Blogolj!

Blogstar kávéház

Meghallgatások

A bevándorláspártiak bosszúhadjárata.

Teljes érdektelenségbe fulladt az a brüsszeli meghallgatás, amelyet a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak – tudósít az Origo.hu.

„Varga Judit igazságügyi miniszter a meghallgatást követően arról beszélt, hogy a bevándorláspártiak bosszúhadjárata volt a meghallgatás. A mostani támadás több mint egy évvel ezelőtt kezdődött, de az igazi oka, hogy Magyarország és a magyarok 2015 óta nem hajlandóak engedni a bevándorláspárti politikának. Azért támadnak minket, mert nemet mondtunk a migrációra – tette hozzá. A hétfői meghallgatáson tételesen cáfoltunk minden vádat az ország ellen – hangsúlyozta a miniszter. Az ülés után Frans Timmermans arról beszélt, hogy ajánlásokat nem fogalmaztak meg Magyarországgal szemben, hanem újabb meghallgatások lesznek majd. Az újabb meghallgatások konkrét időpontjáról nem beszélt.”

Bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Teljes érdektelenségbe fulladt az a brüsszeli meghallgatás, amelyet a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak. Az ülésen rengeteg téma merült fel, és Magyarország minden kérdésre kimerítő választ adott. Varga Judit igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy a bevándorláspártiak bosszúhadjárata volt a meghallgatása.

Kontragól

Európa tágra nyitott kapui.

A Liga csapata lassú passzolgatással egyre közelebb került a kapuhoz, egyértelműen ők uralták a játékot, majd a tizenhatoson belül Matteo Salvinit felvágták – jellemzi a kialakult politikai helyzetet a Magyar Hírlap Online.

„A tizenegyes helyett a bíró kifelé ítélt szabadot, és amíg Salvini méltatlankodott, kaptak egy kontragólt. Valahogy így lehetne a futball nyelvén elmagyarázni az olasz kormányválságot. Az viszont már az olasz Öt Csillag és a Demokrata Párt kapcsolatát jelzi az elvhűséggel, hogy egyik nap még köpködtek egymásra, másnap pedig egymásba karolva meneteltek. Ráadásul az Öt Csillag alapításánál pont az volt az egyik levert cölöp, hogy le kell váltani a hatalomba belekényelmesedett korábbi pártokat, így a baloldali alakulatot is. Aztán mint oly sokszor már, az elvek a hatalom árnyékában már nem tűntek annyira fontosnak. És aztán nyíltak a kapuk. Már késő kiáltani, hogy Hannibal ad portas! A baloldali olasz kormánykoalíció egyik első lépése az volt, hogy 'szállítsa az árut'. Azaz, ha a többi uniós ország átveszi őket, jöhetnek a bevándorlók.”

A kvóták hamis nyugalma

A tizenegyes helyett a bíró kifelé ítélt szabadot, és amíg Salvini méltatlankodott, kaptak egy kontragólt. Valahogy így lehetne a futball nyelvén elmagyarázni az olasz kormányválságot. Az viszont már az olasz Öt Csillag és a Demokrata Párt kapcsolatát jelzi az elvhűséggel, hogy egyik nap még köpködtek egymásra, másnap pedig egymásba karolva meneteltek.

Verseny

Az ellenzék versengő modellje.

Az ellenzéki pártok már a 2022-es országgyűlési választásokra koncentrálnak szakértők szerint – mutatja be a Hirado.hu.

„Elsődlegesen nem az önkormányzati választásokra, hanem a hosszú távú stratégiákra kell koncentrálni – fogalmazott Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Mint mondta, ezeket ketté kell választani ellenzéki és kormánypárti célkitűzésekre. Szerinte jól látható, hogy az ellenzéki pártok mindegyike már a 2022-es országgyűlési választásokra koncentrál. Egyetlen célkitűzésük, hogy egy olyan politikai modellt valósítsanak meg, amely 2022-ben alkalmas lesz arra, hogy saját gyengeségeiket elfedve a kormánypártok népszerűségi mutatóival versenyezhessenek – fűzte hozzá. Hangsúlyozta, a kormánypártok ezzel ellentétben komoly és felelősségteljes álláspontot képviselnek, a helyi közösségek ügyvitele mind politikai, mind infrastrukturális, mind pedig fejlesztési kérdésekben október 13-a után is folytatódik. Hozzátette, ez akkor lehet a legeredményesebb és a leghatékonyabb, ha az országos és a helyi politikai vezetés között valamilyen összhang alakul ki a legfontosabb kérdésekben.”

Ketté kell választani az ellenzéki és a kormánypárti célkitűzéseket

Az ellenzéki pártok már a 2022-es országgyűlési választásokra koncentrálnak szakértők szerint. Karácsony Gergely, Zugló polgármestere (Fotó: MTI/Máthé Zoltán) Az önkormányzati választásokon alkalmas vezetőket kell találni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban. Hangsúlyozta, olyan polgármesterjelöltekre, képviselőkre van szükség, akik nem a kormánnyal akarnak harcolni, hanem mindenkivel együtt tudnak működni a településük és az ott élők érdekében.

Mérés

A magyar nők karcsúsága.

Idén ősszel már harmadik alkalommal mérik fel kerül a magyarok egészségi állapotát az Európai Lakossági Egészségfelmérés keretében. Az adatgyűjtést a KSH és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) végzi – írja a Népszava Online.

„Legutóbb 2009-ben és 2014-ben zajlott hasonló vizsgálat. Ezekből tudjuk, hogy a magyar felnőtt egy nap több mint 5 órát ül, csupán 7000 lépést tesz meg az ajánlott tízezer helyett, és mindössze 10 percet sportol az elvárt 21,5 perc helyett. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerinti, heti legalább 150 perc fizikai aktivitás a magyar lakosság mindössze nyolcadára jellemző. A mozgásszegény életmód egyik következménye, hogy Magyarországon három felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott. Ez a mutató 2009 óta egyre romlik. Míg 2009-ben még a megkérdezettek 45 százalékának volt normális a testsúlya, addig 2014-re már csak a 38 százalékuknak. E vizsgálatokból az is kiderült, hogy a magyar a nők általában karcsúbbnak, a férfiak magasabbnak érzik magukat, mint ami méréssel is igazolható.”

A magyar nők a valóságosnál karcsúbbnak, a férfiak délcegebbnek hiszik magukat

Ötszáz település tízezer lakosát kérdezik ősztől: mit evett, mennyit mozgott, hol fáj. Idén ősszel már harmadik alkalommal mérik fel kerül a magyarok egészségi állapotát az Európai Lakossági Egészségfelmérés keretében. Az adatgyűjtést a KSH és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) végzi. Legutóbb 2009-ben és 2014-ben zajlott hasonló vizsgálat.

Süllyedés

Vajna Timi fájdalmas beszélgetése.

Andy Vajnának tervezett sírkövet Vajna Timi. Térdre borulva, fájó szívvel mondott köszönetet Los Angeles-i sírhelye mellett az özvegye – számol be róla a Blikk Online.

„Nagyon fáj kijönni a temetőbe. Soha nem éreztem még ilyet, de ilyenkor is mindig beszélgetek Andyvel, mindent megköszönök neki: hogy az életem része volt és vigyázott rám – írta Instagram-oldalán Tímea, aki amerikai állampolgárságért folyamodott, ezért járt a tengerentúlon. – A temetés után hónapokig kell várni, amíg megsüllyed a föld, majd nyolc-kilenc hónap, amíg a gyönyörű emlékhely elkészül gránitból, amit saját magam terveztem.”

Andy Vajnának tervezett sírkövet Vajna Timi - Fájó szívvel mondott köszönetet neki

A filmügyi kormánybiztos, hollywoodi producer magyarországi szertartása után - akaratának megfelelően - hamvai egy részét a Westwood Village temetőben helyezték el. Vajna Tímea (36) kaliforniai útja során ellátogatott férje nyughelyére, s azt is elárulta, a hamarosan elkészülő sírkövet maga tervezte. „Nagyon fáj kijönni a temetőbe.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83670/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?