Blogolj!

Donald Trump megerősítette: meghalt az Iszlám Állam vezetője

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, az most bebizonyosodott: meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője. Ezt maga Donald Trump jelentette be vasárnap.

Tegnap este az Egyesült Államok igazságot szolgáltatott a világ első számú terrorista vezérének

- mondta az amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.

Valószínűleg meghalt az Iszlám Állam vezetője

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Az amerikai Newsweek katonai forrásokra alapozza azt az információját, miszerint Abu Bakr al-Bagdadi egy titkos hadműveletben meghalt Szíria észak-nyugati részén.

Abu Bakr al-Bagdadit egy alagútban, üldözés közben ölték meg amerikai csapatok. Mint ahogy Trump fogalmazott:

Gonosz, beteg, kegyetlen ember volt, és így is halt meg. Nem hősként halt meg, hanem mint egy gyáva, futott az életéért.

Az Iszlám Állam vezetőjére búvóhelyén csaptak le egy "hatalmas légi támadással", majd az ott lévő embereket sortűz alá vették. A támadásban egy amerikai sem halt meg, viszont Abu Bakr al-Bagdadi sok hozzátartozója életét vesztette.

Az akció során tizenegy gyereket kihoztak az épületből, de  al-Bagdadi három gyereket magával hurcolt. Az utolsó, végzetes robbanásban a vezető teste teljesen megroncsolódott, de DNS-mintát vettek belőle, ami teljes bizonyossággal megállapította, hogy Abu Bakr al-Bagdadi meghalt.

Trump elmondta, hogy már három éve voltak Abu Bakr al-Bagdadi nyomában, körülbelül egy hónapja tudták, hogy hol is van pontosan és több katonai akcióról is szó volt az elmúlt időben.

A támadás után az amerikaiak átkutatták a helyet és rengeteg dokumentumot összegyűjtöttek az Iszlám Államról.

Az amerikai elnök köszönetet mondott Szíriának, Oroszországnak, Törökországnak és Iraknak a segítségért.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85109/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Donald Trump,Iszlám Állam
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Menhir 2019-10-27 23:12:15
Asamar al-Bekir Salamon az új vezető!

Van még ott ahol ez van.

Van 1000 a helyére.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?