Blogolj!

Blogstar kávéház

Mérséklés

A kormány sörös rezsirejtvénye.

Nyugdíjas legyen a talpán, aki megfejti a rezsirejtvényt: az NKM Nemzeti Közműszolgáltató tájékoztatója kissé elnagyoltan utal egy fajta csekkigénylési szükségletre – így a Népszava Online.

„Az egész azért ilyen bonyolult, mert az utalványból nem szabad készpénzt visszaadni. Az más kérdés, hogy mivel a papír nem névre szól, az bárkinek átadható. Így akár a kocsmában is fizethetünk vele a sörért, ha a kocsmáros éppenséggel elfogadja azt saját személyes rezsije mérséklésére.”

Nyugdíjas legyen a talpán, aki megfejti a rezsirejtvényt

Az NKM Nemzeti Közműszolgáltató tájékoztatója kissé elnagyoltan utal egy fajta csekkigénylési szükségletre. Az NKM Nemzeti Közműszolgáltató felkészült a nyugdíjasok gáz- és áramszámlafizetésére felhasználható rezsiutalványok fogadására - tette közzé az állami csoport. Közleményük és honlapjuk tájékoztatója kissé elnagyoltan utal egy fajta csekkigénylési szükségletre. A valóban igen kusza szálakat így ismét a cég telefonos ügyfélszolgálata segítségével igyekeztük felfejteni.

Vállalkozás

Hosszú Katinka adóparadicsoma.

Hosszú Katinka birodalma újabb céggel gyarapodott. Az Iron International Kft. nevű vállalkozást augusztus 29-én jegyezték be Cipruson. A sportoló nem közvetlenül a tulajdonosa a cégnek, hanem az úszóiskoláját üzemeltető Iron Swim Kft.-n keresztül kapott benne szerepet – írja a Blikk Online.

„Az egyetlen bejegyzett tevékenységi köre a 'sportegyesületi tevékenység', így feltételezhető, hogy a Hosszú által alapított Team Iron Budapest profi versenyzőket felvonultató klubja kerül majd az Iron Internationalhöz, szétválasztva az Iron Swim Kft.-től, amely szabadidős képzést jelölt meg fő profilként. – Ciprus az Európai Unión belül igazi adóparadicsomnak számít, ahol rendkívül kedvezőek az adókulcsok. Emellett az, akinek erre van szüksége, sokkal könnyebben tudja elrejteni a tulajdonosi hátteret is. Hosszú esetében utóbbiról persze nincs szó – mondta Szabados Gábor (41) sportközgazdász.”

Családi vállalkozást indított Cipruson Hosszú Katinka

Az egyetlen bejegyzett tevékenységi köre a „sportegyesületi tevékenység", így feltételezhető, hogy a Hosszú által alapított Team Iron Budapest profi versenyzőket felvonultató klubja kerül majd az Iron Internationalhöz, szétválasztva az Iron Swim Kft.-től, amely szabadidős képzést jelölt meg fő profilként. - Ciprus az Európai Unión belül igazi adóparadicsomnak számít, ahol rendkívül kedvezőek az adókulcsok.

Mérleg

Berecz András különös műveltsége.

Mesékről és más történetekről, kultúráról és civilizációról, testről és lélekről, értékekről és azok fakulásáról vall a Mandiner.hu nagyinterjújában Berecz András.

„Különös műveltség a miénk, sok szép helyezést kapott már ezen a szép földrészen. Majd minden sikeresebb gondolatunk, rajongásunk ehhez a földhöz, a Kárpát-medencéhez kötődik. Amíg európaiságomat nem éreztem veszélyben, inkább kazakokkal, kirgizekkel vagy idébb, tatárokkal, csuvasokkal foglalkoztam. Most viszont, hogy érzem az európaiság gyengülését, próbálok rendet vágni a fejemben, a szívemben. Ki vagyok, mi közöm ehhez? A kereszténység, magyarság, görög és latin műveltség vajon elég-e bennem? Nem szalasztottam-e el, amire apáink olyan büszkék voltak, az európai magyar öntudatot? Édesapám tizenvalahány nyelvet tudott s fordított, de az alapot, a latint trágyás szekéren is tanulta. És ifjan. Elődeink a mi életünket mérlegelve döntöttek, hogy ez a legjobb hely. Hát valahogy ebbe belé kéne helyezkedjünk.”

Európa átalakul, értékei fakulóban - Berecz András a Mandinernek

„Most, hogy érzem az európaiság gyengülését, próbálok rendet vágni a fejemben, a szívemben. Ki vagyok, mi közöm ehhez? A kereszténység, magyarság, görög és latin műveltség vajon elég-e bennem? Nem szalasztottam-e el, amire apáink olyan büszkék voltak, az európai magyar öntudatot?" Berecz Andrással beszélgettünk és tűnődtünk mesékről és más történetekről, kultúráról és civilizációról, testről és lélekről, értékekről és azok fakulásáról.

Hatás

A csokcsomag bővítése.

Látványos piaci változást hozott a falusi csok bevezetése. Jelentősen megélénkült az érdeklődés a használt ingatlanok iránt – derül ki a Magyar Hírlap Online ingatlanpiaci összeállításából.

„Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője részint ezzel magyarázta a júliusi könnyítéseket megelőzően tapasztalható várakozást a kereslet oldalán. A gyermekszámtól függő, hatszázezer és kétmillió-hétszázötvenezer forint közötti összeg túl alacsony volt, különösen az elmúlt években drámaian megemelkedett budapesti és nagyvárosi árakhoz viszonyítva. A csokcsomag bővítése óta látványosan megélénkült az érdeklődés a használtlakás-piacon – írta a szakértő. A változásnak árfelhajtó hatása is lehet a használtlakás-piacon, ami meghosszabbíthatja valamennyire – a mára lassulni látszó – drágulási tendenciát. A leglátványosabb piaci változást azonban a falusi csok bevezetése hozhatja.”

Látványos piaci változást hozott a falusi csok bevezetése

Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője részint ezzel magyarázta a jú­liusi könnyítéseket megelőzően tapasztalható várakozást a kereslet oldalán. A gyermekszámtól függő, hatszázezer és kétmillió-hétszázötvenezer forint közötti összeg túl alacsony volt, különösen az elmúlt években drámaian megemelkedett budapesti és nagyvárosi árakhoz viszonyítva. A csokcsomag bővítése óta látványosan megélénkült az érdeklődés a használtlakás-piacon - írta a szakértő.

Bírság

A halálkaraván lekapcsolása.

Újabb halálkaravánt kapcsoltak le a rendőrök, akik a 37-es számú főútvonalon, az Erdőbényei elágazásnál egy román állampolgárságú járművezetővel szemben intézkedtek – tudósít a Hirado.hu.

„A jármű által vontatott utánfutón három személygépkocsi volt a rakomány. A tehergépkocsi és a szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget több mint 2000 kilogrammal meghaladta – írta honlapján a rendőrség. A tetten ért férfit a járőrök előállították a Sárospataki Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – 24 órán belül meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt négy hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.”

Újabb halálkaravánt kapcsoltak le a rendőrök

A rendőrök szerda este, a 37-es számú főútvonalon, az Erdőbényei elágazásnál egy román állampolgárságú járművezetővel szemben intézkedtek. A jármű által vontatott utánfutón három személygépkocsi volt a rakomány. A tehergépkocsi és a szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget több mint 2000 kilogrammal meghaladta - írta honlapján a rendőrség.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83293/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ezeket a cikkeket olvastad már?