Blogolj!

Blogstar kávéház

Hiány

A vidéki posták lelakatolása.

Míg a Magyar Posta létszámhiánnyal küzd, a vidéki hivatalok jó része kihasználatlan; falusi kisposták tömegére vár felszámolás a választások után – állítja a Népszava Online.

„Több száz kisposta bezárása természetesen a dolgozókat is érintené. Egyrészt szintet lépett a munkaerőhiány a Magyar Postánál: Rajkán már nem viszik ki a levelet, ezért az emberek maguk mennek el a küldeményekért a helyi postahivatalba. Ugyanakkor, a tervezett bezárások mellett az állami cég hatalmas létszámhiánnyal küzd: legalább 300 embert azonnal fel tudna venni kézbesítő, postai ügyintéző vagy gépkocsivezető pozícióba Szerencstől Szombathelyig, de Budapesten is rengeteg a betöltetlen állás. Pedig átlagosan 10 százalékos az idei bérfejlesztés a március elején aláírt bérmegállapodás szerint. Vagyis munka lenne az állami társaságnál, csak nem a falusi kispostákon. Ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan rúgják ki az embereket a cégtől: tavasszal csoportos létszám-leépítést hajtottak végre, mintegy 300 fővel csökkentették az irányítási-adminisztratív területen az állomány létszámát.”

Posták százait zárhatják be a választások után

Míg a Magyar Posta létszámhiánnyal küzd, a vidéki hivatalok jó része kihasználatlan; falusi kisposták tömegére vár felszámolás. Az önkormányzati választások és a rezsiutalványok kézbesítése után, október 17-én mintegy 300 falusi kispostát zárhatnak be országszerte - értesült a Napi.hu, több szakszervezeti forrásból.

Korda

Karácsony gazembersége.

Karácsony Gergely sötét alakok hátán kíván felmászni a hatalomba, de képtelen kordában tartani őket. Erről beszél Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója az Origo.hu-nak.

„A szakértő elmondta, hogy a Lackner és társasága a 90-es évek szocialista és szabaddemokrata politikáját és politikusait idézi: akik gengsztermódszerekkel dolgoztak. Kifejtette továbbá, hogy abból is látszik Karácsony alkalmatlansága, hogy ilyen alakok hátán kíván felmászni és rajtuk keresztül pozícióhoz jutni, cserébe pedig számos gazemberség felett szemet huny. Arra viszont képtelen, hogy kordában tartsa ezeket az embereket.”

Farkas Örs: Karácsony sötét alakok hátán kíván a hatalomba felmászni

Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója nyilatkozott az Origo-nak a pénteken a Karácsony szövetségesének számító, kispesti szocialisták háza tájáról kirobbant gigabotrány kapcsán. A szakértő elmondta, hogy a Lackner és társasága a 90-es évek szocialista és szabaddemokrata politikáját és politikusait idézi: akik gengsztermódszerekkel dolgoztak.

Remény

Botka árokásása.

Lázár János szavai ellenére a szocialisták korábbi miniszterelnök-jelöltje sokszor illette kemény szavakkal a miniszterelnököt és kormányát – mutatja be a Hirado.hu.

„Az MSZP kongresszusán egy évvel a választások előtt Botka többször is keményen nekiment Orbán Viktornak. Mint mondta, a kormányfő 'a nemzet legnagyobb árokásója', és Putyinnak adja el a hazát. Azt is mondta, hogy a Fidesz a 21. század legnagyobb nemzetgyilkosa, mert megölte a reményt.”

Botka korábban többször is kemény szavakkal illette a kormányfőt

Botka Lászlót dicsérte egy rádióinterjúban Lázár János. A Fidesz parlamenti képviselője arról beszélt, hogy ő Botkát annál okosabb és nyugodtabb embernek tartja, hogy túl keményen támadja ellenfeleit, és ezzel veszélyeztesse az általa vezetett város fejlődési esélyeit. Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint Lázár egy kiváló stratéga.

Támogatás

A Jobbik antiszemitizmusa.

Nem ez az első antiszemita botránya Mirkóczki Ádámnak. 2013-ban például piros ultihoz hasonlította a holokausztot – tárja föl a Magyar Hírlap Online.

„Újabb jobbikos antiszemita botrány. Az elemi.hu birtokába került az a 2015-ös levelezés, amelyet a jobbikosok a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján indítottak. Ebben Mirkóczki vitatja az auschwitz-i haláltáborokban megölt zsidók számát, amelyre a Jobbik sajtóosztályának akkori munkatársa azt írta: ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!”

Újabb jobbikos antiszemita botrány

Újabb jobbikos antiszemita botrány. Az elemi.hu birtokába került az a 2015-ös levelezés, amelyet a jobbikosok a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján indítottak. Ebben Mirkóczki vitatja az auschwitz-i haláltáborokban megölt zsidók számát, amelyre a Jobbik sajtóosztályának akkori munkatársa azt írta: „ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!" A levelezéshez Balasi András, a főváros V.

Szerencse

Elton John imája.

Elton John kitárulkozott, és elárulta, imádkozott azért, hogy újra lássa fiait, miután majdnem meghalt a prosztatarák-kezelése után egy súlyos fertőzésben – így a Blikk Online.

Elton Johnt 11 napig ápolták, majd miután hazatérhetett még hét hétig kellett pihennie. „Hihetetlenül szerencsés voltam, habár be kell valljam, akkor nem éreztem magam túlságosan annak. Minden éjjel csak feküdtem az ágyamban azon gondolkodva, vajon meghalok-e. A kórházban, amikor leszállt az éj, imádkoztam: kérlek, ne hagyj meghalni, kérlek, hadd lássam újra gyermekeim, kérlek, adj még egy kis időt...”

Elton John ezért imádkozott a halálhoz közeli órákban

A zenészlegenda egy dél-amerikai turnéján betegedett meg, és emiatt időt kellett kivennie, hogy felépüljön. A 72 éves zeneszerző az emlékirataiban leírta: Az orvosok közölték David Furnish-el (a zenész férjével), Elton 24 órára van a haláltól. Ha a dél-amerikai turné egy nappal továbbment volna, akkor én már szenes pirítós lennék.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84325/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Szerződést akar bontani az újbudai önkormányzat Mága Zoltánnal

2019.12.12. 16:20
Nem tartanak igényt a fellépéseire és szerződés bont Újbuda. Ezt Barabás Richárd alpolgármester közölte Facebookján.

Módosul a vonatközlekedés a hétvégén

2019.12.12. 14:40
A Mávinform közlése szerint pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok a szombati munkanap miatt.

Elmeorvos vizsgálja a győri késelőt

2019.12.12. 13:35
Az elmeorvosi, pszichológusi és pszichiáteri vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy egészségügyi, vagy bűnügyi kategóriába tartozik a győri késes diák ügye.

Ezeket a cikkeket olvastad már?