Blogolj!

Blogstar kávéház

Paródia

Putyin presztízsvesztesége.

Az orosz elnök új taktikát választott a vasárnapi helyhatósági választásokra – látszatfüggetlen Kreml közeli jelöltek indultak, miközben a tényleges ellenzéket kizárták a versenyből. A lakosság távolmaradással büntetett, Putyin presztízsveszteséget szenvedett – fogalmaz a Népszava Online.

„Már az öt évvel ezelőtti moszkvai voksolás 21 százalékos részvételi aránya is ijesztően alacsony volt, a mostani viszont olyan mélypont, amely megkérdőjelezhetetlené teszi a negyedik mandátumát töltő elnök politikájával való lakossági elégedetlenséget. Vasárnap újságírói kérdésre válaszolta Putyin azzal próbálta jelentéktelenné tenni a szabad választási paródiává vált moszkvai voksoláson indulni hagyott jelöltek egyszínűségét, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Van épp elég jelölt Oroszországban, vélekedett Putyin. Igaz, hogy más országokban verseng 30, 50, akár 100 is, de a munkájuk színvonala olyan, hogy nem változik attól semmi. Itt nem a mennyiség, hanem a minőség számít, nekünk pedig remek jelöltjeik vannak, fogalmazott taktikusan megkerülve a lényeget.”

Putyin új taktikája sem csodaszer

Az orosz elnök új taktikát választott a vasárnapi helyhatósági választásokra - látszat független Kreml közeli jelöltek indultak, miközben a tényleges ellenzéket kizárták a versenyből. A lakosság távolmaradással büntetett, Putyin presztízs-vesztességet szenvedett.

Boldogulás

Az afrikai robbanás európai kihívásai.

Komoly problémát jelent a migrációs válság következményeinek kezelése Németország és Európa számára – hangsúlyozza a Magyar Hírlap Online-nak Johannes Singhammer, a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, a német szövetségi parlament volt alelnöke.

„Egyrészt természetesen meg kell mentenünk azokat, akiket a hazájukban – például a hitük miatt – üldöznek. Másrészt viszont nem hozhatunk Európába mindenkit, aki nem él olyan jó körülmények között. A legnagyobb kihívás egyébként még előttünk áll, ez pedig Afrika. Csak Nigériában annyian fognak élni pár évtizeden belül, mint most egész Európában. Csupa fiatal ember, akik mind a boldogulás lehetőségét keresik, és Európa felé fordulnak. Szóval az, hogy majd mindenki idejön, nem megoldás.”

„Európának nincs jövője a kereszténység nélkül"

A hónap elején két volt keletnémet tartományban, Brandenburgban és Szászországban is választásokat tartottak. A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) mindkét helyen megtöbbszörözte a támogatottságát, és megszerezte a második helyet. Milyen következtetéseket kell levonnia ebből a Kereszténydemokrata Uniónak (CDU)? - Először is fel kell ismernünk, hogy közel kell lennünk az emberekhez, és meg kell hallanunk, amit mondanak.

Diktátum

A balliberálisok kiszorítósdija.

Kitört az ellenzéki belháború Karácsony Gergely kerületében – állítja az Origo.hu.

„Tombol az ellenzéki belháború Zuglóban. A jelöltállítási statisztika alapján világosan kiderült, hogy azokban a körzetekben, ahol régi MSZP-sek indulnak, szinte egyáltalán nincsenek függetlenként induló ellenzéki jelöltek, míg azokban, ahol más ellenzéki párt jelöltje indul, ott megszaporodtak a függetlenek. Az Origo úgy tudja, hogy a Tóth Csaba vezette helyi MSZP célja, hogy kiszorítsa a többi ellenzéki pártot a kerületből. Zuglóban egyébként már a nyári hónapokban is egymásnak estek az ellenzéki erők, mivel a kisebb pártok nem akarták elfogadni a szocialisták diktátumát.”

Kitört az ellenzéki belháború Karácsony Gergely kerületében

Tombol az ellenzéki belháború Zuglóban. A jelöltállítási statisztika alapján világosan kiderült, hogy azokban a körzetekben, ahol régi MSZP-sek indulnak, szinte egyáltalán nincsenek függetlenként induló ellenzéki jelöltek, míg azokban, ahol más ellenzéki párt jelöltje indul, ott megszaporodtak a függetlenek. Az Origo úgy tudja, hogy a Tóth Csaba vezette helyi MSZP célja, hogy kiszorítsa a többi ellenzéki pártot a kerületből.

Kár

A szupercella pusztítása.

Letarolta Csongrád megyét a hétfői vihar – összegez a Hirado.hu.

„Mogyoró nagyságú jég hullott az égből a Vajdaságban hétfő délután. Szabadkán a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a közlekedésben is fennakadások voltak. És hatalmas károk keletkeztek a szomszédos fürdővárosban is. Ugyanez a ciklon erős széllel érkezett meg Szegedre, szinte mindent vitt a hatalmas erejű szél, ami az útjába került. A Szegedi Nemzeti Színház lemeztetejét pedig visszahajtotta, a szétszóródó darabok még percekig szálltak az utcán. A városban 112 kilométer/órás szelet is mértek.”

Letarolta Csongrád megyét a hétfői vihar

Fák dőltek ki, leszakadt faágak okoztak károkat, épületek megbontott tetejéről sodort le bádoglemezeket a szél, a megye több pontján áramszünet van. Hárman megsérültek Szegeden, amikor kidőlt egy platánfa, egy férfit láncfűrésszel szabadítottak ki a tűzoltók. Őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Részben leszakította a vihar a szegedi nagyszínház tetejének lemezborítását is.

Gesztus

Veréb Tamás teátrális leánykérése.

Engedélyt kért szerelme apjától, mielőtt a lányát eljegyezte volna – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A korábbi Sztárban Sztár-győztes színész-énekes jó ideje tudta, hogy Szandrával szeretné leélni az életét, a gyűrűt is megvette, ám a nagy kérdést végül mégis egy váratlan pillanatban, egy esti séta után tette fel szerelmének. – Egyet tudtam, hogy nem szeretnék teátrális lenni. Szandra is többször utalt rá, hogy nem vágyik nagy gesztusra, így igazából csak vártam a pillanatot, amikor a lehető legegyszerűbben feltehetem neki a kérdést. Hagyománytisztelő ember vagyok, előtte megkérdeztem az édesapját is, vihetem-e a lányt – súgta meg a Blikknek Veréb Tamás.”

Veréb Tamás elárulta: engedélyt kért szerelme apjától, mielőtt a lányát eljegyezte volna

A korábbi Sztárban Sztár-győztes színész-énekes jó ideje tudta, hogy Szandrával szeretné leélni az életét, a gyűrűt is megvette, ám a nagy kérdést végül mégis egy váratlan pillanatban, egy esti séta után tette fel szerelmének. - Egyet tudtam, hogy nem szeretnék teátrális lenni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83451/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Koronavírus: A Budapest Airport felkészült a rendkívüli hatósági intézkedésekre

2020.01.28. 20:00
A Budapest Airport felkészült arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc-repülőtéren - …

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok - Figyelmeztető lövések adtak le

2020.01.28. 07:55
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A …

Koronavírus - Száz fölé emelkedett a halottak száma Kínában

2020.01.28. 07:35
Az orvosok versenyt futnak az idővel: újabb 25 beteg vesztette életét Kínában hétfő estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, ezzel a ragály halottainak száma egy …

Blogstar kávéház

2020.01.28. 04:55
Varju László koncepciós rabosítása, a Jobbik szánalmas hallgatása, a balliberálisok hazaárulása, Botkáék korrupciója és Szabó Zsófi rejtélyes eltűnése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.27. 03:30
A Fidesz győri hasítása, Jakab Péter képmutatása, a balliberálisok börtönbiznisze, a cölibátus kettős mércéje és Iszak Eszti buja meztelenkedése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.26. 05:20
A bürokráciai útvesztők gyermekáldozatai, Karácsony Gergely főkegyúri jogkörei, a Soros-hálózat globális mesterkedése, a Jobbik döbbenetes mélyrepülése és Szögeczki Ági oltári cukisága vasárnapi online lapszemlénkben.

Ónos eső teszi kellemetlenné a hétvégét

2020.01.25. 13:55
Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megint rossz a levegőminőség több nagyvárosban

2020.01.25. 12:25
A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint sok hazai városban kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?