Blogolj!

Blogstar kávéház

Mérséklés

A kormány sörös rezsirejtvénye.

Nyugdíjas legyen a talpán, aki megfejti a rezsirejtvényt: az NKM Nemzeti Közműszolgáltató tájékoztatója kissé elnagyoltan utal egy fajta csekkigénylési szükségletre – így a Népszava Online.

„Az egész azért ilyen bonyolult, mert az utalványból nem szabad készpénzt visszaadni. Az más kérdés, hogy mivel a papír nem névre szól, az bárkinek átadható. Így akár a kocsmában is fizethetünk vele a sörért, ha a kocsmáros éppenséggel elfogadja azt saját személyes rezsije mérséklésére.”

Nyugdíjas legyen a talpán, aki megfejti a rezsirejtvényt

Az NKM Nemzeti Közműszolgáltató tájékoztatója kissé elnagyoltan utal egy fajta csekkigénylési szükségletre. Az NKM Nemzeti Közműszolgáltató felkészült a nyugdíjasok gáz- és áramszámlafizetésére felhasználható rezsiutalványok fogadására - tette közzé az állami csoport. Közleményük és honlapjuk tájékoztatója kissé elnagyoltan utal egy fajta csekkigénylési szükségletre. A valóban igen kusza szálakat így ismét a cég telefonos ügyfélszolgálata segítségével igyekeztük felfejteni.

Vállalkozás

Hosszú Katinka adóparadicsoma.

Hosszú Katinka birodalma újabb céggel gyarapodott. Az Iron International Kft. nevű vállalkozást augusztus 29-én jegyezték be Cipruson. A sportoló nem közvetlenül a tulajdonosa a cégnek, hanem az úszóiskoláját üzemeltető Iron Swim Kft.-n keresztül kapott benne szerepet – írja a Blikk Online.

„Az egyetlen bejegyzett tevékenységi köre a 'sportegyesületi tevékenység', így feltételezhető, hogy a Hosszú által alapított Team Iron Budapest profi versenyzőket felvonultató klubja kerül majd az Iron Internationalhöz, szétválasztva az Iron Swim Kft.-től, amely szabadidős képzést jelölt meg fő profilként. – Ciprus az Európai Unión belül igazi adóparadicsomnak számít, ahol rendkívül kedvezőek az adókulcsok. Emellett az, akinek erre van szüksége, sokkal könnyebben tudja elrejteni a tulajdonosi hátteret is. Hosszú esetében utóbbiról persze nincs szó – mondta Szabados Gábor (41) sportközgazdász.”

Családi vállalkozást indított Cipruson Hosszú Katinka

Az egyetlen bejegyzett tevékenységi köre a „sportegyesületi tevékenység", így feltételezhető, hogy a Hosszú által alapított Team Iron Budapest profi versenyzőket felvonultató klubja kerül majd az Iron Internationalhöz, szétválasztva az Iron Swim Kft.-től, amely szabadidős képzést jelölt meg fő profilként. - Ciprus az Európai Unión belül igazi adóparadicsomnak számít, ahol rendkívül kedvezőek az adókulcsok.

Mérleg

Berecz András különös műveltsége.

Mesékről és más történetekről, kultúráról és civilizációról, testről és lélekről, értékekről és azok fakulásáról vall a Mandiner.hu nagyinterjújában Berecz András.

„Különös műveltség a miénk, sok szép helyezést kapott már ezen a szép földrészen. Majd minden sikeresebb gondolatunk, rajongásunk ehhez a földhöz, a Kárpát-medencéhez kötődik. Amíg európaiságomat nem éreztem veszélyben, inkább kazakokkal, kirgizekkel vagy idébb, tatárokkal, csuvasokkal foglalkoztam. Most viszont, hogy érzem az európaiság gyengülését, próbálok rendet vágni a fejemben, a szívemben. Ki vagyok, mi közöm ehhez? A kereszténység, magyarság, görög és latin műveltség vajon elég-e bennem? Nem szalasztottam-e el, amire apáink olyan büszkék voltak, az európai magyar öntudatot? Édesapám tizenvalahány nyelvet tudott s fordított, de az alapot, a latint trágyás szekéren is tanulta. És ifjan. Elődeink a mi életünket mérlegelve döntöttek, hogy ez a legjobb hely. Hát valahogy ebbe belé kéne helyezkedjünk.”

Európa átalakul, értékei fakulóban - Berecz András a Mandinernek

„Most, hogy érzem az európaiság gyengülését, próbálok rendet vágni a fejemben, a szívemben. Ki vagyok, mi közöm ehhez? A kereszténység, magyarság, görög és latin műveltség vajon elég-e bennem? Nem szalasztottam-e el, amire apáink olyan büszkék voltak, az európai magyar öntudatot?" Berecz Andrással beszélgettünk és tűnődtünk mesékről és más történetekről, kultúráról és civilizációról, testről és lélekről, értékekről és azok fakulásáról.

Hatás

A csokcsomag bővítése.

Látványos piaci változást hozott a falusi csok bevezetése. Jelentősen megélénkült az érdeklődés a használt ingatlanok iránt – derül ki a Magyar Hírlap Online ingatlanpiaci összeállításából.

„Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője részint ezzel magyarázta a júliusi könnyítéseket megelőzően tapasztalható várakozást a kereslet oldalán. A gyermekszámtól függő, hatszázezer és kétmillió-hétszázötvenezer forint közötti összeg túl alacsony volt, különösen az elmúlt években drámaian megemelkedett budapesti és nagyvárosi árakhoz viszonyítva. A csokcsomag bővítése óta látványosan megélénkült az érdeklődés a használtlakás-piacon – írta a szakértő. A változásnak árfelhajtó hatása is lehet a használtlakás-piacon, ami meghosszabbíthatja valamennyire – a mára lassulni látszó – drágulási tendenciát. A leglátványosabb piaci változást azonban a falusi csok bevezetése hozhatja.”

Látványos piaci változást hozott a falusi csok bevezetése

Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője részint ezzel magyarázta a jú­liusi könnyítéseket megelőzően tapasztalható várakozást a kereslet oldalán. A gyermekszámtól függő, hatszázezer és kétmillió-hétszázötvenezer forint közötti összeg túl alacsony volt, különösen az elmúlt években drámaian megemelkedett budapesti és nagyvárosi árakhoz viszonyítva. A csokcsomag bővítése óta látványosan megélénkült az érdeklődés a használtlakás-piacon - írta a szakértő.

Bírság

A halálkaraván lekapcsolása.

Újabb halálkaravánt kapcsoltak le a rendőrök, akik a 37-es számú főútvonalon, az Erdőbényei elágazásnál egy román állampolgárságú járművezetővel szemben intézkedtek – tudósít a Hirado.hu.

„A jármű által vontatott utánfutón három személygépkocsi volt a rakomány. A tehergépkocsi és a szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget több mint 2000 kilogrammal meghaladta – írta honlapján a rendőrség. A tetten ért férfit a járőrök előállították a Sárospataki Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – 24 órán belül meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt négy hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.”

Újabb halálkaravánt kapcsoltak le a rendőrök

A rendőrök szerda este, a 37-es számú főútvonalon, az Erdőbényei elágazásnál egy román állampolgárságú járművezetővel szemben intézkedtek. A jármű által vontatott utánfutón három személygépkocsi volt a rakomány. A tehergépkocsi és a szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget több mint 2000 kilogrammal meghaladta - írta honlapján a rendőrség.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83293/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?