Blogolj!

Tarlós István a legnépszerűbb fővárosi jelölt

A Nézőpont Intézet friss kutatása szerint Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben, ha most vasárnap lennének a választások.

A Nézőpont Intézet augusztus végén, Budapesten készített közvélemény-kutatása alapján látható, hogy Tarlós István nyerné a főpolgármester-választást, ha azt most vasárnap tartanák. A jelenlegi főpolgármester (51 százalék) a választásokon biztosan részt vevő budapestiek körében megelőzi Karácsony Gergelyt (43 százalék). Tábora nagyobb, mint az összes ellene induló jelölté összesen. Puzsér Róbert népszerűsége 6 százalékos, a független jelölt erős kampánnyal még tábora növelésére is képes lehet – áll a cég közvéleménykutatásának elemzésében. 

Tarlós István nagy támogatottságának a hátterében az állhat, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége (62 százalék) szerint ő lenne képes arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak. Ugyanez az arány rendkívül alacsony Karácsony Gergely esetében, a zuglói polgármester csupán a megkérdezettek 9 százaléka szerint lenne képes arra, hogy megfelelő forrást tudjon Budapest számára biztosítani. Ez majdnem olyan kevés ember, mint ahányan Puzsér Róbertet jelölték meg (1 százalék). Karácsony számára rossz hír az is, hogy az ellenzékiek többsége (56 százalék) szerint is Tarlós István tudná a legtöbb pénzügyi erőforrást előteremteni. A kormányelleneseknek is mindösszesen 28 százaléka gondolja úgy, hogy a zuglói polgármester tudná a legtöbb forrást megszerezni a jövőben a fővárosnak.

A kormánnyal magát szembehelyező Karácsony Gergely esélyeit azonban nem csak ez csökkenti. Ugyanis a fővárosban élők többsége (58 százalék) szerint, az országos politikai vezetéssel együttműködni képes városvezetői hozzáállás a helyes egy főpolgármester esetében. Ezzel szemben csupán 30 százalék gondolta úgy, hogy a kormánnyal való együttműködést háttérbe szorító politizálás a jó döntés. Tarlós István pozícióját erősíti, hogy a kooperációra építő városvezetést az MSZP szimpatizánsok 56, a Momentum Mozgalmat támogatók 33, a DK-t preferálók 32, valamint a jobbikosok 25 százaléka is jobb döntésnek tartaná, mint a konfliktuskeresést. Ez is mutatja, hogy a regnáló főpolgármesterre az ellenzéki szimpatizánsok egy része is hajlandó átszavazni.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/82990/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-30 15:11:33
A Tarlós 51%-a rendben van, de ki az a begyepesedett agyú, aki a zuglói buktasorozat után még a hisztis gerire akar szavazni ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Kína idén kimarad a külföldi nyelvtanulási program célországai közül

2020.02.25. 10:30
Ebben a tanévben nem utaznak Kínába a nyelvtanuló diákok a koronavírus-járvány miatt - közölte Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusokért …

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Fidesz: a Gyurcsány-párt ne riogasson a koronavírussal!

2020.02.24. 19:30
A nagyobbik kormánypárt ismét arra figyelmezteti a DK-t és elnökét, hogy a koronavírust ne használja hatalmi céljaihoz.

Koronavírussal fertőződött meg egy magyar

2020.02.24. 18:15
Koronavírussal fertőződött meg egy magyar Japánban – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára …

Autó hajtott a tömegbe egy német farsangi karneválon

2020.02.24. 16:10
Többen megsérültek, amikor egy autó a tömegbe hajtott egy német kisváros, Volkmarsen farsangi karneválján - írja a helyi sajtó.

Új vezérigazgató a Veszprém EKF élén

2020.02.24. 14:45
Markovits Alíz fő célja, hogy 2023 sikeres és emlékezetes év legyen, amelynek hosszú távú hatása továbbgyűrűzik Veszprém és a Balaton régió fejlődésben.

Földrengés volt Szerencs közelében

2020.02.24. 13:25
Csak kisebb rengés rázta meg a földet Szerencs közelében, a lakosság nem is érzékelte.

Izsák Balázs: Székelyföld az egész magyarság támogatását megérdemli

2020.02.24. 07:00
A Székely Nemzeti Tanács a nemzeti régiók védelmét célzó európai polgári kezdeményezése olyan ügy, mely nem oszthatja meg a magyarságot, melyben …

A kommunizmus áldozataira emlékezik Magyarország

2020.02.24. 06:00
A rendezvénysorozat már hétfőn megkezdődik, a központi programokat kedden tartják.

Fölényes Fidesz-diadal született Harsányban

2020.02.24. 05:50
Közel 70 százalékot kapott a kormánypártok jelöltje a Borsod megyei településen, megsemmisítő vereséget szenvedett a rejtőzködő szivárványkoalíció.

Ezeket a cikkeket olvastad már?