894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Sugallás

A devizahitelesek megmentése.

Az Európai Unió Bírósága az elmúlt héten az eddigieknél egyértelműbben mondta ki, hogy semmisek azok a devizahitel-szerződések, amelyekben tisztességtelenek az árfolyamrés alkalmazását előíró rendelkezések – elemez a Népszava Online.

„A magyar devizahiteles adósoknak ennek nyomán nagyobb esélyük nyílt arra, hogy erre a döntésre hivatkozzanak, és ugyancsak az Európai Bírósághoz forduljanak. Ha ez megtörténik, akkor – hivatkozva a 'lengyel ítéletre' – a luxemburgi testület megvizsgálhatja egy hasonló ügyben, hogy lát-e hasonlóságot vagy azonosságot, viszont semmi sem garantálja, hogy azonos módon fognak dönteni. Emlékezetes, hogy a magyar Kúria egy jogegységi ítéletben elrendelte az árfolyamrésre vonatkozó szerződések pontosítását és kiegészítését, és úgy foglalt állást, hogy a kijavított pontok érvényben maradnak. Most viszont az Európai Bíróság ítélete már nem ezt sugallja.”

Fordulat a devizahiteles ügyben?

Nem optimista a makrogazdasági folyamatok megalapozottságát illetően Chikán Attila. Az első Orbán kormány egykori gazdasági minisztere, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora az úgynevezett „magyar modellről" úgy vélekedik, hogy a rövid távú sikerekért a kormány feláldozza a hosszú távú gazdasági és társadalmi érdekeket. Egy olyan időszakban ülünk le beszélgetni, amikor Magyarország legfontosabb makrogazdasági adatai jónak mondhatók.

Mérgezés

Hódmezővásárhely háborúskodása.

Hiába hirdetett kampányában fegyverszünetet Grezsa István, Hódmezővásárhely polgármesterjelöltje, ellenfele, Márki-Zay Péter nem volt tekintettel erre – derül ki a Magyar Hírlap Online interjújából.

„– A békétlenséggel nem csak az a baj, hogy rosszkedvűvé teszi a várost, megmérgezi a hétköznapokat, és barátokat, rokonokat, szomszédokat állít szembe egymással. Megbénítja a fejlődést is. Még csak közgazdásznak se kell lenni ahhoz, hogy az ember belássa: a munkahelyteremtő tőke oda megy, a gazdaság ott érzi jól magát, ahol stabilitás van, béke, kiszámítható és nyugodt körülmények. Vásárhely sajnos bő másfél éve nem ilyen hely, inkább háborús hadszíntér. A megtorpanást először mindig a hétköznapokban érezni, a város fokozatosan elhanyagoltabb, gazosabb, gazdátlanabb lesz, de az igazán súlyos következményeket az mutatja, hogy alig indult új beruházás.”

Le kell végre zárni a polgárháborút

Kampánya elején kijelentette, hogy nem akar részt venni az iszapbirkózásban, az ellenfél támadásában, mert Hódmezővásárhelynek békére van szüksége. Mennyire sikerült ezt megvalósítani az elmúlt hónapokban, és hogyan viselkedett ehhez képest az ellenfél? - Alföldi emberhez méltó makacssággal ragaszkodtunk ahhoz, hogy akárhogy is provokálnak engem, személyesen vagy a csapatomat, nem vesszük fel a kesztyűt, mert ezt a polgárháborút nem megnyerni kell, hanem lezárni.

Szankció

Brüsszel kvótás játékai.

A csetlő-botló baloldal nem képes és nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek – olvasható az Origo.hu-n.

„Az államtitkár kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: valóban 'mozgás van' Brüsszelben a kvótavita kapcsán, aminek az egyik oka, hogy Olaszországban átalakult a kormány. Hozzátette, a Conte-kabinet fordulatot hajtott végre, ahhoz képest, amit Salvini korábbi belügyminiszter képviselt és hangosan követelik a kötelező kvóta bevezetését. – A szokásos játék zajlik, előbb önkéntes kvótáról beszélnek, majd hirtelen elkezdik követelni a kötelező kvótát, szankciókkal kiegészítve, tehát, ha valaki nem vesz benne részt, akkor súlyos összegeket kellene fizetnie – fogalmazott.”

A baloldal nem alkalmas rá, hogy ellenálljon a bevándorlásnak

A csetlő-botló baloldal nem képes és nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az államtitkár felidézte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt nemrégiben találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével.

Törekvés

Az unió drámai migránshulláma.

Az eddiginél is nagyobb menekülthullám érheti el az Európai Uniót, ha nem kapnak több segítséget a külső határon fekvő tagállamok – mondta Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapnak a Hirado.hu szemléje szerint.

„A miniszter kiemelte, hogy az EU-s partnerek 'túl sokáig magukra hagyták' a külső határon fekvő tagállamokat. Több segítséget kell adni nekik a határellenőrzéshez,'mert ha ez elmarad, 'olyan menekülthullám érkezik, mint 2015-ban, vagy talán még nagyobb'. Horst Seehofer aláhúzta, hogy Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnökkel mindent megtesz azért, hogy ezt elkerüljék, és törekvéseit teljes mértékben támogatja Angela Merkel kancellár.”

Seehofer: Az eddiginél is nagyobb menekülthullám érheti el az EU-t

Az eddiginél is nagyobb menekülthullám érheti el az Európai Uniót (EU), ha nem kapnak több segítséget a külső határon fekvő tagállamok - mondta Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapnak. A miniszter kiemelte, hogy az EU-s partnerek „túl sokáig magukra hagyták" a külső határon fekvő tagállamokat.

Böjt

Kiss Ramóna bohókás alakformálása.

Bár Kiss Ramóna kirobbanó formában van szülését követően, egy bohókás posztban mégis arról számolt be a közösségi oldalán, hogy fel kell zárkóznia az edzőteremben – így a Blikk Online.

„Göröngyös úton a csillagokig – ezt írta Kiss Ramóna ahhoz a posztjához az Instagramon, amiben csinos edzőcuccban feszít a tükör előtt. Az X-Faktor műsorvezetőnője most árulta el rajongóinak, hogy csaknem jó néhány hónappal azt követően, hogy világra hozta első gyermekét, Noét, újra elment edzeni. Rami bohókás azt is megemlítette bejegyzésében, hogy a szülés utáni első alakformálásnak is meg lett a böjtje: férjének, Lékai Máténak ugyanis nem tudta elkészíteni az ebédet.”

Kiss Ramóna 8,5 hónappal a szülés után először ment le az edzőterembe: „Az én husim fittebb lett"

Göröngyös úton a csillagokig - ezt írta Kiss Ramóna ahhoz a posztjához az Instagramon, amiben csinos edzőcuccban feszít a tükör előtt. Az X-Faktor műsorvezetőnője most árulta el rajongóinak, hogy csaknem jó néhány hónappal azt követően, hogy világra hozta első gyermekét, Noét, újra elment edzeni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84346/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?