Blogolj!

Blogstar kávéház

Probléma

A magyar iskolarendszer pazarlása.

Fiatalok tízezrei estek ki idő előtt, végzettség nélkül a közoktatásból, mióta hét évvel ezelőtt a kormány úgy döntött: 16 évre csökkenti a tankötelezettségi korhatárt. Most roma szervezetek kezdtek aláírásgyűjtésbe, hogy a korhatár ismét 18 év legyen. A cél, hogy az iskolarendszer ne termelje újra a mélyszegénységet – olvasható a Népszava Online-on.

„Ugyanakkor Setét Jenő szerint már pusztán a tankötelezettségi korhatár visszaemelésével, ami tulajdonképpen csak egy adminisztratív intézkedés, sok ezer gyerek életét lehetne megmenteni. 'Nem állítjuk, hogy így mindannyian agysebészek lesznek vagy csillagászok, de megszerezhetnék azokat az alapképességeket és végzettséget, amikkel tudnának boldogulni. Elképesztő munkaerőhiány van az országban, a kormány mégis engedi, hogy fiatalok tízezrei nyolc általánossal távozzanak az iskolarendszerből. Ez elképesztő pazarlás nemzetgazdasági szempontból és az emberi életeket tekintve is' – mondja a polgárjogi aktivista, aki szerint az iskolák sokszor örömmel szabadulnak meg a 'problémás' gyerekektől, amikor betöltik a 16.-ot. És legtöbbször a gyerekek is megkönnyebbülnek, a sokéves iskolai sikertelenség, a rengeteg kudarcélmény nem marasztalja őket.”

Küszködésre ítélve - Gyerekek tízezrei estek ki idő előtt a közoktatásból

Fiatalok tízezrei estek ki idő előtt, végzettség nélkül a közoktatásból, mióta hét évvel ezelőtt a kormány úgy döntött: 16 évre csökkenti a tankötelezettségi korhatárt. Most roma szervezetek kezdtek aláírásgyűjtésbe, hogy a korhatár ismét 18 év legyen, de egyértelmű, hogy ez nem elég. Az iskolarendszernek alapjaiban kellene megváltoznia, hogy ne termelje újra a mélyszegénységet.

Irányítás

Karácsony fogsága.

Az új főpolgármester, Karácsony Gergely nem tud kikerülni Gyurcsány Ferencék hálójából – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Egyre nyilvánvalóbbá válik, amit már a választási kampányban is látni lehetett, nevezetesen, hogy Karácsony Gergely nem tud szabadulni Gyurcsány Ferenc irányítása alól. Ennek újabb bizonyítéka, hogy sorra kerülnek elő azoknak a nevei, akiket helyettesének kell kineveznie. Ráadásul olyan emberekről van szó, akiket eddig nem sokra tartott korábbi nyilatkozatai alapján. Ugyanis úgy tűnik, főpolgármester-helyettesi posztot kaphat Budapesten Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata, Kerpel-Fronius Gábor, Dorosz Dávid és Kiss Ambrus is.”

Karácsony nem szabadul Gyurcsányék hálójából

Egyre nyilvánvalóbbá válik, amit már a választási kampányban is látni lehetett, nevezetesen, hogy Karácsony Gergely nem tud szabadulni Gyurcsány Ferenc irányítása alól. Ennek újabb bizonyítéka, hogy sorra kerülnek elő azoknak a nevei, akiket helyettesének kell kineveznie. Ráadásul olyan emberekről van szó, akiket eddig nem sokra tartott korábbi nyilatkozatai alapján.

Trend

Ausztria muszlimosodása.

Egy vizsgálat szerint a diákok negyede nem beszél németül Ausztriában. A fővárosban még rosszabb a helyzet, ott már kisebbségben vannak azok a tanulók, akik beszélik az ország hivatalos nyelvét – írja a Hirado.hu.

„Az elmúlt időszakban erősödött meg az a trend, mely szerint a bevándorlók számára nem fontos, hogy elsajátítsák a német nyelvet, még olyan alapszinten sem, hogy képesek legyenek megértetni magukat a szomszédaikkal. Ennek köszönhető, hogy Ausztria behúzta a kéziféket az utolsó utáni pillanatban, és felső korlátot vezet be a bevándorlásban – mondta Pócza István. A külügyminisztérium adatai szerint a diákok 15,5 százaléka nem is osztrák állampolgár. A leggyakoribb nyelvek a török, a szerb, a román, a szír és az afgán.”

Egyre kevesebb diák tud németül Ausztriában

Egy vizsgálat szerint a diákok negyede nem beszél németül Ausztriában. A fővárosban még rosszabb a helyzet, ott már kisebbségben vannak azok a tanulók, akik beszélik az ország hivatalos nyelvét. Az egyik párt ösztönözné a német nyelvtanulást, de javaslatát egyelőre nem sikerült átültetni a gyakorlatba.

Pamacs

Debreczeni Zita kutyapóza.

Néhány magyar sztár elképzelni sem tudja az életét állatok nélkül. Ilyen mások mellett a modell, Debreczeni Zita is – mutatja be az Origo.hu.

„A modell Pamacs nevű kutyája nemrég nagy riadalmat keltett, ugyanis eltűnt otthonról, és napokig nem került elő. 'Kutya a lakásban? Igen! Kutya a szobában? Igen! Kutya az ágyban? Nem! Kutyához lefeküdni a földre? Igen! És természetesen még rengeteg más-más szabály, amit be kell tartania a kutyáknak...' – írta egy közös képükhöz.”

Ezek a magyar sztárok elképzelni sem tudják az életüket állatok nélkül

Mikor pár hónapja eltűnt Tóth Vera kutyája, több százan fogtak össze azért, hogy segítsenek megtalálni a kedvencét. Az énekesnő akkor nagyon hálás volt a segítségért, és őszintén mesélt arról, mennyire fontosak neki az állatai.

Alakítás

Kovács Panka fehérneműs szexizése.

Kedvenc rendőrös sorozatunkban, a Jófiúk kilencedik részében fantasztikus idomokat láthatunk a tévében, ugyanis egy fotózás közben mi nézők is megcsodálhatjuk Kovács Panka tökéletes alakját, aki fehérneműre vetkőzik – árulja el a Blikk Online.

„A sorozatban Kovács Panka alakítja Sárit, az elbűvölő egyetemista lányt, aki után döglenek a férfiak, nem véletlenül, ebben a jelenetben mindenkinek világossá válik, hogy miért is rajong érte mindenki.”

Vadító: fehérneműre vetkőzik az RTL Klub szexi színésznője - Ez mind a sorozatban lesz, itt a videó

Kedvenc rendőrös sorozatunkban, a Jófiúk kilencedik részében fantasztikus idomokat láthatunk a tévében, ugyanis egy fotózás közben mi nézők is megcsodálhatjuk Kovács Panka tökéletes alakját. A sorozatban Kovács Panka alakítja Sárit, az elbűvölő egyetemista lányt, aki után döglenek a férfiak, nem véletlenül, ebben a jelenetben mindenkinek világossá válik, hogy miért is rajong érte mindenki.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85095/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?