Blogolj!

Blogstar kávéház

Szlogen

Tarlós karakterének ereje.

Tarlós István előnye abból fakad Karácsony Gergellyel szemben, hogy az ő karakterét erősnek látják, az ellenfeléét, Karácsony Gergelyét pedig gyengének a választók – elemez az Origo.hu.

„Tarlós azért tud erősebb lenni és az előnye abból származik, hogy az ő karakterét erősnek látják, az ellenfeléét, Karácsony Gergelyét pedig gyengének. Nem véletlen, hogy a kormánypártoknak az a szlogenje, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, az tapad is rá, mert egyszerűen passzol a karakteréhez és ezt az emberek érzékelik – mondta Lánczi Tamás politológus.”

Tarlós István karakterét erősnek látják a választók

Tarlós István előnye abból fakad Karácsony Gergellyel szemben, hogy az ő karakterét erősnek látják, az ellenfeléét, Karácsony Gergelyét pedig gyengének a választók.Többek között erről és a pártok esélyeiről beszélgetett Lánczi Tamás politológus és Farkas Örs politikai elemző a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel.

Összefogás

A moslékkoalíció működőképtelensége.

Kósa Lajos, A Fidesz kampányfőnöke a Magyar Hírlap Online-nak arról beszél, a „moslékkoalíció” tagjai ki nem állhatják egymást, és ha nyernének valahol, igen hamar azt vehetnénk észre, hogy összevesznek a koncon, ellenkező esetben pedig a kudarc miatt fognak azonnal egymásnak ugrani.

„Ebben a 'nagy ellenzéki összefogásban' sem a résztvevő politikusok személy szerint, sem pedig a mögöttük álló politikai erők nem szeretik egymást. Sőt. Mindennél többet elárul erről a győri jobbikosok szóleleménye, amit arra az ellenzéki együttműködésre találtak ki, amiben egyébként ők maguk is részt vettek: 'moslékkoalíció'. Ki nem állhatják egymást, de most a pénzért és a hatalomért összefogtak. Ha nyernének valahol, igen hamar azt vehetnénk észre, hogy összevesznek a koncon, ha veszítenének, akkor pedig a kudarc miatt fognak azonnal egymásnak ugrani. Semmi sem tartja össze őket, csak a Fidesz gyűlölete. Ez a horrorkoalíció se így, se úgy nem működőképes, ezért fontos megakadályoznunk, hogy megtéveszthessék a választókat.”

Kósa: Ezen a választáson az egyetlen szívesen vállalt pártlogó a Fidesz-KDNP-é

A kampány során, az elmúlt hetekben körbeutazta az országot. Mit tapasztalt? - Az elmúlt időszakban ezerkétszáz polgármesterjelöltünkkel találkoztam. Úgy látom, hogy a választók, akik figyelnek a közéletre, sokkal tájékozottabbak, mint amennyire az ellenzéki politikusok azt hiszik. Az önkormányzati választásról a polgárok valóban azt gondolják, hogy alkalmas embereket kell megválasztani a falujuk, városuk vezetésére.

Lefújás

A fideszes kommunikáció összeomlása.

Megosztja a kormánypártot Borkai Zsolt ügye – így a Népszava Online.

„Összeomlás képét mutatta a fideszes kommunikáció péntekre a Borkai-ügyben: a szexbotrányhős polgármester péntek délután négykor rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Győrbe hat órára, majd nem sokkal a nagy bejelentés előtt hirtelen indoklás nélkül lefújták az egészet. Lapunk elérte a polgármester sajtófőnökét, ám ő csak annyit erősített meg, hogy ők, helyben szervezték a rendkívüli sajtótájékoztatót, ám azt már nem mondhatta meg, hogy miért kellett azt lefújni. Arra a kérdésünkre, hogy a fővárosból, a Fidesz vezetése döntött-e így arra annyit mondott: nem tud mást mondani.”

Már a Fideszt is megosztja Borkai botránya

A fideszes kommunikáció megzavarodott a Borkai-ügyben: a szexbotrányba keveredett polgármester péntek délután négykor rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Győrbe hat órára, majd nem sokkal a kezdés előtt hirtelen lefújták azt indoklás nélkül. A kormánylap Magyar Nemzet Borkai lemondását követeli, bár cikket néhány óra múlva eltüntették.

Akarat

Az Európai Bizottság elcsúszása.

Csúszhat az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság eredetileg november 1-jére tervezett hivatalba lépése – a Hirado.hu szerint a brüsszeli diplomáciai források biztosra veszik a halasztást.

„Sok szakértő szinte kizártnak tartja a november elsejei hivatalba lépést, különösképp annak fényében, hogy előző nap megbukott a román kormány, Emmanuel Macron francia államfő pedig azt mondta, hogy még nem áll készen új nevet felterjeszteni. Mások szerint viszont az ügy csakis politikai akarat kérdése. Egyesek mindemellett attól tartanak, hogy Goulard és Plumb elutasításával veszélybe kerül Von der Leyen terve a nemi kiegyensúlyozottság eléréséről. Csúszás esetén Jean-Claude Juncker jelenlegi elnök és csapatának tagjai maradnának a posztjukon ügyvivőként.”

Csúszhat az új Európai Bizottság hivatalba lépése

Csúszhat az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság eredetileg november 1-jére tervezett hivatalba lépése - közölték brüsszeli diplomáciai források pénteken. Komoly kételyek merültek fel a határidő teljesítésével kapcsolatban, miután az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságai csütörtökön elutasították a belső piaci biztosnak jelölt francia Sylvie Goulard kinevezését.

Nem

Keira Knightley titkos gyermekáldása.

Keira Knightley-nak már hat hete megszületett a kisbabája, ám eddig titokban tartották – írja a Blikk Online.

„A színésznőnek és férjének, James Rightonnak már van egy gyermekük, most azonban megszületett a kistestvére is. A hírt a színésznő új filmje, az Official Secrets promotálása közben erősítette meg egy BBC-nek adott interjúban. Érdekesség, hogy Knightley maga kérdezett rá, mennyire formális az interjú, beszélhetnek-e arról, hogy van egy hathetes babája. A riporter ezt követően azonnal gratulált is a fiatal anyukának. Azt, hogy a gyerek milyen nemű, egyelőre nem árulták el.”

Hetekig titkolták a nagy hírt: megszületett Keira Knightley második gyermeke

A színésznőnek és férjének, James Rightonnak már van egy gyermekük, most azonban megszületett a kistestvére is. A hírt a színésznő új filmje, az Official Secrets promotálása közben erősítette meg egy BBC-nek adott interjú ban. Érdekesség, hogy Knightley maga kérdezett rá, mennyire formális az interjú, beszélhetnek-e arról, hogy van egy hathetes babája.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84490/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?