Blogolj!

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de marad Győr polgármestere

A botrányba keveredett győri polgármester elmondta, nem okozhat morális hátrányt a kormánypártoknak az, amit tett, ezért hozta meg döntését.

Fotó: Nyugat

Kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartott Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere, ahol bejelentette, kilép a Fideszből. Borkairól másfél hete szivárogtatott ki egy ismeretlen blogger kompromittáló felvételeket, és további súlyos állításokat is megfogalmazott a polgármesterrel szemben.

"Rendkívül hálás vagyok a győrieknek, hiszen a győriek vasárnap úgy döntöttek, hogy botlásom ellenére velem együtt szeretnék építeni ezt a várost, amit 13 éve együtt, közösen építünk. Két fontos döntést hoztam a tegnapi napon. Az egyik nagyon fontos döntés az, hogy a velem kapcsolatos történések, úgy gondolom, nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek, ezért az elkövetkezendő időszakban, kilépve a Fideszből független polgármesterként fogom folytatni a tevékenységemet"

- mondta Borkai Zsolt.

"A másik nagyon fontos döntésemben a győriek is érintettek. A győriek vasárnap úgy döntöttek, hogy az elmúlt 13 év eredménye és sikere közös munka volt. Egy olyan közös munka, amiben a győriek azért harcoltak együtt, közösen velünk, hogy ez a város fejlődjön, felkerüljön Európa térképére. Ezért nem is tehetem meg azt, hogy egy ilyen felhatalmazás, egy ilyen legitimáció mellett bármikor is visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe, tehát az elkövetkező öt évben Győr város polgármestereként fogok tevékenykedni"

- jelentette ki Borkai.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84584/pics/lead_800x600.png
Borkai Zsolt,Fidesz,Győr
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Kocsis Máté: nyilvános listát a pedofilokról!

2020.07.08. 20:35
A Fidesz frakcióvezetője szerint undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

A Fidesz megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét

2020.07.05. 19:15
A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét – mondta …

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Fidesz: a baloldal színt vallott, segíti a börtönbizniszt

2020.06.08. 18:45
A baloldal színt vallott, "segíti a börtönbizniszt" - jelentette ki Budai Gyula fideszes képviselő hétfőn.

Karácsony ne csak a Facebookon üzengessen a vírusnak!

2020.05.20. 13:30
A kormánypártok szerint legfőbb ideje, hogy a főpolgármester vállalja végre a fenntartói felelősséget az idősotthonok ügyében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?