Blogolj!

Blogstar kávéház

Terasz

Orbán bronzos vendéglátása.

Baji Balázs atléta egy Orbán Viktorral készült közös fotót tett ki a közösségi oldalára – számol be róla az Origo.hu.

„Hajrá, Magyarország! – ezt írta a világbajnoki bronzérmes magyar futó a közösségi oldalára kitett fénykép mellé, amin Orbán Viktor miniszterelnökkel látható. A kép a kormányfő irodájának teraszán készült.”

Baji Balázs egy Orbán Viktorral készült közös fotót tett ki az oldalára

Hajrá Magyarország! - ezt írta a világbajnoki bronzérmes magyar futó a közösségi oldalára kitett fénykép mellé, amin Orbán Viktor miniszterelnökkel látható. A kép a kormányfő irodájának teraszán készült.

Razzia

Pikó sötét aktái.

Jöhet a hadsereg, a légierő, a TEK, akkor sem ijedünk meg. Ezt üzente az ellenzék a Pikó András VIII. kerületi polgármester-jelölt melletti demonstráción, melyről a Népszava Online tudósít.

„A tüntetésen Pikó András rágalomhadjáratnak nevezte az elmúlt napok eseményeit, azt mondta, hogy a Fidesznek azért volt szüksége a rendőrségi akcióra, mert gyávák. – Milyen párt az, amelyik retteg kiállni vitára és a programja a rendőrségi razzia? – tette fel a kérdést, amire jól rímelt a tömegben egy, 'A zsaru nem választási kellék!' feliratú molinó is. Pikó úgy vélte, a támadásokat azért kapták, mert elkezdték kinyitogatni 'a józsefvárosi sötét aktákat'. Azt ígérte, nem ijednek meg, és a következő napokban, hetekben is előállnak a Fidesznek kellemetlen ügyekkel.”

Több százan tüntettek Pikó András mellett a Práter utcában

Jöhet a hadsereg, a légierő, a TEK, akkor sem ijedünk meg - üzente az ellenzék a Pikó András VIII. kerületi polgármester-jelölt melletti demonstráción. Több száz ember gyűlt össze péntek este a „Védjük meg a megtámadott Pikó Andrást és csapatát" nevű tüntetésen, alig lehetett mozdulni a Práter utcában.

Mérték

Thürmer bukása.

Visszautasította Thürmer Gyula főpolgármester-jelölti nyilvántartásba vételét az FVB – jelenti a Hirado.hu.

„Visszautasította a Fővárosi Választási Bizottság Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt) főpolgármester-jelöltkénti nyilvántartásba vételét pénteken. A főpolgármester-jelölteknek ötezer ajánlást kellett összegyűjteniük szeptember 9-én 16 óráig. Az FVB pénteki határozatából kiderül: a Fővárosi Választási Iroda Thürmer Gyula 747 ajánlóívének ellenőrzése során 4491 érvényes ajánlást rögzített. Mivel a politikus által benyújtott érvényes ajánlások száma nem érte el a törvényben meghatározott mértéket, a Fővárosi Választási Bizottság a jelölt bejelentését visszautasította. Az FVB határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani.”

Visszautasította Thürmer Gyula főpolgármester-jelölti nyilvántartásba vételét az FVB

Visszautasította a Fővárosi Választási Bizottság Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt) főpolgármester-jelöltkénti nyilvántartásba vételét pénteken. A főpolgármester-jelölteknek ötezer ajánlást kellett összegyűjteniük szeptember 9-én 16 óráig. Az FVB pénteki határozatából kiderül: a Fővárosi Választási Iroda Thürmer Gyula 747 ajánlóívének ellenőrzése során 4491 érvényes ajánlást rögzített.

Motor

Az építőipar szárnyalása.

Tovább pörög az építőipar az országban. Az ágazat teljesítményének növekedését a magas kereslet mellett a foglalkoztatottak számának emelkedése, a technológia fejlődése és a jobb munkaszervezés magyarázhatja – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője lapunkhoz eljuttatott kommentárjában arra figyelmeztet, hogy a júliusi lendületet követően a későbbiekben továbbra is hónapról hónapra hektikusan alakulhat az építőipari kapacitáskihasználás. Az okok közé tartozik a sokat emlegetett szakemberhiány, ami a lakó- és irodaépületek esetében kifejezetten komoly csúszásokat okoz, de a visszaemelkedő áfa és egyéb bizonytalanságok is visszafoghatják a kibocsátást a következő időszakban. Az állami, infrastrukturális és egyéb ipari beruházások viszont továbbra is motorjai lesznek az iparágnak. Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője azt emelte ki a távirati irodának, hogy a júliusi tempó fennmaradása esetén a harmadik negyedévben is egy százalékpont körüli mértékben segítheti a gazdaság növekedését az építőipar. Értékelése szerint az ágazat teljesítményének kiemelkedő növekedését a magas kereslet mellett a foglalkoztatottak számának emelkedése, a technológia fejlődése és a jobb munkaszervezés magyarázhatja.”

Tovább pörög az építőipar az országban

A magyar építőipar nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően jól teljesít - kommentálta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken publikált adatait.

Pech

Horváth Éva meglovasítása.

A legkevésbé sem telt jól a misztikus péntek 13. Horváth Éva számára, a balszerencsésnek gondolt naptól valószínűleg nem véletlenül tartanak olyan sokan – így a Blikk Online.

„Mondhatni minden összejött a mai napon Horváth Évának. Az egygyermekes modell a Facebook-oldalán árulta el rajongóinak, hogy a péntek 13-a alaposan kiszúrt vele: nemcsak megbüntették parkolásért, de valaki még a napszemüvegét is meglovasította. 'Péntek 13? Kinek milyen napja volt? Én kaptam egy parkolási csekket, és valakinek megtetszett ez a szemüvegem, elvette a fotózós bőröndöm tetejéről az Andrássy úton, ezúton is köszönöm szépen!' – írta Horváth Éva a fotóhoz.”

Balszerencsés péntek 13.: finoman szólva sem volt jó napja Horváth Évának

Mondhatni minden összejött a mai napon Horváth Évának. Az egygyermekes modell a Facebook-oldalán árulta el rajongóinak, hogy a péntek 13-a alaposan kiszúrt vele: nemcsak megbüntették parkolásért, de valaki még a napszemüvegét is meglovasította. „Péntek 13? Kinek milyen napja volt?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83584/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?