Blogolj!

Blogstar kávéház

Roló

A CEU kapitulációja.

Mintegy 300 diák kezdte meg tanulmányait a Közép-európai Egyetem (CEU) bécsi kampuszán. Magyarország gazdasági és tudományos szempontból is veszített – állítja a Népszava Online.

„Szabadság nélkül nincs demokrácia. A CEU mindig is kiállt a demokratikus társadalmi értékek mellett, az utóbbi időben emiatt sok gondunk volt Budapesten – mondta hétfő délután Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora az egyetem bécsi kampuszának megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: noha kényszerítették őket arra, hogy amerikai akkreditációjú képzéseiket az osztrák fővárosba helyezzék át, Bécsben is otthon érzik magukat. – De maradunk Budapesten is, nem húzzuk le a rolót. Az Orbán-kormánnyal szembeni kapituláció nem opció – fogalmazott.”

CEU-rektor: Maradunk Budapesten is, nem húzzuk le a rolót

Mintegy 300 diák kezdte meg tanulmányait a Közép-európai Egyetem (CEU) bécsi kampuszán. Magyarország gazdasági és tudományos szempontból is veszített. Szabadság nélkül nincs demokrácia. A CEU mindig is kiállt a demokratikus társadalmi értékek mellett, az utóbbi időben emiatt sok gondunk volt Budapesten - mondta hétfő délután Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora az egyetem bécsi kampuszának megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Kvótacsapda

A V4-ek megingathatatlansága.

Bűnös dokumentum kerül ma az uniós belügyminiszterek tanácskozásának napirendjére. A máltai paktumot a német, az olasz, a francia és a máltai miniszter kötötte az Európai Bizottság migrációs biztosának óvó tekintete mellett – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Magyarázkodnivalója nemcsak Seehofernek lesz, hanem egy másik máltai cinkosnak, Castaner francia belügyminiszternek is. A négy társát legyilkoló szélsőséges muszlim rendőrségi dolgozó ügye nyilvánvaló hibákra világított rá, ráadásul felmerült a gyanú, hogy a támadás valódi okait megpróbálták eltussolni. A német Die Welt szerint ez az ügy olyan lehet Macronnak, mint Merkelnek a kölni szilveszter. Castanernek és Macronnak inkább a hazai helyzetet kellene kezelnie, ahelyett hogy újabb migránsokat szabadítanak Európára. Mindeközben a francia liberálisok éppen kiátkozzák a neves jobboldali gondolkodót, Éric Zemmourt, amiért egy nagy port kavart beszédben az iszlám és a migráció veszélyeiről beszélt. A visegrádi belügyminisztereknek keményen kell ma fellépniük, hogy minden lehetséges módon megfékezzék az újabb elmebajt. Elég csak Franciaországra vagy Németországra nézniük, ha esetleg meginognának.”

Kvótacsapda

Jelen volt a finn belügyér asszony is, aki már csak azért is nyugodt lélekkel adhatta áldását az egész ostobaságra, mert azok, akik a bombák elől menekülve egészen a távoli Észak-Európáig jutnak, szívesebben szipolyozzák a svéd ellátórendszert.

Feszítés

A hibrid nacionalizmus öröksége.

Hamis történelmi távlatok kísérték a 20. század globalizációját. Az ideológiák a modern politikában a kovász, az éles kés szerepét töltik be: néha összeforrasztják, néha szétvágják a nemzetközi politika legfontosabb aktorainak tekinthető államokat – olvasható az Origo.hu történelmi elemzésében.

„A nagyhatalmak egyetértésének hatására megszületett, egy kísérletnek is tekinthető soknemzetiségű állam Európa térképén. A soknemzetiségű területből kellett egy működőképes államrezont szervezni; ehhez a nacionalizmusnak egy új fajtájára volt szükség, amit ma jugoszlávizmusnak, a délszlávok összetartozását kifejező nemzettudatnak nevezhetünk. Ez a hibrid nacionalizmus a nagyszerb nacionalizmus és a horvát, valamint a szlovén és más kisebb délszláv népek nacionalizmusának ötvözete. A kisnépi nacionalizmusok centrifugális ereje a nagyszerb nemzettudat volt. Már az új államalakulat első percétől kezdve éreztette hatását a kohéziót szétfeszítő centripetális erők működése.”

Hamis történelmi távlatok kísérték a 20. század globalizációját

Az ideológiák a modern politikában a kovász, az éles kés szerepét töltik be: néha összeforrasztják, néha szétvágják a nemzetközi politika legfontosabb aktorainak tekinthető államokat. A 20. század bővelkedik az ilyen ideológiavezérelt eseményekben, döntésekben. Dr. Bertalan Péter, a VERITAS Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa és a Károli Gáspár Református Egyetem docensének írása Kelet-Közép-Európa transznacionális eseményeiről, történéseiről és összefüggéseiről.

Hatékonyság

Tarlós István magabiztossága.

Magabiztos és stabil Tarlós István 13 százalékos előnye Karácsony Gergellyel szemben – írja a Nézőpont Intézetre hivatkozva a Hirado.hu.

„Hangsúlyozta, ennek ellenére a 13 százalékos szavazatelőny Tarlós István számára magabiztos állás, ugyanakkor a választási verseny a különbségtől függetlenül meglehetősen szoros. Megjegyezte, ami itt kulcsszerepet játszik majd a kampány utolsó hetében, az a mobilizáció és a mozgósítás hatékonysága. Az elmúlt években a közvélemény-kutatások megfelelő pontossággal, jó arányban tudták előre jelezni a választások végeredményét – mondta Lánczi Tamás politológus.”

Magabiztos és stabil Tarlós István 13 százalékos előnye

A biztos szavazók körében Tarlós István főpolgármester, a Fidesz-KDNP jelöltje 53 százalékon, Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás jelöltje 40, Puzsér Róbert, az Állampolgárok a Centrumban Egyesület jelöltje 7 százalékon áll. Berki Krisztiánnak jelenleg nincs azonosítható szavazótábora - derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Méreg

Czippán Anett narancsos szexisége.

Dögös fekete fehérneműben állt a kamera elé Czippán Anett, aki vállalja, hogy narancsbőrös a combja és a feneke – így a Blikk Online.

„Mindenkinek van olyan testrésze, amit szeret, és van olyan, amit ki nem állhat. Én 15 éves korom óta utálom, hogy minden a combjaimra rakódik. Sajnos, a méreganyagok is – írta a kétgyermekes műsorvezetőnő, aki rajongói szerint elképesztően szexin fest friss fotóján.”

Bevállalta: Czippán Anett nem szégyelli narancsbőrös combját - fotó

Dögös fekete fehérneműben állt a kamera elé Czippán Anett, aki vállalja, hogy narancsbőrös a combja és a feneke. „Ma már van bátorságom ilyen képet posztolni" - írta friss, az Instagramra posztolt fotójához Czippán Anett, aki e kép tanúsága szerint mára már egyáltalán nem szégyelli, hogy teste itt-ott narancsbőrös, hiszen úgy véli: ez „része" lett az emberek többségének.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84376/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kedden távozhat Borkai a Fideszből

2019.10.14. 18:55
Az éppen külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László és Kubatov Gábor konzultációra hívta Borkai Zsoltot.

Meg kell ismételni a szavazást Nyéstán

2019.10.14. 17:50
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 30 napon belül megismétlik az önkormányzati választást, mert fiktív lakcímmel rendelkezők is szavaztak.

Több településen is szavazategyenlőség alakult ki

2019.10.14. 12:00
Tizenkét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani - derül ki a Nemzeti …

Érvénytelen szavazatokkal is nyert az MSZP-s polgármester Mohácson

2019.10.14. 10:35
A Baranya megyei városban érdekesen alakultak az idei választások.

Szijjártó: Magyarország szempontjából kulcsfontosságú, hogy a lengyel Jog és Igazságosság párt győzött

2019.10.14. 09:20
Magyarország számára kulcsfontosságú, és a lehető legjobb hír, hogy a Jog és …

Nem jár a sikló és a libegő

2019.10.14. 09:10
Hétfőtől péntekig nem üzemel a Zugligeti Libegő és a Budavári Sikló - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap éjjel az MTI-vel.

Választás: Eredmények Budapest kerületeiben

2019.10.14. 07:35
Nemcsak a főváros polgármesterének személye változott, hanem számos budapesti kerület is váltott, bár volt, ahol csak pár száz szavazat döntött. Nézzük, mi történt a kerületekben.

Blogstar kávéház

2019.10.14. 05:25
Karácsony köszönete, a NER megroppanása, a demokrácia sikere, az ellenzék pozícióharcai és Nacsa Olivér sorozatos válásai hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.10.13. 02:00
Karácsony romos pályafutása, Gyurcsány durva kioktatása, Budapest önállóságának elvesztése, Magyarország népszerűsége és Gáspár Evelin dögös szexisége vasárnapi online lapszemlénkben.

Több mint 240 illegális bevándorló érkezett Görögországba az elmúlt egy nap alatt

2019.10.12. 18:45
Több mint 240 migráns kelt át Törökországból Görögországba péntek óta – közölték a görög és az európai uniós …

Ezeket a cikkeket olvastad már?