Blogolj!

Rollerrel hozná lendületbe a lelassult Vásárhelyt Grezsa István

Az önálló polgármesterjelölt szerint október 13-a egyik fő tétje, hogy sikerül-e újra lendületbe hozni a várost. Van is erre egy remek ötlete!

Fotók: Promenad.hu/Gémes Sándor

A hétfői naptól megnyílt a vadiúj hódmezővásárhelyi közlekedési eszközök, az elektromos rollerek kölcsönzési lehetősége Grezsa István választási irodájában. A 14 évesnél idősebb érdeklődők ingyen próbálhatják ki a 12 rollert, melyek a tervezett városi flotta első fecskéiként érkeztek Vásárhelyre. A Promenad.hu helyi portál beszámolója szerint már az első nap délelőttjén hatalmas volt az érdeklődés, és nem csak a fiatalok tolongtak, hogy a 25 km/órás sebességre is képes elektromos rollerre pattanhassanak – még egy 76 éves bácsi is jelentkezett!

Grezsa István önálló polgármesterjelölt elkötelezett amellett, hogy lendületbe hozza a lelassult várost, fiatalos dinamikával pörgetné fel a települést. Ennek egyik első állomásaként

háromszáz elektromos rollerből álló flotta kiépítését tervezi Hódmezővásárhelye.

A kampányában elektromos rollerrel közlekedő politikus közölte, Hódmezővásárhely közigazgatási területe 50 ezer hektár, ezért nehéz megszervezni a közlekedést. Jelentős változást hoz majd a tram-train elkészülte 2021 szeptemberére, amely félórás villamosúttal összeköti Hódmezővásárhely és Szeged belvárosát. A tram-train környezetbarát beruházásához csatlakozva építené ki Grezsa az elektromosroller-rendszert, amely elsősorban a fiatalabb korosztálynak lehet vonzó. Az elektromos rollerek a tervei szerint nem kiváltanák, hanem kiegészítenék a helyiek által rendkívül kedvelt kerékpáros közlekedést.

„Európa egyik legolcsóbban működtethető elektromosroller-flottáját szeretné Hódmezővásárhelyen kialakítani. A városban több ponton elhelyezett eszközöket mobiltelefonos alkalmazás segítségével lehet majd bérelni. A teljes rendszer 2021 szeptemberétől működne, de a próbaüzem már jövőre elkezdődhet”

– árulta el.

Hozzátette: Vásárhely kiválóan alkalmas az új szolgáltatás bevezetésére, hiszen belterületen 32 kilométer, külterületen 50 kilométer kerékpárút van, és a Modern Városok Program keretében további 117 kilométer építését tervezik.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83426/pics/lead_800x600.jpg
elektromos roller,Grezsa István,Hódmezővásárhely,közlekedés,Polgármester,polgármesterjelölt
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lázár: gyűlöletkampányt könnyebb szervezni, mint otthonteremtési támogatást kialakítani

2020.01.05. 20:00
Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan: legfőbb ideje, hogy a …

Figyelem: katonai konvojok vonulnak az autópályákon

2020.01.04. 05:10
Megnövekedett forgalomra kell készülniük az autósoknak a hétvégén. Legyenek nagyon óvatosak, vezessenek körültekintően!

Karácsony Gergely óv a Lánchíd-pániktól

2020.01.04. 05:05
A teszetosza főpolgármester szerint mindenki nyugodjon le...

Az autópályák elestek, több kilométeres torlódásokra kell számítani

2019.12.22. 11:10
Az ünnepek idején mindig megnövekszik a forgalom, most viszont igen kellemetlen a helyzet, amit balesetek is súlyosbítanak.

Több vonalon sűrítik a járatokat az ünnepek idejére

2019.12.21. 07:05
Kisebb változások lesznek a megszokott menetrendben, de ez csak nekünk kedvez.

Módosul a vonatközlekedés a hétvégén

2019.12.12. 14:40
A Mávinform közlése szerint pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok a szombati munkanap miatt.

Egy majdnem száz méter hosszú szerelvény vonul át a fél országon

2019.12.04. 15:25
A 95 méter hosszú és 309 tonnás szerelvény szerda éjjeltől péntek hajnalig vonul végig Győr mellől Tiszaújvárosba. Lezárásokra kell számítani.

Nagy fene köd lesz!

2019.12.04. 05:30
Vigyázzanak az utakon szerdán!

Lezárásokra kell számítani pénteken a fővárosban

2019.11.28. 08:15
Pénteken újabb klímasztrájk lesz Budapesten, ami lezárásokat von maga után, így ha valaki autóval vág neki a belvárosnak, jobb, ha felkészül a kisebb-nagyobb forgalmi változásokra.

Nem vagyunk felkészülve a téli autóvezetésre

2019.11.26. 12:35
Tájékoztató füzettel hívja fel a figyelmet a járművek téli felkészítésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A több tízezer példányban készült kiadvány elérhető a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?