Blogolj!

Blogstar kávéház

Botrány

Gyurcsány Ferenc sértődése.

Az őszödi beszéd a magyar politikatörténet legnagyobb botránya – olvasható az Origo.hu-n.

„Boros Bánk Levente közölte: a mostani generáció szempontjából azért fontos a beszéd, mert a modern magyar politikatörténet legnagyobb botránya lett, lerántotta a leplet a kormányzásról. Hozzátette: a Fidesz első kétharmados győzelmének okai 2006-ban keresendők. Beszélt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc nem tartotta be ígéretét, amely szintén a beszédben hangzik el. Abban ugyanis megígérte, hogy nem fogja bántani a baloldalt, ha haragban válnának el. A valóság ezzel szemben az, hogy a szociális népszavazás után az SZDSZ megbuktatta Gyurcsány Ferencet, aki megsértődött saját pártjára, az MSZP-re, majd új politikai tömörülést hozott létre.”

Az őszödi beszéd a magyar politikatörténet legnagyobb botránya

Minden jobboldali párt mindig emlékeztetni fogja a választókat arra, hogy mit mondott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként a 2006-ban kiszivárgott őszödi beszédben - mondta a Médianéző Központ igazgatója kedden az M1 esti műsorában. Boros Bánk Levente közölte: a mostani generáció szempontjából azért fontos a beszéd, mert a modern magyar politikatörténet legnagyobb botránya lett, lerántotta a leplet a kormányzásról.

Félrevezetés

Boris Johnson drámai kálváriája.

Minden oldalról kihívásokkal kell szembenéznie a brit kormányfőnek. Johnson rosszul is viseli a rá nehezedő nyomást – írja a Népszava Online.

„Kedden Londonra, a Legfelső Bíróságra helyeződött át Boris Johnson folytatódó kálváriája. Mint arról lapunk is többször beszámolt, a parlament szokatlanul hosszú időre szóló felfüggesztése, kevésbé drámai latin szóval prorogációja mögött sokan, köztük a szigetországot 1990 és 1997 között vezető Sir John Major és Gina Miller befolyásos üzletasszony politikai okokat véltek felfedezni, elsősorban az országgyűlés elnémításának szándékát. Ezért Angliában és Skóciában egyaránt jogi kereset indult a parlamenti ülésszak lezárásának visszavonására, mert az intézkedés ellenzői csak a parlament ülésezése mellett látnak garanciát arra, hogy szorosan rajta tartsák a szemüket a Brexit-folyamaton és Boris Johnson ne vihesse ki az országot – a képviselők által elfogadott törvény ellenére – megállapodás nélkül az Európai Unióból. A jogi procedúra mögött az a rossz érzés is húzódik, hogy Johnson – egyik elődje, David Cameron kifejezésével élve – 'otthon hagyta az igazságot' és félrevezette II. Erzsébetet a prorogáció szükségességéről.”

Tovább tart Boris Johnson kálváriája

Minden oldalról kihívásokkal kell szembenéznie a brit kormányfőnek. Johnson rosszul is viseli a rá nehezedő nyomást. Kitűnő ebédje ellenére végül rossz szájízzel hagyta el Luxemburgot Boris Johnson kormányfő, aki előbb Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság távozó elnökével és Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyalóval találkozott, majd Európa egyik legkisebb országának kormányfőjével, Xavier Bettellel tárgyalt.

Invázió

A rothadó Európa migránsmeghívója.

Ha a liberális hegemóniában született európai elit képes lenne rá, hogy tanuljon a történelemből, akkor nem lenne vita a bevándorlással kapcsolatban – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Az ókori Róma intő jel kell hogy legyen. Ahogy akkor, most is a világvárosnak köszönhetően éledt fel a legélesebb, Európa új politikai törésvonala mentén kialakult kulturális küzdelem. De volt itt tatár és török invázió is, ami leginkább Kelet–Közép-Európát, míg a mórok hódítása és uralkodása a déli területeket sújtotta. Ebből nem lehet okulni? Akár a Római Birodalom esetében, most is rothadó, identitását vesztett kultúrát, széthúzó, egymásra acsarkodó gazdasági elitet, szkeptikus, anarchista és semmiben nem hívő értelmiséget láthatunk magunk körül. És most is, mint akkor, számos afrikai vagy közel-keleti 'idegen' árasztotta el a 'birodalom' nagyvárosait. Mindamellett párhuzam lelhető fel abban is, hogy ahogy Nietzsche mondja, meghalt az Öregisten, mi öltük meg – azaz a kontinenst kulturális szövetként összekötő hit halt el.”

Migránsmeghívó Rómából

Amikor az Ocean Viking 82 migránssal kikötött Lampedusa szigetén, nem csupán az olaszok választói akarata került a szemetesbe, hanem új meghívót adtak fel Rómából. Nem mellesleg ismét napirendre került a kvótarendszer, amely annyi sebből vérzik, illetve annyi uniós tagország utasítja el, hogy csupán arra lesz jó, hogy Európa ismét politikai harctérré változzon, és esély sem marad arra, hogy közösen oldjuk meg a kontinenst sújtó, legégetőbb globális problémát, a modern népvándorlást.

Diverzifikáció

A magyar agrárium öntözésfejlesztése.

Kiemelten fontos a hazai agrárium versenyképessége a kormány számára. A szektor fejlesztése érdekében az ágazat vezetői rendszeresen konzultálnak a termelők érdekvédelmi szervezeteivel – így a Hirado.hu.

„Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke az M1 Magyar gazda című műsorában hangsúlyozta, hogy az öntözés nemcsak a hozambiztonságot garantálja, hanem a termelés diverzifikációját is széles körben teszi lehetővé. 'Folyamatos kihívások előtt állunk, de a kérdés az, hogy a kihívásokra milyen válaszokat adunk' – jelentette ki. A kormány évente 17 milliárd forintot biztosít az öntözőrendszerek fejlesztésére, ennek köszönhetően két év alatt 100 ezer hektárral nőhet az öntözött területek nagysága. Nagy István agrárminiszter elmondta, a kormány az elkövetkező 10 évben, 170 milliárd forintot szán öntözésfejlesztésre, emellett az öntözni akaró gazdálkodók adminisztrációs terheit is csökkenti. Az intézkedésekkel lehetővé tesszük, hogy két év alatt mintegy 100 ezer hektárral nőjön az öntözött területek nagyságát, és a ciklus végére elérjük a 200 ezer hektáros öntözési területet.”

Fejlesztésekkel és támogatásokkal biztosítja az agrárium jövőjét a kormány

Kiemelten fontos a hazai agrárium versenyképessége a kormány számára. A szektor fejlesztése érdekében az ágazat vezetői rendszeresen konzultálnak a termelők érdekvédelmi szervezeteivel. Az öntözési engedélyek ügyintézését segíti a nemrég megalakult Nemzeti Földügyi Központ, amely az agrártárca irányításával működik, és a termelők érdekeit képviseli az engedélyezési eljárásban.

Társ

Tornóczky Anita szívszorító búcsúja.

Fájdalmas napokat él át Tornóczky Anita (40): ugyanis váratlanul elpusztult a Vöri névre keresztelt kutyája. A négylábú barát 19 éven keresztül volt az egykori tévés hű társa – számol be róla a Blikk Online.

„Az utóbbi időben az otthonában több mint egy tucat kutyát tart. A Blikk néhány hete járt nála, akkor azt mesélte, hogy Vöri miatt hajnali háromkor ébred, mert legidősebb kutyája akkor reggelizik. – Ő felkel és vele kel a többi is, így mindegyiknek enni kell adni. Ráadásul ez most nem egyszerű feladat, hiszen míg az enyémek nyers húst kapnak, addig a többieknek különböző tápokat hagytak itt a gazdáik, így mindegyiket külön ki kell tenni tálba – mesélte Anita a kutyusáról nemrégiben.”

Szívszorító: elbúcsúzott kedvencétől Tornóczky Anita

A négylábú barát 19 éven keresztül volt az egykori tévés hű társa. - Isten Veled, édes kiskutyám! Vörikém! Örökké szeretni foglak - búcsúzott tőle a Facebookon Anita, aki hét évvel ezelőtt arra tette fel az életét, hogy az állatok megmentéséért küzdjön. Azóta egy ilyen szervezet arca lett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83713/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?