Blogolj!

Blogstar kávéház

Erőfeszítés

A klímaapartheid fenyegetése.

Már nem 1,5 vagy 2, hanem legalább három Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedésről beszél a WMO; sürgősen szükség van a párizsi klímacélok újragondolására. Nyakunkon a klímakatasztrófa: nem volt ilyen meleg öt év, mióta létezik hőmérő – elemez a Népszava Online.

„A legfrissebb adatok megerősítik az elmúlt évek folyamatait, ugyanis az elmúlt négy év volt a legmelegebb 1850 óta. Arról is tanúskodnak, hogy 2019 júliusa, amelyet különösen Európában számos kánikula jellemzett, megdöntötte az abszolút hőmérsékleti rekordokat. A számos tudományos intézettel együttműködve készült jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy
ha betartanák a 2015-ös párizsi klímaegyezmény minden vállalását a gázkibocsátás csökkentésére, még akkor is 2,9-3,4 Celsius-fokkal lenne magasabb a hőmérséklet a Földön az évszázad végére. 'Ha a párizsi klímaegyezményben megjelölt 1,5 Celsius-fokban akarjuk korlátozni a hőmérséklet-növekedést, akkor az országoknak meg kellene ötszörözniük erőfeszítéseiket a szénkibocsátást illetően, vagy legalábbis háromszorosára növelni, ha 2 Celsius-fok alatt akarjuk tartania az átlaghőmérséklet növekedését 2100-ig' – vélik a jelentés készítői.”

Nyakunkon a klímakatasztrófa: nem volt ilyen meleg öt év, mióta létezik hőmérő

Már nem 1,5 vagy 2, hanem legalább három Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedésről beszél a WMO; sürgősen szükség van a párizsi klímacélok újragondolására. A Meteorológiai Világszervezet (WMO) előzetes adatai szerint a 2015 és 2019 közötti időszak a legmelegebb egymást követő öt év volt az időjárási feljegyzések 150 évvel ezelőtti kezdete óta, az átlaghőmérséklet ebben az időszakban világszerte 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-1900 közötti időszakban.

Távolság

Orbán Viktor igazsága.

Kiállt Orbán Viktor mellett az FdI elnöke, Giorgia Meloni, és kioktatta Di Maiót, a bevándorláspárti olasz külügyminisztert – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Természetesen azt is értem, hogy miért üti szíven az olasz politikusokat. Mert Orbán az igazat mondja. Azt mondja, amit itt, Olaszországban mindannyian tudunk, hogy a kormány mérföldkőnyi távolságban van az emberektől. Ezért nem szavazhattunk. Ők azt vallják, hogy Olaszországban nem lehetnek szavazások, különben azonnal elvesztenék. Ezért alakítottak az emberek akaratával szemben álló kormányt. Nevetségesnek tartom a belügyminiszter szavait, aki figyelmezteti Orbánt, hogy tartózkodjon a fölösleges beavatkozástól. Di Maio, ha valóban nem akarna beavatkozást, akkor nem lenne Németország és Franciaország bohóca – fogalmazott.”

Giorgia Meloni: A magyar kormányfő az igazat mondja

„Természetesen azt is értem, hogy miért üti szíven az olasz politikusokat. Mert Orbán az igazat mondja. Azt mondja, amit itt, Olaszországban mindannyian tudunk, hogy a kormány mérföldkőnyi távolságban van az emberektől. Ezért nem szavazhattunk. Ők azt vallják, hogy Olaszországban nem lehetnek szavazások, különben azonnal elvesztenék. Ezért alakítottak az emberek akaratával szemben álló kormányt.

Spekuláns

Soros György eligazítása.

Hétfőn találkozik egymással Soros György és Frans Timmermans a 74. ENSZ Közgyűlésen New Yorkban – az Origo.hu szerint ez derül ki az Európai Bizottság hivatalos naptárából.

„A beharangozó szerint a holland politikus az uniós szerv delegációvezetőjeként vesz részt a megbeszélésen, a Sorossal való egyeztetésen kívül három beszédet is fog mondani. Ahogy az az ilyen magas szintű brüsszeli találkozókon lenni szokott, nem lehet tudni, miről lesz szó a két befolyásos személy eszmecseréjén. Az elmúlt uniós ciklusban egyébként Timmermans volt az egyik olyan brüsszeli vezető, aki a legtöbbször találkozott az amerikai spekulánssal, és megnyilvánulásaival többször is egyértelművé tette, nagyra tartja őt. A holnapi tanácskozás is azt támasztja alá, hogy Timmermans egyértelműen Soros György embere.”

Soros György holnap eligazítást tart Frans Timmermansnak New Yorkban

Hétfőn találkozik egymással Soros György és Frans Timmermans a 74. ENSZ Közgyűlésen New Yorkban - derül ki az Európai Bizottság hivatalos naptárából. Ez is azt támasztja alá, hogy a leköszönő Juncker-féle Európai Bizottság jogállamiságért felelős alelnöke Soros György embere. A magyar kormány éppen ezért nem támogatta személyét a bizottsági elnöki székéért.

Győztes

Sára Sándor tanúságtétele.

Élete során több mint 30 film operatőre volt, és rendezőként is legalább ennyit jegyez a 85 évesen elhunyt Sára Sándor Kossuth nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, akire pályatársai emlékeznek a Hirado.hu-n.

„Lugossy László hozzátette, barátjának filmjeiben rendre olyan arcok jelennek meg, amelyek sokszor beszédesebbek a kalandregényeknél. Megjelentek a játékfilmekben, de a súlyosabb témákat felölelő dokumentumfilmekben is. A GULÁG-ot megjárt, a 2. magyar hadsereg katasztrófáját túlélő, megnyomorított és megalázott emberek jelennek meg a képkockákon, a néző mégis győzteseknek látja őket Sára Sándor filmjeiben. A történetek egyfajta tanulságtételek, amelyek megakadályozzák, hogy meg lehessen hamisítani a történelmet, hogy a történteket le lehessen egyszerűsíteni.”

Sára Sándorra emlékeztek pályatársai

Életének 86. évében elhunyt Sára Sándor Kossuth nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója. Élete során több mint 30 film operatőre volt és rendezőként is legalább ennyit jegyez. Életének 86.

Zrika

Jáksó László titkos házassága.

Titokban megnősült az 51 éves Jáksó László, aki a Blikk Online-nak elárulja, jó ideje húzott gyűrűt szerelme ujjára.

„– Megnősültem, 51 évesen végre házas vagyok – árulta el hatalmas mosollyal az arcán Jáksó, aki érthetően büszke erre a tényre, hiszen anno hosszú éveken át zrikálták társai a Heti Hetesben a magánéletével, és viccelődtek az állítólagos barátnőivel. Igaz, a mostani párját is igyekszik minél inkább távol tartani a nyilvánosságtól. – Szerencsére amióta nem vagyok képernyőn, az irántam tanúsított lelkesedés is fogy, így nem is érzem azt, hogy kötelező lenne őt kiadni. Nem a médiában dolgozik, teljesen civil, szeretne is az maradni, de azt mindenkinek elárulhatom, hogy nagyon boldogok vagyunk – jelentette ki a műsorvezető.”

Óriási hír: titokban megnősült az 51 éves Jáksó László

A Sláger FM műsorvezetője a munkahelye tizedik születésnapját ünneplő Sláger Partyn árulta el a Blikk munkatársának, hogy életében először mutathatja be kedvesét úgy, hogy „a feleségem". Jáksó jó ideje húzott gyűrűt szerelme ujjára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83877/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?