Blogolj!

Blogstar kávéház

Szellem

A Demszky-éra kísértése.

A Demszky-éra szelleme kísért. A volt főpolgármester arra ösztökélte Karácsony Gergelyt, hogy keresse meg az IMF-et – derül ki a Magyar Hírlap Online cikkéből.

„Emlékezetes, a Klubrádióban Karácsony Gergelyt „mentora”, Demszky Gábor volt szabaddemokrata főpolgármester a választásokat követően arra ösztökélte, hogy fővárosi fejlesztések érdekében vegye fel a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), a Világbankkal és az Európai Beruházási Bankkal. A napokban egyértelművé vált, hogy Budapest újdonsült főpolgármestere nem tudja tartani kampányígéreteit – de ez őt láthatóan nem is érdekli. A fővárost így újra a Demszky-éra szelleme kísérti: a hangzatos ígéretek, a gesztuspolitika, a gettónegyedek kialakulása, az elöregedő, lepukkant BKV-járműállomány, a szétgraffitizett közterek, illetve a hajléktalanokkal teli aluljárók rémképe. Mindezek nyomán sem Brüsszelnek, sem pedig Karácsonynak nem az az érdeke, hogy Budapest egy szabadabb, zöldebb európai nagyváros legyen.”

A Demszky-éra szelleme kísért

Az akkor még csak főpolgármester-jelölt tisztségében tetszelgő politikus többek között találkozott azzal a Frans Timmermansszal, akiről brüsszeli körökben is köztudott, hogy a bevándorláspárti tőzsdespekuláns, Soros jobbkezének számít. Sajtóinformációk szerint a holland politikus a zárt ajtók mögötti egyeztetések folyamán ígéretet tett Karácsony Gergelynek, hogy Brüsszel a magyar kormányt megkerülve jelentős, de célzott összegekkel támogatja, ha október 13-án sikerrel veszi be a fővárost.

Számonkérés

Jakab Péter harcos intrikái.

Teljes tisztújítást tart a Jobbik, Jakab Péter bejelentkezett az elnökségre – fejti ki a Népszava Online.

„A miskolci politikus nem ideológiai csatákat, hanem valódi harcot tervez, és keményen fogalmaz. Azt írja például: 'Ez a párt a harcosok pártja lesz, mert velük lehet lebontani ezt az átkozott rendszert'. Előre jelzi, hogy nem tűri az intrikát, a Jobbik megosztását minden eszközzel megakadályozza, csapatban szeret dolgozni és a következő számonkérés ideje a 2022-es választás. Ha addig nem kap bizalmat, felejtsék el, ahogy akkor is, ha nem fogadják el az általa javasolt elnökséget.”

Távozik Sneider Tamás, már csak egy bő hónapig a Jobbik elnöke

Elmaradt a gyors bűnbakkeresés a Fideszben, nyugodtan zajlott a frakcióülés Balatonalmádiban. Bár előzetesen több forrásunk arra számított, hogy vagy a közvéleménykutatókat, vagy az önkormányzati kampány vezetőit (elsősorban Kósa Lajost és a Fidesz kommunikációját irányító Rogán Antalt) „előveszik" a Fidesz kihelyezett frakcióülésén, forrásaink szerint erre nem került sor, Orbán Viktor nyugalomra intette a képviselőket.

Zóna

A migrációs krízis veszélye.

Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – olvasható az Origo.hu-n.

„Orbán Viktor a V4-országok kormányfőivel egyetértett abban: valós a veszélye, hogy újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, amennyiben nem sikerül Szíriában biztonságos zónát létesíteni a visszatérő menekültek számára.”

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek segíteni a magyar határvédelmet

Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

Konfliktus

A Balkán időzített bombája.

Időzített bomba az észak-boszniai migrációs helyzet. A Vucjak táborban ugrásszerűen megnőtt a bevándorlók száma, az ellátást is alig tudják biztosítani az érkezőknek. A helyzet valószínűleg nem javul majd, ugyanis tömegek érkeznek az Égei-tengeren keresztül Európába – elemez a Hirado.hu.

„Csütörtökön minden eddiginél többen voltak a reggeliosztásnál a Vucjak táborban. Mintegy 2000-en álltak sorban. A segélyszervezetek ennyi embert már nem tudnak ellátni. Egyelőre azt a megoldást találták ki, hogy mindenkinek fél adagot osztanak. A migránsok száma egyik napról a másikra ugrott meg drasztikusan. Ezzel együtt pedig sokat romlottak a körülmények, mialatt a bevándorlók között folyamatosak az etnikai kérdésből fakadó konfliktusok is. Ezt jól mutatja például az, hogy a pakisztániak már pénzért árulják az ivóvizet, amit egyébként a bihácsi városvezetés ingyen biztosít a táborban lakók számára. Csakhogy a tartály a tábor pakisztáni részén van. Egy liter vízért két és fél konvertibilis márkát kérnek például az afgánoktól, de minden más nemzetiségű bevándorlótól is. Ez átváltva mintegy 430 forintot jelent.”

Időzített bomba az észak-boszniai migrációs helyzet

Időzített bomba az észak-boszniai migrációs helyzet. A Vucjak táborban ugrásszerűen megnőtt a bevándorlók száma, az ellátást is alig tudják biztosítani az érkezőknek. A helyzet valószínűleg nem javul majd, ugyanis tömegek érkeznek az Égei-tengeren keresztül Európába. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: 90 ezer ember torlódik a Balkánon, és sok múlik a törökökön - hangzott el az M1 Híradójában.

Edzőcipő

Varga Izabella esküvői kulisszatitkai.

Negyedszer is megkéri dr. Balogh Nóra kezét Berényi Miklós! A Barátok közt legendás párosa a sorozat 21 éve alatt eddig háromszor mondta ki a boldogító igent, három igazán különleges ceremónia keretében. Jöhet a negyedik is – így a Blikk Online.

„Az ügyvédnőt alakító Varga Izabella (46) a Blikknek sorra vette az eddigi esküvői forgatásokat, és számos kulisszatitkot árult el. Például az első sorozatbeli menyegzője és sajátja között alig egy hét telt el. – A forgatás amolyan főpróba volt az igazi esküvőmre, de azért is különleges volt, mert rajongók voltak a statiszták – kezdett bele a színésznő, aki a felvételek során már Anna lányával volt várandós, így a menyasszonyi ruha alatt kényelmes edzőcipő volt rajta.”

Negyedszer is megkérik a kezét: kulisszatitkokat árult el a nem hétköznapi esküvőkről a Barátok közt sztárja

Az ügyvédnőt alakító Varga Izabella (46) a Blikknek sorra vette az eddigi esküvői forgatásokat, és számos kulisszatitkot árult el. Például az első sorozatbeli menyegzője és sajátja között alig egy hét telt el.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84699/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Bejrúti robbanás: Magyarország egymillió euróval támogatja a kármentést

2020.08.05. 18:05
Magyarország a Hungary Helps programon keresztül egymillió eurós humanitárius segítségnyújtással támogatja a szerdai bejrúti robbanás után az …

Orbán Viktor levélben üzent a libanoni miniszterelnöknek

2020.08.05. 14:10
Orbán Viktor miniszterelnök levélben biztosította libanoni kollégáját, Hasszan Diabot, hogy Magyarország támogatja és segíti Libanont ebben a nehéz időszakban.

Tizenegy fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.08.05. 10:50
Ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős krónikus beteg. A járvánnyal összefüggésben eddig 599-en haltak meg, …

Bejrúti robbanás: Megsérült a magyar követség épülete is

2020.08.05. 10:10
Bár a keddi robbanásban megsérült a magyar nagykövetség épülete is, de magyar érintettről nem tudni, segítséget eddig senki nem kért – közölte a Külgazdasági és …

Ezeket a cikkeket olvastad már?