Blogolj!

Blogstar kávéház

Ülés

Trócsányi László magyarázkodása.

A magyar biztosjelölt még mindig nem kapott zöld utat szakbizottsági meghallgatásához az Európai Parlament jogi bizottságától (JURI), amely a következő Európai Bizottság tagjainak a pénzügyi érdekeltségeit vizsgálja – elemezget a Népszava Online.

„Értesüléseink szerint a JURI szerdai ülésén a Zöldek képviselői nem elégedtek meg a titkársági beszámolóval és ismét vitát nyitottak a magyar biztosjelölt pénzügyi érdekeltségeiről. A bizottság tagjai végül szavazással úgy döntöttek, hogy csütörtöki ülésükre meghívják Trócsányi Lászlót, hogy válaszoljon a kérdéseikre. Csak ezután fognak határozni az esetleges összeférhetetlenségről. A JURI összesen négy – a magyaron kívül a lengyel, az osztrák és a román – biztosjelölt ügyét nem zárta le, a többiek előtt szabad az út a jövő héten kezdődő parlamenti meghallgatásokhoz. Trócsányi Lászlóhoz hasonlóan a román Rovana Plumbnak is szóban kell válaszolnia a jogi bizottság kérdéseire csütörtök délelőtt. A lengyel Janusz Wojciechowskitól további írásos magyarázatokat kérnek, az osztrák Johannes Hahntól pedig azt, hogy adja el részvényeit bizonyos vállalatokban.”

Trócsányinak magyarázkodnia kell

A magyar biztosjelölt még mindig nem kapott zöld utat szakbizottsági meghallgatásához az Európai Parlament jogi bizottságától (JURI), amely a következő Európai Bizottság tagjainak a pénzügyi érdekeltségeit vizsgálja. A JURI szerdai ülésén úgy döntött, hogy csütörtök délelőtt kikérdezi a volt igazságügyi minisztert az általa alapított ügyvédi irodához fűződő kapcsolatairól és az irodának juttatott kormányzati megrendelésekről.

Plakát

Balliberális bohócok belharca.

Új szintre lépett az alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelöltek egymás elleni harca, ugyanis Budapest utcáin olyan plakátok jelentek meg Berki Krisztiánról és Puzsér Róbertről, amelyeken a Fidesz bábjaiként szerepelnek – írja az Origo.hu.

„Rivalizálásuk szerda reggelre új szintre lépett, hiszen Budapest utcáin olyan plakátok jelentek meg Berki Krisztiánról és Puzsér Róbertről, amelyeken a Fidesz bábjaiként szerepelnek. Az abszurd támadás minden bizonnyal a közvélemény-kutatásokban vesztésre álló Karácsony Gergelyéktől érkezett. Legalábbis ezt állítja Puzsér Róbert, aki egy éppen egy ilyen plakát előtt tartott sajtótájékoztatót szerdán. A független főpolgármester-jelölt azt mondta, hogy a kampányanyagokat Karácsony Gergely aktivistái helyezték ki, ez látható az ATV egyik facebookos közvetítésében.”

Karácsonyék már plakátokon járatják le Puzsért és Berkit

Szerda reggelre új szintre lépett az alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelöltek egymás elleni harca, ugyanis Budapest utcáin olyan plakátok jelentek meg Berki Krisztiánról és Puzsér Róbertről, amelyeken a Fidesz bábjaiként szerepelnek. Az abszurd támadás minden bizonnyal a közvélemény-kutatásokban vesztésre álló Karácsony Gergelyéktől érkezett.

Forrás

A Fidesz-jelöltek alkalmassága.

Az igazságügyi miniszter szerint a legfontosabb, hogy alkalmas jelölteket válasszanak az emberek az önkormányzati voksoláson – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Varga Judit egy kampányrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Fidesz alkalmas jelölteket állított, akik képesek dinamikus együttműködésben dolgozni a kormánnyal. A jót is érdemes értékelni, az embereknek tudatosítaniuk kell magukban, mi volt 2010 előtt, például milyen anyagi helyzetben voltak az önkormányzatok. Mindezzel szemben a kormány elindította a Modern városok programot és a Magyar falu programot, jelentős fejlesztési forráshoz juttatva a településeket – mondta a politikus. Úgy fogalmazott: Magyarországra hihetetlen mennyiségű külföldi befektetés érkezik, jó lenne, ha Szeged legalább az országos átlagnak megfelelően részesedne ebből.”

Varga Judit: A legfontosabb, hogy alkalmas jelölteket válasszanak az emberek

Varga Judit egy kampányrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Fidesz alkalmas jelölteket állított, akik képesek dinamikus együttműködésben dolgozni a kormánnyal. A jót is érdemes értékelni, az embereknek tudatosítaniuk kell magukban, mi volt 2010 előtt, például milyen anyagi helyzetben voltak az önkormányzatok.

Tábor

A bevándorlók balkáni rohama.

A görög szigeteken hetek óta megint tragikus a helyzet az illegális bevándorlás miatt: napi átlagban 4-5 száz ember érkezik a csempészcsónakokkal, a táborok túlzsúfoltak, mindenki jönne tovább az Unió belsejébe a Balkánon keresztül – foglalja össze a Hirado.hu.

„Az M1 Híradó által megkérdezett migránsok mindannyian azt mondták, elégedetlenek. Volt, aki arról beszélt, csalódott az európai emberekben. 'Ez itt Európa, mi most nem Afrikában vagy Ázsiában vagyunk, vagy egy háborús, terroristák által irányított országban, hanem Görögországban. Nem hiszem el, hogy az európai emberek ilyenek, csalódtunk. Most nem tudom, mi legyen' – panaszkodott egy a szomáliai férfi, a tábori körülmények miatt. A görög hatóságok közben úgy próbálják csökkenteni a zsúfoltságot, hogy egyre nagyobb csoportokat visznek át a szárazföldre. Hétfőn például csak Szamosz-ról több mint 500 bevándorlót költöztettek át Észak-Görögországba. Csakhogy közben már ott is megteltek a táborok. A görög kormány már a hadihajókat is a térségbe vezényelte. Megfigyelő szolgálatot teljesítenek. A görög sajtó információi szerint a görög-török tengeri határon katonai zónákat is létrehoznának a közeljövőben, így már onnan visszafordítanák a tengeren érkező bevándorlókat.”

Beteltek a görög szigetek, roham indulhat a balkánon

Elképesztő állapotokat talált az M1 Híradójának tudósítója Leszboszon. Ez az egyik olyan görög sziget, amelyen hetek óta megint tragikus a helyzet az illegális bevándorlás miatt: napi átlagban 400-500 ember érkezik a csempészcsónakokkal, a tábor túlzsúfolt, mindenki jönne tovább az Unió belsejébe a Balkánon keresztül.

Navigáció

Varga Izabella reális játékai.

Új szerepben Varga Izabella (46)! A Barátok közt dr. Balogh Nórája kvízműsorvezető lesz, ráadásul egy igazán különleges, tudásalapú vetélkedő egyik arca, amelynek a fejlesztésében is részt vett – így a Blikk Online.

„– A testvéremmel nagyon sokat játszottunk, amikor Anna lányom kicsi volt. Sokszor ugrott be bébiszitternek, amikor visszamentem dolgozni a szülés után, és esetleg a férjem is éppen dolgozott. Hazaérve, miután lefektettük Annát, órákon át, akár hajnalig is játszottunk – mesélte nevetve a Barátok közt sztárja, aki a reáltémákban erős. – Természettudományi gimibe jártam, így a fizika, kémia, biológia és matek témájú kérdések nekem bejönnek, míg a testvérem az összes többiben jó – árulta el Varga Izabella, akinek az általa vezetett első részben Dér Henit és egy barátját kellett navigálnia a játékban.”

Hoppá: Varga Iza szakmát vált? Egészen új szerepben tűnik fel a Barátok közt Nórája

Budapest - Új szerepben Varga Izabella (46)! A Barátok közt dr. Balogh Nórája kvízműsorvezető lesz, ráadásul egy igazán különleges, tudásalapú vetélkedő egyik arca, amelynek a fejlesztésében is részt vett. A Szövetség, amelyet egy népszerű internetes játék alapján készítettek, kizárólag a YouTube-on lesz látható, és Varga Izabella mellett többek között Gundel Takács Gábor (55) is részt vesz benne.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/83968/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Koronavírus: A Budapest Airport felkészült a rendkívüli hatósági intézkedésekre

2020.01.28. 20:00
A Budapest Airport felkészült arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc-repülőtéren - …

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok - Figyelmeztető lövések adtak le

2020.01.28. 07:55
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A …

Koronavírus - Száz fölé emelkedett a halottak száma Kínában

2020.01.28. 07:35
Az orvosok versenyt futnak az idővel: újabb 25 beteg vesztette életét Kínában hétfő estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, ezzel a ragály halottainak száma egy …

Blogstar kávéház

2020.01.28. 04:55
Varju László koncepciós rabosítása, a Jobbik szánalmas hallgatása, a balliberálisok hazaárulása, Botkáék korrupciója és Szabó Zsófi rejtélyes eltűnése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.27. 03:30
A Fidesz győri hasítása, Jakab Péter képmutatása, a balliberálisok börtönbiznisze, a cölibátus kettős mércéje és Iszak Eszti buja meztelenkedése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.26. 05:20
A bürokráciai útvesztők gyermekáldozatai, Karácsony Gergely főkegyúri jogkörei, a Soros-hálózat globális mesterkedése, a Jobbik döbbenetes mélyrepülése és Szögeczki Ági oltári cukisága vasárnapi online lapszemlénkben.

Ónos eső teszi kellemetlenné a hétvégét

2020.01.25. 13:55
Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megint rossz a levegőminőség több nagyvárosban

2020.01.25. 12:25
A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint sok hazai városban kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?