsszelt, hogy nem lép fel elég erélyesen Lengyelországgal és Magyarországgal szemben. Scheppele szerint az uniós források megvonásával kellene büntetni az érintett országokat, mert az inkább a kormánynak, nem a lakosságnak ártana. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója amellett foglalt állást, hogy az EU-nak elegendő eszköze van a jogállamiság védelmére, a konkrét ügyekben való döntéshozatal megfelelő. Hangsúlyozta, ezen túlmutató mechanizmusokkal előállni veszélyes játék, mert a jogállamiságnak nincs egységes definíciója, és nem mérhető.”

Újabb külföldi vita a magyar jogállamiságról

Elsősorban Magyarországról és Lengyelországról esett szó azon a panelbeszélgetésen, amit az European Forum Alpbach harmadik napján tartottak a konferenciának otthont adó tiroli faluban, Alpbachban, túlnyomórészt az érintett országgal szemben erősen kritikus felszólalókkal és közönséggel.

Válság

Karácsony hazugságcunamija.

A Karácsony-érában Zuglóban száz új önkormányzati bérlakás megépítését és ötven felújítását tervezték. Ezzel szemben egy sem épült, ráadásul a felújítások is akadoznak – így az Origo.hu.

„A Karácsony vezette önkormányzat a lakhatási válság megoldását is célul tűzte ki a XIV. kerületben, hangsúlyt helyezve a bérlakásprogramra, felújításokra és építésekre. A polgármester előterjesztésére ötven önkormányzati lakás felújítását, valamint száz új lakás építését irányozta elő 2017-re. Csakhogy az egy évvel későbbi adatokból az látszik, hogy az épített lakások száma nulla, ezzel Karácsony megint megígért valamit, amit aztán nem tartott be.”

Karácsony Gergely a zuglói bérlakásokkal kapcsolatban is hazudott

A Karácsony-érában Zuglóban száz új önkormányzati bérlakás megépítését és ötven felújítását tervezték. Ezzel szemben egy sem épült, ráadásul a felújítások is akadoznak - írja a Magyar Hírlap. A balliberális pártok teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelöltje megint megígért valamit, hogy aztán azt ne tartsa be.

Hatás

A fiatalok elmagányosodása.

Bár sokan azt gondolják, hogy a magány leginkább az időseket érinti, egy friss vizsgálat szerint ez az állapot sokkal inkább jellemző a fiatalokra – elemez a Hirado.hu.

„Fontos, hogy különbséget tegyünk az egyedüllét és a magány fogalma között – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus az M1-en. Attól, hogy valaki egyedül van, még nem feltétlenül magányos. A magány egy belső lelki állapot, melynek lényege, hogy valaki igyekezete ellenére nem képes bensőséges lelki kapcsolatot kialakítani másokkal. A serdülők jelentős része még keresi önmagát, ami egyfajta természetes bizonytalanság-érzéssel járhat. Ha valaki úgy érzi, nem értik meg, az magányossághoz vezethet. A serdülők esetében a szülőknek jut a legnagyobb esély a magány feloldásában. Lényeges, hogy finom eszközökkel kell kimozdítani a gyermeket, nem szabad büntetni vagy számon kérni, mert az ellenkező hatást válthat ki.”

Jobban érinti a fiatalokat a magányosság, mint az időseket

Bár sokan azt gondolják, hogy a magány leginkább az időseket érinti, egy friss vizsgálat szerint ez az állapot sokkal inkább jellemző a fiatalokra. A 16 és 24 év közöttiek 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy magányosnak érzi magát, míg a 65 év felettieknek csak mintegy harmada mondta ugyanezt.

Tánc

Diana és Elton John legendás barátsága.

Az egész világ ismerte kettejük őszinte barátságát, majd miután Elton John örökre elköszönt Dianatól, az énekes Harryvel is barátságot épített ki – számol be róla a Blikk Online.

„Diana-nak nem volt könnyű beilleszkedni a királyi légkörbe, és ezt a bonyolult Károly herceggel való házassága is csak nehezítette. Egy napon viszont, amikor András herceg 21. születésnapját ünnepelte Elton John is fellépett, és ez volt az a pillanat, amikor Diana-val megismerkedett a híres énekes. Ugyanis, amikor Elton John megérkezett a fellépésre, még csak Diana hercegnő tartózkodott a helyszínen. A két híresség a szabadidejüket kihasználva gondoltak egyet és elkezdtek egymással táncolni, és ez volt az a pillanat, amikor megszületett köztük a barátság.”

Egy pillanat volt: így barátkozott össze Diana hercegnő és Elton John

Harry herceget és Meghan Markle-t, nemrégiben megvádolták azzal, hogy környezetszennyező életmódot folytatnak, mivel magánrepülővel járkálnak föl-alá. Ezt nem helyeselte Elton John, ezért kiállt a páros mellett, mondván a privát repcsit ő adta nekik kölcsönbe. Harry és Elton John kapcsolata azonban ennél a történetnél is mélyebb, mivel a Grammy-díjas zeneszerző/énekes jó viszonyt ápolt Diana-val.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82862/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?