Blogolj!

Blogstar kávéház

Zökkenő

Schmidt Mária megpuccsolása.

Váratlanul és puccsszerűen, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát a XXI. Század Intézet számos munkatársa, köztük Lánczi Tamás, az intézet igazgatója. Schmidt Mária főigazgató belső puccsról beszél – írja a Népszava Online.

„A munkatársak döntése – folytatódik a közlemény – kockáztatja a XXI. Század Intézet tevékenységét, különösen az önkormányzati választási kampány előtt végzett kutatások publikálását, valamint a kormány által meghirdetett, '30 éve szabadon' emlékév egyes programjainak megvalósulását. Bár az igazgató és néhány munkatárs döntése nehéz helyzetbe hozza a közalapítványt, 'mindent megteszünk annak érdekében, hogy a XXI. Század Intézet a vállalt feladatait zökkenőmentesen végezze' – zárult Schmidt Mária közleménye.”

Belső puccsról beszél Schmidt Mária, felmondott intézetének több munkatársa

A távozók között van az igazgató Lánczi Tamás is, Schmidt Mária szerint döntése az intézet működését is kockáztatja. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány fenntartásában működő XXI. Század Intézet munkatársai, köztük Lánczi Tamás, az intézet igazgatója a mai napon (kedden) váratlanul és puccsszerűen, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát.

Válság

Gyurcsányné zavaros árulása.

Gyurcsány Ferencné határozottan kiállt az ellen, hogy Magyarország Brüsszeltől megkapja a határvédelem költségeit. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője még azt a 6,6 milliárdot is sokkalja a magyaroktól, amit Brüsszel ad, miközben a kormány 2015 óta már több mint 500 milliárd forintot költött az ország biztonságának a megőrzésére – így az Origo.hu.

„A DK EP-képviselője többszörös mellébeszélést követően azt a kérdést kapta a műsorvezetőtől: Jól értem, nem támogatja, hogy az ország megkapja ezt az összeget, ha a magyar kormány elkezd erről tárgyalni? Minderre Gyurcsányné zavarosan azt válaszolta, a magyar kormány a határkerítés felépítésével – amit már nem kell lebontani, mert egyébként többe kerülne lassan a lebontása, mint a felépítése, és sokkal jobb helye van a pénznek, mondta – nem állította meg a menekültválságot. Majd ismételten elhangzott a kérdés, hogy: Igen, vagy nem? Gyurcsányné pedig határozottan azt közölte, hogy Nem! Tehát nem támogatja, hogy a magyar állam 250 milliárd forintot kapjon az Európai Uniótól. Vajon mit várhatunk a jövőben azoktól az emberektől, akik nem tartják fontosnak, hogy a saját hazájuk támogatást kapjon?”

Gyurcsányné megint Magyarország ellen támad

Gyurcsány Ferencné határozottan kiállt az ellen, hogy Magyarország Brüsszeltől megkapja a határvédelem költségeit. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője még azt a 6,6 milliárdot is sokkalja a magyaroktól, amit Brüsszel ad, miközben a kormány 2015 óta már több mint 500 milliárd forintot költött az ország biztonságának a megőrzésére.

Botrány

Az ellenzék marakodása.

Képesek lesznek-e elfogadni a balliberális szavazók a Jobbikot? A Hirado.hu szerint ez az önkormányzati választási kampány egyik fő kérdése.

„Farkas Örs politikai elemző szerint a Jobbik szerves része országszerte az ellenzéki tárgyalásoknak. A kérdés csupán az, hogy a Jobbik szavazói mennyire lesznek képesek elfogadni a Gyurcsány Ferenc vezette DK-t, miközben a Jobbik eredetileg a volt szocialista kormányfő ellenében jött létre. A baloldali szavazóknál ugyanez a kérdés felvetül. Vajon mennyire szúrja majd a szemüket a Jobbik az alapvetően baloldali pártszövetségekben? Deák Dániel szerint a Jobbiknak nem okoz problémát együttműködni a balliberálisokkal, viszont a balliberális szavazókat taszítja a Jobbik jelenléte, főleg Debrecenben, ahol eredetileg egy olyan közös jelölt indult volna, mint Kulcsár Gergely, akiről köztudott az antiszemita botránya.”

Képesek lesznek-e elfogadni a balliberális szavazók a Jobbikot?

Elindult az önkormányzati választási kampány. A jelöltek többsége még javában gyűjti az aláírásokat ahhoz, hogy felkerülhessen a szavazólapokra. A Nemzeti Választási Iroda szerint viszont már több mint 540-en adták le az induláshoz szükséges íveket - hangzott el a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.

Profilváltás

A klímaváltozás lehetőségei.

Az éghajlatváltozás nemcsak többletfeladatokat, de lehetőségeket is ad a vállalkozások és általában a gazdaság szereplői számára – állapítja meg a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet kutatására alapozott elemzés, melyet a Magyar Hírlap Online ismertet.

„Az olyan egynyári növények esetében, mint a kukorica vagy a búza, fel kell készülni arra, hogy csak öntözéses műveléssel lehet fenntartani a termesztést. Egy öntözőrendszer kiépítése és fenntartása azonban költséges, így alapos mérlegelést igényel a fejlesztés: megéri-e, és ha igen, akkor milyen forrásból. Emellett fontos, hogy a fejlesztéseket a víztakarékos – úgynevezett precíziós – öntözési módszerekkel valósítsák meg a gazdák. Borászati szempontból hátrányos, hogy a melegedő klíma miatt a borszőlők élettartama rövidebb lehet, és az előrejelzés alapján a borok minősége is romolhat. Az elemzők azonban elismerik, hogy összességében nagyon nehéz megbecsülni a klímaváltozás hatását a magyar gazdaságra. Több szektort is érinteni fog a változás, részint a többletkiadások, részint a kínálkozó lehetőségek miatt. A vállalkozásoknak megfelelő ütemben kell dönteniük az átszervezésről vagy akár a profilváltásról, hogy előnyre tegyenek szert versenytársaikhoz képest.”

Lehetőségek a klímaváltozásban

Magyarországon az átlaghőmérséklet növekedése miatt a szakértők szerint 2050-ig az évente előforduló fagyos napok száma csökkenhet, míg a hőségriadóval terhelt napoké nőhet. Rövidebb távon kevesebb esőzéssel lehet számolni, és ennek eloszlása hektikusabbá válhat: főként télen várható több csapadék. A korábban Magyarország éghajlatára jellemző esős tavasz helyett csapadékos télre lehet számítani hosszabb távon.

Karrier

A kebelcsoda romantikus slágere.

Szerelmes dalt írtak Kelemen Annáról: kamerák előtt találkozott először a múzsa és a romantikus költő – számol be róla a Blikk Online.

„Videómegosztó oldalra került fel az a videoklip, amelynek címe Kelemen Anna – nem véletlenül, ugyanis egy férfi a kebelcsodáról írt egy szerelmes dalt, amit nem félt megmutatni a világnak. Anna érdeklődését egyből fel is keltette az ifjú munkája, a klip részletei és maga az a férfi, aki ezt a dalt megihlette. Anna otthonában kereste fel a dalszerzőt, aki a hétköznapokban egyetemre jár. –Borzasztóan örültem, hogy Anna betoppant az életembe! – mondta Lenszkíj, akinek klipjét egy hét alatt 18 ezren látták. – Nem ez a legfőbb célom az életemben, hogy sztár legyek, de ha véletlen az lennék, örülnék neki.”

Nem hiszi el! Ez a férfi írt szerelmes dalt Kelemen Annáról - videó

Videómegosztó oldalra került fel az a videoklip, amelynek címe Kelemen Anna - nem véletlenül, ugyanis egy férfi a kebelcsodáról írt egy szerelmes dalt, amit nem félt megmutatni a világnak. Anna érdeklődését egyből fel is keltette az ifjú munkája, a klip részletei és maga az a férfi, aki ezt a dalt megihlette.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82895/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?