Blogolj!

Új polgármester-választás következhet Jászberényben!

Ha jogerőssé válik a területi választás bizottság döntése, a jászsági település lakói november 10-én újra az urnák elé járulhatnak. Múlt vasárnap a jobbikos jelölt 14 szavazattal győzött, a Fidesz szerint választási csalás történhetett.

Új esélyt kapott Szabó Tamás. Fotó: Facebook

Megismételhetik a polgármester-választást Jászberényben, amennyiben jogerőssé válik a területi választási bizottság ez irányú döntése.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság határozatát Pócs János fideszes országgyűlési képviselő töltötte fel a Facebookra. Pócs úgy kommentálta a döntést, hogy az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje, a jobbikos „Budai Lóránték választási csalása” miatt rendeltek el új szavazást. A határozat jogerőre emelkedésének esetén november 10-én választhat újra polgármestert a város.

Október 13-án Jászberényben a DK, az MSZP és a Momentum által is támogatott jobbikos Budai Lóránt szoros versenyben előzte meg a Jászberényt 2010 óta vezető kormánypárti Szabó Tamást. Budai 3909, Szabó Tamás 3895 szavazatot kapott.

A területi választási bizottság szerint egyébként (a fideszes fellebbezés nyomán) azért kell megismételni a választást, mert a szavazás alatti egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni. Például a bizottság szerint

idegenek mentek a szavazókörökbe, „a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak”, illetve szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt.

A pénteken kelt határozat ellen ugyanakkor még lehet bírósági felülvizsgálati kérelemmel élni a Szegedi Ítélőtáblán október 21-én délután négy óráig. Budai jelezte is, hogy bírósághoz fordul. Mint írta,

„minden törvényes eszközt megragadunk, hogy megtámadjuk ezt a nyilvánvalóan hazug határozatot. Amennyiben pedig valóban új választások lesznek, mindent megteszünk, hogy még nagyobb arányú győzelmet arassunk.”

Szabó Tamás pedig így összegzett közösségi oldalán:

„Az ellenzék felháborodása, kirohanása és fellebbezése a Területi Választási Bizottság döntése ellen is bizonyíték a csalásukra. Azt kellene mondaniuk nemes egyszerűséggel: állunk az ismételt választás elébe.”

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84749/pics/lead_800x600.jpg
Budai Lóránt,Jászberény,önkormányzati választás,Polgármester,Szabó Tamás,választás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-10-20 18:02:01
Micsoda meglepetés ! Már megint csaltak a kommunisták ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Feloszlatja magát Balatonszepezd képviselő-testülete

2020.06.27. 18:00
Balatonszepezdről legutóbb az önkormányzati választások környékén hallhattunk, ugyanis a balatonparti város volt egyike azon két magyarországi településnek, ahol senki sem szeretett …

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Fölényes Fidesz-diadal született Harsányban

2020.02.24. 05:50
Közel 70 százalékot kapott a kormánypártok jelöltje a Borsod megyei településen, megsemmisítő vereséget szenvedett a rejtőzködő szivárványkoalíció.

Sávjaira hullott a szivárvány, bedőlt az ellenzéki összefogás Kaposváron

2020.02.17. 09:30
Elváltak egymástól a szivárvány sávjai a somogyi megyeszékhelyen, az ötpárti összefogás négy szereplője is bemondta az unalmast. Csoda, hogy …

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Ezeket a cikkeket olvastad már?