Blogolj!

Blogstar kávéház

Munka

Karácsony köszönete.

Történelmi győzelem született vasárnap Budapesten, ez a győzelem arról szól, hogy Budapest zöld lesz és szabad – mondta az Origo.hu szerint Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester az önkormányzati választás eredményét értékelve.

„Budapest holnaptól mindannyiunk közös otthona lesz és azokat is képviselni fogom, akik nem rám szavaztak – jelentette ki és köszönetet mondott az őt támogató politikusoknak, civileknek és szavazóknak. Elmondta, Tarlós István telefonon gratulált neki. Karácsony Gergely megköszönte a leköszönő főpolgármester eddig elvégzett munkáját.”

Karácsony Gergely a győzelmét értékelte

Történelmi győzelem született vasárnap Budapesten, ez a győzelem arról szól, hogy Budapest zöld lesz és szabad - mondta Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester az önkormányzati választás eredményét értékelve vasárnap este. Karácsony Gergely úgy értékelt, október 14-én "egy másik országban ébredünk", egy olyanban, ami elkezdte visszaszerezni a saját szabadságát.

Reagálás

A NER megroppanása.

A Népszava Online szerint a vidéki nagyvárosokból építkezhet az ellenzék. Elképzelhető, hogy a mostani választás után nem két, hanem három részre szakad majd az ország.

„– A Budapest utáni öt legnagyobb városból Pécs, Miskolc és Szeged az ellenzéké lesz, legalábbis a feldolgozottság jelen, fél tízes állása szerint – magyarázta. – Azaz az ellenzék két komoly helyszínen legyőzte a Fidesz-KDNP-t. Ez pedig azt jelenti, hogy új országra ébredünk hétfőtől, hiszen az ellenzéki pártoknak a korábbi egy helyett három komoly bázisuk lehet vidéken, ami anyagi, érdekérvényesítési és bázisépítési szempontból is fontos. Ennél többet nem lehetett várni a választástól, így is el lehet mondani, új helyzet állt elő a NER-ben, amire a kormánypártoknak reagálnia kell.”

Vidéki nagyvárosokból építkezhet az ellenzék

A baranyai megyeszékhelyen nem annyira a helyi jelöltekről szólt az önkormányzati választás, hanem arról, hogy a város lakói mennyire szeretik vagy utálják a Fideszt. Verekedéssel indult a választás Pécsen. Reggel Gyimesi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője be akart jutni a meszes lakótelep önkormányzati irodájába, ahol a kormánypárti jelölt csapata ételcsomagot osztott a környékbeli romáknak, ám az ajtónálló közmunkások nem engedték be őt és a politikust elkísérő ATV-riportert, Szalai Pétert.

Labda

Az ellenzék pozícióharcai.

A fővárosban komoly hatalmi belharc és osztozkodás kezdődhet a választás után – erről beszél Lánczi Tamás a Hirado.hu cikkében.

„Lánczi Tamás szerint azonban a színfalak mögött hatalmi harcok alakulhatnak ki, mivel kilenc éve semmit nem nyertek az ellenzéki pártok. A mostani helyzet csábító lehetőség arra, hogy a pozíciók elosztásánál éles harc alakulhat ki. A DK, az MSZP és a Momentum nagyjából azonos támogatottsággal rendelkezik, de Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd is labdába rúghat. Úgy vélte, hogy komoly hatalmi belharc és osztozkodás indulhat a választás után. A Fideszt is új helyzet elé állítja a budapesti eredmény, hiszen vitathatatlanul sikeres kormánypárti vezetők buktak el. Az látható, hogy a város második fénykorát élte, a rendszerváltás után erőre kapott, turisztikai célponttá vált. Lánczi Tamás szerint országos következtetést kell levonni abból, ami a fővárosban történt.”

Veszélybe kerülhetnek az eddig elért budapesti eredmények

A fővárosban komoly hatalmi belharc és osztozkodás kezdődhet a választás után - vélte Lánczi Tamás a Kossuth Rádió választási műsorában. Budapest fejlődése könnyen veszélybe kerülhet, ha az új főpolgármester a pozícióját arra használja, hogy országos politikát építsen. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) beszédet mond az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019.

Verseny

A demokrácia sikere.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a Borkai-botránynak érezhető hatása lett Budapesten, többek között ennek köszönhető, hogy az utolsó napokra szűkült az olló Tarlós István és Karácsony Gergely között – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A mostani választás jól jelzi, hogy Magyarországon a demokrácia köszöni szépen, jól van, a pártok demokratikus választáson mérették meg magukat. A mostani választás érdemi változást nem hoz országosan a politikai életben, ugyanakkor az ellenzék várhatóan a kommunikációs versenyt igyekszik majd megnyerni a következő napokban.”

A Borkai-botránynak érezhető hatása lett Budapesten

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője: A Borkai-botránynak érezhető hatása lett Budapesten, többek között ennek köszönhető, hogy az utolsó napokra szűkült az olló Tarlós István és Karácsony Gergely között. Így az ellenzéki jelölt a kudarcos kampánya ellenére nyerni tudott, ráadásul a Fővárosi Közgyűlésben is az ellenzék többséget tudott szerezni.

Terv

Nacsa Olivér sorozatos válásai.

Vége! Egy évvel és egy hónappal azután, hogy Nacsa Olivér (40) és riporter kedvese, Somossy Barbara (27) egy álomesküvő során ember és Isten színe előtt örök hűséget fogadtak egymásnak, kiderült: válnak – így a Blikk Online.

„– Sejthető volt, hogy valami nincs rendben körülöttük, hiszen korábban kifejezetten szerettek volna együtt dolgozni. Persze arra senki nem gondolt, hogy válás lesz a vége – tudtuk meg az egyik munkatársuktól. Egy biztos, Nacsa Olivér nem sokkal a negyvenedik születésnapja után ismét egyedül maradt, másodszorra is elvált, ráadásul az első és a második házassága kísértetiesen hasonlít egymásra. Nacsa 2011-ben igaz, több év jegyesség után, egy a budai várban található templomban tartotta első egyházi esküvőjét, ahogy a tavalyit is, az ifjú pár pedig akkor és most is Párizsba utazott romantikázni. Mindkét házasságnak azonban hamar vége szakadt, a humorista az első feleségétől is egy év után vált el. A két házasság között Nacsa Olivér a Barátok közt volt sztárjával, Pataki Szilviával járt, már tervezték az esküvőt, amikor annak a kapcsolatnak is vége szakadt.”

Kiderült: már hetek óta külön él Nacsa és a felesége

A sztárpár közleményben tudatta a hírt, igaz, a humorista csak az ismerőseivel osztotta meg a részleteket, míg a csinos műsorvezető nyilvános, ám azóta már törölt posztban írt a közös döntésről. „ Mindketten hálásak vagyunk, hogy megtaláltuk egymást és megadta a jóisten ezt a másfél évet, amelyet közösen tölthettünk együtt boldogságban, szeretetben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84546/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?