Blogolj!

Blogstar kávéház

Csődközel

Karácsony alkalmatlansága.

Újabb politikai szereplő fejezte ki bizalmatlanságát az ellenzék főpolgármester-jelöltjével kapcsolatban – állítja az Origo.hu.

„Miután már gyakorlatilag az egész ország arról beszél, hogy a Zuglót csődközelbe irányító Karácsony Gergely alkalmatlan a főváros vezetésére, a Jobbik vezérkara jókora késéssel felébredt nyári álmából. Sneider Tamás pártelnöktől megkérdezték keddi sajtótájékoztatóján, hogy alkalmasnak találja-e az ellenzék főpolgármester-jelöltjét, amire a jobbikos politikus úgy válaszolt, hogy Karácsony alkalmassága kérdéses, hiszen ez csak egy 'győztes választás után lenne megítélhető.' Magyarán a Jobbik is csatlakozott a Karácsony alkalmasságát bizalmatlanul szemlélők sorába.”

Már a Jobbik sem meri azt mondani, hogy Karácsony alkalmas

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke is megkérdőjelezte Karácsony Gergely városvezetői képességét, ugyanis szerinte az csak a választás után tudna eldőlni, hogy a zuglói polgármester alkalmas-e a főváros irányítására. A nyilatkozat azért is érdekes, mert a Jobbik ugyan hivatalosan nem állt be Karácsony mögé, de neki "szorítanak" Tarlós Istvánnal szemben.

Kukabűz

A szagpánik lázadása.

Évek óta hitegetik a királyszentistváni hulladékfeldolgozó környékén lévő falvak lakóit, hogy lesz megoldás a bűzös problémákra, de mindig becsapják őket. Most útlezárással tiltakoznak – tudósít a Népszava Online.

„Második napja tartanak a félpályás útlezárást a királyszentistváni hulladékfeldolgozó tőszomszédságában élő falvak és kisvárosok lakói Veszprém belvárosában. Kedden ötven autó sorakozott fel a város központjában a legforgalmasabb úton azt követelve: zárják végre be az évek óta elviselhetetlen bűzt árasztó királyszentistváni szeméttelepet. Mint a szervezőktől megtudjuk, egyelőre csak reggelenként tartanak demonstrációt, mivel csütörtökön újra tárgyalóasztalhoz ülnek a hulladékfeldolgozó tulajdonló önkormányzati társulás vezetőivel. De ha nem sikerül eredményt elérniük, élni fognak a lehetőséggel, hogy délután is tüntessenek. – Képtelenség így élni – mondják többen. A falvakban már megszokott a 'szagpánik': ha jön a bűz, mindenki menekül a lakásba, ablakot-ajtót zár. 'Nyáron a legnagyobb melegben nem lehet kinyitni az ablakot, hogy szellőzzön, mivel a lakást pillanatok alatt elönti a kukaszag. Ugyanígy ruhákat sem lehet kiteregetni, fél óra alatt büdösek lesznek' – mondják.”

Elfogyott a szeméthegy tövében élők türelme

Évek óta hitegetik a királyszentistváni hulladékfeldolgozó környékén lévő falvak lakóit, hogy lesz megoldás a bűzös problémákra, de mindig becsapják őket. Most útlezárással tiltakoznak. Második napja tartanak a félpályás útlezárást a királyszentistváni hulladékfeldolgozó tőszomszédságában élő falvak és kisvárosok lakói Veszprém belvárosában.

Gyalázkodás

A Szabad Európa Rádió újjászületése.

Nehéz megítélni, mennyire lesz hatékony a SZER működése, azonban bizonyos, hogy nem a sajtószabadsággal van itt a probléma, hanem az ellenzék alkalmatlanságával, amelyen a Szabad Európa Rádió újraindítása sem segíthet – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A tájékozatlan olvasó esetleg fennakadhat azon, hogyan lehet az, hogy Trump szövetségesének tekinti Orbánt, miközben a sajtószabadság hiányát véleményezve, újraindítják a Szabad Európa Rádiót. Ennek oka, hogy az amerikai politikában különböző erők működnek, amelyek elemzésére itt nincs lehetőség, ám a következő, 2020-as elnökválasztás kapcsán sort fogunk rá keríteni. Egyelőre értjük be annyival, hogy Trump az amerikai fehér középosztály embere, míg az amerikai külügyminisztérium a deep state (mély állam) kezében van. Hogy mennyire lesz hatékony a SZER működése, az nehezen ítélhető meg, hiszen eggyel több vagy kevesebb kormányt gyalázó média, az kimegy a mosásban.”

Megint szól a rádió

Megint. Gyerekként sokat hallgattam, ha visszaemlékezem, ma is fülembe cseng a rádió jellegzetes bejelentkezése: Itt a Szabad Euró­pa Rádió, a szabad Magyarország hangja! A hangsúly a rádión és Magyarországon volt. Ezután felsorolták azokat a hullámsávokat, ahol az adót fogni lehetett. A velünk egy házban lakó nagybátyámmal együtt hallgattam, mert nálunk csak a Kossuth rádiót lehetett fogni, nekik pedig világvevőjük volt.

Képmutatás

Az iszlámmal való visszaélés.

Az utóbbi időben a Nyugat-Balkánra érkező migránsok sokkal erőszakosabbak és szervezettebbek, mint a 2015-ös menekülthullám idején érkezők – mondja Alekszandar Radics szerb katonai elemző a Hirado.hu cikkében.

„Tisztában kell lenni azzal is, hogy a nyugati civilizációban is vannak olyanok, akik a nemzeti vagy vallási hovatartozásukból adódóan frusztráltak, és gyűlöletet éreznek. Egy adott pillanatban ők is reagálhatnak szélsőségesen, de ettől még nem hajtanak végre terrorista merényleteket. Ebben a helyzetben azonban az iszlámmal való visszaélés tanúi vagyunk, amikor azt szélsőségesek kimondottan toborozásra használják fel. Képmutatás lenne a nyugati civilizációval szemben, ha egyesek iránt, akik szélsőséges irányt vettek, megértőek lennénk, miközben a másik csoportot szigorúan büntetjük – jelentette ki. Hozzátette, az állandó megfigyelés mellett egyfajta rehabilitációra is szükség van. A visszatérőknél tehát tudatosítani kell, hogy van segítség a harcterek és a börtönbüntetés letöltése után is, de csak akkor, ha igazodik a társadalmi elvárásokhoz, és betartja a közösség szabályait. Így abban a pillanatban, amikor egy ilyen személy bármilyen módon túllépi a megengedett határokat, azonnal reagálniuk kell a hatóságoknak.”

Szerb katonai elemző: Egyre több szélsőséges térhet vissza a Balkánra

Az utóbbi időben a Nyugat-Balkánra érkező migránsok sokkal erőszakosabbak és szervezettebbek, mint a 2015-ös menekülthullám idején érkezők - mondta a szerb katonai elemző az M1-nek adott exkluzív interjúban. Alekszandar Radics szerint a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az Iszlám Állam és más terrorcsoportok szétesése miatt egyre több szélsőséges térhet vissza Szíriából a Balkánra.

Saller

Gáspár Zsolt viharos bókolása.

Elismerés helyett egy hatalmas pofont kapott a feleségétől az Ázsia Expressz 2.-ben nyújtott teljesítményéért Gáspár Zsolti (43). A bűnös pedig Demcsák Zsuzsa – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A versenyző azzal húzta a ki a gyufát a családjánál, hogy a kelleténél jobban élvezte a párcserés feladatot, egy napon keresztül ugyanis folyamatosan udvarolt ideiglenes partnernőjének, Demcsák Zsuzsának (41). Miközben Zsolti élvezte a helyzetet, fia és a felesége már a hétfő esti adás végére bevágott ajánlótól kiborult. – Kaptam egy nagy sallert a feleségemtől, tartok is az esti teljes adástól – árulta el lapunknak kedden Gáspár Zsolti, aki azt is bevallotta, hogy a fia, Nikolász (18) alaposan megfeddte. – Neki nagyon nem tetszett a dolog. Én viszont nagyon örültem Zsuzsának, mert már régebben is sokat néztem őt a tévében. Több napot is együtt tölthettünk volna! – vallotta be Gáspár Zsolti, aki rögtön az indulásnál bókolni kezdett Demcsáknak.”

Demcsák miatt felpofozta Gáspár Zsoltit a felesége

A versenyző azzal húzta a ki a gyufát a családjánál, hogy a kelleténél jobban élvezte a párcserés feladatot, egy napon keresztül ugyanis folyamatosan udvarolt ideiglenes partnernőjének, Demcsák Zsuzsának (41). Miközben Zsolti élvezte a helyzetet, fia és a felesége már a hétfő esti adás végére bevágott ajánlótól kiborult.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83947/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?