Blogolj!

Blogstar kávéház

Szekció

A közgazdaság közhelygyűjteménye.

Az 57. Közgazdász Vándorgyűlés fő előadói nem jutottak túl a központi témaként meghirdetett klímaváltozás vaskos közhelyein – állítja a Népszava Online.

„A kormánypolitikához résmentesen illeszkedő nyitó előadások közepette talán csak Bertrand Bonhomme beszámolója mutatott némi változatosságot. A Michelin Group fenntartható fejlődésért felelős igazgatója ugyanis bemutatta azt a tervet, ami alapján 2050-re Franciaország karbonsemlegessé válik. (Magyarország a 2050-es karbonsemlegességet elvető négy uniós tagállam egyike.) Mondandójába olyan, nálunk szentségtörésnek számító kitételek szerepeltek, miszerint e tekintetben együttműködnek NGO-kkal is. A pénteki hét szekcióból a klímaváltozás kérdésével kifejezetten csak egy foglalkozott. Miközben a téma Magyarországon rendkívül vitatott, kormánykritikus hangok alig-alig kaptak megszólalási lehetőséget.”

Közgazdasági közhelygyűlés Nyíregyházán

Az 57. Közgazdász Vándorgyűlés fő előadói nem jutottak túl a központi témaként meghirdetett klímaváltozás vaskos közhelyein. Különösebben nem tartotta magát a tegnap kezdődött és szombaton záruló, 57. Közgazdász Vándorgyűlés plenáris ülésének eddigi előadóinak többsége a fő kérdéskörként előzetesen meghirdetett fenntarthatósági, környezetvédelmi témákhoz.

Fogadás

Magyarország sajtrekordja.

Az ország legnagyobb sajtjára pályázik Bodrogkeresztúr – mutatja be az Origo.hu.

„Az ország legnagyobb sajtja készül Bodrogkeresztúron szeptember 28-án 10 órától a helyi piacon. Hegedűs Imre sajtmester a tejfogadástól egészen a sajt megformázásáig közönség előtt készíti a rekorder sajtot, sőt, várja, hogy az érdeklődők csatlakozzanak a sajtkészítés tudományához. A sajtmester egy francia comte sajttal, vagyis hegyi sajttal készül a rekordra. A comte egy eredetvédett sajtféle, készítésének pedig szigorú szabályai vannak. A comte kizárólag nyers tejből készíthető, vörösréz üstben, és minimum két fejésből kinyert tejet kell hozzáadni.”

Az ország legnagyobb sajtja készül Bodrogkeresztúron

Negyvenkilós francia sajtot, úgynevezett comte sajtot készít Hegedűs Imre sajtmester Bodrogkeresztúron a szeptember végi Mindszent Havi Mulatságra. Új Guinness-rekord talán nem születik, de az érdeklődőknek így is nagy élmény lesz, hiszen elejétől a végéig részt vehetnek a készítésben. Az ország legnagyobb sajtja készül Bodrogkeresztúron szeptember 28-án 10 órától a helyi piacon.

Becsület

A demokrácia szégyenlistája.

A vak is láthatja, tombol a demokrácia az Egyesült Államokban – élcelődik a Magyar Hírlap Online.

„A napi sajtó adta ugyanis hírül, miszerint az újságírók segítségét kérte egy bizonyos neves színész, Eric McCormack, hogy ugyan már állítsanak össze egy listát azokról a kollégáiról, akik részt vesznek Donald Trump közelgő kaliforniai kampányeseményén. Szerinte azért kell listázni, mert a névsorból látni fogják, kivel nem akarnak majd együtt dolgozni. Értik, ugye? Ha megkapják a névsort, ők fogják vagy szeretnék eldönteni, ki kap szerepet, s ki nem. A tehetség nyilván mellékes. Ez a bizonyos színész, akiről sosem hallottam, mert nem vagyok az amerikai filmvilág, kivált nem a sorozatok kedvelője, állítólag neves ember. Az újkori demokrácia hazájában ezek szerint minden további nélkül lehet ilyesmit cselekedni. Már akinek. Az úgynevezett demokratáknak mindenképpen. Régóta, pontosabban a talpig becsületes és vonzó Hillary Clinton elnöki kampányhadjárata óta tudjuk, hogy a demokrácia híve csak demokrata párti rajongó lehet. Ha az illető republikánus, akkor neki annyi. Tudomásunk van róla, hogy a hollywoodi színészek közül nem egy művészt lehetetlenítettek el, mert kiderült róla, hogy republikánus.”

Bohócvilág

A napi sajtó adta ugyanis hírül, miszerint az újságírók segítségét kérte egy bizonyos neves színész, Eric McCormack, hogy ugyan már állítsanak össze egy listát azokról a kollégáiról, akik részt vesznek Donald Trump közelgő kaliforniai kampányeseményén. Szerinte azért kell listázni, mert a névsorból látni fogják, kivel nem akarnak majd együtt dolgozni.

Övezet

A migránsáradat fenyegetése.

Megfenyegette az uniót a török elnök, hogy ha nem kap pénzt, egymillió migráns előtt nyitja meg a határokat – így a Hirado.hu.

„Recep Tayyip Erdogan török elnök egy ankarai rendezvényen azonban most azzal fenyegette meg a nemzetközi közösséget, hogy ez nem maradhat örökre így. Bejelentette: egymillió szíriai menekültet telepítene vissza a Szíria északi részén létrehozandó biztonsági övezetbe, de ha nem kap ehhez megfelelő segítséget az Európai Uniótól, megnyitja az utat a migránsok előtt Európa felé. 'Vagy ez lesz, vagy elnézést, de megnyitjuk a kapukat. Vagy megkapjuk a támogatást, vagy sajnáljuk, de nem tudjuk egyedül viselni ezt a terhet' – mondta a török államfő, emlékeztetve arra, hogy az országban négymillió menekült él.”

Megnyitná a migránsok előtt az Európába vezető utat a török elnök

Egyre nagyobb a feszültség Szerbia és Horvátország között a migránsok miatt. Belgrád szerint a horvát hatóságok törvénytelenül toloncolják vissza hozzájuk az illegális bevándorlókat, amit Zágráb tagad. Közben a boszniai Bihácson megint egy olyan videó készült, amelyen az látszik, hogy migránsok balhéznak az utcán.

Igen

Hódi Pamela romantikája.

Az Instagramon jelentette be, hogy eljegyezték – számol be róla a Blikk Online.

„Eljegyezte kedvese Hódi Pamelát, aki a romantikus lánykérésről egy megható fotót is közzé tett az Instagram-oldalán. Pamela csak annyit fűzött hozzá, hogy IGEN.”

Eljegyezték Hódi Pamelát - fotó

Eljegyezte kedvese Hódi Pamelát, aki a romantikus lánykérésről egy megható fotót is közzé tett az Instagram-oldalán. Pamela csak annyit fűzött hozzá, hogy „IGEN". Sok boldogságot kívánunk!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83347/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ezeket a cikkeket olvastad már?