Blogolj!

Blogstar kávéház

Paródia

Putyin presztízsvesztesége.

Az orosz elnök új taktikát választott a vasárnapi helyhatósági választásokra – látszatfüggetlen Kreml közeli jelöltek indultak, miközben a tényleges ellenzéket kizárták a versenyből. A lakosság távolmaradással büntetett, Putyin presztízsveszteséget szenvedett – fogalmaz a Népszava Online.

„Már az öt évvel ezelőtti moszkvai voksolás 21 százalékos részvételi aránya is ijesztően alacsony volt, a mostani viszont olyan mélypont, amely megkérdőjelezhetetlené teszi a negyedik mandátumát töltő elnök politikájával való lakossági elégedetlenséget. Vasárnap újságírói kérdésre válaszolta Putyin azzal próbálta jelentéktelenné tenni a szabad választási paródiává vált moszkvai voksoláson indulni hagyott jelöltek egyszínűségét, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Van épp elég jelölt Oroszországban, vélekedett Putyin. Igaz, hogy más országokban verseng 30, 50, akár 100 is, de a munkájuk színvonala olyan, hogy nem változik attól semmi. Itt nem a mennyiség, hanem a minőség számít, nekünk pedig remek jelöltjeik vannak, fogalmazott taktikusan megkerülve a lényeget.”

Putyin új taktikája sem csodaszer

Az orosz elnök új taktikát választott a vasárnapi helyhatósági választásokra - látszat független Kreml közeli jelöltek indultak, miközben a tényleges ellenzéket kizárták a versenyből. A lakosság távolmaradással büntetett, Putyin presztízs-vesztességet szenvedett.

Boldogulás

Az afrikai robbanás európai kihívásai.

Komoly problémát jelent a migrációs válság következményeinek kezelése Németország és Európa számára – hangsúlyozza a Magyar Hírlap Online-nak Johannes Singhammer, a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, a német szövetségi parlament volt alelnöke.

„Egyrészt természetesen meg kell mentenünk azokat, akiket a hazájukban – például a hitük miatt – üldöznek. Másrészt viszont nem hozhatunk Európába mindenkit, aki nem él olyan jó körülmények között. A legnagyobb kihívás egyébként még előttünk áll, ez pedig Afrika. Csak Nigériában annyian fognak élni pár évtizeden belül, mint most egész Európában. Csupa fiatal ember, akik mind a boldogulás lehetőségét keresik, és Európa felé fordulnak. Szóval az, hogy majd mindenki idejön, nem megoldás.”

„Európának nincs jövője a kereszténység nélkül"

A hónap elején két volt keletnémet tartományban, Brandenburgban és Szászországban is választásokat tartottak. A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) mindkét helyen megtöbbszörözte a támogatottságát, és megszerezte a második helyet. Milyen következtetéseket kell levonnia ebből a Kereszténydemokrata Uniónak (CDU)? - Először is fel kell ismernünk, hogy közel kell lennünk az emberekhez, és meg kell hallanunk, amit mondanak.

Diktátum

A balliberálisok kiszorítósdija.

Kitört az ellenzéki belháború Karácsony Gergely kerületében – állítja az Origo.hu.

„Tombol az ellenzéki belháború Zuglóban. A jelöltállítási statisztika alapján világosan kiderült, hogy azokban a körzetekben, ahol régi MSZP-sek indulnak, szinte egyáltalán nincsenek függetlenként induló ellenzéki jelöltek, míg azokban, ahol más ellenzéki párt jelöltje indul, ott megszaporodtak a függetlenek. Az Origo úgy tudja, hogy a Tóth Csaba vezette helyi MSZP célja, hogy kiszorítsa a többi ellenzéki pártot a kerületből. Zuglóban egyébként már a nyári hónapokban is egymásnak estek az ellenzéki erők, mivel a kisebb pártok nem akarták elfogadni a szocialisták diktátumát.”

Kitört az ellenzéki belháború Karácsony Gergely kerületében

Tombol az ellenzéki belháború Zuglóban. A jelöltállítási statisztika alapján világosan kiderült, hogy azokban a körzetekben, ahol régi MSZP-sek indulnak, szinte egyáltalán nincsenek függetlenként induló ellenzéki jelöltek, míg azokban, ahol más ellenzéki párt jelöltje indul, ott megszaporodtak a függetlenek. Az Origo úgy tudja, hogy a Tóth Csaba vezette helyi MSZP célja, hogy kiszorítsa a többi ellenzéki pártot a kerületből.

Kár

A szupercella pusztítása.

Letarolta Csongrád megyét a hétfői vihar – összegez a Hirado.hu.

„Mogyoró nagyságú jég hullott az égből a Vajdaságban hétfő délután. Szabadkán a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a közlekedésben is fennakadások voltak. És hatalmas károk keletkeztek a szomszédos fürdővárosban is. Ugyanez a ciklon erős széllel érkezett meg Szegedre, szinte mindent vitt a hatalmas erejű szél, ami az útjába került. A Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét pedig visszahajtotta, a szétszóródó darabok még percekig szálltak az utcán. A városban 112 kilométer/órás szelet is mértek.”

Letarolta Csongrád megyét a hétfői vihar

Fák dőltek ki, leszakadt faágak okoztak károkat, épületek megbontott tetejéről sodort le bádoglemezeket a szél, a megye több pontján áramszünet van. Hárman megsérültek Szegeden, amikor kidőlt egy platánfa, egy férfit láncfűrésszel szabadítottak ki a tűzoltók. Őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Részben leszakította a vihar a szegedi nagyszínház tetejének lemezborítását is.

Gesztus

Veréb Tamás teátrális leánykérése.

Engedélyt kért szerelme apjától, mielőtt a lányát eljegyezte volna – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A korábbi Sztárban Sztár-győztes színész-énekes jó ideje tudta, hogy Szandrával szeretné leélni az életét, a gyűrűt is megvette, ám a nagy kérdést végül mégis egy váratlan pillanatban, egy esti séta után tette fel szerelmének. – Egyet tudtam, hogy nem szeretnék teátrális lenni. Szandra is többször utalt rá, hogy nem vágyik nagy gesztusra, így igazából csak vártam a pillanatot, amikor a lehető legegyszerűbben feltehetem neki a kérdést. Hagyománytisztelő ember vagyok, előtte megkérdeztem az édesapját is, vihetem-e a lányt – súgta meg a Blikknek Veréb Tamás.”

Veréb Tamás elárulta: engedélyt kért szerelme apjától, mielőtt a lányát eljegyezte volna

A korábbi Sztárban Sztár-győztes színész-énekes jó ideje tudta, hogy Szandrával szeretné leélni az életét, a gyűrűt is megvette, ám a nagy kérdést végül mégis egy váratlan pillanatban, egy esti séta után tette fel szerelmének. - Egyet tudtam, hogy nem szeretnék teátrális lenni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83451/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy épület Budapest XIII. kerületében

2019.09.12. 16:40
Angyalföld környékén a füst hatalmas, Budapest számos helyéről látni.

Blogstar kávéház

2019.09.12. 03:35
A magyar fiatalok csapdahelyzete, Botka erkölcstelensége, Erdély viharos visszatérése, a műhúsok drámai térnyerése és Kulcsár Edina karakteres anyasága csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.11. 04:25
Trócsányi László küldetése, a szedett-vedett balliberális elit bukása, a bankrendszer elhasalása, a játékfüggők önkorlátozása és Vasvári Vivien higgadt szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.09. 04:15
Orbán Viktor körforgalmai, Karácsony matematikai bukfence, a migrációs nyomás erősödése, az Ős-Bikini édes visszatérése és Kárpáti Rebeka brutális dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.08. 05:10
A kiberháború űrösszecsapása, az Amazonas kisajátítása, a dzsihadisták integrálása, Karácsony alkalmatlansága és Détár Enikő anyai vadhajtásai vasárnapi online lapszemlénkben.

Elindult a világ 7. legmagasabb csúcsának megmászására Varga Csaba

2019.09.07. 17:50
Elindult Nepál fővárosa, Katmandu felé Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat erdélyi magyar hegymászója, hogy meghódítsa a világ 7. legmagasabb hegycsúcsát, a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?