Blogolj!

Blogstar kávéház

Hatás

A Fidesz bűnbakjai.

Kormánypárti berkekben a saját háttérintézményeiket is hibáztatják, amiért nem figyelmeztettek rá, hogy komolyan kell venni az ellenzéki összefogást – így a Népszava Online.

„A Népszava információi szerint a Fideszen belül alapvetően a közvélemény-kutató intézeteket kiáltják ki bűnbaknak a választási eredmények miatt. Sokan kifogásolják ugyanis, hogy a felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait, pontosabban azt, hogy milyen mozgósító ereje lesz a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig tartó ellenzéki összefogásnak. Pedig ezek megállapítására lett volna pár nap, még ha nagyon szoros határidővel is. Információink szerint a Nézőpont Intézet az utolsó pillanatban még készített egy nem publikált felmérést, amely Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt előnyét mutatta a kormánypárti Tarlós Istvánnal szemben. Ennek azonban már nem volt érdemi hatása a kampányra, még akkor sem, ha egyik informátorunk úgy tudja: Tarlós István ennek ismeretében szólította fel két utolsó interjújában is lemondásra Borkai Zsoltot.”

Újabb bűnbakokat talált a Fidesz a választási eredmény miatt

Kormánypárti berkekben a saját háttérintézményeiket is hibáztatják, amiért nem figyelmeztettek rá, hogy komolyan kell venni az ellenzéki összefogást. A Népszava információi szerint a Fideszen belül alapvetően a közvélemény-kutató intézeteket kiáltják ki bűnbaknak a választási eredmények miatt.

Mozgósítás

Az ellenzék profizmusa.

Megfelel a nemzetközi trendeknek, hogy az önkormányzati választásokon a vidék inkább konzervatív, a főváros pedig inkább balliberális képet mutatott – a Magyar Hírlap Online szerint erről beszéltek a szakértők az Alapjogokért Központ konferenciáján.

„Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője szerint a Borkai-ügy elsősorban az ellenzéket mozgósította, de a kormánypárti szavazókat sem tántorította el. A kampányban a Borkaiéhoz hasonló ügyek politikai kezelése ellenzéki oldalról professzionálisra sikerült, a kormánypárti oldalt ezzel szemben annyira váratlanul érintette a Borkai-ügy, hogy lefagytak.”

Szánthó Miklós: A Fidesz támogatottságában nem történt elmozdulás

Az önkormányzati választásokat értékelő fórumon Szánthó Miklós kiemelte, az adatok azt mutatják, hogy továbbra is a Fidesz az ország legerősebb, legnépszerűbb pártja, és támogatottságában nem történt különösebb elmozdulás. Szerinte ugyanakkor igaz az is, hogy a fővárosban az ellenzék áttörést ért el, így „a Fidesz győzött is, meg nem is"; a főváros inkább balliberális szimpátiájú, míg a vidék inkább jobboldali, konzervatív, ahogy egyébként ez a kép jelenik meg a nemzetközi trendekben is.

Áldozat

Horthy elvetélt kiugrása.

Hetvenöt éve, 1944. október 15-én, Magyarország legújabb-kori történelmének egyik legdrámaibb pillanatában Horthy kormányzó megkísérelte, hogy szakítson a náci Németországgal, és kivezesse az országot a második világháborúból – idézi fel az Origo.hu.

„A kiugrás sikerének rendkívül nagy volt a tétje; ezen múlott, hogy Magyarország elkerülje hadszíntérré válását, és hogy a vesztes Harmadik Birodalom utolsó csatlósa maradjon. Az október 15-én délután fél egykor elhangzott fegyverszüneti proklamáció váratlan meglepetésként érte az országot, mert a kevés beavatotton kívül senki sem sejtette, hogy mire készül a kormányzó. Horthy Miklós kiugrási kísérlete azonban a rossz szervezés és belső árulás miatt még aznap estére összeomlott, másnap pedig a német megszállók fegyveres támogatásával Szálasi Ferenc vette át a hatalmat. Miután a kiugrási kísérlet elvetélt, az ország még fél évig elhúzódó rendkívül súlyos áldozatokkal járó harcok helyszínévé vált.”

Ugrás a sötétbe: ezért hiúsult meg Horthy kiugrási kísérlete

Hetvenöt éve, 1944. október 15-én, Magyarország legújabb-kori történelmének egyik legdrámaibb pillanatában Horthy kormányzó megkísérelte, hogy szakítson a náci Németországgal, és kivezesse az országot a második világháborúból. A kiugrás sikerének rendkívül nagy volt a tétje; ezen múlott, hogy Magyarország elkerülje hadszíntérré válását, és hogy a vesztes Harmadik Birodalom utolsó csatlósa maradjon.

Tározás

A vízkrízis globalitása.

A világ második legnépesebb országát nyáron soha nem látott szárazság sújtotta. Shri Gajendra Singh Shekhawat, a nemrég felálló indiai Vízügyi Minisztérium vezetője az M1-nek adott interjúban elmondta, milyen lépéseket tesz a vízkrízis megoldására az ország – írja a Hirado.hu.

„Elmondta, hogy az indiai kormány által felállított új tárca a vízgazdálkodás különböző szempontjait integrálja, beleértve a felszín alatt vizek tározását, valamint a szennyvíz kezelését. 'India az egyik legsúlyosabban érintett ország a vízkrízisben, de ez egy globális probléma is egyben' – mondta.”

Globális kérdés a vízhiány

A világ második legnépesebb országát nyáron soha nem látott szárazság sújtotta. Shri Gajendra Singh Shekhawat, a nemrég felálló indiai Vízügyi Minisztérium vezetője az M1-nek adott interjúban elmondta, milyen lépéseket tesz a vízkrízis megoldására az ország. Elmondta, hogy az indiai kormány által felállított új tárca a vízgazdálkodás különböző szempontjait integrálja, beleértve a felszín alatt vizek tározását, valamint a szennyvíz kezelését.

Báj

Köllő Babett exkluzív meztelensége.

A luxusfeleség ezúttal a Maldív-szigetekről üdvözölte rajongóit – számol be róla a Blikk Online.

„Köllő Babett szépségét soha senki nem vonja kétségbe, a gyönyörű színésznő pedig előszeretettel mutatja meg bájait a közösségi oldalán. Ezúttal sem volt másképp, ám legújabb fotóján egyenesen egy Maldív-szigeteki fürdőkádból bűvöli el a követőit, akik teljesen odáig vannak a csupasz szőkeségért.”

A fürdőkádból köszönt be Köllő Babett, teljesen meztelenül - fotó

Köllő Babett szépségét soha senki nem vonja kétségbe, a gyönyörű színésznő pedig előszeretettel mutatja meg bájait a közösségi oldalán. Ezúttal sem volt másképp, ám legújabb fotóján egyenesen egy maldív-szigeteki fürdőkádból bűvöli el a követőit, akik teljesen odáig vannak a csupasz szőkeségért. „Mit mondhatnék? Az élet csodás!!!" - írja bejegyzésében Babett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84606/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva válasza: éva bejegyzésére 2019-10-16 21:22:38
Plusz! Sajnos óriási az ORBÁNGYŰLÖLET! Ezen kellene változtatni!
Válaszolok
éva 2019-10-16 21:19:28
NEM, NEM, ÉS NEM! A Borkai - ügy a választásba nem játszott szerepet! Ahogy a többi sokkal súlyosabb cselekmény sem!!! A TV folyamatosan jelezte, a több ezres bejelentkezéseket! [kerületekbe, és vidéki városokba] Csak nem figyelt fel erre senki! (pl. USA szept. 11-re) Az RTL Club TV - Házonkívüli adása megmutatta csíziót, hogyan kell eme furfangot végrehajtani. (jó erős csúsztatással!) Nem szabad ennyire elbizakodni! Már háború van!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.12. 04:25
A Soros-szervezetek budapesti balhézása, a baloldal bikaharca, Karácsony Gergely előremenekülése, az infláció berobbanása és Tóth Andi olaszos szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.11. 05:05
Az egyetemek veszélyes makacssága, a Momentum terézvárosi rombolása, Chicago erőszakos pusztítása, az autóipar megreccsenése és Görög Zita borzalmas élménye keddi online lapszemlénkben.

Újabb 35 fertőzöttet regisztráltak itthon, hárman elhunytak

2020.08.10. 09:55
Ezzel 4731 főre nőtt hazánkban a betegek száma. Eddig összesen 605-en hunytak el, de 3525-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.08.10. 04:45
A nyugati civilizáció halála, az európaiak lappangó cigányellenessége, a baloldal képmutatása, a magyarok dugimilliárdjai és Eszenyi Enikő eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?