Blogolj!

Salvini a migránspártiak ellen, Budapesten Salvini mellett demonstráltak

Kétszázezres tömeg tüntetett Rómában a bevándorláspárti, baloldali kormány ellen Matteo Salvini vezetésével. Budapesten eközben szintén hatalmas sokaság gyűlt össze Bayer Zsolt szervezésében, hogy kiálljon Salvini mellett.

Fotók: Facebook/Matteo Salvini

Tízezrek érkeztek szombaton Rómába Itália minden sarkából, hogy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napján a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek. A szervezők szerint összesen kétszázezren jelentek meg a rendezvényen.

A Liga vezetője, a korábbi belügyminiszter mellett a demonstráción részt vett Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország első embere és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke is. A világ legjelentősebb katolikus egyházi épületeként számon tartott Lateráni Szent János-bazilikánál összegyűlt tömegben az olasz lobogó és a Liga hivatalos zászlója mellett a tudósítások szerint a magyar trikolór is felbukkant „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

A megjelentek az új baloldali olasz kormány ellen demonstráltak, mely a keresztény értékek védelme helyett azon mesterkedik, hogy megnyissa a migránsok előtt az olasz kikötőket és az európai határokat. Emellett szót emeltek a héten elfogadott költségvetés adópolitikája ellen is síkra szálltak.

Matteo Salvini a tömeg előtt kijelentette, hogy a Liga vezette jobboldal készen áll a „jó kormányzásra" az "Olaszországot tönkretevő” jelenlegi kormányerők leváltásával.

„Ígérem nektek, hogy a Liga ismét kormányra kerül! Megváltoztatjuk a történelmet!”

– hangoztatta Matteo Salvini, aki az MTI összefoglalója szerint néhány hónapos türelemre kérte híveit.

A Giuseppe Conte vezette kormányt a „nyitott kikötők és üres zsebek” kormányának nevezte migrációs politikája és az új adók bevezetése miatt. Kifejtette, a balközép éveken át azt ismételte, hogy a migrációval szemben semmit sem lehet tenni, miközben a Liga, ahogy 2018-ban kormányra került, lezárta a kikötőket és csak az léphetett be az országba, aki valóban háború elől menekült, vagy másért joga volt hozzá.

A mostani kormány migrációs politikája az „embercsempészeknek kedvez, és minél többen indulnak, annál többen veszítik életüket (a tengeren), ennek a kormánynak vér tapad a kezéhez”

– mondta a Liga vezetője.

Megjegyezte,

a „Soros-erők uralta Európában jól teszi Orbán” Viktor, hogy védelmezi országát.

Matteo Salvini üdvözletét küldte a magyar és a lengyel népnek, de németeknek, franciáknak is, akik szerinte „más sorsot érdemelnének”.

Mint ismeretes, a baloldali olasz kormány szeptember elején állt fel, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) a Demokrata Párttal (PD) kötött koalíciót, a miniszterelnök pedig Giuseppe Conte lett. Ennek előzményeként Matteo Salvini, a népszerűségi listákat toronymagasan vezető jobboldali Liga vezetője az előrehozott választások érdekében felmondta a Liga koalícióját a Brüsszelnek egyre több engedményt tenni akaró Öt Csillaggal. A baloldali pártok azonban elmenekültek a megmérettetés elől, és inkább megegyeztek a választók feje fölött.

Salvini most azért küzd, hogy az október 27-étől esedékes helyhatósági választásokon aratott sikereivel kikényszerítse az előrehozott választásokat és a kormányváltást.

Bayer Zsolt, a Blogstar bloggere, a Magyar Nemzet publicistája Salvini római nagygyűlésével egyidejűleg szimpátiatüntetést hirdetett Budapestre, az olasz nagykövetség elé. A demonstráción sok ezren vettek részt.

Bayer hangsúlyozta: a nemzet, a nemzeti büszkeség, a nemzethez tartozás és a hazaszeretet európai érték. És nem engedik senkinek, hogy ezeket az értékeket lecseréljék valami másra. Úgy fogalmazott: az olasz hazafiak megérdemlik, hogy ebben a történelmi pillanatban kiálljanak mellettük a magyar hazafiak, hiszen

Salvini harca a magyarok harca is.

Tekintse meg a Magyar Demokrata videóját!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84761/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,bevándorlás,Brüsszel,budapest,EU,Magyarország,Matteo Salvini,migráció,Olaszország
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Czeglédy Csaba már a fővárosban is megvetette a lábát

2019.11.07. 20:50
Az ügyvédet hatmilliárd forintos költségvetési csalással vádolják, de ez szemmel láthatóan nem nagyon érdekli Erzsébetváros és Rákospalota új polgármesterét, akik Czeglédy …

A vég kezdete vagy a kezdet vége? Feloszlott a brit parlament!

2019.11.06. 08:05
A Konzervatív Párt vezette kormány viszont folytatja munkáját a választások napjáig, december 12-éig.

Forgalomkorlátozások a fővárosban a török elnök látogatása miatt

2019.11.06. 05:40
Csütörtök éjfélig tartanak a lezárások; mutatjuk, mire figyeljenek!

Szijjártó: Magyarországnak és Oroszországnak is fontos a keresztény kultúra védelme

2019.11.03. 15:10
Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és …

Kiderült, honnan érkeztek az essexi halálkamion áldozatai

2019.11.02. 05:45
A múlt heti szörnyű tragédiában 39 ember veszítette életét. Az első jelentésekkel szemben nem kínaiak.

Orbán: hazánk a Nyugat és Oroszország együttműködésében érdekelt

2019.10.30. 18:50
Nyolc megegyezést írt alá Budapesten a magyar miniszterelnök és az orosz elnök.

Eldőlt: december előrehozott választás lesz Nagy-Britanniában!

2019.10.30. 05:50
Boris Johnsonnak sikerült átnyomnia kezdeményezését az alsóházban. Csaknem száz éve fordult elő utoljára, hogy decemberben kellett választást tartani az Egyesült …

Liget-projekt: átadták a Nagyjátszóteret és a Millennium Házát

2019.10.26. 14:10
Jó hír: ezeket már biztosan nem állítja le Karácsony Gergely, vagyis nem rabolja el a budapestiektől.

Brexit: Boris Johnson december 12-én tartana előrehozott választást

2019.10.24. 18:40
Boris Johnson brit miniszterelnök egyenes utalást tett arra csütörtökön, hogy karácsony előtt két héttel előrehozott parlamenti választásokat tarthatnak …

A költségcsökkentés jegyében lelép a Ryanair Budapestről

2019.10.24. 15:10
November végén megszünteti budapesti bázisát az ír légitársaság. A ferihegyi üzemet a Ryanair lengyel bejegyzésű leányvállalata veszi át.

Ezeket a cikkeket olvastad már?