Blogolj!

Blogstar kávéház

Paródia

Putyin presztízsvesztesége.

Az orosz elnök új taktikát választott a vasárnapi helyhatósági választásokra – látszatfüggetlen Kreml közeli jelöltek indultak, miközben a tényleges ellenzéket kizárták a versenyből. A lakosság távolmaradással büntetett, Putyin presztízsveszteséget szenvedett – fogalmaz a Népszava Online.

„Már az öt évvel ezelőtti moszkvai voksolás 21 százalékos részvételi aránya is ijesztően alacsony volt, a mostani viszont olyan mélypont, amely megkérdőjelezhetetlené teszi a negyedik mandátumát töltő elnök politikájával való lakossági elégedetlenséget. Vasárnap újságírói kérdésre válaszolta Putyin azzal próbálta jelentéktelenné tenni a szabad választási paródiává vált moszkvai voksoláson indulni hagyott jelöltek egyszínűségét, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Van épp elég jelölt Oroszországban, vélekedett Putyin. Igaz, hogy más országokban verseng 30, 50, akár 100 is, de a munkájuk színvonala olyan, hogy nem változik attól semmi. Itt nem a mennyiség, hanem a minőség számít, nekünk pedig remek jelöltjeik vannak, fogalmazott taktikusan megkerülve a lényeget.”

Putyin új taktikája sem csodaszer

Az orosz elnök új taktikát választott a vasárnapi helyhatósági választásokra - látszat független Kreml közeli jelöltek indultak, miközben a tényleges ellenzéket kizárták a versenyből. A lakosság távolmaradással büntetett, Putyin presztízs-vesztességet szenvedett.

Boldogulás

Az afrikai robbanás európai kihívásai.

Komoly problémát jelent a migrációs válság következményeinek kezelése Németország és Európa számára – hangsúlyozza a Magyar Hírlap Online-nak Johannes Singhammer, a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, a német szövetségi parlament volt alelnöke.

„Egyrészt természetesen meg kell mentenünk azokat, akiket a hazájukban – például a hitük miatt – üldöznek. Másrészt viszont nem hozhatunk Európába mindenkit, aki nem él olyan jó körülmények között. A legnagyobb kihívás egyébként még előttünk áll, ez pedig Afrika. Csak Nigériában annyian fognak élni pár évtizeden belül, mint most egész Európában. Csupa fiatal ember, akik mind a boldogulás lehetőségét keresik, és Európa felé fordulnak. Szóval az, hogy majd mindenki idejön, nem megoldás.”

„Európának nincs jövője a kereszténység nélkül"

A hónap elején két volt keletnémet tartományban, Brandenburgban és Szászországban is választásokat tartottak. A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) mindkét helyen megtöbbszörözte a támogatottságát, és megszerezte a második helyet. Milyen következtetéseket kell levonnia ebből a Kereszténydemokrata Uniónak (CDU)? - Először is fel kell ismernünk, hogy közel kell lennünk az emberekhez, és meg kell hallanunk, amit mondanak.

Diktátum

A balliberálisok kiszorítósdija.

Kitört az ellenzéki belháború Karácsony Gergely kerületében – állítja az Origo.hu.

„Tombol az ellenzéki belháború Zuglóban. A jelöltállítási statisztika alapján világosan kiderült, hogy azokban a körzetekben, ahol régi MSZP-sek indulnak, szinte egyáltalán nincsenek függetlenként induló ellenzéki jelöltek, míg azokban, ahol más ellenzéki párt jelöltje indul, ott megszaporodtak a függetlenek. Az Origo úgy tudja, hogy a Tóth Csaba vezette helyi MSZP célja, hogy kiszorítsa a többi ellenzéki pártot a kerületből. Zuglóban egyébként már a nyári hónapokban is egymásnak estek az ellenzéki erők, mivel a kisebb pártok nem akarták elfogadni a szocialisták diktátumát.”

Kitört az ellenzéki belháború Karácsony Gergely kerületében

Tombol az ellenzéki belháború Zuglóban. A jelöltállítási statisztika alapján világosan kiderült, hogy azokban a körzetekben, ahol régi MSZP-sek indulnak, szinte egyáltalán nincsenek függetlenként induló ellenzéki jelöltek, míg azokban, ahol más ellenzéki párt jelöltje indul, ott megszaporodtak a függetlenek. Az Origo úgy tudja, hogy a Tóth Csaba vezette helyi MSZP célja, hogy kiszorítsa a többi ellenzéki pártot a kerületből.

Kár

A szupercella pusztítása.

Letarolta Csongrád megyét a hétfői vihar – összegez a Hirado.hu.

„Mogyoró nagyságú jég hullott az égből a Vajdaságban hétfő délután. Szabadkán a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a közlekedésben is fennakadások voltak. És hatalmas károk keletkeztek a szomszédos fürdővárosban is. Ugyanez a ciklon erős széllel érkezett meg Szegedre, szinte mindent vitt a hatalmas erejű szél, ami az útjába került. A Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét pedig visszahajtotta, a szétszóródó darabok még percekig szálltak az utcán. A városban 112 kilométer/órás szelet is mértek.”

Letarolta Csongrád megyét a hétfői vihar

Fák dőltek ki, leszakadt faágak okoztak károkat, épületek megbontott tetejéről sodort le bádoglemezeket a szél, a megye több pontján áramszünet van. Hárman megsérültek Szegeden, amikor kidőlt egy platánfa, egy férfit láncfűrésszel szabadítottak ki a tűzoltók. Őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Részben leszakította a vihar a szegedi nagyszínház tetejének lemezborítását is.

Gesztus

Veréb Tamás teátrális leánykérése.

Engedélyt kért szerelme apjától, mielőtt a lányát eljegyezte volna – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A korábbi Sztárban Sztár-győztes színész-énekes jó ideje tudta, hogy Szandrával szeretné leélni az életét, a gyűrűt is megvette, ám a nagy kérdést végül mégis egy váratlan pillanatban, egy esti séta után tette fel szerelmének. – Egyet tudtam, hogy nem szeretnék teátrális lenni. Szandra is többször utalt rá, hogy nem vágyik nagy gesztusra, így igazából csak vártam a pillanatot, amikor a lehető legegyszerűbben feltehetem neki a kérdést. Hagyománytisztelő ember vagyok, előtte megkérdeztem az édesapját is, vihetem-e a lányt – súgta meg a Blikknek Veréb Tamás.”

Veréb Tamás elárulta: engedélyt kért szerelme apjától, mielőtt a lányát eljegyezte volna

A korábbi Sztárban Sztár-győztes színész-énekes jó ideje tudta, hogy Szandrával szeretné leélni az életét, a gyűrűt is megvette, ám a nagy kérdést végül mégis egy váratlan pillanatban, egy esti séta után tette fel szerelmének. - Egyet tudtam, hogy nem szeretnék teátrális lenni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83451/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Bejrúti robbanás: Magyarország egymillió euróval támogatja a kármentést

2020.08.05. 18:05
Magyarország a Hungary Helps programon keresztül egymillió eurós humanitárius segítségnyújtással támogatja a szerdai bejrúti robbanás után az …

Orbán Viktor levélben üzent a libanoni miniszterelnöknek

2020.08.05. 14:10
Orbán Viktor miniszterelnök levélben biztosította libanoni kollégáját, Hasszan Diabot, hogy Magyarország támogatja és segíti Libanont ebben a nehéz időszakban.

Tizenegy fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.08.05. 10:50
Ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős krónikus beteg. A járvánnyal összefüggésben eddig 599-en haltak meg, …

Bejrúti robbanás: Megsérült a magyar követség épülete is

2020.08.05. 10:10
Bár a keddi robbanásban megsérült a magyar nagykövetség épülete is, de magyar érintettről nem tudni, segítséget eddig senki nem kért – közölte a Külgazdasági és …

Ezeket a cikkeket olvastad már?