Blogolj!

Salvini a migránspártiak ellen, Budapesten Salvini mellett demonstráltak

Kétszázezres tömeg tüntetett Rómában a bevándorláspárti, baloldali kormány ellen Matteo Salvini vezetésével. Budapesten eközben szintén hatalmas sokaság gyűlt össze Bayer Zsolt szervezésében, hogy kiálljon Salvini mellett.

Fotók: Facebook/Matteo Salvini

Tízezrek érkeztek szombaton Rómába Itália minden sarkából, hogy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napján a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek. A szervezők szerint összesen kétszázezren jelentek meg a rendezvényen.

A Liga vezetője, a korábbi belügyminiszter mellett a demonstráción részt vett Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország első embere és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke is. A világ legjelentősebb katolikus egyházi épületeként számon tartott Lateráni Szent János-bazilikánál összegyűlt tömegben az olasz lobogó és a Liga hivatalos zászlója mellett a tudósítások szerint a magyar trikolór is felbukkant „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

A megjelentek az új baloldali olasz kormány ellen demonstráltak, mely a keresztény értékek védelme helyett azon mesterkedik, hogy megnyissa a migránsok előtt az olasz kikötőket és az európai határokat. Emellett szót emeltek a héten elfogadott költségvetés adópolitikája ellen is síkra szálltak.

Matteo Salvini a tömeg előtt kijelentette, hogy a Liga vezette jobboldal készen áll a „jó kormányzásra" az "Olaszországot tönkretevő” jelenlegi kormányerők leváltásával.

„Ígérem nektek, hogy a Liga ismét kormányra kerül! Megváltoztatjuk a történelmet!”

– hangoztatta Matteo Salvini, aki az MTI összefoglalója szerint néhány hónapos türelemre kérte híveit.

A Giuseppe Conte vezette kormányt a „nyitott kikötők és üres zsebek” kormányának nevezte migrációs politikája és az új adók bevezetése miatt. Kifejtette, a balközép éveken át azt ismételte, hogy a migrációval szemben semmit sem lehet tenni, miközben a Liga, ahogy 2018-ban kormányra került, lezárta a kikötőket és csak az léphetett be az országba, aki valóban háború elől menekült, vagy másért joga volt hozzá.

A mostani kormány migrációs politikája az „embercsempészeknek kedvez, és minél többen indulnak, annál többen veszítik életüket (a tengeren), ennek a kormánynak vér tapad a kezéhez”

– mondta a Liga vezetője.

Megjegyezte,

a „Soros-erők uralta Európában jól teszi Orbán” Viktor, hogy védelmezi országát.

Matteo Salvini üdvözletét küldte a magyar és a lengyel népnek, de németeknek, franciáknak is, akik szerinte „más sorsot érdemelnének”.

Mint ismeretes, a baloldali olasz kormány szeptember elején állt fel, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) a Demokrata Párttal (PD) kötött koalíciót, a miniszterelnök pedig Giuseppe Conte lett. Ennek előzményeként Matteo Salvini, a népszerűségi listákat toronymagasan vezető jobboldali Liga vezetője az előrehozott választások érdekében felmondta a Liga koalícióját a Brüsszelnek egyre több engedményt tenni akaró Öt Csillaggal. A baloldali pártok azonban elmenekültek a megmérettetés elől, és inkább megegyeztek a választók feje fölött.

Salvini most azért küzd, hogy az október 27-étől esedékes helyhatósági választásokon aratott sikereivel kikényszerítse az előrehozott választásokat és a kormányváltást.

Bayer Zsolt, a Blogstar bloggere, a Magyar Nemzet publicistája Salvini római nagygyűlésével egyidejűleg szimpátiatüntetést hirdetett Budapestre, az olasz nagykövetség elé. A demonstráción sok ezren vettek részt.

Bayer hangsúlyozta: a nemzet, a nemzeti büszkeség, a nemzethez tartozás és a hazaszeretet európai érték. És nem engedik senkinek, hogy ezeket az értékeket lecseréljék valami másra. Úgy fogalmazott: az olasz hazafiak megérdemlik, hogy ebben a történelmi pillanatban kiálljanak mellettük a magyar hazafiak, hiszen

Salvini harca a magyarok harca is.

Tekintse meg a Magyar Demokrata videóját!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84761/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,bevándorlás,Brüsszel,budapest,EU,Magyarország,Matteo Salvini,migráció,Olaszország
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok - Figyelmeztető lövések adtak le

2020.01.28. 07:55
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A …

A hétvégén sem állt le a migránsroham

2020.01.27. 06:30
Több mint százhúsz határsértőt kellett lekapcsolni.

Milliárdos kórházfejlesztések a fővárosban és Pest megyében

2020.01.25. 07:55
Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 11 milliárd forintot fordít a kormány kórházépületek felújításának és építésének tervezésére.

Bármit hazudik az ellenzék, a Liget egyre zöldebb

2020.01.24. 09:15
További ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek a Liget Budapest projekt keretében, később pedig …

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

2020.01.24. 05:15
Egyúttal visszautasítja Karácsony vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Varga Ivett lesz a BKK vezérigazgatója

2020.01.23. 13:05
Először fordul elő Budapest történetében, hogy női vezetője lesz a főváros közlekedési vállalatának.

Húzza az időt az Európai Néppárt, továbbra is függőben a Fidesz sorsa

2020.01.23. 10:35
Nem tudott egyezségre jutni az EPP által felállított "bölcsek tanácsa" a Fidesz pártcsaládon belüli jövőjével kapcsolatban, ezért a …

Rendkívüli főkapitányi értekezletet tartott a belügyminiszter

2020.01.21. 18:55
Rendkívüli rendőrfőkapitányi értekezletet tartott Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn Bácsalmáson, a Magyarország schengeni határszakaszán felerősödött …

Ezeket a cikkeket olvastad már?