Blogolj!

Becsődölt a Thomas Cook – mi lesz veled, Neckermann Magyarország?

Sajtóhírek szerint korántsem megnyugtató az utazási iroda helyzete. A szakértő viszont állítja, nincs ok az aggodalomra.

Illusztráció: MTI

A bedőlt Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország egy egészséges cég, továbbra is folytatja a működését – közölte a Neckermann az MTI érdeklődésére. A honi médiában ugyanakkor megjelentek olyan információk is, melyek aggodalomra adhatnak okot.

A Neckermann azt írja, hogy a Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak, a Thomas Cook Igazgatósága bejelentette az Egyesült Királyságban működő vállalkozásainak fizetésképtelenségét.

Közölték, hogy a Neckermann Magyarország, mint a magyar kereskedelmi törvény szerint önálló társaság, jelenleg folytatja normál, napi és operatív tevékenységét. Valamennyi külföldön tartózkodó utasuk az eredeti tervek szerint tud hazatérni. A jövőbeni utazások az anyacégnél átmenetileg akadozhatnak. A Neckermann Magyarország stabil pénzügyi helyzetben van, és minden kötelezettségét folyamatosan megtartja, az összes kiállított számlát kifizeti. A Neckermann összes magyarországi utazási üzlete nyitva tart. A Neckermann Magyarország vezetése azon dolgozik, hogy a külföldi anyacég okozta gazdasági nehézségekből adódó helyzetet megoldja. A cég 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka garantálja, hogy utasaikat ne érjen anyagi kár – közölték.

Az Index szerint ugyanakkor nem megnyugtató a Neckermann helyzete, mert a hazai cég közvetlen tulajdonosa, a Thomas Cook Austria AG már deklaráltan bajban van.

Az anyavállalat a honlapján ezt írta ki:

a Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak. Ezért a Thomas Cook Austria AG leállította az utazások értékesítését, és nem tudja garantálni a lefoglalt utazások teljesítését. További információkért vegye fel a kapcsolatot az AWP P & C S.A., ausztriai fióktelepével.

A német Neckermann tökéletesen hasonló tartalommal publikált üzenetet, és deklarálta, hogy jelenleg a végső lehetőségeiknél vannak. Ha ezek kudarcot vallnak, csődöt kénytelenek benyújtani – figyelmeztet az Index.

Az M1-nek nyilatkozó szakértő viszont másként látja. Semmi nem indokolja, hogy a Thomas Cook magyar leányvállalata, a Neckermann utazási iroda is csődbe menjen - mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

A szakember hozzátette: a Neckermann biztonságban van, hiszen erős, nagy cégről van szó, amely komoly adófizetőnek számít. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne alakuljon ki pánikhangulat a cég körül.

Elismerte ugyanakkor: a Thomas Cook méretei miatt a csődnek nagyon nagy hatása van, így Magyarországra is kihat. Egy olyan cég ment tönkre, amely fontos részt vállalt az utaztatáson alapuló turizmus megteremtésében. Mégsem kell temetni ezt a fajta turizmust, hiszen továbbra is igény van utazási irodákra - vélte a szakértő.

Mint megírtuk: csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein. A brit polgári repülésügyi hivatal (CAA) beveti a Matterhorn-művelet nevű készenléti tervét a Thomas Cook szervezésében külföldön tartózkodó csaknem 160 ezer brit utas hazaszállítására.

Bedőlt a világ egyik legrébbi utazási irodja - 160 ezer brit polgárt kell hazahozni

Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein. A csőd hírét hétfő hajnalban jelentette be a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA).

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83916/pics/lead_800x600.jpg
csőd,gazdaság,Neckermann,Thomas Cook,turizmus,utazás,utazási iroda
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019.11.19. 12:25
A Munkaerőpiaci reformprogrammal már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában tavaly augusztus óta. Ez nagyban …

Szijjártó: Magyarországnak és Oroszországnak is fontos a keresztény kultúra védelme

2019.11.03. 15:10
Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és …

Elképesztő, mekkorát bukik Európa a Brexiten!

2019.10.19. 06:05
A következő uniós költségvetési ciklusban 84 milliárd eurós hiánnyal kell számolni a szakértő szerint.

A várakozásokat jelentősen meghaladja az igény a nagycsaládos autók iránt

2019.10.09. 12:10
Erdélyi Péter az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában arról beszélt, hogy a várakozásokat jelentősen meghaladja az igény a 7 személyes, …

Előrelépett Magyarország a versenyképességi ranglistán

2019.10.09. 11:40
A tavalyihoz képest egy helyezéssel előrébb lépett Magyarország, így a 47. helyen áll a World Economic Forum (WEF) idei versenyképességi rangsorában.

Ötmilliárd forintos támogatás az innovatív vállalkozásoknak

2019.10.07. 13:25
Ötmilliárd forintra pályázhatnak október 7-től azok a kis- és középvállalkozások, amelyek fejlesztéseikkel magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását …

Kétszer kapnak pluszpénzt a nyugdíjasok novemberben

2019.10.05. 11:40
Farkas András nyugdíjszakértő szerint kétféle címen kapnak pluszpénzt a nyugdíjasok novemberben: az egyik a nyugdíjprémium, amely maximum 22 ezer forint lehet, a másik pedig az emelési …

Újabb csúcson a foglalkoztatás

2019.09.27. 11:40
A foglalkoztatási ráta 70,2 százalékra emelkedett, így a rendszerváltás óta nem volt olyan magas Magyarországon, mint az utóbbi hónapokban.

Átlépte az 1500 milliárd forintot a Magyar Állampapír Plusz jegyzése

2019.08.06. 12:15
A lakosság 1510,5 milliárd forintot jegyzett a Magyar Állampapír Pluszból (MÁP+) a jegyzés június elejei indulása óta a hétfő délutáni zárásig - …

A megállapodás nélküli Brexit azonnali sokkhatást okozna a brit gazdaságban

2019.08.02. 18:10
Azonnali sokkhatást okozna a brit gazdaságban a brit európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnése a brit jegybank, a Bank of England …

Ezeket a cikkeket olvastad már?