Blogolj!

Donald Trump megerősítette: meghalt az Iszlám Állam vezetője

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, az most bebizonyosodott: meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője. Ezt maga Donald Trump jelentette be vasárnap.

Tegnap este az Egyesült Államok igazságot szolgáltatott a világ első számú terrorista vezérének

- mondta az amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.

Valószínűleg meghalt az Iszlám Állam vezetője

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Az amerikai Newsweek katonai forrásokra alapozza azt az információját, miszerint Abu Bakr al-Bagdadi egy titkos hadműveletben meghalt Szíria észak-nyugati részén.

Abu Bakr al-Bagdadit egy alagútban, üldözés közben ölték meg amerikai csapatok. Mint ahogy Trump fogalmazott:

Gonosz, beteg, kegyetlen ember volt, és így is halt meg. Nem hősként halt meg, hanem mint egy gyáva, futott az életéért.

Az Iszlám Állam vezetőjére búvóhelyén csaptak le egy "hatalmas légi támadással", majd az ott lévő embereket sortűz alá vették. A támadásban egy amerikai sem halt meg, viszont Abu Bakr al-Bagdadi sok hozzátartozója életét vesztette.

Az akció során tizenegy gyereket kihoztak az épületből, de  al-Bagdadi három gyereket magával hurcolt. Az utolsó, végzetes robbanásban a vezető teste teljesen megroncsolódott, de DNS-mintát vettek belőle, ami teljes bizonyossággal megállapította, hogy Abu Bakr al-Bagdadi meghalt.

Trump elmondta, hogy már három éve voltak Abu Bakr al-Bagdadi nyomában, körülbelül egy hónapja tudták, hogy hol is van pontosan és több katonai akcióról is szó volt az elmúlt időben.

A támadás után az amerikaiak átkutatták a helyet és rengeteg dokumentumot összegyűjtöttek az Iszlám Államról.

Az amerikai elnök köszönetet mondott Szíriának, Oroszországnak, Törökországnak és Iraknak a segítségért.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85109/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Donald Trump,Iszlám Állam
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Menhir 2019-10-27 23:12:15
Asamar al-Bekir Salamon az új vezető!

Van még ott ahol ez van.

Van 1000 a helyére.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?