Blogolj!

Blogstar kávéház

Haza

Orbán ünnepi üzenete.

Különleges idézetet választott október 23-ára a miniszterelnök – írja az Origo.hu.

„Egy Wass Albert-idézettel indította a napot Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán az 1956-os forradalomra emlékezve. A kormányfő által megosztott felvételen az Üzenet haza című verset Dörner György mondja el.”

Orbán Viktor egy Wass Albert-verssel üzent október 23-án

Egy Wass Albert-idézettel indította a napot Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán az 1956-os forradalomra emlékezve. A kormányfő által megosztott felvételen az Üzenet haza című verset Dörner György mondja el. Orbán Viktor este a Zeneakadémián mond beszédet a forradalom évfordulója alkalmából.

Felszabadítás

Karácsony köztársasága.

Budapestet visszaadtuk lakóinak. Egy zöldebb, emberségesebb várost akarunk, ami mindenkié, azoké is, akik nem a változásra szavaztak – mondta október 23-án a főpolgármester a Népszava Online tudósítása szerint.

„Az igazság, a köztelevízió és rádió, a nemzeti és a lyukas zászló sem lehet kizárólag egyik vagy a másik oldalé, hiszen ezt a közös értéket jelenti a köztársaság. Október 13-án visszavettük a várost, de nem magunknak szánjuk, hanem nektek budapestieknek adjuk át – folytatta a főpolgármester, aki egy zöldebb, szabadabb fővárost ígér. Itt tervei szerint stadionok helyett ct-ket adnak át, a látványberuházások helyett a zöldfelületek gyarapodnak, az oligarchák mutyijainak pedig nem marad tér. Karácsony emberségesebb városvezetést ígért, így többek a kilakoltatások leállítását is megemlítette.”

Karácsony Gergely: visszatért a köztársaság

Budapestet visszaadtuk lakóinak. Egy zöldebb, emberségesebb várost akarunk, ami mindenkié, azoké is, akik nem a változásra szavaztak - mondta a főpolgármester. 18:39: óriási üdvrivalgás fogadja a színpadra lépő Karácsony Gergelyt, "Hajrá, Geri" - kiabálnak be neki. „Ma nem azért vagyunk itt, hogy tüntessünk valami ellen, hanem hogy a szabadságot és a köztársaság 30.

Garázdaság

Az ideológiailag kiürült látványpártok kísértetjárása.

Ha Karácsony Gergely szerint Tarlós István díszpolgári címet érdemel, akkor mondhatjuk, hogy szerintünk is, de nem az ő kezéből – így a Magyar Hírlap Online.

„Ma már mindenki úgy érzi, hogy a Kárpát-medencei magyarok fővárosa, Budapest kísértetek irányítása alá került. Hagytuk, hogy az országgyűlési választásokon kifejezett többségi népakaratot Budapesten és néhány megyei jogú városban a már kiebrudalt őskövületek ismét tapadós kezükbe vegyék. E jelenség oka, hogy az ideológiailag kiürült látványpártok hamis eszméit a hatalomvágy fölülírta. Az egyszerű számtanon alapuló látszatösszefogással sikerült több szavazót megvezetniük. Így előállt az a helyzet, hogy a szabados demokrácia állami intézményeink falai között kritika és ellenpólusok nélkül garázdálkodhat. A tanulságok levonása szükségszerű.”

Bukott politikusok kísértetjárása

Az új főpolgármester nyilatkozatai bizonyítottá tették, hogy ő nem más, mint egy, a 2010-ben megbukott szocliberális rendszer sakktáblájára helyezett, lóvá tett figura. Eddigi politikai lóugrásai az ostorral és néha cukorral betanított, engedelmes cirkuszi lovak fellépéseit tükrözik, amelyek az őt rakosgató Gyurcsány és szekundánsa, Demszky akaratát tükrözik.

Feszültség

A Balkán forrongása.

Napok óta nő a feszültség Bihács környékén, hiszen a balkáni útvonalon egyre többen érkeznek, miközben egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják bezáratni a helyiek a legális és illegális táborokat – közli a Hirado.hu.

„A térség migrációval foglalkozó operatív törzse a héten a migránsok mielőbbi elszállítását sürgette. Egy több mint ötven kilométerre fekvő, főleg szerbek lakta település határába vinnék őket. Ebbe viszont az ott élők nem akarnak beleegyezni. A helyi polgármester az M1-nek azt mondta, minden létező eszközzel meg fogják akadályozni, hogy ide hozzák a migránsokat. Milorad Dodik boszniai szerb elnök pedig kijelentette, hogy a szerbek területén nem lesz semmilyen befogadó központ.”

Késelésig fajult a vita a migránsok között Bihácson

Napok óta nő a feszültség a városban, hiszen a balkáni útvonalon egyre többen érkeznek, miközben egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják bezáratni a helyiek a legális és illegális táborokat - közölte az M1 Híradója. Már egy hete tart a hatóságok akciója, az összes olyan migránst összegyűjtik Bihácson, akik köztereken, vagy az elhagyott házakban húzták meg magukat.

Kedvenc

Dévényi Tibor bűnös lustálkodása.

Kórházba vonul a napokban Dévényi Tibor (72). Az ország Tibi bácsija úgy döntött, tetőtől talpig kivizsgáltatja magát. Végigcsinálja a néha kellemetlen szűréseket, nehogy később sokkal nagyobb baj miatt kelljen szenvednie – számol be róla a Blikk Online.

„– Bevallom, nagyon szeretek itthon lenni és lustálkodni, amikor csak lehet, de a párom, Bea nem hagyja. Ez az egyetlen dolog, ami miatt pöröl velem, hogy mozogjak többet. Ebben igaza van. Szerencsére egy ideje van egy tündéri kiskutyám, Bizsu, aki hatalmas ajándék a lelkemnek és az egészségemnek is. Ha ő nem lenne, ki sem mozdulnék – vallotta be a Retro Rádió műsorvezetője, akinek a négylábú kedvence miatt nincs más választása, mint rendszeresen sétálni menni. Még úgy is, hogy fájó lába miatt legszívesebben pihenne. – Így legalább mozgok valamit. Szükségem van arra, hogy formában legyek, hiszen idén nyáron is annyi bulim, fellépésem volt, mint talán még soha eddig. Persze, ez azért is van, mert nagyon nehezen mondok nemet – tette hozzá Dévényi Tibor.”

Kórházba vonul Dévényi Tibor

Kertész főorvos úrhoz járok. Szerintem 72 évesen már igenis figyelni kell az embernek magára, szükség van az orvosi kontrollra. Még akkor is, ha kórházban feküdni sosem jó, főleg esténként, mert akkor nagyon magányos az ember. Ráadásul már az ápolónők is egyre korosabbak, nemcsak én - viccelődött az 1980-as, 1990-es évek legendás televíziós gyerekműsora, a Három kívánság sztárja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/84935/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?