Blogolj!

Blogstar kávéház

Takarás

A vízi trollok bűncselekménye.

Nyomoz a BRFK a Karácsony rendezvényét megzavaró vízi trollok után. Nem csak a humoruk volt kriminális, konkrétan bűncselekményt követtek el a szabotázs közben – fogalmaz a Népszava Online.

„A szabotőrök bátran eltakarták arcukat, és ragasztószalaggal fedték le a motorcsónak lajstromjelzését – utóbbi viszont egy laikus számára is szabálysértésnek tűnne. Mint megtudtuk, több annál: mikor az esetről kérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, jelezték, hogy
megkeresésünkre nyomozást indítottak egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben. Ez már kevésbé lehet vicces a trollok számára, hiszen az eset bűncselekménynek számít, és akár három év szabadságvesztés is kiszabható miatta. Nem kizárt, hogy a trollok felmérték tettük súlyát, és éppen ezért takarták el arcukat csónakozás közben.”

Nyomoz a BRFK a Karácsony rendezvényét megzavaró vízi trollok után

Nem csak a humoruk volt kriminális, konkrétan bűncselekményt követtek el a szabotázs közben. Motorcsónakos kormánypárti trollkülönítmény zavarta meg vasárnap délután Karácsony Gergely programbemutatóját - mint a Népszava is beszámolt róla, a csapat hangos cirkuszi zenével próbálta elnyomni az ellenzéki polgármester-jelölt rendezvényét. Erről az Index videót is készített.

Lázadás

Az ENSZ-közgyűlés feszültsége.

Ma kezdődik az ENSZ-közgyűlés 74. ülésszakának általános vitája. A hagyományoknak megfelelően az első felszólaló Brazília elnöke lesz, ez a nyitóbeszéd lesz egyúttal Jair Bolsonaro államfő debütálása is a közgyűlés előtt. A Népszava úgy fogalmaz, feszült a hangulat New Yorkban.

„Őt követi majd Donald Trump amerikai elnök, a hírcsatorna szerint nagy érdeklődés előzi meg a felszólalást, hiszen az elmúlt két év közgyűléseit Trump beszédeinek kiszámíthatatlansága határozta meg. A szaúdi olajvállalat elleni légitámadás – amit a jemeni lázadók vállaltak magukra, de többek között Washington Teheránt vádolja – fontos, konfliktusos témának ígérkezik a közgyűlésen. A CNN szerint a mostani legnagyobb kérdés az, hogy vajon találkozik-e Trump Haszan Róháni iráni elnökkel: jelen állás szerint nem. Nem csak Róháni és Trump között van konfliktus a résztvevők között, hiszen egy légtérben lesz Narendra Modi indiai és Imran Khan pakisztáni vezető is, miközben Kasmír miatt feszültség van a két ország között.”

Feszült hangulat New Yorkban

Őt követi majd Donald Trump amerikai elnök, a hírcsatorna szerint nagy érdeklődés előzi meg a felszólalást, hiszen az elmúlt két év közgyűléseit Trump beszédeinek kiszámíthatatlansága határozta meg. A szaúdi olajvállalat elleni légitámadás - amit a jemeni lázadók vállaltak magukra, de többek között Washington Teheránt vádolja - fontos, konfliktusos témának ígérkezik a közgyűlésen.

Invázió

Az olasz kormány árulása.

Átverésnek nevezte a tengeren felvett migránsok szétosztási mechanizmusáról született máltai megállapodást Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a jobboldali Liga vezetője hétfőn – írja az Origo.hu.

„Matteo Salvini közösségi oldalán árulásnak és inváziónak nevezte a Giuseppe Conte vezette római kormány migrációs döntéseit. Hangsúlyozta, hogy 'a háború elől menekülő kevesek segítése kötelesség, az olaszországi kikötők megnyitása az egész világ előtt azonban őrület'. Matteo Salvini szerint utódja, Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminiszter 'port hint' az olaszok szemébe, amikor sikernek nevezi a máltai megállapodást. Mint mondta, ez Olaszország számára égbekiáltó átverés (..) hol itt az eredmény? A Földközi-tenger ismét tele lesz NGO-hajókkal.”

Salvini: Őrület megnyitni az olasz kikötőket az egész világ előtt

Átverésnek nevezte a tengeren felvett migránsok szétosztási mechanizmusáról született máltai megállapodást Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a jobboldali Liga vezetője hétfőn, és óvatosságra intett Luigi Di Maio olasz külügyminiszter is, aki szerint a szétosztás bejelentése az indulásokat ösztönözheti. Matteo Salvini közösségi oldalán "árulásnak és inváziónak" nevezte a Giuseppe Conte vezette római kormány migrációs döntéseit.

Elvárás

Az osztrák koalíció visszarendeződése.

Nagy valószínűséggel ismét a Szabadságpárttal köt koalíciót az Osztrák Néppárt – állítja a Hirado.hu.

„A vasárnapi ausztriai választások után valószínűleg ismét a Szabadságpárttal köt koalíciót az Osztrák Néppárt, ez a két párt adná a kormánytöbbséget – mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője hétfőn az M1-en. Hozzátette, a választói elvárás is az, hogy ismét együtt kormányozzon ez a két párt. A Szabadságpárt–Osztrák Néppárt koalíciónak harmincszázalékos támogatottsága van a választók körében, míg a többi lehetséges együttműködés népszerűsége elenyésző – tette hozzá.”

Nagy valószínűséggel ismét a Szabadságpárttal köt koalíciót az Osztrák Néppárt

A vasárnapi ausztriai választások után valószínűleg ismét a Szabadságpárttal köt koalíciót az Osztrák Néppárt, ez a két párt adná a kormánytöbbséget - mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője hétfőn az M1-en. Hozzátette, a választói elvárás is az, hogy ismét együtt kormányozz ...

Dicséret

Gáspár Evelin lélegzetelállító vacsorája.

Különleges naplementés vacsorán vett részt a Gáspár család, Evelin büszkén mutatta meg a követőinek, hol is pihennek most – így a Blikk Online.

„Az Ázsia Expressz 2-ben is szereplő Gáspár Evelin friss bejegyzéseinek tanúsága szerint jelenleg Törökországban tartózkodik, ott pihen a szeretteivel. Győzike lánya az Instagram-oldalán mutatta meg a rajongóinak, milyen lélegzetelállító helyen töltötték az estét: vacsorájukat a kékes-lilás égbolt alatt fogyaszthatták el. Evelin testvére, Virág is sok dicséretet kapott a kommenteknél, a showman kisebbik lánya ugyanis kész nő lett.”

Hihetetlen helyen vacsorázik a családjával Gáspár Evelin - fotó

Különleges naplementés vacsorán vett részt a Gáspár család, Evelin büszkén mutatta meg a követőinek, hol is pihennek most. Az Ázsia Expressz 2-ben is szereplő Gáspár Evelin friss bejegyzéseinek tanúsága szerint jelenleg Törökországban tartózkodik, ott pihen a szeretteivel. Győzike lánya az Instagram-oldalán mutatta meg a rajongóinak, milyen lélegzetelállító helyen töltötték az estét: vacsorájukat a kékes-lilás égbolt alatt fogyaszthatták el.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83909/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?