Blogolj!

Salvini a migránspártiak ellen, Budapesten Salvini mellett demonstráltak

Kétszázezres tömeg tüntetett Rómában a bevándorláspárti, baloldali kormány ellen Matteo Salvini vezetésével. Budapesten eközben szintén hatalmas sokaság gyűlt össze Bayer Zsolt szervezésében, hogy kiálljon Salvini mellett.

Fotók: Facebook/Matteo Salvini

Tízezrek érkeztek szombaton Rómába Itália minden sarkából, hogy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napján a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek. A szervezők szerint összesen kétszázezren jelentek meg a rendezvényen.

A Liga vezetője, a korábbi belügyminiszter mellett a demonstráción részt vett Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország első embere és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke is. A világ legjelentősebb katolikus egyházi épületeként számon tartott Lateráni Szent János-bazilikánál összegyűlt tömegben az olasz lobogó és a Liga hivatalos zászlója mellett a tudósítások szerint a magyar trikolór is felbukkant „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

A megjelentek az új baloldali olasz kormány ellen demonstráltak, mely a keresztény értékek védelme helyett azon mesterkedik, hogy megnyissa a migránsok előtt az olasz kikötőket és az európai határokat. Emellett szót emeltek a héten elfogadott költségvetés adópolitikája ellen is síkra szálltak.

Matteo Salvini a tömeg előtt kijelentette, hogy a Liga vezette jobboldal készen áll a „jó kormányzásra" az "Olaszországot tönkretevő” jelenlegi kormányerők leváltásával.

„Ígérem nektek, hogy a Liga ismét kormányra kerül! Megváltoztatjuk a történelmet!”

– hangoztatta Matteo Salvini, aki az MTI összefoglalója szerint néhány hónapos türelemre kérte híveit.

A Giuseppe Conte vezette kormányt a „nyitott kikötők és üres zsebek” kormányának nevezte migrációs politikája és az új adók bevezetése miatt. Kifejtette, a balközép éveken át azt ismételte, hogy a migrációval szemben semmit sem lehet tenni, miközben a Liga, ahogy 2018-ban kormányra került, lezárta a kikötőket és csak az léphetett be az országba, aki valóban háború elől menekült, vagy másért joga volt hozzá.

A mostani kormány migrációs politikája az „embercsempészeknek kedvez, és minél többen indulnak, annál többen veszítik életüket (a tengeren), ennek a kormánynak vér tapad a kezéhez”

– mondta a Liga vezetője.

Megjegyezte,

a „Soros-erők uralta Európában jól teszi Orbán” Viktor, hogy védelmezi országát.

Matteo Salvini üdvözletét küldte a magyar és a lengyel népnek, de németeknek, franciáknak is, akik szerinte „más sorsot érdemelnének”.

Mint ismeretes, a baloldali olasz kormány szeptember elején állt fel, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) a Demokrata Párttal (PD) kötött koalíciót, a miniszterelnök pedig Giuseppe Conte lett. Ennek előzményeként Matteo Salvini, a népszerűségi listákat toronymagasan vezető jobboldali Liga vezetője az előrehozott választások érdekében felmondta a Liga koalícióját a Brüsszelnek egyre több engedményt tenni akaró Öt Csillaggal. A baloldali pártok azonban elmenekültek a megmérettetés elől, és inkább megegyeztek a választók feje fölött.

Salvini most azért küzd, hogy az október 27-étől esedékes helyhatósági választásokon aratott sikereivel kikényszerítse az előrehozott választásokat és a kormányváltást.

Bayer Zsolt, a Blogstar bloggere, a Magyar Nemzet publicistája Salvini római nagygyűlésével egyidejűleg szimpátiatüntetést hirdetett Budapestre, az olasz nagykövetség elé. A demonstráción sok ezren vettek részt.

Bayer hangsúlyozta: a nemzet, a nemzeti büszkeség, a nemzethez tartozás és a hazaszeretet európai érték. És nem engedik senkinek, hogy ezeket az értékeket lecseréljék valami másra. Úgy fogalmazott: az olasz hazafiak megérdemlik, hogy ebben a történelmi pillanatban kiálljanak mellettük a magyar hazafiak, hiszen

Salvini harca a magyarok harca is.

Tekintse meg a Magyar Demokrata videóját!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84761/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,bevándorlás,Brüsszel,budapest,EU,Magyarország,Matteo Salvini,migráció,Olaszország
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

5 fővel emelkedett a hazai koronavírus-fertőzöttek száma

2020.07.15. 08:55
5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Remélhetőleg hagyományosan lehet elkezdeni az új tanévet

2020.07.13. 10:55
Maruzsa Zoltán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának volt a vendége, ahol arról beszélt, hogy remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet …

A balkáni útvonal felé tolja Görögország a szigeteire érkező migránsokat

2020.07.13. 10:05
Vargha Márk szerint Görögország úgy oldja meg a migránsproblémáját, hogy a balkáni útvonal felé tolja a szigeteire érkező bevándorlókat …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Rendkívüli ülésen dönthet a parlament a járvány miatti uniós hitelfelvételről

2020.07.12. 15:00
Rendkívüli, kétnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés, amelyen a képviselők többek között feltételeket szabva …

5 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, nincs újabb elhunyt

2020.07.12. 08:50
Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Hidegfront érkezik a hétvégén, 10 fokkal csökken a hőmérséklet

2020.07.09. 20:05
Frontérzékenyeknek nem sok jóval kecsegtet a hétvége, ugyanis hidegfront érkezik, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg.

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Komoly EU-s kisebbség blokkolja a Soros-kvótaterveket

2020.07.08. 08:30
Jó esély van rá, hogy sikerül meggátolni a lopakodó brüsszeli betelepítési elképzeléseket.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ezeket a cikkeket olvastad már?