Blogolj!

Szijjártó Péter: hiába akar mást láttatni a liberális politika, Magyarországot nagy tisztelet övezi

Elsötétült az ég a szentesi Megyeháza épülete fölött hétfőn délután, ám ezúttal semmi rosszat nem vetített előre az időjárás. Sőt. Csupán arról volt szó, hogy az égiek esővel köszöntötték Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki lakossági fórumot érkezett tartani a Csongrád megyei városba.

Fotó: Kovács Márton

Farkas Sándor államtitkár azért felvette az aggodalom álcáját miközben felkonferálta a külügyminisztert, mondván a vasárnapi tisztújító Fidesz kongresszuson elhangzott: New York után, de Sanghaj előtt Budapesten állomásozik Szijjártó Péter, no, de akkor hol marad Szentes? - tette fel tréfásan a kérdést, ám a csurig megtelt díszteremben mindenki értette a viccet.

"Mindenek előtt fel kell idéznem Önöknek a kilenc évvel ezelőtti időszakot"

- kezdte Szijjártó Péter.

Nem nosztalgiából, csupán azért, hogy világosan tudjuk értékelni, hol tartunk 2019-ben. 2010-ben kapta meg a Fidesz-KDNP először a kétharmados többséget, s bár az idő sok mindent megszépít, nem hallgathatjuk el, hogy az ország akkor igen rossz helyzetben volt: 12,5 százalékos volt a munkanélküliségi arány, 1,8 millió ember fizetett adót, az államadósság elérte a 85 százalékot, az éves költségvetés deficitje pedig 7,5 százalék volt.

Ma Magyarországon évente 5 százalék fölötti a gazdasági növekedés - amely mutatóval szoros versenyben vagyunk az írekkel a vonatkozó rangsor első helyéért Európában -, a munkanélküliség 3,3 százalékra csökkent, ami a közgazdasági tankönyvek szerint teljes foglalkoztatottságot jelent"

- tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

"A magyar kormány tíz évvel ezelőtt azt vállalta, hogy egymillió új munkahelyet hoz létre a következő évtizedben. Azok a szakértők, akik éljenezték azt a politikát, ami kis híján csődbe vitte az országot csupán nevettek rajtunk, ám kilenc év elteltével elmondhatjuk, 2010 óta nyolcszázezer új munkahely jött létre, az adófizetők száma pedig 4,5 millióra növekedett - a rendszerváltozás óta még soha nem dolgoztak ennyien az országban"

- világított rá Szijjártó Péter.

A külügyminiszter hozzátette, az elmúlt kilenc évben az ország minden évben csökkenteni tudta az államadósságát, ma Magyarország a világgazdaság egyik legversenyképesebb gazdaságát tudhatja magáénak.

A kijelentés valóságalapját számok bizonyítják - húzta alá a külügyminiszter, hozzátéve, Magyarország a világ 35 olyan országa közé tartozik, amely egy év alatt 100 milliárd eurót meghaladó exportot tud előállítani, ám ez csak akkor lehetséges, ha a világ országai igényt tartanak a magyar termékekre és megvásárolják azokat.

"Hiába gondol és akar mást láttatni a liberális sajtó és politika, mára Magyarországot óriási tisztelet övezi a nemzetközi politikai életben. Csak éppen azok az emberek, akiket valaki valamiért az Európai Unió és az európai gondolatvilág kizárólagos képviselőinek tart ennek az ellenkezőjét próbálják belesulykolni a magyar emberekbe.

Azt akarják láttatni, hogy minket senki nem vesz semmibe, mi bontjuk meg az európai egységet. Az elmúlt kilenc év teljesítményéért viszont minden magyar embernek jár a köszönet, hogy Európa lesajnált sereghajtójából az európai gazdasági növekedés egyik motorjává tudott válni az ország és 2014 óta minden évben minden beruházási és exportra vonatkozó rekordot sikerült megdöntenie"

- szögezte le a külügyminiszter.

Fotó: Kovács Márton

Szijjártó Péter hangsúlyozta, ha a kormány nem kizárólag a nemzeti érdekek alapján hozná meg döntéseit, akkor a jelenlegi európai politikai életben pillanatok alatt elveszne. Hozzátette, az elmúlt években Brüsszel, New York és más nyugati városok prominens képviselői azért indítottak Magyarország ellen egészpályás letámadást, hogy ne mi dönthessük el, kikkel élünk együtt saját hazánkban, de az európai politikában tombol a képmutatás és a kettős mérce, s ha csak azt vennénk figyelembe, hogy mit ír rólunk bármelyik nemzetközi liberális orgánum, vagy mit mondanak rólunk külföldi politikusok, pillanatok alatt a vesztesek oldalára kerülnénk.

A lakossági fórumon felszólalt Gémes László polgármesterjelölt is, aki elmondta, 2010-ban nagyot fordult a világ, hiszen a magyar kormány felemelte az önkormányzatokat, éppen ezért elmondható, hogy az önkormányzatok helyzete mára teljesen stabillá vált. A fejlesztési források a kormánynak köszönhetően megérkeznek a településekre, és ha megvannak a megfelelő tervek, célok és egység, akkor minden város kezében ott a lehetőség, hogy kihozza a maximumot magából.

"Bár Szentes szépen fejlődött az elmúlt években, ez a fejlődés nem megfelelő mértékű. A napi szintű döntéseket jelenleg is meg tudjuk hozni, de a turizmusban, a sportban és a gazdaságfejlesztésben számos kihasználatlan lehetőség rejlik. Ma Magyarországot a világ egyik legerősebb kormánya irányítja, ezért olyan vezetőket kell választani a települések élére, akik a kormányzattal együttműködve meg tudják valósítani a fejlesztéseket"

- mondta Gémes László.

Szijjártó Péter a lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be, már több fejlesztés lehetőségéről is tárgyaltak Gémes Lászlóval. A szentesi Dr. Bugyi István kórház műtéti tömbjének a kormány által százötven millió forinttal finanszírozott tervezési munkálatai befejeződtek, ezért elkezdődhet a tervek valóra váltása és a tömb megépítése. A külügyminiszter hangsúlyozta, különösen fontos lenne a térség számára, hogy erősítse beruházás-vonzó képességét, de sajnos ebből a szempontból Szentes nem teljesített jól az elmúlt években - tette hozzá Szijjártó Péter.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84142/pics/lead_800x600.jpg
Szentes,Szijjártó Péter
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hazánk is a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége alapítói között

2020.02.08. 11:35
A nemzetközi szervezetet 27 ország hozta létre az amerikai elnök, Donald Trump kezdeményezésére.

Külügyminiszter lehet Novák Katalinból?

2020.01.04. 05:35
A Privátbankár portál értesülései szerint küszöbön áll a kormányátalakítás, mellyel az Európai Néppártból kifelé tartó Orbán Viktor megerősítheti az amerikai ultrakonzervatív, neoprotestáns …

Szijjártó Péter: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

2019.11.21. 19:05
A migrációs helyzet egyre súlyosabb, a Nyugat-Balkánon már lassan 100 ezer a feltorlódott migránsok száma - mondta …

Szijjártó: meg kell büntetni az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosokat

2019.11.19. 17:55
Nem az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok visszafogadásáról, hanem a megbüntetésükről kell beszélni - foglalta össze …

Szijjártó: Magyarországnak és Oroszországnak is fontos a keresztény kultúra védelme

2019.11.03. 15:10
Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és …

Szijjártó Péter: Európa-bajnok a gazdasági növekedésünk

2019.09.21. 09:30
Bevándorlásellenes és bevándorláspárti, alkalmas és alkalmatlan jelöltek között kell dönteni az önkormányzati választáson – foglalta össze október 13-a tétjét a …

Kocsis Máté: a kormány soha nem mondta meg senkinek, hogy hány gyermeket kell szülnie

2019.09.12. 21:00
A Fidesz frakcióvezetője csütörtök délután Szentesen beszélt a Csongrád megyei település lehetőségeiről, valamint reagált …

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Magyarország mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket

2019.04.16. 15:20
Éppen ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is részt vesz, erről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszélt kedden …

Ezeket a cikkeket olvastad már?