Blogolj!

Blogstar kávéház

Tűréshatár

A pedagógusok végkimerülése.

Utcai megmozdulásra vagy akár sztrájkra is sor kerülhet, ha a kormány továbbra is figyelmen kívül hagyja a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) követeléseit – figyelmeztet a Magyar Hírlap Online.

„ – A pedagógusok a tűréshatáruk végére értek – jelentette ki Szabó Zsuzsa. Ezt alátámasztja a PSZ szerdán indított, a tanárok munkaterhelését vizsgáló felmérésének – amit másfél nap alatt mintegy 1600-an töltöttek ki – részeredményei is. E szerint a válaszadó pedagógusok átlagosan 68 órát dolgoznak egy héten. A helyettesítések száma a múlt évben átlagosan 44 órát tett ki – ezt nem fizeti ki külön a munkáltató. A tanárok 54 százaléka tíz hétnél több alkalommal volt 32 óránál is többet az intézményben munkavégzés miatt, holott 2016-ban már eltörölték a kötelező 32 órás benntartózkodásra vonatkozó szabályozást. Összességében az látszik, hogy a tanárok munkaterhelése 10 órával több, mint 2008-ban volt. A válaszadók 87 százaléka jelezte, mentálisan nagyon elfáradt a múlt tanévben. A családos pedagógusok 100 százaléka válaszolt úgy: éppen csak vagy nagyon nehezen tud megfelelni a család által elvárt kötelezettségeknek.”

Tűréshatáruk végére értek a pedagógusok

Utcai megmozdulásra vagy akár sztrájkra is sor kerülhet, ha a kormány továbbra is figyelmen kívül hagyja a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) követeléseit. A szakszervezet szeptember 22-ei kongresszusán döntenek majd arról, mi legyen a következő lépés - erről Szabó Zsuzsa PSZ-elnök beszélt lapunknak.

Házszám

Gyurcsány mutyijai.

Kosarat kapott az ellenzéki összefogás, hiába kérték Hunvald Györgyöt a visszalépésre az erzsébetvárosi polgármesterjelöltségtől, erre nem hajlandó – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Hunvald a hozzá intézett levél kapcsán lapunknak azt mondta, a levélírók eltévesztették a házszámot, a Lokálpatrióták nem azért indulnak, hogy Hunvald György kapjon egy körzetet, hanem azért, hogy azt a programot, amelyet képviselnek, a következő ciklusban megvalósítsák. Hozzátette, nincs arról tudomása, hogy bármilyen felmérés készült volna a tekintetben, hogy ki számít legerősebb jelöltnek Erzsébetvárosban. Ő például – jegyezte meg – magát esélyesebbnek tartja, mint a DK-s Niedermüllert. Ha ez így van – fogalmazott –, akkor a dolog fordítva áll, az tolja a Fidesz szekerét, aki esélytelenebb jelöltként, pusztán pártmutyik alapján kiválasztva indul az önkormányzati választáson. Hunvald szerint ennek alapján a Gyurcsány vezette DK és a szocialisták akarják a Fideszt hatalomban tartani Budapest VII. kerületében.”

Hunvald György nem lép vissza

A Lokálpatrióták érdemben megtárgyalták azt a Hunvald Györgynek címzett levelet, amelyet Gy. Németh Erzsébet, Niedermüller Péter, Karácsony Gergely és Molnár Zsolt jegyzett, s amelyben az ellenzéki összefogás fővárosi képviselői arra kérték Hunvaldot, hogy lépjen vissza a polgármesterjelöltségtől. Cserébe felajánlották, hogy az általa választott egyéni körzetben, amelyben az egykori polgármester ringbe száll az önkormányzati választáson, nem indítanak vele szemben jelöltet.

Súlytalanság

Karácsony kontárkodása.

A mostani ellenzéki kampány hátterében megjelentek nem felejtő, régi SZDSZ-esek – állítja Tarlós István főpolgármester az Origo.hu cikkében.

„Kicsit szokatlan a mezőny is, de olyan eddig még nem történt az elmúlt három évtizedben, hogy az ellenzéki kampány jellemzően nem az önkormányzatokról szól. Kontár és átlátszó módon a parlament, a kormány konkurenciájának tekintik az önkormányzati, főpolgármesteri pozíciót, ami a város szempontjából komolytalan és veszélyes – hangsúlyozta. Az ellenzék a jelenlegi kampánystílusával felégeti a kormányzattal való együttműködéséhez szükséges maradék hidakat is. Erősödnek azok a jelzések, hogy a mostani kampány egy vizionált szabadságharcról akar szólni, a háttérben pedig megjelentek nem felejtő, régi SZDSZ-esek. A főpolgármester elmondta:
hallottam öt-hat nevet azoktól, akik felhívtak, ők – szintén korábbi SZDSZ-esek – határozottan állították, hogy a 'hőskori' ügyvivők közül is beszállt az egyik. A többiek akkor is súlytalanok voltak. Elgondolkodtató, hogy 25 éve léptem ki az SZDSZ-ből, az aktív polgármesterek közül elsőként, ami miatt akkor gyűlöltek.”

Tarlós István: Karácsony visszahozná Budapestre az SZDSZ bukott embereit

Kontár és átlátszó kampányt folytat az ellenzék Budapesten, mondta Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A mostani ellenzéki kampány hátterében megjelentek nem felejtő, régi SZDSZ-esek - tette hozzá. A főpolgármester elmondta: jelenleg több mint 700 milliárd forintnyi fővárosi fejlesztés van előkészületben a kormánnyal együttműködésben.

Kifizetés

Juncker áskálódása.

Csupán egy százalékát fizeti ki Brüsszel a határvédelmi költségeknek, az unió leköszönő vezetése ugyanis mindössze 6,6 milliárd forintot térítene meg az eddigi 504 milliárdból. A döntést Jean-Claude Juncker volt európai bizottsági elnök befolyásolhatta – írja a Hirado.hu.

„Az Európai Unió működéséről szóló szerződésekben le van írva, hogy a határvédelem megosztott hatáskör, vagyis annak ellenére, hogy az állami feladat, az Európai Unión belül a tagállamok közösen látják el, hiszen a közös határok megvédéséről van szó. Nincs olyan formula, amely alapján ki lehetne számolni, hogy hogyan lehetne ezt a költséget közösen finanszírozni, így az 504 milliárd forint (vagy annak a fele) ki nem fizetése egy politikai döntés volt, melyet nagyban befolyásolt Jean-Claude Juncker személye. Egyetlenegy racionális érv állhatna amellett, hogy a határvédelem összegét nem fizeti ki az Európai Unió, az pedig az, hogy az unió költségvetése egy szigorú keretrendszer – mondta Tóth Erik.”

Juncker befolyásolhatta a döntést a magyar határvédelem költségeiről

Csupán egy százalékát fizeti ki Brüsszel a határvédelmi költségeknek, az unió leköszönő vezetése ugyanis mindössze 6,6 milliárd forintot térítene meg az eddigi 504 milliárdból. A döntést Jean-Claude Juncker volt európai bizottsági elnök befolyásolhatta. A kép illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Pócza István, az Alapjogokért Központ elemzője a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában elmondta, azt kell tudni a határvédelemről, hogy az a tagállamok feladatköréhez tartozik.

Folytatás

Selena Gomez visszatérése.

A 27 éves Selena Gomez új albumon dolgozik – a Blikk Online szerint ez derül ki a színész-/énekesnő Instagram-sztorijaiból.

„A fekete-fehér képen látni, ahogy az énekesnő szorgosan dolgozik az új dalain. Selena az utolsó albumát 2015-ben készítette Revival címmel, a rajongók azóta várják a folytatást.”

Nocsak: Selena Gomez visszatért a stúdióba

A 27 éves Selena Gomez új albumon dolgozik - derül ki a színész-/énekesnő Instagram-sztorijaiból.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83022/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

2020.01.13. 17:50
Nagyon nem akar javulni az idő: keddre is országos figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

Blogstar kávéház

2020.01.13. 05:15
A gyermekvállalás elüzletiesedése, az ellenzéki mítoszok eloszlatása, a balliberálisok szellemi terrorja, a gátlástalan börtönbiznisz megállítása és Király Linda döbbenetes újjászületése hétfői online lapszemlénkben.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Újabb tűzoltó vesztette életét az ausztrál tűzvészben

2020.01.12. 12:35
Vasárnapra virradó éjjel életét vesztette a lángokkal harcoló egyik hivatásos tűzoltó Ausztráliában, rádőlt egy fa, a miniszterelnök pedig kijelentette, hogy a kormány …

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?