894 új fertőzött
894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett.
Blogolj!

Papp Gábor: Hévíz nem a langyos víz városa

Ugyan ellenjelölt nélkül indul Papp Gábor a polgármesterségért Hévízen, de ettől még nem mindegy neki, hogy kik alkotják a képviselőtestületet. Éppen ezért fontos számára a választói aktivitás: senkinek sem szabad otthon maradnia vasárnap, mert ezzel tehetik le csak igazán a voksukat Hévíz fejlődése mellett. Meglátása szerint jelzésértékű szavazás lesz a mostani. Blogstar-interjú.


- Az ellenzéke nem állított polgármesterjelöltet a vasárnapi választásra, így saját személyét – és jövőbeni munkáját -  illetően sok izgulni valója nincs hétvégén. Vagy mégis?

- Inkább kicsit büszke vagyok arra, hogy nem találtam kihívóra. Talán ez is elismerése annak a munkának, amit az elmúlt években képviselőtársaimmal Hévízen véghez vittünk. Az emberek megtapasztalhatták, hogy mennyi mindent csináltunk, és látják az irányt, hogy mi ezt szeretnénk tovább vinni. Most is arra biztatnám a hévízieket, hogy mint eddig mindig, menjenek el szavazni. A város ebben mindig az élen járt. Biztosan furcsa számukra, hogy csak egy polgármesterjelölt van. De nekünk, a munkánknak fontos megerősítése, ha minél több szavazatot kapunk. Nekem egy szavazat is elég, hogy polgármesterjelöltből polgármester legyek, de arra kérem őket, hogy minél többen menjenek el, mondják el a véleményüket. Szavazzanak a képviselőkre, a polgármester-jelöltre és a megyei közgyűlés listájára. Mert ez fontos. Hévíznek meg kell mutatnia, hogy érdekli a közélet, érdekli az önkormányzat sorsa. Bennünket pedig nagyon érdekel a minél több vélemény a munkánkról és azokról tervekről, amiket letettünk eléjük.

- Úgy tűnik nem a levegőbe beszél, mert az asztalán látom a 2020-21-re vonatkozó városfejlesztési terveket. Ez minden, csak nem babéron ücsörgés...

- Erre az időszakra teljesen - szinte napi szinten - be vagyunk táblázva.

Annyi megvalósítandó fejlesztés zajlik jelenleg, ami a következő 2-3 évünket egyértelműen meghatározza. És ehhez elengedhetetlen a csapatmunka. Márpedig csapatkapitány igazán akkor tudom irányítani a csapatom, ha ismerem őket, a kiválasztásukban az eddigi teljesítmények játszanak szerepet. Ezért fontos, hogy vasárnap ne csak én, hanem az általam bemutatott csapat nyerje el a hévíziek bizalmát.

Akkor garantáltan teljesülnek ezek a tervek.

- Örülnék, ha vissza is térnénk azokhoz...

- Az autóbusz-pályaudvar kitelepítésével több évtizedes probléma oldódik meg. A jelenlegi alpályaudvar bővítése - ahová egy 100 négyzetméteres fedett váró és egy modern közlekedésirányító rendszer is kerül - után a jövőben ez a hely üzemel majd központi pályaudvarként. A Kölcsey utca rendbetételét követően a régi főépületből turisztikai központ lesz információs irodával, pihenő- és gyereksarokkal, kerékpáros központtal. Új burkolatot, szökőkutat, padokat és rengeteg zöld növényt kap az egész tér, ahol a taxiállomások vannak - igazi városközpontot hozunk létre. Ezzel párhuzamosan nekilátunk a Schulhof sétány teljes rekonstrukciójának – aminek 2020 végére kell elkészülnie -, közben elindul egy új sport- és rendezvénycsarnok építése és a Vörösmarty utca, valamint a termelői piac felújítása. Egyértelmű és határozott célunk, hogy az infrastrukturális fejlesztések – utcák, járdák és közterületek rendbehozása - és a reptér üzemeltetése révén a városban működő szolgáltatókat is a még magasabb minőség felé tereljük.

- Jól hangzik, de nyilván Hévízen a bab is hús. Kiváltképpen ha azt látom, hogy az elmúlt kilenc évben összesen mintegy 10 milliárd forintnyi beruházás valósult meg. Így könnyű...

- Azt gondolhatják az emberek, ahogy Ön is, hogy egy kormánypárti városvezetőnek könnyű dolga van, mert biztosan minden pályázata és ötlete támogatásra talál. De ez egyáltalán nem így van.

Folyamatosan lobbizni kell, és bizonyítani, hogy Hévíznek minderre szüksége van. Egy város akkor működik jól, ha egy egységes gondolat mentén tudunk haladni. Akkor tud egy közösség és egy város jól fejlődni.

Szerencsére ez nálunk megvan, így az első négy év az előkészítés, az elmúlt öt esztendő pedig a megvalósítás időszaka volt. Számos nagyberuházást tudhatunk magunk mögött, csak a példa kedvéért: a reptér életben tartása, az egregyi városrész megújítása, a Széchenyi utca és a nagyparkoló teljes rekonstrukciója, a közintézményeknek otthont adó épületek állagmegóvása, megújult játszóterek, rendbe tett lakótelepi utak, fejlesztettük a sportinfrastruktúrát és megvalósult számos környezetvédelmi beruházás is.

- És a fiatalok?

- Megújítottuk a programkínálatot, támogatjuk az oktatási intézményeket s a fiatalok minden korosztályát az általános iskolásoktól a középiskolásokon át a felsőoktatásban tanulókig.

- 2010-ben választották meg először. Megvalósult minden, amit eltervezett, vagy van még „adóssága”?

- Fiatal korom ellenére öreg motorosnak mondhatom magam, hiszen még a rendszerváltás idején kezdtem politizálni, nyolc éven át önkormányzati képviselőként dolgoztam a városért mielőtt polgármesterré választottak, így kellő tapasztalat, rutin és számos ötlet birtokában vághattam neki a feladatnak. Tisztában voltam azzal, hogy - bár akkoriban a külső szemlélők számára megfelelően működött a település - muszáj továbblépni, mert óriási lehetőségek előtt áll Hévíz, amelyeket ki kell használni. Olyan régóta esedékes feladatokba vágtunk bele, mint a város infrastrukturális fejlesztése, külkapcsolatainak kiépítése, pályázatokban való részvétele. Azt hiszem az elmúlt években bebizonyítottuk, hogy az ígéreteinket megvalósítottuk, illetve szeretnénk még megvalósítani, hiszen előbb soroltam, hogy mennyi minden van folyamatban.

Új külsőt kap Hévíz

A boldog békeidők hangulatát akarják megidézni Hévízen, azaz megújul a Festetics-sétány, továbbá parkosítás és interaktív bemutatórendszert is kap a város. A helyi önkormányzat a közelmúltban nyert pályázatot Kultúrbarangolás Hévízen címmel. A bruttó 128 millió forintos támogatás segítségével megvalósulhat a régóta tervezett kálvária is az egregyi városrészben, azaz a terület alsó részén fedett pihenőhely, kerékpár és autóparkoló kialakítása, parkosítás is történik; valamint hangsúlyt helyeznek az interaktív bemutatási formákra.

- Azért nem minden fenékig tejföl. Tudtommal a reptér üzemeltetésének felvállalásáért, no meg a Széchenyi utca rekonstrukciója miatt a kivitelezések közben rengeteg kritikát kapott. Most mégis mindkettő sikersztori a városban.

- Mi tudtuk, hogy a Hévíz-Balaton Airport sorsa a város és a térség, így a Balaton-part és Zalaegerszeg tovább lépésének a kulcsa.

Nem titok, hogy a rövid távú terveink között szerepel menetrend szerinti járatok indítása, és az, hogy a fejlesztésekkel párhuzamosan elérjük a 300 ezres utasforgalmat. A Széchenyi utca felújítására pedig óriási szükség volt. Régóta halogatták, korábban senki nem mert belevágni, sőt: a szolgáltatók is óva intettek tőle minket. Mindezek ellenére az általuk predesztinált 36 hónap helyett 18 hónap alatt megvalósítottuk a beruházást.

Azt vallom, hogy a jól megalapozott döntést végig kell vinni, mert van úgy, hogy az eredmények a külső szemlélők számára csak évek múltán válnak láthatóvá.

- Jól bírja a nyomást és a kritikát?

- Bár sokan ezt másképp gondolják, a polgármesterség nem a csillogásról és a fogadásokról szól, hanem napi 24 órás munka, aminek sok esetben a család látja kárát. Itt kell élni, járni az utcákat, beszélgetni az emberekkel, figyelmesen meghallgatni a problémáikat, s mindebből összerakni a város épülésének, szépülésének terveit. Ami pedig a kritikát illeti, ha építő jellegű és jogos, azt mindig szívesen vesszük. Mi, városvezetők, azért vagyunk, hogy a hévíziek álmait megvalósítsuk, lehet, hogy azokat is, amik még eszükbe sem jutottak. És különben is: Hévíz nem a langyos víz városa.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84403/pics/lead_800x600.jpg
Hévíz,képviselő,közösség,Papp Gábor,Polgármester,Repülőtér,Választás 2019
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hajdúnánáson és Ráckevén is tarolt a Fidesz

2020.09.20. 21:35
Mindkét településen időközi polgármester-választást tartottak vasárnap és mindkét településen hatalmas győzelmet arattak a kormánypártok jelöltjei.

Hévíz alaposan felkészült a járvány erősödésére

2020.09.07. 19:20
Most már mindenki számára világossá vált, hogy a koronavírus-járvány második hulláma elérkezett hozzánk is. A járvány erősödésére a fürdőváros is felkészült, a már …

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Feloszlatja magát Balatonszepezd képviselő-testülete

2020.06.27. 18:00
Balatonszepezdről legutóbb az önkormányzati választások környékén hallhattunk, ugyanis a balatonparti város volt egyike azon két magyarországi településnek, ahol senki sem szeretett …

Ingyenes maszkot kaptak a Hévíziek

2020.04.20. 09:10
Díjmentesen biztosít védőmaszkokat Hévíz Város Önkormányzata a lakosságnak. Ezek kiosztása két napon át zajliott a város négy pontján, szabad területen. Délelőtt a 65 évnél idősebbek, délután pedig a fiatalabb …

Nem csak a látszatra adnak Hévízen

2020.04.17. 08:55
Szerencsére a hévízieknek nem kell aggódniuk, ugyanis nagyon jó kezekben vannak, Papp Gábor polgármester igyekszik mindent megadni ahhoz a helyieknek, hogy biztonságban érezhessék magukat.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

A magyar határok lezárása Ferihegyet is érinti

2020.03.16. 16:55
Orbán Viktor hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy Magyarország hétfő éjféltől lezárja a határait a koronavírus-járvány miatt. Kiderült, a rendelkezés a nemzetközi repülőforgalmat is …

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?