Blogolj!

Blogstar kávéház

Körmös

A kormányzat közoktatási ámokfutása.

Legalább ezren tüntettek a köznevelési törvény nevű fércmű ellen. Országos sztrájkot jelentettek be a diáktüntetők – tudósít a Népszava Online.

„A kormány megint lehasítana szabadságunkból, megint rosszabbá tenné az életet Magyarországon – Asbóth Márton, a TASZ szónoka ezzel kezdett beszédébe. Körmöst oszt a kormány a jogaival élő polgároknak, és 'kussban ülő egyenrobotot farag' a gyerekekből. Nyitott, nyelveket tanuló, kritikus diákokra és motivált tanárokra lenne pedig szükség. A TASZ azért van, hogy megvédjen a kormány ámokfutásától, folytatta, hozzátéve: a köznevelési törvény alkotmányellenes, ezért megtámadják azt az Alkotmánybíróságon. A tegnap ismereteit a tegnap módszereivel már nem lehet megtanítani ennek a generációnak, mondta a színpadra álló Molnár Tibor felmondott pedagógus. A jelenlegi köznevelési törvény akadályozza a hatékony oktatást, csak úgy, mint a Klebelsberg Központ-féle vízfej – folytatta. A budai hegyektől Borsodig, mindenhol színvonala soktatást kell teremteni. Szülessen nemzeti közmegegyezés az oktatásról.”

Országos sztrájkot jelentettek be a diáktüntetők

Legalább ezren tüntettek a köznevelési törvény nevű "fércmű" ellen. "Diákok vagyunk, akik nem maradnak csendben tétlenül miközben az oktatási kormányzat gőzerővel teszi tönkre a közoktatás rendszerét" - írják a szervezői annak a szombati budapesti demonstrációnak, amit a köznevelési törvény ellen hirdettek meg.

Hitelválság

Karácsony lánglelkű semmittevése.

Zugló mára odajutott, hogy hitelből kénytelen finanszírozni mindennapjait, holott Karácsony Gergely öt évvel ezelőtt nulla adóssággal vette át a kerületet – vázolja a szakértő a Magyar Hírlap Online cikkében.

„Farkas Örs szerint lánglelkű beszédeket mond Karácsony Gergely, ilyen volt a szombati kampánynyitóján elhangzott is. Folyamatosan úgy beszél, mintha a miniszterelnököt szeretné leváltani, mintha egy politikai kurzusváltásra készülne – közölte. Hangsúlyozta, Karácsony Gergely egy település vezetésére pályázik és jelenleg is polgármester, most is 'vitézkedhetne' a XIV. kerületben. Azt lehet látni azonban, hogy ez a kerület teljesít a legrosszabban, és Karácsony Gergely ahelyett, hogy az ott felmerülő problémákat szeretné megoldani, Tarlós István ügyeivel foglalkozik – hangoztatta. Az igazgató beszélt arról is, Tarlós Istvánt az ellenzéki szavazók jelentős része is alkalmasabbnak tartja Budapest vezetésére.”

Farkas Örs: Karácsony miatt Zugló hitelből finanszírozza mindennapjait

Farkas Örs elmondta, a XIV. kerületet korábban a magyar kormány konszolidálta, több tízmilliárdos a költségvetése, ennek ellenére a Karácsony Gergely által kinevezett jegyző azt mondja, hogy hihetetlen sok nehézséggel kell szembenéznie a kerület gazdálkodásának. Hozzátette: olyan bevételekkel számol az önkormányzat, amelyek tarthatatlanok.

Diverzánsakció

Hitler kommandós provokációja.

Egy titkos kommandós akció robbantotta ki a második világháborút – mutatja be az Origo.hu.

„A német biztonsági szolgálat, az SD (Sicherdienst), a Gestapo, valamint a kémelhárítás, az Abwehr ügynökei egy szigorúan titkos központi utasítás alapján augusztus elejétől több álcázott határ menti provokációt is végrehajtottak abból a célból, hogy a goebbelsi propaganda ezzel 'bizonyíthassa' Lengyelország ellenséges magatartását. Hitler, amikor szeptember elsején kora délelőtt hivatalosan is bejelentette a Lengyelország ellen aznap hajnalban elindított hadjáratot, ezt a 21 diverzánsakciót, mint 'lengyel fegyveres provokációkat' nevezte meg a német agresszió legfőbb okának.”

Így kezdődött: titkos kommandós-akció lett a második világháború nyitánya

1939 forró nyarán pattanásig kiéleződött a nemzetközi helyzet Európában. A nyugat-európai nagyhatalmak hosszú éveken át folytatott megbékéltetési politikája totális kudarcba fulladt, és nyár végére egyre inkább úgy látszott, hogy senki és semmi sem akadályozhatja meg a náci Németország valamint a Lengyel Köztársaság között feszülő ellentétek háborúba torkollását, ami az egész kontinens lángba borulásával fenyegetett.

Bizonyíték

Az oltásellenesség bűne.

Az oltásellenesség bűn, a gyerekekkel és az emberiséggel szemben is – ezt az infektológus mondta a Hirado.hu-nak arra reagálva, hogy 2019-ben ugrásszerűen megnőtt a kanyarós betegek száma világszerte. Ennek egyik oka, hogy sokan nem akarják beoltatni gyereküket.

„Az oltásellenesség bűn a gyerekekkel szemben és bűn az emberiséggel szemben is – mondta az M1-en Szlávik János infektológus. 'Orvosként nekem könnyű dolgom van, mert csak azokban a dolgokban hihetek, amik tudományosan bizonyítva vannak. Ha nekem valaki azt mondja, hogy egy évtizedek óta meglévő oltásnak különböző káros hatásai vannak, akkor én orvosként tudom, hogy ez nem igaz. Na most hogy ez nem igaz, nem akadályozza meg őket abban hogy terjesszék ezeket a tanokat' – fogalmazott a főorvos.”

Az oltásellenesség miatt terjed ennyire a kanyaró

Az oltásellenesség bűn, a gyerekekkel és az emberiséggel szemben is - ezt Szlávik János infektológus mondta arra reagálva, hogy 2019-ben ugrásszerűen megnőtt a kanyarós betegek száma világszerte. Ennek egyik oka, hogy sokan nem akarják beoltatni gyereküket. Európában a balkáni országokban van a legtöbb megbetegedés, de Ukrajnában, Csehországban és az Egyesült Királyságban is egyre több a beteg - közölte az M1 Híradója.

Karakter

Joaquin Phoenix sokkoló fogyása.

Kicsivel több, mint egy hónap múlva mutatják be a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Jokert. A színész rengeteget fogyott, hogy jól hozza a karaktert – így a Blikk Online.

„Phoenixnek amellett, hogy a szerep lelkileg nagy kihívást jelentett, fizikailag sem volt olyan könnyű Jokert alakítania. A színész 22 kilót fogyott a szerepért, hogy minél hitelesebb legyen az összetörni látszó, majd megőrülő Joker szerepében. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez elég jól sikerült.”

Szinte már sokkoló: Joaquin Phoenix rengeteget fogyott Joker szerepéért - videó

Kicsivel több, mint egy hónap múlva mutatják be a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Joker t. A színész rengeteget fogyott, hogy jól hozza a karaktert. A film az általunk már nagyon várt film a stand-up komikus Arthur Fleckről szól, aki lassan megőrül, majd a bűnt és a gonoszságot megtestesítő, pszichopata Jokerré válik.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83085/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?