Blogolj!

Salvini a migránspártiak ellen, Budapesten Salvini mellett demonstráltak

Kétszázezres tömeg tüntetett Rómában a bevándorláspárti, baloldali kormány ellen Matteo Salvini vezetésével. Budapesten eközben szintén hatalmas sokaság gyűlt össze Bayer Zsolt szervezésében, hogy kiálljon Salvini mellett.

Fotók: Facebook/Matteo Salvini

Tízezrek érkeztek szombaton Rómába Itália minden sarkából, hogy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napján a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek. A szervezők szerint összesen kétszázezren jelentek meg a rendezvényen.

A Liga vezetője, a korábbi belügyminiszter mellett a demonstráción részt vett Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország első embere és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke is. A világ legjelentősebb katolikus egyházi épületeként számon tartott Lateráni Szent János-bazilikánál összegyűlt tömegben az olasz lobogó és a Liga hivatalos zászlója mellett a tudósítások szerint a magyar trikolór is felbukkant „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

A megjelentek az új baloldali olasz kormány ellen demonstráltak, mely a keresztény értékek védelme helyett azon mesterkedik, hogy megnyissa a migránsok előtt az olasz kikötőket és az európai határokat. Emellett szót emeltek a héten elfogadott költségvetés adópolitikája ellen is síkra szálltak.

Matteo Salvini a tömeg előtt kijelentette, hogy a Liga vezette jobboldal készen áll a „jó kormányzásra" az "Olaszországot tönkretevő” jelenlegi kormányerők leváltásával.

„Ígérem nektek, hogy a Liga ismét kormányra kerül! Megváltoztatjuk a történelmet!”

– hangoztatta Matteo Salvini, aki az MTI összefoglalója szerint néhány hónapos türelemre kérte híveit.

A Giuseppe Conte vezette kormányt a „nyitott kikötők és üres zsebek” kormányának nevezte migrációs politikája és az új adók bevezetése miatt. Kifejtette, a balközép éveken át azt ismételte, hogy a migrációval szemben semmit sem lehet tenni, miközben a Liga, ahogy 2018-ban kormányra került, lezárta a kikötőket és csak az léphetett be az országba, aki valóban háború elől menekült, vagy másért joga volt hozzá.

A mostani kormány migrációs politikája az „embercsempészeknek kedvez, és minél többen indulnak, annál többen veszítik életüket (a tengeren), ennek a kormánynak vér tapad a kezéhez”

– mondta a Liga vezetője.

Megjegyezte,

a „Soros-erők uralta Európában jól teszi Orbán” Viktor, hogy védelmezi országát.

Matteo Salvini üdvözletét küldte a magyar és a lengyel népnek, de németeknek, franciáknak is, akik szerinte „más sorsot érdemelnének”.

Mint ismeretes, a baloldali olasz kormány szeptember elején állt fel, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) a Demokrata Párttal (PD) kötött koalíciót, a miniszterelnök pedig Giuseppe Conte lett. Ennek előzményeként Matteo Salvini, a népszerűségi listákat toronymagasan vezető jobboldali Liga vezetője az előrehozott választások érdekében felmondta a Liga koalícióját a Brüsszelnek egyre több engedményt tenni akaró Öt Csillaggal. A baloldali pártok azonban elmenekültek a megmérettetés elől, és inkább megegyeztek a választók feje fölött.

Salvini most azért küzd, hogy az október 27-étől esedékes helyhatósági választásokon aratott sikereivel kikényszerítse az előrehozott választásokat és a kormányváltást.

Bayer Zsolt, a Blogstar bloggere, a Magyar Nemzet publicistája Salvini római nagygyűlésével egyidejűleg szimpátiatüntetést hirdetett Budapestre, az olasz nagykövetség elé. A demonstráción sok ezren vettek részt.

Bayer hangsúlyozta: a nemzet, a nemzeti büszkeség, a nemzethez tartozás és a hazaszeretet európai érték. És nem engedik senkinek, hogy ezeket az értékeket lecseréljék valami másra. Úgy fogalmazott: az olasz hazafiak megérdemlik, hogy ebben a történelmi pillanatban kiálljanak mellettük a magyar hazafiak, hiszen

Salvini harca a magyarok harca is.

Tekintse meg a Magyar Demokrata videóját!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84761/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,bevándorlás,Brüsszel,budapest,EU,Magyarország,Matteo Salvini,migráció,Olaszország
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt 43 krónikus beteg, 2291 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.28. 08:55
2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Felrobbantotta magát egy felfegyverkezett embercsempész Vitnyédnél

2020.10.26. 17:20
Öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, miközben a rendőrök elől menekült.

Kamugeri benézte: vissza kell vonnia a fővárosnak a maszkhasználatról szóló rendeletét

2020.10.26. 11:50
Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették …

Négyszáznál is több határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.10.26. 10:50
A migránsokat továbbra sem érdekli az egyre súlyosabb járvány helyzet: 440 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák az …

Orbán Viktor: A cél az, hogy a magyarok az elsők között juthassanak vakcinához

2020.10.23. 18:15
A cél az, hogy a magyarok az elsők között juthassanak koronavírus elleni, megbízható minőségű vakcinához - mondta Orbán Viktor …

Orbán Viktor Wittner Máriával emlékezett meg a forradalom évfordulójáról

2020.10.23. 15:00
Természetesen Orbán Viktor is megemlékezett az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról: a miniszterelnök október 23-án, pénteken reggel Wittner …

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

2020.10.23. 10:35
Katonai tiszteletadással Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az …

2066 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 47 krónikus beteg

2020.10.23. 09:05
2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban …

Varga Mihály: jogunk van független és szabad nemzetként élni

2020.10.22. 18:40
Hatvannégy éve, 1956-ban megváltozott a világ, a történelem új lapot nyitott, amelyre a magyar forradalmárok írták az első sorokat - mondta Varga Mihály …

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?