Blogolj!

Blogstar kávéház

Szellem

A Demszky-éra kísértése.

A Demszky-éra szelleme kísért. A volt főpolgármester arra ösztökélte Karácsony Gergelyt, hogy keresse meg az IMF-et – derül ki a Magyar Hírlap Online cikkéből.

„Emlékezetes, a Klubrádióban Karácsony Gergelyt „mentora”, Demszky Gábor volt szabaddemokrata főpolgármester a választásokat követően arra ösztökélte, hogy fővárosi fejlesztések érdekében vegye fel a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), a Világbankkal és az Európai Beruházási Bankkal. A napokban egyértelművé vált, hogy Budapest újdonsült főpolgármestere nem tudja tartani kampányígéreteit – de ez őt láthatóan nem is érdekli. A fővárost így újra a Demszky-éra szelleme kísérti: a hangzatos ígéretek, a gesztuspolitika, a gettónegyedek kialakulása, az elöregedő, lepukkant BKV-járműállomány, a szétgraffitizett közterek, illetve a hajléktalanokkal teli aluljárók rémképe. Mindezek nyomán sem Brüsszelnek, sem pedig Karácsonynak nem az az érdeke, hogy Budapest egy szabadabb, zöldebb európai nagyváros legyen.”

A Demszky-éra szelleme kísért

Az akkor még csak főpolgármester-jelölt tisztségében tetszelgő politikus többek között találkozott azzal a Frans Timmermansszal, akiről brüsszeli körökben is köztudott, hogy a bevándorláspárti tőzsdespekuláns, Soros jobbkezének számít. Sajtóinformációk szerint a holland politikus a zárt ajtók mögötti egyeztetések folyamán ígéretet tett Karácsony Gergelynek, hogy Brüsszel a magyar kormányt megkerülve jelentős, de célzott összegekkel támogatja, ha október 13-án sikerrel veszi be a fővárost.

Számonkérés

Jakab Péter harcos intrikái.

Teljes tisztújítást tart a Jobbik, Jakab Péter bejelentkezett az elnökségre – fejti ki a Népszava Online.

„A miskolci politikus nem ideológiai csatákat, hanem valódi harcot tervez, és keményen fogalmaz. Azt írja például: 'Ez a párt a harcosok pártja lesz, mert velük lehet lebontani ezt az átkozott rendszert'. Előre jelzi, hogy nem tűri az intrikát, a Jobbik megosztását minden eszközzel megakadályozza, csapatban szeret dolgozni és a következő számonkérés ideje a 2022-es választás. Ha addig nem kap bizalmat, felejtsék el, ahogy akkor is, ha nem fogadják el az általa javasolt elnökséget.”

Távozik Sneider Tamás, már csak egy bő hónapig a Jobbik elnöke

Elmaradt a gyors bűnbakkeresés a Fideszben, nyugodtan zajlott a frakcióülés Balatonalmádiban. Bár előzetesen több forrásunk arra számított, hogy vagy a közvéleménykutatókat, vagy az önkormányzati kampány vezetőit (elsősorban Kósa Lajost és a Fidesz kommunikációját irányító Rogán Antalt) „előveszik" a Fidesz kihelyezett frakcióülésén, forrásaink szerint erre nem került sor, Orbán Viktor nyugalomra intette a képviselőket.

Zóna

A migrációs krízis veszélye.

Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – olvasható az Origo.hu-n.

„Orbán Viktor a V4-országok kormányfőivel egyetértett abban: valós a veszélye, hogy újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, amennyiben nem sikerül Szíriában biztonságos zónát létesíteni a visszatérő menekültek számára.”

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek segíteni a magyar határvédelmet

Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

Konfliktus

A Balkán időzített bombája.

Időzített bomba az észak-boszniai migrációs helyzet. A Vucjak táborban ugrásszerűen megnőtt a bevándorlók száma, az ellátást is alig tudják biztosítani az érkezőknek. A helyzet valószínűleg nem javul majd, ugyanis tömegek érkeznek az Égei-tengeren keresztül Európába – elemez a Hirado.hu.

„Csütörtökön minden eddiginél többen voltak a reggeliosztásnál a Vucjak táborban. Mintegy 2000-en álltak sorban. A segélyszervezetek ennyi embert már nem tudnak ellátni. Egyelőre azt a megoldást találták ki, hogy mindenkinek fél adagot osztanak. A migránsok száma egyik napról a másikra ugrott meg drasztikusan. Ezzel együtt pedig sokat romlottak a körülmények, mialatt a bevándorlók között folyamatosak az etnikai kérdésből fakadó konfliktusok is. Ezt jól mutatja például az, hogy a pakisztániak már pénzért árulják az ivóvizet, amit egyébként a bihácsi városvezetés ingyen biztosít a táborban lakók számára. Csakhogy a tartály a tábor pakisztáni részén van. Egy liter vízért két és fél konvertibilis márkát kérnek például az afgánoktól, de minden más nemzetiségű bevándorlótól is. Ez átváltva mintegy 430 forintot jelent.”

Időzített bomba az észak-boszniai migrációs helyzet

Időzített bomba az észak-boszniai migrációs helyzet. A Vucjak táborban ugrásszerűen megnőtt a bevándorlók száma, az ellátást is alig tudják biztosítani az érkezőknek. A helyzet valószínűleg nem javul majd, ugyanis tömegek érkeznek az Égei-tengeren keresztül Európába. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: 90 ezer ember torlódik a Balkánon, és sok múlik a törökökön - hangzott el az M1 Híradójában.

Edzőcipő

Varga Izabella esküvői kulisszatitkai.

Negyedszer is megkéri dr. Balogh Nóra kezét Berényi Miklós! A Barátok közt legendás párosa a sorozat 21 éve alatt eddig háromszor mondta ki a boldogító igent, három igazán különleges ceremónia keretében. Jöhet a negyedik is – így a Blikk Online.

„Az ügyvédnőt alakító Varga Izabella (46) a Blikknek sorra vette az eddigi esküvői forgatásokat, és számos kulisszatitkot árult el. Például az első sorozatbeli menyegzője és sajátja között alig egy hét telt el. – A forgatás amolyan főpróba volt az igazi esküvőmre, de azért is különleges volt, mert rajongók voltak a statiszták – kezdett bele a színésznő, aki a felvételek során már Anna lányával volt várandós, így a menyasszonyi ruha alatt kényelmes edzőcipő volt rajta.”

Negyedszer is megkérik a kezét: kulisszatitkokat árult el a nem hétköznapi esküvőkről a Barátok közt sztárja

Az ügyvédnőt alakító Varga Izabella (46) a Blikknek sorra vette az eddigi esküvői forgatásokat, és számos kulisszatitkot árult el. Például az első sorozatbeli menyegzője és sajátja között alig egy hét telt el.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84699/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?