Blogolj!

Blogstar kávéház

Hitel

A magyar fiatalok csapdahelyzete.

Lakhatási válság: egyre nehezebb elszakadni a szülői háztól. A 18-34 év közötti magyar fiatal felnőttek majdnem 63 százaléka még a szülői házban él, míg az uniós átlag csak 48 százalék – állítja a Népszava Online.

„A szakértői összefoglaló az Eurostat összehasonlító adatait idézve emeli ki, hogy ennél is rosszabb a helyzet, ha csak a 25 év fölöttieket nézzük, mert Magyarországon még ebben a körben is 42 és fél százalék az önálló életben csak reménykedők aránya, míg a kontinens többi országában már csak 28 százalék. Más adatok azt mutatják, hogy azok a fiatalok, akik nem számíthatnak a családjuk anyagi segítségére, egyáltalán nem tudnak ingatlant venni, vagy csak hitelből, kisebbet, olcsóbbat. A 35 év alatti lakásvásárlók 40 százaléka kapott valamilyen anyagi segítséget a rokonoktól, nem is keveset: a KSH adatai szerint az ingatlan árának majdnem felét adja össze a család. Akiknek nincs ilyen hátterük, alig tudnak lépni. A jövedelmi tizedeket nézve a legkevesebb bevétellel rendelkezőknek mindössze 3 százaléka rendelkezik lakáscélú megtakarítással.”

Lakhatási válság: egyre nehezebb elszakadni a szülői háztól

A 18-34 év közötti magyar fiatal felnőttek majdnem 63 százaléka még a szülői házban él, míg az uniós átlag csak 48 százalék. A Habitat for Humanity Magyarország idén hetedik alkalommal jelenteti meg Éves jelentését a lakhatási szegénységről, aminek szerdán nyilvánosságra hozott első fejezete kutatási eredmények felhasználásával a fiatalok lakáshoz jutási és bérlési esélyeit járja körbe.

Alku

Botka erkölcstelensége.

Az MSZP-s szegedi polgármesterjelöltről közöl éles hangú véleménycikket a Magyar Hírlap Online.

„Botka László megbukott mint az MSZP választmányi elnöke, aztán gyengének találtatott mint az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A jelölti kampányában azt képviselte, hogy Gyurcsány Ferenccel nem szabad összefogni. Most pedig az önkormányzati választáson civil egyesület zászlaja alatt éppen a bukott Gyurcsánnyal köt alkut, saját embereit, harcostársait is megtagadva. Esetében ez több mint alkalmatlanság. Erkölcstelenség.”

Botka, a kertészlegény

Ahogyan természeti katasztrófáknál megszokott, a város első embere, a mostanság civil álarcban újrázni készülő, szocialista mivoltát szégyellősen titkoló Botka László is megtekintette a települést a pusztítás után. A nagy megtekintésről a Szegedma.hu portál képekben is beszámolt. Az első fotón Botka még esernyővel kezében áll, pontosabban megtekint.

Verdikt

Erdély viharos visszatérése.

Örömkönnyek és virágeső fogadta Kolozsváron a magyar honvédeket 1940-ben – derül ki az Origo.hu a második bécsi döntésről szóló írásában.

„A történelembe csak második bécsi döntésként bevonult nagyhatalmi verdikt értelmében Románia Észak-Erdélyt, mintegy 43 ezer négyzetkilométernyi területet kellett, hogy visszaadjon Magyarország számára. A döntés hallatán Mihail Manoilescu román külügyminiszter elájult, de a magyar küldöttség öröme sem volt felhőtlen. Az anyaországhoz visszatért erdélyi magyarok azonban viharos ünnepléssel üdvözölték a Romániától visszaszolgáltatott területekre bevonuló honvédseregeket.”

Örömkönnyek és virágeső fogadta Kolozsváron a magyar honvédeket

1940. augusztus 30-án Joachim von Ribbentrop német birodalmi, valamint Galeazzo Ciano gróf olasz külügyminiszter, a román királyi kormány által Erdély ügyében döntőbíráskodásra felkért nagyhatalmak képviselőiként, a bécsi Belvedere palotában kihirdették döntésüket. A történelembe csak második bécsi döntésként bevonult nagyhatalmi verdikt értelmében Románia Észak-Erdélyt, mintegy 43 ezer négyzetkilométernyi területet kellett hogy visszaadjon Magyarország számára.

Nyomás

A műhúsok drámai térnyerése.

Pár évtizeden belül az egész élelmiszeripart forradalmasíthatják az úgynevezett műhúsok, vagyis a laboratóriumi körülmények között előállított húspótló termékek. A befektetők elsősorban a nyugati világban irtózatos pénzeket fektetnek a biotechnológia egyik leggyorsabban növekvő ágazatába – írja a Hirado.hu.

„Fenntartható módon már rövid távon sem lehet biztosítani azt a húsmennyiséget, amit az emberiség elvár az élelmiszeripartól. Tízmilliárd embert nem lehet úgy etetni, mint egymilliárdot – mondta. A szakértő szerint akár egy-két évtizeden belül a géntechnológia dominánssá válhat a fejlett országokban, és a tömegtermelés lenyomhatja az árakat. A magyarok évente 60–70 kilogramm húst fogyasztanak, ez az egészségügyi ajánlásokban szereplő érték kétszerese, és a koleszterinben gazdag vörös húsokat részesítjük előnyben. A szakértő szerint a műhúsok itt átvehetik az előre legyártott mirelit termékek szerepét. A magyarországi kilátásokról elmondta, hogy a hazai fogyasztók fogékonyak az egzotikumokra.”

Amerikában már megkedvelték a műhúsokat, hamarosan mi is azt esszük?

Pár évtizeden belül az egész élelmiszeripart forradalmasíthatják az úgynevezett műhúsok, vagyis a laboratóriumi körülmények között előállított húspótló termékek. A befektetők elsősorban a nyugati világban irtózatos pénzeket fektetnek a biotechnológia egyik leggyorsabban növekvő ágazatába. A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/PA/David Parry) A húsfogyasztás mértéke rendkívüli mértékben emelkedik, aminek legfőbb oka a világ népességének növekedése.

Gondolat

Kulcsár Edina karakteres anyasága.

Boldogan nosztalgiázik a szépség akinek a kisfia most ünnepelte az első születésnapját – számol be róla a Blikk Online.

„El sem hiszem, hogy Medox ma 1 éves lett. Ha ötvenszer nem kezdtem el írni ezt a posztot, akkor egyszer sem. Nehéz szavakat találni. 1 éve valóra vált a legnagyobb vágyam azzal, hogy édesanya lettem. Álmomban nem gondoltam volna, hogy létezik ekkora boldogság. Írhatnék még tömérdek mennyiségű karaktert arról, hogy mit szeretek benne, hogy mennyi mindent köszönhetek már most neki, és hogy mit meg nem tennék érte, de most nem fogok, mert nagyon sokáig írnék. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki gondolt ránk! – írta a képek mellé Edina.”

„Álmomban nem gondoltam volna, hogy létezik ekkora boldogság" - Hatalmas az öröm Kulcsár Edináéknál

Az egykori szépségkirálynő gyermeke, Medox ma lett egyéves, amiről az anyukája egy fotósorozattal emlékezett meg az Instagram-oldalán. „El sem hiszem, hogy Medox ma 1 éves lett. Ha ötvenszer nem kezdtem el írni ezt a posztot, akkor egyszer sem. Nehéz szavakat találni. 1 éve valóra vált a legnagyobb vágyam azzal, hogy édesanya lettem.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83526/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy épület Budapest XIII. kerületében

2019.09.12. 16:40
Angyalföld környékén a füst hatalmas, Budapest számos helyéről látni.

Blogstar kávéház

2019.09.11. 04:25
Trócsányi László küldetése, a szedett-vedett balliberális elit bukása, a bankrendszer elhasalása, a játékfüggők önkorlátozása és Vasvári Vivien higgadt szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.10. 05:15
Putyin presztízsvesztesége, az afrikai robbanás európai kihívásai, a balliberálisok kiszorítósdija, a szupercella pusztítása és Veréb Tamás teátrális leánykérése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.09. 04:15
Orbán Viktor körforgalmai, Karácsony matematikai bukfence, a migrációs nyomás erősödése, az Ős-Bikini édes visszatérése és Kárpáti Rebeka brutális dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.08. 05:10
A kiberháború űrösszecsapása, az Amazonas kisajátítása, a dzsihadisták integrálása, Karácsony alkalmatlansága és Détár Enikő anyai vadhajtásai vasárnapi online lapszemlénkben.

Elindult a világ 7. legmagasabb csúcsának megmászására Varga Csaba

2019.09.07. 17:50
Elindult Nepál fővárosa, Katmandu felé Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat erdélyi magyar hegymászója, hogy meghódítsa a világ 7. legmagasabb hegycsúcsát, a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?