Blogolj!

Blogstar kávéház

Sugallás

A devizahitelesek megmentése.

Az Európai Unió Bírósága az elmúlt héten az eddigieknél egyértelműbben mondta ki, hogy semmisek azok a devizahitel-szerződések, amelyekben tisztességtelenek az árfolyamrés alkalmazását előíró rendelkezések – elemez a Népszava Online.

„A magyar devizahiteles adósoknak ennek nyomán nagyobb esélyük nyílt arra, hogy erre a döntésre hivatkozzanak, és ugyancsak az Európai Bírósághoz forduljanak. Ha ez megtörténik, akkor – hivatkozva a 'lengyel ítéletre' – a luxemburgi testület megvizsgálhatja egy hasonló ügyben, hogy lát-e hasonlóságot vagy azonosságot, viszont semmi sem garantálja, hogy azonos módon fognak dönteni. Emlékezetes, hogy a magyar Kúria egy jogegységi ítéletben elrendelte az árfolyamrésre vonatkozó szerződések pontosítását és kiegészítését, és úgy foglalt állást, hogy a kijavított pontok érvényben maradnak. Most viszont az Európai Bíróság ítélete már nem ezt sugallja.”

Fordulat a devizahiteles ügyben?

Nem optimista a makrogazdasági folyamatok megalapozottságát illetően Chikán Attila. Az első Orbán kormány egykori gazdasági minisztere, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora az úgynevezett „magyar modellről" úgy vélekedik, hogy a rövid távú sikerekért a kormány feláldozza a hosszú távú gazdasági és társadalmi érdekeket. Egy olyan időszakban ülünk le beszélgetni, amikor Magyarország legfontosabb makrogazdasági adatai jónak mondhatók.

Mérgezés

Hódmezővásárhely háborúskodása.

Hiába hirdetett kampányában fegyverszünetet Grezsa István, Hódmezővásárhely polgármesterjelöltje, ellenfele, Márki-Zay Péter nem volt tekintettel erre – derül ki a Magyar Hírlap Online interjújából.

„– A békétlenséggel nem csak az a baj, hogy rosszkedvűvé teszi a várost, megmérgezi a hétköznapokat, és barátokat, rokonokat, szomszédokat állít szembe egymással. Megbénítja a fejlődést is. Még csak közgazdásznak se kell lenni ahhoz, hogy az ember belássa: a munkahelyteremtő tőke oda megy, a gazdaság ott érzi jól magát, ahol stabilitás van, béke, kiszámítható és nyugodt körülmények. Vásárhely sajnos bő másfél éve nem ilyen hely, inkább háborús hadszíntér. A megtorpanást először mindig a hétköznapokban érezni, a város fokozatosan elhanyagoltabb, gazosabb, gazdátlanabb lesz, de az igazán súlyos következményeket az mutatja, hogy alig indult új beruházás.”

Le kell végre zárni a polgárháborút

Kampánya elején kijelentette, hogy nem akar részt venni az iszapbirkózásban, az ellenfél támadásában, mert Hódmezővásárhelynek békére van szüksége. Mennyire sikerült ezt megvalósítani az elmúlt hónapokban, és hogyan viselkedett ehhez képest az ellenfél? - Alföldi emberhez méltó makacssággal ragaszkodtunk ahhoz, hogy akárhogy is provokálnak engem, személyesen vagy a csapatomat, nem vesszük fel a kesztyűt, mert ezt a polgárháborút nem megnyerni kell, hanem lezárni.

Szankció

Brüsszel kvótás játékai.

A csetlő-botló baloldal nem képes és nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek – olvasható az Origo.hu-n.

„Az államtitkár kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: valóban 'mozgás van' Brüsszelben a kvótavita kapcsán, aminek az egyik oka, hogy Olaszországban átalakult a kormány. Hozzátette, a Conte-kabinet fordulatot hajtott végre, ahhoz képest, amit Salvini korábbi belügyminiszter képviselt és hangosan követelik a kötelező kvóta bevezetését. – A szokásos játék zajlik, előbb önkéntes kvótáról beszélnek, majd hirtelen elkezdik követelni a kötelező kvótát, szankciókkal kiegészítve, tehát, ha valaki nem vesz benne részt, akkor súlyos összegeket kellene fizetnie – fogalmazott.”

A baloldal nem alkalmas rá, hogy ellenálljon a bevándorlásnak

A csetlő-botló baloldal nem képes és nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az államtitkár felidézte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt nemrégiben találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével.

Törekvés

Az unió drámai migránshulláma.

Az eddiginél is nagyobb menekülthullám érheti el az Európai Uniót, ha nem kapnak több segítséget a külső határon fekvő tagállamok – mondta Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapnak a Hirado.hu szemléje szerint.

„A miniszter kiemelte, hogy az EU-s partnerek 'túl sokáig magukra hagyták' a külső határon fekvő tagállamokat. Több segítséget kell adni nekik a határellenőrzéshez,'mert ha ez elmarad, 'olyan menekülthullám érkezik, mint 2015-ban, vagy talán még nagyobb'. Horst Seehofer aláhúzta, hogy Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnökkel mindent megtesz azért, hogy ezt elkerüljék, és törekvéseit teljes mértékben támogatja Angela Merkel kancellár.”

Seehofer: Az eddiginél is nagyobb menekülthullám érheti el az EU-t

Az eddiginél is nagyobb menekülthullám érheti el az Európai Uniót (EU), ha nem kapnak több segítséget a külső határon fekvő tagállamok - mondta Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapnak. A miniszter kiemelte, hogy az EU-s partnerek „túl sokáig magukra hagyták" a külső határon fekvő tagállamokat.

Böjt

Kiss Ramóna bohókás alakformálása.

Bár Kiss Ramóna kirobbanó formában van szülését követően, egy bohókás posztban mégis arról számolt be a közösségi oldalán, hogy fel kell zárkóznia az edzőteremben – így a Blikk Online.

„Göröngyös úton a csillagokig – ezt írta Kiss Ramóna ahhoz a posztjához az Instagramon, amiben csinos edzőcuccban feszít a tükör előtt. Az X-Faktor műsorvezetőnője most árulta el rajongóinak, hogy csaknem jó néhány hónappal azt követően, hogy világra hozta első gyermekét, Noét, újra elment edzeni. Rami bohókás azt is megemlítette bejegyzésében, hogy a szülés utáni első alakformálásnak is meg lett a böjtje: férjének, Lékai Máténak ugyanis nem tudta elkészíteni az ebédet.”

Kiss Ramóna 8,5 hónappal a szülés után először ment le az edzőterembe: „Az én husim fittebb lett"

Göröngyös úton a csillagokig - ezt írta Kiss Ramóna ahhoz a posztjához az Instagramon, amiben csinos edzőcuccban feszít a tükör előtt. Az X-Faktor műsorvezetőnője most árulta el rajongóinak, hogy csaknem jó néhány hónappal azt követően, hogy világra hozta első gyermekét, Noét, újra elment edzeni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84346/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.27. 03:30
A Fidesz győri hasítása, Jakab Péter képmutatása, a balliberálisok börtönbiznisze, a cölibátus kettős mércéje és Iszak Eszti buja meztelenkedése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.26. 05:20
A bürokráciai útvesztők gyermekáldozatai, Karácsony Gergely főkegyúri jogkörei, a Soros-hálózat globális mesterkedése, a Jobbik döbbenetes mélyrepülése és Szögeczki Ági oltári cukisága vasárnapi online lapszemlénkben.

Ónos eső teszi kellemetlenné a hétvégét

2020.01.25. 13:55
Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megint rossz a levegőminőség több nagyvárosban

2020.01.25. 12:25
A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint sok hazai városban kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt.

Blogstar kávéház

2020.01.25. 05:20
A NER milliárdos szúnyogirtása, Soros leplezetlen hálózatépítése, az Európai Néppárt durva házasságtörése, a balliberálisok száznapos esetlensége és Vajna Tímea különös kísérője szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Ezeket a cikkeket olvastad már?