Blogolj!

Blogstar kávéház

Építés

Borkai Zsolt sejtelmes lelépése.

Megint sajtótájékoztatót hirdetett Borkai. Azonban a polgármester kérdésekre nem kíván válaszolni és interjút sem lehet vele készíteni. A Népszava Online arról ír, mi várható.

„Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyaló delegációjának egyik tagja azt mondta a Népszavának, valószínűleg nem szólítják fel lemondásra a győri polgármestert, ha már egyszer megnyerte a választást. – Ha kilép a Fideszből, akkor maradhat polgármester, ha a győriek így döntöttek – mondta forrásunk. Igaz, több fideszes háttérember szerint Borkai helyzete tarthatatlan és le is kell mondania. Ráadásul, mint az ATV.hu emlékeztetett rá, új választást ebben az esetben fél évvel később lehet kiírni, addig pedig a kormánypártnak lesz ideje új jelöltet felépíteni.”

Megint sajtótájékoztatót hirdetett Borkai

Azonban a polgármester kérdésekre nem kíván válaszolni és interjút sem lehet vele készíteni. A Magyar Nemzet szerint Borkai kedden távozhat a Fideszből. Bár korábban azt ígérte, eddig nem nyilatkozott Orbán Viktor miniszterelnök Győr korrupciós és szexbotrányba keveredett, ám ennek ellenére a hétvégén szűk többséggel újraválasztott fideszes polgármesterének, Borkai Zsoltnak későbbi jövőjéről.

Háttér

Gyurcsány Ferenc gyarapodó befolyása.

Régi embereivel kapaszkodna vissza a hatalomba a DK elnöke – összegzi a választás tapasztalatait az Origo.hu.

„Gyurcsány Ferenc és politikai hátországa a mostani önkormányzati választáson jelentősen megerősödött az öt évvel ezelőtti helyzetéhez képest. Pártja, a Demokratikus Koalíció ugyanis több kerületet és nagyvárost is megszerzett, javítva korábbi önkormányzati pozícióin. A bukott kormányfő tehát olyan helyzetbe került, hogy a háttérből tudja mozgatni a szálakat, és befolyásolni tudja az ellenzék politikáját.”

Gyurcsány Ferenc régi embereivel kapaszkodna vissza a hatalomba

Gyurcsány Ferenc és politikai hátországa a mostani önkormányzati választáson jelentősen megerősödött az öt évvel ezelőtti helyzetéhez képest. Pártja, a Demokratikus Koalíció ugyanis több kerületet és nagyvárost is megszerzett, javítva korábbi önkormányzati pozícióin. A bukott kormányfő tehát olyan helyzetbe került, hogy a háttérből tudja mozgatni a szálakat, és befolyásolni tudja az ellenzék politikáját.

Mérce

A Fidesz megbüntetése.

Vasárnap lezajlott az önkormányzati választás Magyarországon, amelyet összességében a Fidesz–KDNP pártszövetség nyert meg, de jó néhány helyen vesztes pozícióba került. Miért most tudott eredményt elérni az ellenzék? – teszi föl a kérdést a Hirado.hu.

„Tóth Erik szerint az a politikai teljesítmény mércéje, hogy csak most sikerült az ellenzéki pártoknak szemmel is jól látható politikai eredményeket elérni. Hozzátette, az is érdekes, hogy vidéken nem sikerült jól látható eredményeket elérniük az ellenzéki erőknek. Galló Béla abban látja ennek az alapvetően váratlan fordulatnak az okát, hogy a Fidesz a mostani választást vélhetően túlságosan is helyhatósági önkormányzati választásként fogta fel, így az érzelmek szintjén az ellenzéknek sikerült ezt átfordítani egy kormánykritikus hangulattá. Ebből a szempontból Karácsony Gergely személye indifferens volt, mert az emberek nem azt nézték, hogy ki alkalmas vagy ki nem a főpolgármesteri tisztségre, hanem valamilyen módon a Fideszt akarták megbüntetni – emelte ki.”

Miért most tudott eredményt elérni az ellenzék?

Vasárnap lezajlott az önkormányzati választás Magyarországon, amelyet összességében a Fidesz-KDNP pártszövetség nyert meg, de jó néhány helyen vesztes pozícióba került. Ezek közül a legfontosabb Budapest, ahol október 14-től Karácsony Gergely a főpolgármester, aki az ellenzéki összefogás színeiben indult. A 23 budapesti kerületből 14-ben az ellenzék nyert, ami azt jelenti, hogy a Fővárosi Közgyűlés is ellenzéki többségű lesz a következő öt évben.

Torpedó

A liberálisok brüsszeli bosszúja.

A francia Sylvie Goulard kigolyózása miatt a Renew Europe nevű frakció leszavazhatja a komplett új bizottságot. Sok fejfájást okozhat még az Európai Parlament Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Von der Leyen új neveket vár Macrontól, aki még nem döntött, kit delegál. A brüsszeli Politico szerint Macron nem lenne hajlandó elfogadni a Franciaországnak szánt – igen sok területet felölelő – belső piaci portfólió módosítását. A francia elnök később Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét is fogadta. A lap úgy tudja, Von der Leyen a hétvégén egyeztetett a Macron pártját is soraiban tudó liberális Renew Europe frakció képviselőivel, akik figyelmeztették, Goulard megtorpedózása miatt erősen megingott a bizalmuk az Európai Néppártban (EPP). A liberálisok tehát lényegében azzal fenyegették meg a német néppárti politikust, hogy nem fogják megszavazni a csapatát.”

Liberális bosszú Brüsszelben

Az európai sajtó napok óta arról ír, hogy nem fog tudni november elsején hivatalba lépni az új testület, miután múlt hétig a magyar, a román és a francia biztosjelöltet is elutasította az EP. Emmanuel Macron francia elnök értetlenkedve fogadta, miért utasították el a szakbizottságok Sylvie Goulard-t etikai és jogi kifogásokra hivatkozva, amikor szerinte a frakcióvezetők korábban még támogatták (az érintettek egyébként ezt cáfolták).

Jövő

Pásztor Virág zsizsegése.

A pályaválasztás komoly dilemma elé állít minden fiatalt, így nem csoda, hogy a Barátok közt Berényi Timije, Pásztor Virág (17) is komolyan elgondolkodott már azon, mit is szeretne továbbtanulni. Adott lenne persze, a színészet, de ez számára nem annyira egyértelmű – így a Blikk Online.

„Nagyon szeretek szervezkedni, zsizsegni, így el tudom képzelni, hogy esetleg rendezvényszervezéssel foglalkozzak, de a jelentkezés előtt szeretném még komolyan átgondolni, mit is akarok a jövőben elérni.”

Nehéz döntés előtt áll a Barátok közt sztárja

A pályaválasztás komoly dilemma elé állít minden fiatalt, így nem csoda, hogy a Barátok közt Berényi Timije, Pásztor Virág (17) is komolyan elgondolkodott már azon, mit is szeretne továbbtanulni. Adott lenne persze, a színészet, de kiderült, ez számára nem annyira egyértelmű.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84573/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?