Blogolj!

Blogstar kávéház

Konfrontáció

Karácsony színháza.

Az új budapesti városvezetés a jövőben olyan szimbolikus és politikai ügyeket keres majd, amelyekben ütközhet a kormánnyal. Visszatérhet a Demszky-korszak – vélik a Hirado.hu szakértői.

„Szánthó Miklós arra számít, hogy visszatérhet a Demszky-korszak abban az értelemben, hogy a városvezetést elhanyagolják, és konfrontációt keresnek a kormánnyal, eljátszva azt a színházat, hogy ők Budapest-pártiak, míg a regnáló kormány fővárosellenes.”

Visszatérhet a Demszky-korszak

Az új budapesti városvezetés a jövőben olyan szimbolikus és politikai ügyeket keres majd, amelyekben ütközhet a kormánnyal. Visszatérhet a Demszky-korszak abban az értelemben, hogy a városvezetést elhanyagolják, és a konfrontációt keresik majd - vélik a szakértők. Az önkormányzati választás eredményeiről, a budapesti fejlesztések jövőjéről és a török-kurd konfliktusról is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Kocka

A Brexit megerőszakolása.

Tovább csúszhat a britek kilépése, Johnsonék az ellenzéket okolják. Végképp elfogyott a választók türelme, a Brexit támogatói is ellenzői is egyre dühösebbek – írja a Magyar Hírlap Online.

„A parlament jobban teszi, ha siet, mert a YouGov friss kutatása szerint a Brexit-pártiak kétharmada szerint a képviselőkkel szembeni erőszak is elfogadható ár azért, hogy végre kilépjenek az EU-ból. A másik tábor egy fokkal békésebb ugyan, de a többségük – 55 százalék – is kész kockára tenni a honatyák testi épségét azért, hogy ne legyen Brexit.”

Tovább csúszhat a britek kilépése, Johnsonék az ellenzéket okolják

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem fog október 31-én, azaz jövő csütörtökön kilépni az Egyesült Királyság az Európai Unióból. A Brexit újbóli elmaradásának előzménye, hogy noha egy hete a londoni parlament alsóháza elfogadta ugyan a kiválás általános alapelveit, leszavazta az annak jóváhagyására kidolgozott rendkívül feszes menetrendet.

Igény

A NATO óvatoskodása.

Nem ítélte el az Észak-atlanti Szövetség Ankara szíriai katonai kalandját, de örül annak, hogy alábbhagytak a harcok – számol be róla a Népszava Online.

„A NATO védelmi minisztereinek kétnapos brüsszeli ülésén vezető téma volt az északkelet-szíriai helyzet, de annak mélyreható megvitatása során eltérő álláspontok fogalmazódtak meg – ismerte el Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára a pénteki záró sajtótájékoztatón. Abban viszont egyetértés mutatkozott – tette hozzá, hogy valami pozitívumot is mondjon –, hogy a konfliktus rendezésére politikai jellegű – vagyis nem erőszakos – megoldást kell találni, és e megoldás keresése során 'építeni lehet' az ellenségeskedés már most tapasztalható, jelentős mértékű csökkenésére. Egyik korábbi, még csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Stoltenberg olyan kijelentést is tett, hogy bár a tagállamok közt vannak eltérések a szíriai török katonai offenzíva megítélésében, az általános nézet az, hogy Törökországnak vannak legitim biztonsági igényei a térségben.”

Óvatos a NATO a törökökkel

Nem ítélte el az Észak-atlanti Szövetség Ankara szíriai katonai kalandját, de örül annak, hogy alábbhagytak a harcok. A NATO védelmi minisztereinek kétnapos brüsszeli ülésén vezető téma volt az északkelet-szíriai helyzet, de annak mélyreható megvitatása során eltérő álláspontok fogalmazódtak meg - ismerte el Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára a pénteki záró sajtótájékoztatón.

Egyesítés

Spanyolország mosdatlan bálványa.

A leghíresebb spanyol királynő csak kétszer fürdött életében – derül ki az Origo.hu összeállításából.

„Ahhoz, hogy magához ragadja a hatalmat Spanyolországban, Kasztíliai Izabella királynőnek okosan kellett kevernie a kártyáit. Nem az a fajta nő volt, aki lehajtja a fejét és beletörődik a sorsába, így mesteri politikával maga mellé állította országa népét és királynővé koronáztatta magát. A bátor, ügyes stratégaként tervező, határozott nő nevét hamarosan egész Európa félte és ismerte. Az erős kezű uralkodónő Kasztília, majd Aragónia királynője, férjével, Aragóniai Ferdinánddal Spanyolország egyesítője volt. És néhány történelmi forrás szerint sohasem fürdött.”

A leghíresebb spanyol királynő csak kétszer fürdött életében

Ahhoz, hogy magához ragadja a hatalmat Spanyolországban, Kasztíliai Izabella királynőnek okosan kellett kevernie a kártyáit. Nem az a fajta nő volt, aki lehajtja a fejét és beletörődik a sorsába, így mesteri politikával maga mellé állította országa népét és királynővé koronáztatta magát.

Tudomás

Bochkor Gábor ripacskodása.

Nem volt könnyű dolga Bochkor Gábornak (55), amikor tizenkét évig tartó szerelmük hajnalán be akart vágódni Várkonyi Andrea (44) családjánál – olvasható a Blikk Online cikkében.

„A műsorvezetőnő édesapja ugyanis a rádiós szerint nem örült annak, hogy az akkor nagy nőcsábász hírében álló Gábor lett szeretett gyermekük párja, és ezt nem is rejtették véka alá. – Hogy fogalmazzak finoman... Szóval amikor annak idején a lányom nagyapja tudomást szerzett arról, hogy én vagyok az exem párja, fél évig nem állt szóba velem, semmirekellő ripacsnak nevezett – kezdett bele az ATV-n vasárnap este adásba kerülő #bochkor adásának felvételén maga Bochkor Gábor, amikor szóba került, hogy nehéz a nyilvánosan is ismert előélettel ismerkedni. Neki hónapokba telt megkedveltetnie magát.”

Bochkor Gábor döbbenetes vallomása: volt apósa fél évig szóba sem állt vele

A műsorvezetőnő édesapja ugyanis a rádiós szerint nem örült annak, hogy az akkor nagy nőcsábász hírében álló Gábor lett szeretett gyermekük párja, és ezt nem is rejtették véka alá. - Hogy fogalmazzak finoman...

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85043/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?