Blogolj!

Donald Trump megerősítette: meghalt az Iszlám Állam vezetője

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, az most bebizonyosodott: meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője. Ezt maga Donald Trump jelentette be vasárnap.

Tegnap este az Egyesült Államok igazságot szolgáltatott a világ első számú terrorista vezérének

- mondta az amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.

Valószínűleg meghalt az Iszlám Állam vezetője

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Az amerikai Newsweek katonai forrásokra alapozza azt az információját, miszerint Abu Bakr al-Bagdadi egy titkos hadműveletben meghalt Szíria észak-nyugati részén.

Abu Bakr al-Bagdadit egy alagútban, üldözés közben ölték meg amerikai csapatok. Mint ahogy Trump fogalmazott:

Gonosz, beteg, kegyetlen ember volt, és így is halt meg. Nem hősként halt meg, hanem mint egy gyáva, futott az életéért.

Az Iszlám Állam vezetőjére búvóhelyén csaptak le egy "hatalmas légi támadással", majd az ott lévő embereket sortűz alá vették. A támadásban egy amerikai sem halt meg, viszont Abu Bakr al-Bagdadi sok hozzátartozója életét vesztette.

Az akció során tizenegy gyereket kihoztak az épületből, de  al-Bagdadi három gyereket magával hurcolt. Az utolsó, végzetes robbanásban a vezető teste teljesen megroncsolódott, de DNS-mintát vettek belőle, ami teljes bizonyossággal megállapította, hogy Abu Bakr al-Bagdadi meghalt.

Trump elmondta, hogy már három éve voltak Abu Bakr al-Bagdadi nyomában, körülbelül egy hónapja tudták, hogy hol is van pontosan és több katonai akcióról is szó volt az elmúlt időben.

A támadás után az amerikaiak átkutatták a helyet és rengeteg dokumentumot összegyűjtöttek az Iszlám Államról.

Az amerikai elnök köszönetet mondott Szíriának, Oroszországnak, Törökországnak és Iraknak a segítségért.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85109/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Donald Trump,Iszlám Állam
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Menhir 2019-10-27 23:12:15
Asamar al-Bekir Salamon az új vezető!

Van még ott ahol ez van.

Van 1000 a helyére.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?